Zanzibar Leto 2020

Zanzibar Leto - funtravel.rs
bigACX0SGTrip_Top_Putovanja_-_Zanzibar_-_dhow-1024x569 Zanzibar Leto 2020
Trip_Top_Putovanja_-_Zanzibar_-_Kendwa-1024x682 Zanzibar Leto 2020
Trip_Top_Putovanja_-_Zanzibar_-_Masai_pleme-1024x683 Zanzibar Leto 2020

Zanzibar Leto 2020

Dragulj Indijskog okeana!

Stone Town – Kendwa + izleti farma začina, Jozani šuma, plaža Paje, Safari blue, plivanje sa delfinima!

Zanzibar leto i njegov vanvremenski zov. Dragulj Indijskog okeana. Tirkizno more koje zapljuskuje beli pesak, kokosove palme koje se njišu. Arhetip istinskog raja na zemlji. Unikatni blend Afrike, Indije, arapskog i persijskog uticaja. Kulturološki šmek kakav nigde drugde nećete doživeti. Ukoliko ste spremni za odmor iz bajki, onda Karibu Sana ili u prevodu – dobro došli. Pođite sa nama u novu avanturu, putem Zanzibara, najpoznatijeg ostrva Tanzanije i jednu od najpopularnijih turističkih atrakcija Afrike.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Zanzibar Leto – Putovanje avionom – 11 dana/ 8 nocenja – Vise tarmina

Zanzibar leto i njegov vanvremenski zov. Dragulj Indijskog okeana. Tirkizno more koje zapljuskuje beli pesak, kokosove palme koje se njišu. Arhetip istinskog raja na zemlji. Unikatni blend Afrike, Indije, arapskog i persijskog uticaja. Kulturološki šmek kakav nigde drugde nećete doživeti. Ukoliko ste spremni za odmor iz bajki, onda Karibu Sana ili u prevodu – dobro došli. Pođite sa nama u novu avanturu, putem Zanzibara, najpoznatijeg ostrva Tanzanije i jednu od najpopularnijih turističkih atrakcija Afrike. Najbolje ga opisuje izraz hakuna matata sto u prevodu znaci bez brige. Zanzibar predstavlja sve sto je opustajuce, usporeno i bez stresa, mesto gde cete nauciti da uzivate i usporite, gde ce vam jedina briga biti sta cete ukusno pojesti i na kojoj od prelepih plaza cete se okupati.

 

Zanzibar Leto

DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let do Zanzibara sa presedanjem.

DAN 2 – Dolazak na Zanzibar u ranim jutarnjim časovma i transfer do smeštaja u Stone town-u. Prepuštamo se pozitivnoj energiji grada koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine od 2000. godine i uživamo u čarima plavetnila okeana kao i mešavini više kultura koje su se vekovima smenjivale na ovom području. Za dobrodošlicu odlazimo na poslednji sprat hotela u kojem smo smešteni i uživamo u doručku sa neverovatnim pogledom na panoramu grada. Nakon kratkog odmora i predaha krećemo u obilazak grada: rodna kuća Fredija Merkjuria, frontmena muzičke grupe Queen, Stara tvrđava, Palata Čuda, Sultanova palata, Darajani pijaca, Anglikanska crkva i tržnica robova. Nakon obilaska odlazimo da se smestimo u sobe i posle kratkog predaha za sve zainteresovane je moguć odlazak do Prison island-a. Posle kratke vožnje brodićem stižemo do ostrva poznatom po bivšem zatvorskom kompleksu i Aldabra džinovskim kornjačama. U samom rezervatu za kornjače možemo videti na svakom oklopu godinu starosti kornjače koja kod najstarije dostiže i do 194 godine. Ne propustite priliku za prvo kupanje u Indijskom okeanu na peščanoj plaži ostrva koga krasi neverovatna boja vode i odmoru u hladovini stena. Povratak u Stone town. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Dan posvećujemo fakultativnom izletu u prirodnu oazu Zanzibara gde obilazimo farmu začina i Jozani šumu, a nakon toga odlazimo na istočnu stranu ostrva na poznatu plažu Paje. Na početku izleta odlazimo do farme začina u srcu ostrva gde ćemo videti kako lokalno stanovništvo uzgaja tropsko voće, orašaste plodove i začinsko bilje karakteristično za ovaj deo Afrike. Nakon toga odlazimo u jedini nacionalni park na ostrvu, Jozani šumu, gde se jedino mogu još naći crveni Kolobus majmuni. Smatra se prirodnom apotekom ostrva gde ćemo se uz pomoć lokalnih vodiča upoznati sa različitim vrstama drveća i biljaka koje se koriste u medicinske svrhe, a poseban deo nacionalnog parka je i šuma mangrova, posebnog drveća sa jakim korenjem u močvarnom području. Nakon upoznavanja sa prirodnim bogatstvima Zanzibara, nastavljamo putovanje ka plaži Paje. Prošetajte po peščanoj utabanoj plaži, isprobajte svoje sposobnosti u vodenim sportovima kao što su kajt i jedrenje na dasci ili pak uživajte u svemogućim nijansama zelene i plave koje vam se smenjuju pred očima. Povratak za Stone town. Noćenje.

DAN 4 –  Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet Safari blue koji sjedinjuje sve lepote ovog neverovatnog ostrva. Krećemo sa jugozapada, iz mesta Fumbe, tradicionalnim brodom dhow. Prva tačka je skrivena laguna okružena drvećem mangrova gde koristimo priliku da zaplivamo, zaronimo i uživamo u bogatom morskom svetu. Nakon toga odlazimo na pešcani sprud gde se prepuštamo plivanju u tirkiznoj boji vode i tropskom voću koje će nam naši lokalni domaćini poslužiti. Poslednja tačka koja nam pruža sveobuhvatan doživljaj izleta je plaža Kawale gde će nam biti serviran ručak: pirinač, morski plodovi kao što su rakovi, riba, lignje, hobotnice. Sledi odmor, kupanje na plaži i kupovina suvenira nakon odlaska do jednog od najstarijih drveća na ostrvu – Baobab drveta. Uživamo u prizorima koje nam Indijski okean pruža u povratku do početne tačke – mesta Fumbe. Transfer do Stone town-a. Nakon predaha vam preporučujemo odlazak do jednog od lokalnih kafića i prepustite se najlepšem zalasku Sunca koji će upotpuniti celokupan dan iza nas. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Ukoliko ste ljubitelj vode i morskog sveta prepustite se svim čarima koji vam fakultativni izlet plivanje sa delfinima pruža. U ranim jutarnjim časovima odlazimo do mesta Kizimkazi, na jugu ostrva, gde započinjemo našu avanturu. Nakon kraće vožnje brodom imaćemo neverovatnu i jedinstvenu priliku da vidimo delfine koji slobodno plivaju u vodama Zanzibara. Najsmeliji mogu i zaplivati sa njima i roniti dok se ne izgube u daljini. Bogatiji za još jedno iskustvo vraćamo se u Stone town. Nakon predaha svim zainteresovanim putnicima pružamo priliku odlaska i do Rock restorana. Najslikaniji restoran na svetu, a i jedna od prepoznatljivijih atrakcija ostrva se nalazi na plaži Pingwe koju ćemo obići. Restoran je smešten na steni sa fantastičnim pogledom na Indijski okean koji vam upotpunjuje doživljaj uz povlačenje plime i oseke. Nakon povratka u Stone town, preporučujemo vam da se izgubite u lavirintu uskih ulica ili odete u kasnim popodnevnim časovima do Forodhani pijace gde ćete imati mogućnost da se susretnete sa mnoštvo morskih plodova koje vam lokalno stanovništvo nudi. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. Opraštamo se od Stone town-a i nastavljamo naše putovanje ka najpoznatijoj i najlepšoj plaži na Zanzibaru – Kendwi. Dolazak u rezort koji se nalazi na tik uz more i pravi hedonistički odmor može da počne. Prepustite se doživljaju koji vam rezort nudi od privatnog prilaza plaži, tirkizno plavoj boji vode i najlepšem mestu za kupanje na celom ostrvu ili pak probajte šarene koktele i ukusnu hranu u jednom od najpoznatijih restorana i plažnih barova na ovom delu ostrva. Kako kaže i životna filozofija lokalnog stvanovništva. Hakuna Matata – samo bez brige i sa osmehom na licu. Noćenje.

DAN 7,8,9 – Doručak. Narednih dana prepustite se uživanju koja ce vam nahraniti dušu i telo za predstojeći period, odmorite oči u prizorima nestvarnih boja vode, peska i neba, družite se sa Masai plemenom, koračajte tik uz more i uživajte u belom pesku, upoznajte lokalce koji su slobodnog duha i otvorenog srca, trčkarajte po plaži sa uvek nasmejanom decom, bezbroj je mogućnosti, a izbor je samo vaš. Ukoliko ipak odlučite da napustite hedonistički rezort preporučujemo vam izlet u neposrednoj blizini Mnemba ostrva gde možete da se okupate u nestvarnoj prozirnoj vodi ili zaplivate sa jatom najlepših ribica. Ukoliko ste ljubitelj vodenih sportova na samoj plaži vam se nude razne mogućnosti. Takođe, na samo 20ak minuta hoda od našeg rezorta se nalazi još jedna poznata plaža, Nungwi.  Deo ostrva koji preporučujemo da obiđete u popodnevnim časovima gde ćete moći da zaigrate fudbal sa lokalnim stanovništvom, popijete piće uz nestvaran zalazak sunca ili ukoliko ste ljubitelj noćnog života popijete koktel u nekom od plažnih barova koji se mogu naći duž cele plaže. Ako ste ipak veliki ljubitelj životinja pruža vam se jedinstvena prilika odlaska na safari u Mikuti nacionalni park u Tanzaniji gde možete da se susretnete sa različitim vrstama životinja u njihovom prirodnom staništu kao što su: slonovi, žirafe, lavovi, nilski konji, bizoni, zebre. Noćenja.

DAN 10 – Doručak. Nakon izlaska iz soba i dalje imamo mogućnost da uživamo u čarima Indijskog okeana koji nas okružuje, na najbolji način se opraštamo od njega kupanjem i upijanjem pozitivne energije koja odiše celim mestom. Kasno popodnevni transfer do aerodroma i završetak naše afričke avanture koja će nam ostati u divnom sećanju. Let do Beograda sa presedanjem.

DAN 11 –  Dolazak u Beograd.

 

Zanzibar Leto

 • Avio karta sa svim taksama na povratnoj relaciji Beograd – Zanzibar sa presedanjem
 • Prtljag težine do 20kg i ručni prtljag za sve letove
 • 4 noćenja u hotelu TAUSI PALACE *** ili sličnom u Stone town-u u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 4 noćenja u hotelu KENDWA ROCK RESORT-u *** na plaži Kendwa u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • Transferi prema programu putovanja
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

 

 

 

Zanzibar Leto

 • Fakultativni izleti
 • Viza – plaćanje prilikom ulaska u zemlju – 50 USD
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi putnika
  ———————————————————————————————————————————

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Farma začina, Jozani šuma i plaža Paje – 50 USD
2. Blue safari – 60 USD
3. Plivanje sa delfinima – 45 USD

* Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

—————————————————————————————————————————————————–

VAŽNO:

Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
Na raspolaganju su i 1/3 sobe, obratite nam se za detaljnije informacije

 

Zanzibar Leto

Termin polazaka – Trajanje:  11 dana 

 • 06. jul 2020.
 • 17. jul 2020.
 • 01. avgust 2020.
 • 11. avgust 2020.

Cena: 1450 EUR po osobi

Cena sa popustom:  1290 EUR po osobi

 

 

Zanzibar Leto

USLOVI PLAĆANJA ZA DALEKE DESTINACIJE

1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

2. Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje). Cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji.

3. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu, osim ako nije drugačije naznačeno.

4. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

 • GOTOVINOM
 • UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE
 • ČEKOVIMA – Avans 20 % a ostatak na tri mesečne rate bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
 • PLATNIM KARTICAMA – VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

 

Zanzibar Leto

OPŠTE NAPOMENE

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, čiji su sastavni deo napomene, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.

– Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

– Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

– Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.

– Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.

– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.

– Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

– Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.

– Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

– Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.

– Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

– U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

– Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom…

– Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

– Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska, predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.

– U slučaju nedoličnog ponašanja putnika, ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ

– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.

– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.

– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.

– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.

– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.

– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.

– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

– Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.

– Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.

– Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.

– Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ

– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.

– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.

– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.

– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.

– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

– Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.

– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.

– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.

– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENE VEZANE ZA FAKULTATIVNE IZLETE

– Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.

– Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

– Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Putovanja doo nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.

– Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

– Za ulazak na Zanzibar (na teritoriju Tanzanije) državljanima Republike Srbije su potrebne vize koje se izdaju u važnosti do 90 dana boravka

-Nije potrebno podnositi dokumentaciju već samo popuniti formular i platiti taksu od 50 USD pri sletanju na destinaciju

– Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze

 

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: Licenca 194/2020 Kategorija A 25 TTP

Posetite nasu FB tranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

Zanzibar Leto / Zanzibar Leto / Zanzibar Leto