Velika Evropska Tura – jesen 2019

Velika Evropska Tura - funtravel.rs
13088_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13090_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13091_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13092_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13093_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13111_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13114_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13116_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13130_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13133_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13100_L Velika Evropska Tura - jesen 2019
13110_L Velika Evropska Tura - jesen 2019

Velika Evropska Tura – jesen 2019

Nemacka – Belgija – Holandija – Luksemburg – Francuska

5 zemalja – 11 gradova!

Velika Evropska Tura… Republika Nemačka je moćna država smeštena u centralnom delu Evrope, između planinskog venca Alpa i Severnog i Baltičkog mora. Ako je neka zemlja srce Evrope i EU, onda je to Nemačka. Belgija, Holandija i Luksemburg, živopisne, bogate i uređene zemlje, imaju dugu i burnu zajedničku istoriju tokom koje su njihove narode, isti gospodari kao i isti važni događaji, zbližili i povezali a zatim u 19. veku, razdvojili u tri države.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Velika Evropska Tura – jesen 2019 – Putovanje autobusom – Polazak: 04.10.2019. – 9 dana / 6 nocanja

Regenzburg – Nirnberg – Frankfurt – Keln – Antverpen – Brisel – Bridz – Gent – Amsterdam – Luksemburg – Strazbur

Velika Evropska Tura… Republika Nemačka je moćna država smeštena u centralnom delu Evrope, između planinskog venca Alpa i Severnog i Baltičkog mora. Ako je neka zemlja srce Evrope i EU, onda je to Nemačka. Belgija, Holandija i Luksemburg, živopisne, bogate i uređene zemlje, imaju dugu i burnu zajedničku istoriju tokom koje su njihove narode, isti gospodari kao i isti važni događaji, zbližili i povezali a zatim u 19. veku, razdvojili u tri države. Sve tri, u velikoj privrednoj ekspanziji u prvoj polovini 20. veka, međusobno svestrano sarađujući, stvorile su Beneluks (1948.). Danas su sve tri u samom vrhu liste evropskih zemalja sa najvišim standardom i kvalitetom života. Lepi gradovi, koji će se obići tokom ovog putovanja, spomenici i umetnička dela koja će biti viđena, dokaz su vrednih ostvarenja mnogih preduzimljivih vladara, rođenih na ovom tlu. Francuska je jedna od najposećenijih zemalja na svetu, a druga po veličini zemlja u Evropi.

Velika Evropska Tura – jesen 2019

1. dan BEOGRAD Sastanak putnika u Beogradu u 16:30h. Polazak autobusa u 17:00h. Polazak iz Novog Sada u 18:15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Nocna vožnja kroz Mađarsku, Austriju i Nemačku do Regenzburga.
2. dan REGENZBURG – NIRNBERG Dolazak u jutarnjim satima u Regenzburg, grad na Dunavu, jedan od najlepših srednjovekovnih gradova Nemačke. Obilazak centra grada peške koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, gde se mogu videti kameni most (najstariji kameni most na Dunavu iz 12. veka) i katedrala sv. Petra, Zlatna kula, apoteka Adler (1610). Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg, carski grad u oblasti Frankonija, gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva. U Nirnbergu se nalazi i Palata
pravde u kojoj se odvijalo suđenje nacističkim vođama. Obilazak centra grada peške: Nemački nacionalni muzej, crkva Svetog Lorenca, Fontana vrlina, kuda Albrehta Direra najvedeg nemačkog renesansnog slikara, gradski bedemi… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nocenje.
3. dan NIRNBERG – ANTVERPEN Doručak. Polazak za Antverpen. Vožnja kroz Nemačku sa usputnim zadržavanjima u Frankfurtu na Majni i Kelnu (pauza za kafu i kracu šetnju centrom grada). Dolazak u Antverpen u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nocenje.
4. dan ANTVERPEN – BRISEL – ANTVERPEN Doručak. Fakultativni odlazak za Brisel. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice Evropske unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom kudom i sedištima zanatskih udruženja – deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, Muzejska četvrt, Palata pravde – najveda javna zgrada podignuta u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, mala bronzana skulptura “Maneken Pis” , jedan od simbola grada, kvart evropskih institucija… Odlazak do rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je priređena Svetska izložba (1958). Slobodno popodne. Povratak u Antverpen. Nocenje.
5. dan ANTVERPEN – BRIŽ – GENT – ANTVERPEN Doručak. Fakultativni izlet Briž i Gent. Odlazak u Briž, po mnogima najlepši flamanski grad, koji je u 14. veku bio jedan od vodedih umetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuda sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, severna Venecija“. Po dolasku, obilazak centra grada peške, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: gradska kuda (14. vek), najstarija u Belgiji, Palata pravde, „jezero ljubavi“, beginaž, Bonifacijev most… Slobodno vreme. Odlazak u Gent, prestonicu Flandrijskog vojvodstva (11–13. vek), grad
koji bio je jedan od prvih industrijskih tekstilnih centara. Ovaj grad jedinstvenim čine mnoge znamenitosti. Obilazak gradskog jezgra peške: katedrala sv. Bava poznata po remek delu “Mistično jagnje“ slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, toranj Belfort, kvartovi sa prelepim građevinama oko gradske vednice i crkve sv. Nikole, Graslaj, zamak Gravensten… Slobodno vreme. Povratak u Antverpen. Nocenje.
6. dan ANTVERPEN – AMSTERDAM – ANTVERPEN Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet autobusom Amsterdam. Po dolasku razgledanje holandske prestonice na reci Amstel čiji je istorijski centar, sa oko 6.800 odlično očuvanih kuda i spomenika, deo svetske kulturne baštine. Obilazak gradskog jezgra sa oko 90 ostrvaca, 160 kanala i preko 1250 mostova u polukrugovima, prokopanim vedinom u zlatno doba Amsterdama, u 17 veku, kada je imao oko 200.000 stanovnika, bio veliki trgovački i finansijski centar i jedna od najprometnijih evropskih luka: Trg Dam sa Kraljevskom palatom, cvetna pijaca, Rembrantov trg, ulica Rokin, muzej
Van Goga, Rijks muzej, kvart nocne zabave… Slobodno vreme. Povratak u Antverpen. Nocenje.
7. dan ANTVERPEN – LUKSEMBURG – STRAZBUR – KEL Doručak. Polazak za Luksemburg, glavni grad Velikog vojvodstva. Vožnja kroz šumovitu planinsku oblast Ardena. Po dolasku, panoramsko razgledanje istorijskog centra grada koji je deo svetske kulture baštine, Palata velikog vojvode, katedrala Notr Dam, luksemburška tvrđava, novi kvart sa evropskim institucijama… Nastavak  putovanja do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada, šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Ruan, kuda Kamercel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštiden i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel. Nocenje.
8. dan KEL Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska. Mogudnost individualnog odlaska do Strazbura. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Nocna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.
9. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd oko podneva.

Velika Evropska Tura – jesen 2019

 • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
 • Šest nocenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: Nirnberg hotel kategorije 3* (1 nocenje), Antverpen hotel kategorije 3* (4 ncdenja), Kel-Strazbur hotel kategorije 3* (1 nocenje)
 • Razgledanja gradova prema programu
 • Usluge vodiča
 • Troškovi organizovanja putovanja

Velika Evropska Tura – jesen 2019

 • Gradska taksa u Antverpenu u iznosu od 2,39 evra po nodi i po osobi, plada se na recepciji hotela
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Celodnevni izlet autobusom “Brisel“ Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Brisela po programu i usluge vodiča.
 • Celodnevni izlet autobusom “Briž i Gent“ Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Briža i Genta po programu i usluge vodiča.
 • Celodnevni Izlet autobusom “Amsterdam” Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Amsterdama po programu i usluge vodiča.
 • Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Belgiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinaciji, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

Velika Evropska Tura – jesen 2019

Termin
Hotel 
Cena po osobi
Specijalna cena
Doplata za 1/1 sobu
04.10. – 12.10.
Hotel 3*
385 eur
346 eur
140 eur
Specijalna ponuda vazi do 15.08.2019.
UMANJENJA:
 • Umanjenje za tredu odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
 • Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
OPCIONE DOPLATE:
 • Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta (na upit)
 • Doplata za dodatno sedište: 80 evra (na upit)

Velika Evropska Tura – jesen 2019

 • Cena putovanja iskazana je u evrima, a placanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplacuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplacuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
 • Placanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun ili d) platnim karticama .
 • 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama

Velika Evropska Tura – jesen 2019

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “VELIKA EVROPSKA TURA”
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. ● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.
SMEŠTAJ:
● Hotel ACOM ***, Nirnberg, www.accorhotels.com
Nalazi se 3 km od centra Nirnberga (stanica metroa je pored hotela). Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne I
poseduju kupatilo, fen, TV, Wi-Fi internet (uz doplatu) . Doručak je kontinentalni –samoposluživanje, izbor više jela.
● Hotel Century***, Antverpen, www.hotel-century-antwerpen.be
Hotel Century je smešten u obnovljenom starom zdanju, preko puta Glavne železničke stanice u Antverpenu. Nalazi se na oko 200m od
tramvajske stanice Sentral, od koje se za 5 minuta može direktno dodi do starog gradskog jezgra. Do trgovačkih oblasti Kejserlej i Mejr može
se stidi za manje od 5 minuta hoda. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, i Wi-Fi internet. Sobe su dvokrevetne, standardno
opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja – izbor više jela.
● Hotel ATES***,Kel www.ates-hotel.de/
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km, na samom putu za Strazbur.. Postoji učestali
gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela, kao i brojne prodavnice.
Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV i Wi–Fi internet.
Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela.
●Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomodnim ležajem su manje komforne i tredi , pomodni, ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.
OPŠTE NAPOMENE:
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važedi pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogudnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 196/2010 FT
Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/