Drakula Tura – Jesen 2019

Drakula Tura - funtravel.rs
Bucharest-Calea-Victoriei-Aerial-View-1024x768 Drakula Tura - Jesen 2019
cd66a7a18d37d7e5dd969c249e9a1ecb_L Drakula Tura - Jesen 2019
Dvorac-Peles-Transilvanija-Drakula-tura-1024x536-1-1024x536 Drakula Tura - Jesen 2019
parlament-Rumunije-660x509 Drakula Tura - Jesen 2019
rumunjska_2 Drakula Tura - Jesen 2019
transilvanija-drakula-tura-rumunija-gradovi-euforija-travel-1 Drakula Tura - Jesen 2019
transilvanija-prelepi-dom-grofa-drakule-1 Drakula Tura - Jesen 2019

Drakula Tura – Jesen 2019

Transilvanija!

5 dana/ 2 nocenja

Drakula Tura... U dvorcu Bran je bio zarobljen grof Vlad, za kojeg se smatra da je poslužio kao inspiracija za Stokerovu Drakulu. Smešten u podnožju Karpata, 30 kilometara od Brašova, dvorac Bran najveća je atrakcija južne Rumunije, koju godišnje poseti pola milona turista i obožavatelja vampira u potrazi za mitovima i legendama vezanim uz slavnog grofa Drakulu.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Drakula Tura – Jesen 2019

Drakula Tura – Putovanje autobusom – 5 dana/ 2 nocenja – Termin polaska: 23.10.2019  /  07.11.2019

Drakula Tura… U dvorcu Bran je bio zarobljen grof Vlad, za kojeg se smatra da je poslužio kao inspiracija za Stokerovu Drakulu. Smešten u podnožju Karpata, 30 kilometara od Brašova, dvorac Bran najveća je atrakcija južne Rumunije, koju godišnje poseti pola milona turista i obožavatelja vampira u potrazi za mitovima i legendama vezanim uz slavnog grofa Drakulu. Najpoznatijeg svetskog vampira stvorio je irski pisac Bram Stoker u svom gotičkom horor romanu “Drakula” iz 1897. godine, no zanimljivo je da Stoker nikada nije posetio Rumuniju. Čovek za kojeg se smatra da je poslužio kao uzor za Stokerovu kreaciju bio je Vlad III od Vlaške. Poznatiji kao Vlad Probadač, ovaj grof u 15. je veku vladao Vlaškom, srednjevekovnom kneževinom u današnjoj južnoj Rumuniji, u doba kada je ta regija bila pod stalnim napadima otomanskih snaga. Hrabar, ali okrutan Vlad Probadač svoj je nadimak dobio zbog običaja da zarobljene Turke i ostale protivnike pogubljuje tako što ih nabada na drveni kolac. Neki istorijski izvori tvrde, pak, kako je mađarski kralj Matija Korvin 1462. uhvatio Vlada III i zarobio ga u dvorcu, gde je proveo dva meseca. Današnji vlasnici dvorca tu činjenicu smatraju glavnim razlogom što se posed naziva “Drakulinim domom”, a takođe tvrde kako postoji neverovatna sličnost dvorca s onim koji je tako detaljno opisao Stoker u svom romanu.  Sagrađen u 14. veku za obranu od otomanske invazije, dvorac je kasnije služio kao granična kontrolna tačka između Transilvanije i Vlaške.

Drakula Tura – Jesen 2019

1. dan: Polazak u 17h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19h iz Beograda (sa perona glavne autobuske stanice u Beogradu). Nastavak putovanja: Temišvar – Deva – Sibiu – Sigišoara.
2. dan: Pre podne dolazak u Sigišoaru (Sighişoara), najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kojem je, 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš (Vlad Ţepeş), poznatiji kao Drakula (Dracula). Fakultativna poseta Istorijskom muzeju. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a.
Posle podne dolazak u Brašov (Braşov), centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva (Biserica Neagră) iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica… Slobodno vreme.
Uveče dolazak u Pojanu Brašov (Poiana Braşov) ili Sinaju (Sinaia). Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan: Doručak. Dolazak do zamka Bran (Castelul Bran) iz XIII veka, u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatvoren. Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Fakultativna poseta zamku.
Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš* (Castelul Peleş), jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan: Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak do jezera Snagov. Fakultativna poseta manastiru Snagov, u kojem je Drakula sahranjen.
Posle podne dolazak u Bukurešt (Bucureşti), glavni grad Rumunije, koji nosi epitet „mali Pariz”. Panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta (po zapremini, druga građevina sveta)…
Kratka šetnja najužim centrom grada, u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata (danas Muzej umetnosti), Kraljevska zadužbina (danas Centralna univerzitetska biblioteka), zdanje Senata, crkva Kreculesku (Cretzulescu)… Poseta Patrijaršiji. Slobodno popodne.
Uveče polazak za Srbiju. Ruta: Pitešti (Piteşti) – Krajova (Craiova) – Drobeta Turnu Severin…
5. dan: Nastavak putovanja kroz Đerdapsku klisuru. Povratak u Beograd i Novi Sad do 12 h.
*U terminu 7.-11. novembar 2019. predviđena je poseta dvorcu Pelišor.

 

Drakula Tura – Jesen 2019

  • prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
  • smeštaj u hotelu “Silva” *** u Bušteni ili u hotelu „Sinaia” *** u Sinaji ili u hotelu „Carpati” *** u Predealu ili u nekom drugom iste kategorizacije, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe; tačan naziv hotela biće objavljen 15 dana pre polaska na put.
  • razgledanje Sigišoare, Brašova i Bukurešta;
  • usluge vodiča/pratioca

Drakula Tura – Jesen 2019

  • ulaznice za objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča (40€): Istorijski muzej u Sigišoari, zamak Bran, manastir Sinaja, dvorac Peleš, manastir Snagov;
  • međunarodno putno osiguranje

Drakula Tura – Jesen 2019

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.000 dinara + 85€

 

Drakula Tura – Jesen 2019

  • prilikom rezervacije se uplaćuje 5.000 dinara; ostatak najkasnije 7 dana pre polaska na put ili u dve mesečne rate, čekovima ili administrativnom zabranom, bez uvećanja, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije.

 

Drakula Tura – Jesen 2019

Opis hotela:
Hotel “Silva” *** (www.hotelsilva.ro) udaljen je 700m od centra mesta Busteni. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Sve sobe imaju kablovsku televiziju, wi-fi, telefon, mini bar, sopstveno kupatilo, fen, terasu.
Hotel „Rina Sinaia” *** (www.hotelsinaia.ro) se nalazi u centru Sinaje. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Sobe sadrže: kablovsku televiziju, wi-fi, telefon, mini bar, sopstveno kupatilo, fen, pojedine sobe poseduju terasu… U sastavu hotela su: restoran, konferencijske sale, bazen, fitnes centar…
Hotel „Carpati”*** (www.hotelcarpatipredeal.ro) udaljen je 700m od centra Predeala. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. U sastavu hotela su restoran, sauna, bazen, đakuzi, fitnes centar…
Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Ukoliko je nakon zaključenja ugovora došlo do promena na monetarnom tržištu ili promena u tarifama prevoznika, koje utiču na cenu putovanja, organizator ima pravo da, uz pisanu saglasnost putnika, poveća cenu.
Za ulazak na Bas-ove perone agencija će, pre polaska na put, poslati peronske karte svim putnicima iz Beograda.
CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA.
Program putovanja pod nazivom „Drakula-tura” deponovan je u Zavodu za intelektualnu svojinu kao autorsko delo T. A. „KARPATI” pod brojem A-368/06/1. Svako neovlašćeno organizovanje putovanja pod nazivom „Drakula-tura”, „Velika Drakula-tura”, „Bram Stokerova Drakula-tura” i pod drugim sličnim nazivima, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini slična putovanju „Drakula-tura”, predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu zakonskoj odgovornosti i odgovarajućim zakonskim sankcijama.
Ovlasceni agent prodaje : Fun Travel Agency
Organizator putovanja :  OTP 426/2010
Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/