Jordan i Akaba- Jesen 2022

Jordan i Akaba

Jordan i Akaba

10 dana (9 noćenja)- avionom i autobusom
Polazak: 04. novembar 2022/ Povratak: 13. novembar 2022.

FIRST MINUTE POPUST OD 100€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. AVGUSTA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU.

NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU. 

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15.septembar 2022 ili do popune mesta.

Ponudu interkontinentalnih putovanja možete pogledati na sl.linku

Foto Galerija
Jordan-i-Akaba Jordan i Akaba- Jesen 2022
Petra_1 Jordan i Akaba- Jesen 2022
Petra Jordan i Akaba- Jesen 2022
Akaba Jordan i Akaba- Jesen 2022
Akaba Jordan i Akaba- Jesen 2022
Program putovanja

Jordan i Akaba

DAN 1 BEOGRAD (04.11.2022.)
BEOGRAD-BEČ-AMAN Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera Big Blue u 03:30 časova. Poletanje za Beč u 05:55 časova (let OS 738). Dolazak u 07:05 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Aman u 10:30 časova (let OS 853). Sletanje u 15:05 časova. Transfer do hotela uz panoramsko razgledanje Amana. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
DAN 2 AMAN (05.11.2022.)
(05.11.2022.) AMAN- DŽERAŠ- AMAN Nakon kraćeg odmora i doručka, polazak ka Džerašu (antički Geras), najbolje očuvanom rimskom gradu na svetu, koji je vrhunac doživeo za vreme vladavine Aleksandra Velikog. Obilazak Hadrijanove kapije, pozorišta, Zevsovog hrama, Ovalnog trga, ulice Kardo, agore, nimfoneuma, Artemidinog hrama i dr. Povratak u Aman. Posle podne razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, grada na reci Jabok, koji se prostire na 19 brežuljaka. Ovaj grad je biblijski Rabat, glavni grad Amonita. Simbol grada je crni iris. Večera. Noćenje.
DAN 3 AMAN (06.11.2022.) 
AMAN- MADABA- PLANINA NIBO- AMAN Doručak. Polazak za Madabu. Obilazak ranovizantijske Crkve Svetog Đorđa iz šestog veka, u kojoj mozaički pod sadrži najstariji originalni kartografski prikaz Svete zemlje i posebno Jerusalima. Odlazak na obližnju goru Navo (Nibo) sa koje je jevrejski prorok Mojsije gledao obećanu zemlju koju je Bog dao Izrailjcima. Večera. Noćenje.
DAN 4 AKABA (07.11.2022.)
AMAN- BETANIJA- MRTVO MORE- AKABA Doručak. Obilazak Betanije - mesta gde je, po verovanju, kršten Isus Hrist. Kupanje, tj. plutanje u Mrtvom, najniže tačke na zemaljskoj kugli. Nastavak vožnje do Akabe. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
DAN 5 AKABA (08.11.2022.)
AKABA- PETRA- VADI RAM- AKABA Doručak. Rano jutarnji polazak za Petru. Obilazak fascinantnih ostataka nekadašnjeg moćnog grada uklesanog u ružičaste stene, impresivne arhitekture iz perioda Nabatejaca. U liticama peščara isklesane su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici starog Bliskog istoka – Asirije, Vavilona i Persije – stvorivši u peščaru kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i Istoka. Uvrštena je u listu svetske kulturne baštine Uneskoa. Posle podne polazak ka pustinji Lorensa od Arabije, Vadi Ram. Vožnja džipovima po pustinji u trajanju od dva sata. Povratak u Akabu. Večera. Noćenje.
DAN 9 AKABA (09.11- 12.11.2022.)
AKABA Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.
DAN 10 BEOGRAD (13.11.2022.)
AMAN-BEČ-BEOGRAD Doručak. Vožnja do Amana u trajanju oko pet sati sa usputnim pauzama. Poletanje za Beč u 16:20 časova (OS 854). Dolazak u 19:15 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 22:10 časova (OS 737). Dolazak u 23:15 časova
Jordan i Akaba
Cenovnik

Jordan i Akaba

1500 eur

Smeštaj u hotelima prema programu Jordan i Akaba

Hotel u Amanu: Geneva hotel 4* https://www.genevahotel-amman.com/ ili sličan

Hotel Geneva se nalazi u modernom, zapadnom Amanu. Sobe su klimatizovane, i imaju: TV sa satelitskim kanalima, mini bar, aparat za čaj/kafu i radni sto. Hotel ima otvoreni bazen i fitnes centar, a City Mall je na 3,3 km.
U restoranu Ermitaž se služe internacionalna jela, a Lobbi Lounge nudi veliki izbor laganih obroka. Gosti mogu uživati u specijalitetima sa roštilja, sladoledu i milkšejku na sunčanoj terasi.

Hotel u Akabi: City Tower hotel 4* https://www.citytoweraqaba.com/ ili sličan
Ovaj hotel se nalazi na 2 min hoda od gradske plaže. Ima klimatizovane sobe sa besplatnom WiFi mrežom i TV-om sa ravnim ekranom. Tvrđava Akaba se nalazi na 2 minuta hoda od hotela, Kraljevski jahting klub na 13 minuta hoda, a zaliv Tala Bej Akaba je udaljen 13 km.

Uslovi plaćanja

Jordan i Akaba

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

 • gotovinski
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
 • preko računa.
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Jordan i Akaba

Aranžman obuhvata

Jordan i Akaba

 • Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od evra 195,96 (koje se sastoje od sledeće nerefundabilnih taksi: EUR 40.00-YQ i EUR 19.00-YR, i refundabilnih: EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 0.22-RS, EUR 17.18-AT, EUR 21.46-ZY, EUR 2.84-D9, EUR 52.84-HQ, EUR 15.45- NH, EUR 2.31-O7, EUR 2.31-O7) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja),
 • smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije (procena agencije je da su hoteli 3+*) na bazi polupansiona (doručak švedski sto, večera švedski sto ili set-up meni),
 • posete,
 • obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom,
 • kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).
Aranžman ne obuhvata

Jordan i Akaba

 • fakultativni izleti (ukoliko postoje),
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače, kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 35 evra za ceo boravak),
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19 i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

Jordan i Akaba

Napomene

Jordan i Akaba

Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši
ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Sadržaj fakultativnih izleta(ukoliko ih ima) podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u
organizaciji lokalnih partnera
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs .

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15.septembar 2022 ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane Big Blue Group D.O.O. je 20 dana pre početka putovanja.  Big Blue Group D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa n monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Cenovnik br.3 važi od 01.08.2022. 

Ovlašćeni agent prodaje : Fun Travel Agency, Beograd

Jordan i Akaba