Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

Print Friendly, PDF & Email
Ohrid - grad
Ohrid - jezero

Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

Razgledanje Ohrida i Skoplja!

5 dana/ 3 nocenja

Ohrid Makedonija…. Ohrid i Ohridsko jezero su svakako najveće i najposećenije turističke atrakcije naše susedne Makedonije. Jedno od najvećih i najstarijih prirodnih jezera u Evropi imalo je vremena da oko sebe izgradi dovoljno sadržaja za svačiji ukus.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

Ohrid Makedonija – Putovanje autobusom – 5 dana/ 3 nocenja – Termin polaska: 30.12.2019.

Ohrid Makedonija…. Ohrid i Ohridsko jezero su svakako najveće i najposećenije turističke atrakcije naše susedne Makedonije. Jedno od najvećih i najstarijih prirodnih jezera u Evropi imalo je vremena da oko sebe izgradi dovoljno sadržaja za svačiji ukus. Za njegove prirodne vrednosti znalo se od davnina. Kad znamo da je Ohrid jedno od mesta na svetu koje se nalaze na UNESCO – voj listi svetske baštine i po prirodnim i po kulturno – istorijskim spomenicima, nema sumnje da privlači veliki broj turista tokom cele godine.
Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

1. DAN, PONEDELJAK 30.12.2019. BEOGRAD – Polazak iz Beograda oko 22h (tačno vreme i mesto biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Noćna vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2. DAN, UTORAK 31.12.2019. OHRID – DOČEK NOVE GODINE (fakultativno) – Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za šetnju i odmor. Smeštaj u hotel ili privatne vile I kategorije na Ohridskom jezeru. Oko podne panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (crkva Svete Sofije, crkva Svetog Pantelejmona, Samuilova tvrđava…). Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i pripreme za najluđu noć. Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru u izabranom hotelu (bogata trpeza sa aperitivom), kao i veseli makedonski i internacionalni muzički program… Gosti u hotelu Lebed 4* i vilama I kategorije mogu Novu Godinu dočekati, individualno, na glavnom trgu sa bogatim muzičkim programom i vatrometom, u nekim kafićima sa konzumacijom ili fakultativno u hotelu Aqualina 4* sa bogatom večerom (neograničeno lokalno piće) i dobrim provodom. SREĆNA NOVA GODINA!!! Noćenje.
3. DAN, SREDA 01.01.2020. OHRID – SVETI NAUM I BILJANINI IZVORI (fakultativno) – REPRIZA NOVE GODINE (fakultativno) – Kasni doručak. Slobodan dan u Ohridu ili fakultativno polazak oko 11h na izlet za Sveti Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa. U povratku obilazak Biljaninih izvora i osveženje uz riblju čorbu. Povratak u Ohrid. Slobodno veče i fakultativno repriza Nove Godine. Noćenje.
4. DAN, ČETVRTAK 02.01.2020. OHRID – STRUGA I VEVČANI (fakultativno) – Doručak. Slobodan dan za šetnju i individualno razgledanje Ohrida. Oko 10h fakultativno polazak za Strugu i obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno – istorijskog grada. Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Ručak u nekom od tradicionalnih restorana. Povratak u Ohrid. Slobodno veče. Noćenje.
5. DAN, PETAK 03.01.2020. OHRID – SKOPLJE – BEOGRAD – Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Polazak za Skoplje. Razgledanje makedonske prestonice i kraće slobodno vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom i uživate u makedonskoj gastronomiji. Polazak za Srbiju. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

 • prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
 • smeštaj na bazi 3 noćenja u privatnim vilama I kategorije (doručak kontinentalni u obližnjem restoranu) u 1/2 I 1/3 sobama, uz mogućnost smeštaja i u 1/4 sobama (na upit); u hotelu Lebed 4* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto); u hotelu Millenium Palace 4* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 polupansiona (doručak – švedski sto i večera – posluženje). Za goste u hotelu Millenium Palace u cenu aranžmana je uključena i svečana novogodišnja večera 31.12.2019. sa muzičkim programom
 • razgledanje Ohrida i Skoplja u pratnji vodiča
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove ogranizacije putovanja
Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

 • putno zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • za goste hotela Lebed 4* i privatnih vila Novogodišnja večera nije u ceni, doplata je iskazana u tabeli i iznosi 40 evra po osobi. Organizuje se u sali hotela Aqualina 4* (svečana večera-meni i neograničeno domaće piće uz muzički program)
 • doplata za reprizu Nove Godine za goste hotela Lebed 4* i privatnih vila 30 evra po osobi. Organizuje se u sali hotela Aqualina 4* (svečana večera-meni i neograničeno domaće piće uz muzički program)
 • fakultativne izlete
FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju):
 • STRUGA I VEVČANI (sa uključenim ručkom u nacionalnom restoranu) 15 evra,
 • SVETI NAUM (sa uključenom ulaznicom i ribljom čorbom u restoranu pored Biljaninih izvora) 10 evra
NAPOMENA Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

UPLATA PO SPECIJALNOJ CENI VAŽI DO NAZNAČENOG DATUMA U TABELI
DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE
TERMIN PUTOVANJA
HOTEL
USLUGA
CENA ARANŽMANA
SPECIJALNA PONUDA                     ZA UPLATE DO 20.11.2019.
DOPLATA ZA SVEČANU
NOVOGODIŠNJU VEČERU
30.12.2018 – 03.01.2019.
VILA I KATEGORIJE
3 ND
109 evra
99 evra
40 evra
 HOTEL LEBED 4*
3 ND
149 evra
139 evra
40 evra
MILLENIUM PALACE 4*
3 PP
209 evra
199 evra
UKLJUČENO

doplata za 1/1 sobu na upit

CENA ARANŽMANA ZA DECU I TRECU ODRASLU OSOBU U HOTELIMA I VILAMA I KATEGORIJE: Millenium palace 4*: Cena aranžmana za dete do 12 godina, u pratnji dve odrasle punoplatežne osobe, iznosi 125 evra i koristi pomoćni ležaj. Lebed 4*: Cena aranžmana za dete do 8 godina, u pratnji dve odrasle punoplatežne osobe, iznosi 70 evra i koristi pomoćni ležaj. Cena aranžmana za dete od 8 do 12 godina, u pratnji dve odrasle punoplatežne osobe, iznosi 109 evra i koristi pomoćni ležaj. U privatnim vilama I kategorije: Deca do 12 godina starosti, u pratnji dve punoplatežne osobe, i treća odrasla osoba imaju 20% popusta na cenu aranžmana.
umanjenje za sopstveni prevoz 20 evra
transfer iz ZRENJANINA – doplata 2500 din / minimum 4 putnika
transfer iz NOVOG SADA – doplata 2000 din / minimum 4 putnika
transfer iz VRŠCA – doplata 2500 dinara / minimum 8 putnika
Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno najkasnije 7 dana pred putovanje
 • platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD
 • na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje
 • putem administrativne zabrane na 4 mesečne rate
Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020

OPIS SMEŠTAJA – OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA SU INFORMATIVNOG KARAKTERA
Vile I kategorije Nalaze se u samom gradu Ohridu, u širem centru, na oko 500 – 1000 metara od centra i na oko 200 – 400 metara od promenade pored jezera. Sve sobe su komforne i lepo uređene sa 2 – 3 ležaja. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Vila Goca se nalazi u širem centru Ohrida, na oko 400 metara od promenade pored jezera, kojom se za 15-ak minuta šetnjom, stiže do starog grada. Sve sobe su komforne i lepo uređene sa 2 – 3 ležaja, centralno parno grejanje, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Vila Afrodita se nalazi u širem centru Ohrida, na oko 300 m od promenade pored jezera, kojom se za 15-ak minuta šetnjom, stiže do starog grada. Sve sobe su komforne i lepo uređene sa 2 – 3 ležaja, grejanje na panele, svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Doručak kontinentalni u obližnjem restoranu
Hotel LEBED 4* Nalazi se na obali jezera, uz samu promenadu, na oko 1000 metara od centra Ohrida. Poseduje restoran, loby bar sa recepcijom. Sobe su 1/2 ili 1/3 sa TV, mini barom, TWC. www.hotellebed.com.mk/
Hotel MILLENIUM PALACE 4* Nalazi se na obali jezera, uz samu promenadu, na oko 1000 metara od centra Ohrida. Poseduje veliki restoran, loby bar sa recepcijom, suvenirnice. Sobe su 1/2 sa TV, mini barom, TWC, terasom. Svečani Novogodišnji program u hotelu Millenium Palace (31.12) sa novogodišnjom večerom (bogat meni – posluženje) i jednim pićem dobrodošlice (lokano alkoholno ili bezalkoholno piće, svaka naredna konzumacija se plaća dodatno na licu mesta) i muzičkim programom. Muzički program u hotelu svako veće za vreme boravka. Za večeru 01.01.2020. (meni – posluženje), piće (alkoholno i bezalkoholno) se plaća dodatno i nije uključeno u cenu. milleniumpalace.com.mk/#
MOLIMO VAS DA SE PRE ZAKLJUČENJA UGOVORA O PUTOVANJU UPOZNATE SA PROGRAMOM PUTOVANJA I POSEBNIM NAPOMENAMA KOJE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA, KAO I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA
PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 990000031306 OD 25.01.2019. GODINE – ROK VAŽENJA 25.01.2020. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 300000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU
AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE TRAVELLINO
POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA
POSEBNE NAPOMENE
•Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata…), agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1000 dinara po ugovoru.
•Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
•Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.
•Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
•Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
•Ukoliko putnici izvrše doplatu za dodatno sedište u autobusu, nemaju prava na refundiranje novca nakon putovanja ukoliko u autobusu ostane još slobodnih mesta.
•Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
•Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4h vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
•Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
•Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
•Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga.
•Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.
•Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
•Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
•Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
•Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
•Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet…). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com…
•Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
•Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj…). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
•Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
•Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
•Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
•Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
•Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
•Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
•Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su započele plaćanje ili uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 26/2010
Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/
Ohrid Makedonija – Nova Godina 2020
Call Now ButtonPozovite odmah