Bordo i Tuluz Prolece 2020

Francuska

Bordo i Tuluz Prolece 2020

Cudesna Francuska!

Ansi – Bordo – Saint Emilion – Konjak – Tuluz – Trevizo

Bordo i Tuluz… Pred Vama je putovanje koje će probuditi ushićenja i napuniti dušu čudesnim ukusima, pogledima, pričama… Od malenog gradića Ansija koji spada u red najlepših sela Francuske, pa preko divnih predela Centralnog masiva, do beskrajnih vinograda svetski slavne vinorodne regije Bordoa… Pa i dalje, ka Tuluzu i njegovim čarima… Šansone, vino, sirevi…

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Bordo i Tuluz – Putovanje autobusom – 8 dana/ 5 nocenja – Termin polaska: 25.04.2020.

Bordo i Tuluz… Pred Vama je putovanje koje će probuditi ushićenja i napuniti dušu čudesnim ukusima, pogledima, pričama… Od malenog gradića Ansija koji spada u red najlepših sela Francuske, pa preko divnih predela Centralnog masiva, do beskrajnih vinograda svetski slavne vinorodne regije Bordoa… Pa i dalje, ka Tuluzu i njegovim čarima… Šansone, vino, sirevi… Raskošna arhitektura, opojni mirisi… Sve to mami na milione turista koji svake godine dolaze u ovaj deo Francuske da napoje oči i nahrane dušu. Bordo, grad vina, ali i epoha koje su na njemu ostavile svoje tragove u vidu ogromne kulturno-istorijske baštine. Možda lepotu i sjaj ovog grada, grandiozne arhitekture, širokih avenija, prostranih trgova i elegantnih restorana najbolje ilustruju reči Vikora Igoa, koji je oduševljen njime zapisao: “Uzmite Versaj, dodajte Antverpen i dobićete Bordo.” Tuluz je sasvim poseban grad kojim dominira ružičasta opeka i terakota te iz tih razloga ga i poznaju kao „Ružičasti grad“, odnosno „la ville rose“. Pridružite nam se!

Bordo i Tuluz

1. dan (Subota 25. april) Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u večernjim satima (oko 21h). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. dan (Nedelja 26. april) Dnevna vožnja preko Italije (Milano-Torino)… Dolazak u francusku regiju Rona-Alpi u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji (Ansi, Grenobl, Šamberi, Albertvil…). Odmor. Noćenje.

3. dan (Ponedeljak 27. april) ANSI – REGIJA BORDOA Doručak. Odjava iz hotela do 8h i odlazak do istorijskog centra ANSIJA, jednog od najživopisnijih gradića Francuske. Ovaj idilični i turistički gradić nazivaju još „Alpskom Venecijom“ budući da ima dva kanala, jezero i reku Tju koja protiče kroz grad i čija je prvobitna uloga bila da ga štiti. Kraći organizovani obilazak grada (oko 1 sat) uz razgledanje: Most ljubavi („Pont des Amours“) sa svojim legendama, „Palais de l’Isle“ – romantični srednjovekovni dvorac na ostrvu, Bogorodičina crkva „Notre Dame“… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju i uživanje u zaista bajkovitom Ansiju. Polazak ka Bordou u 14h. Putovanje preko živopisnog Centralnog masiva uz dve kraće usputne pauze. Dolazak u večernjim satima (oko ponoći) u regiju BORDOA i smeštaj u hotel u regiji. Noćenje.

4. dan (Utorak 28. april) BORDO Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni, fakultativni izlet do BORDOA (8.30h-20h). Bordo predstavlja glavni grad regije Akvitanija i jedan je od najlepših gradova Francuske. Odmah po dolasku, sledi odlazak do istorijskog centra grada koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Organizovani obilazak uz razgledanje: veličanstvena katedrala Sv. Andreje, Grand Teatar podignut 1780. godine u eklektičkom stilu kojim dominira kolonada stubova, trg Berze sa veličanstvenim arhitektonskim kompleksima, Porte de Bourgogne – ogromni kameni slavoluk koji je nekada stajao na jednom od ulaza u grad, „Les Quais“ – lučki deo grada na obali reke Garone, stara Gradska većnica, danas znameniti Muzej lepih umetnosti,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz brojne preporuke Vašeg vodiča (obavezno se prošetajte kvartom „Le Victoire“ koji predstavlja jednu od najživopisnijih zona grada sa brojnim barovima i noćnim klubovima; ulica Svete Katerine je idealna za ljubitelje šopinga – glavna trgovačka zona grada; ručak/večera u nekom od elegantnih gradskih restorana uz naravno čašu čuvenog „Bordeaux“ vina…). Najtoplije Vam preporučujemo posetu čudesnom arhitektonskom kompleksu „La Cité du Vin“ – „Grad vina“. Ovo je jedinstveni kulturni centar u svetu koji je posvećen vinu. Na površini od preko 13.000 m² i na 10 nivoa nalazi se struktura moderne arhitekture koja će svakoga zadiviti! Takođe, preporučili bi Vam i krstarenje Garonom sa drugačijim pogledom na grad uz degustaciju vina i aperitiv. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

5. dan (Sreda 29. april) SAINT EMILION – KONJAK Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet ka vinorodnoj oblasti regije „Bordo“ i čuvenoj oblasti Konjak. Polazak na izlet u 8.30h. Odlazak do malog vinskog grada SAINT EMILION koji je poznat po svojim vinskim kućama „šatoi“ u kojima se već vekovima pravi jedno od najboljih crvenih vina na svetu brenda „Bordo“. Po dolasku u Saint Emilion sledi šetnja živopisnim centro grada. Slobodno vreme, ili dvočasovna fakultativna poseta jednom od vinskih „šatoa“ uz priču o vinogradima, vinu i tradiciji… Naravno, tokom posete vinskoj kući sledi i „koštanje“, odnosno degustacija čuvenih ekskluzivnih vina. Nastavak putovanja ka regiji Konjak i istoimenom gradiću KONJAK koji poseduje izuzetno lep istorijski centar. Naravno, ovaj grad je podario svetu vrhunski brend alkoholnog pića koje po njemu i nosi ime. Slobodno vreme ili fakultativna poseta srednjovekovnom dvorcu „Chateau de Cognac“ barona Otara koji je ugostio nekoliko francuskih i engleskih kraljeva. Tura obilaska dvorca obuhvata i posetu podrumima u kojima se čuva skupoceni konjak kao i degustaciju konjaka brenda „Baron Otard Vs & Vsop“. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

6. dan (Četvrtak 30. april) TULUZ Doručak. Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus od 8h. Putovanje do TULUZA. Dolazak oko 12h. Obilazak ovog čudesnog grada koji predstavlja središte Oksitanije i zanimljivih Oksitanaca. Naš obilazak uključuje razgledanje istorijskog centra grada: „Capitole de Toulouse“ (Gradska kuća) sa prelepom neoklasicističkom fasadom, Novi most („Pont Neuf“) iz 16. veka sa svojih 7 moćnih lukova kojima premošćava reku Garonu, Kuća ljubičica – sve je u Tuluzu u znaku ljubičice, pa i bonbone, specijaliteti, ukrasi…, bazilika Saint-Sernin iz 11. veka (pod zaštitom UNESCO-a), katedrala Sv. Etjena iz 12. veka, Kanal „du Midi“ koji protiče kroz grad i kojim je Tuluz spojen sa Sredozemljem i Atlantikom – jedna od najživopisnijih zona grada,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, gastronomske ugođaje (niz tipičnih specijaliteta je vezano za ovaj grad) i posete muzejima kojima Tuluz obiluje (posebno muzeji savremene umetnosti). Polazak iz Tuluza oko 21h. Noćna vožnja ka Italiji preko Langedoka, Provanse, Azurne obale…

7. dan (Petak 1. maj) TREVIZO Dolazak u TREVIZO u podnevnim satima. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada i slobodno vreme. Smeštaj u hotel u regiji Trevizo-Beluno najkasnije u 17h. Slobodno vreme i noćenje.

8. dan (Subota 2. maj) Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.45h i odlazak iz hotela u 9h. Putovanje preko Trsta i dalje preko Slovenije i Hrvatske. Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim noćnim satima (oko ponoći). Kraj putovanja.

 

Bordo i Tuluz

Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak/“samoposluživanje“) u hotelu sa 2* u regiji Rona-Alpi u Francuskoj
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/“samoposluživanje“) u hotelu sa 2* u regiji Bordoa u Francuskoj
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak/“samoposluživanje“) u hotelu sa 3* u regiji Trevizo – Beluno
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilaske Ansija, Tuluza i Treviza prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Bordo i Tuluz

Navedena cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 10 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 110 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Gradska taksa u hotelu u regiji Trevizo-Beluna – cca 2 € (plaća se na licu mesta)
 • Poseta vinskom šatou u Saint Emilionu sa degustacijom dve vrste vina – 25 € – PRIJAVA ISKLJUČIVO U AGENCIJI, PLAĆANJE NA LICU MESTA! Nije uključeno u paket izleta!
 • Poseta dvorcu „Konjak“ u Konjaku sa uključenom degustacijom konjaka – 25 € – PRIJAVA ISKLJUČIVO U AGENCIJI, PLAĆANJE NA LICU MESTA! Nije uključeno u paket izleta!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Celodnevni izlet sa obilaskom Bordoa prema programu – 25 €
 • Celodnevni izlet Saint Emilion – Konjak (bez degustacija i navedenih poseta) – 40 €

 

Bordo i Tuluz

REDOVNA CENA SPECIJALNA CENA* + PAKET IZLETA za uplate u agenciji
349 € 319 € umesto 65 €

samo 55 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

 

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • Celodnevni izlet sa obilaskom Bordoa prema programu
 • Celodnevni izlet Saint Emilion – Konjak (bez degustacija i navedenih poseta)

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2020.
 • Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2020.

 

OPIS HOTELA:

HOTELI „FAST/AKENA“ U FRANCUSKOJ 2** https://www.fasthotel.com/ ili slični

Hoteli ove grupacije su uvek van mesta, dislocirani. Radi se o izuzetno skromnim objektima sa niskim nivoom usluga. Čisti i uredni. Ovi hoteli poseduju recepciju koja nije otvorena 24 sata, glavnu zgradu + depadans objekte u kojima se nalaze sobe. Sobe su izuzetno male, bez ormara, sa izuzetno malim „ugradnim“ kupatilom – tuš-WC sa odvodom, bez kabine. Doručak je slab i jednoličan kako je to i uobičajeno u Francuskoj.

HOTEL „RAGNO D’ ORO“ 3***, Koneljano http://www.hotelragnodoro.it/ ili sličan

Hotel se nalazi u regiji Koneljano, na periferiji, dislociran je. Skroman sadržaj u vidu recepcije otvorene 24 sata, lobija, aperitiv bara… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV…

NAPOMENE:

PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA
ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!
PROGRAM „LA VITA E BELLA“ – SASVIM DRUGAČIJA TOSKANA JE ZAŠTIĆEN POD OVIM NAZIVOM I SA OVIM SADRŽAJEM! ZLOUPOTREBA POVLAČI ZAKONSKE KONSEKVENCE!
OPIS SMEŠTAJA: tačno ime hotela će biti objavljeno 7 dana pre putovanja na web stranici

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU. (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 152/2010 FT

Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena