O Eviji

Evija, ili Eubeja, je najveće ostrvo u Grčkoj nakon Krita. Nalazi se između kopna Grčke i oblasti Tesalija, i odvojena je od kopna uskim moreuzom poznatim kao Evrip. Ostrvo je bogato istorijskim nasleđem, prirodnim lepotama i tradicijom.

Evija je poznata po svojim prelepim plažama, slikovitim planinama, starim gradovima i zanimljivim arheološkim nalazištima. Glavni grad ostrva je Halkida, smešten na uskom mestu Evripa. Halkida je poznata po svojim mostovima koji povezuju ostrvo sa kopnom. Osim Halkide, drugi značajni gradovi na ostrvu uključuju Eretriju, Hios i Karistos.

Ostrvo je bilo naseljeno još od praistorijskih vremena, a tokom antičkog perioda imalo je važnu ulogu u grčkoj istoriji. Legenda kaže da je Heraklo boravio na Eviji tokom svog desetog rada, gde je ukrotio divovsku kobru i doveo je u Atinu.

Evija je takođe poznata po svojim termalnim izvorima, koji privlače posetioce zbog lekovitih svojstava vode. Ostrvo je raj za ljubitelje prirode i planinarenje, sa brojnim stazama i pešačkim rutama koje vode kroz netaknutu prirodu.

Sa svojim bogatim kulturnim nasleđem, prelepim plažama i slikovitim pejzažima, Evija je destinacija koja privlači turiste iz celog sveta. Posetioci mogu istražiti antičke ruševine, uživati u tradicionalnoj grčkoj kuhinji i upustiti se u avanture u prirodi, čineći posetu Eviji nezaboravnim iskustvom.

Ponudu smeštaja na Eviji možete pogledati na sl.linku

O Eviji

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena