Velika Britanija – Leto 2020

Velika Britanija - Britanija avantura
Velika Britanija - Britanija avantura
Velika Britanija - Britanija avantura
Velika Britanija - Britanija avantura
Velika Britanija - Britanija avantura
Velika Britanija - Britanija avantura

Velika Britanija – Leto 2020

Avantura posle koje ćete moći da kažete da zaista poznajete Britance!

Frankfurt – London – Glazgov – Liverpul – Kardif – Brisel + izleti u Edinburg, Loh Nes, Oksford i Bristol

Velika Britanija… Sve ono najlepše što ostrvo može da ponudi od Dovera do Edinburga Vam je na dohvat ruke. Engleska, Škotska i Vels, po mnogo čemu slične, a opet u neverovatnoj meri različite zemlje, mentaliteti i narodi. Pakujte kofere i spremite se za turu po Britaniji!

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Velika Britanija – Leto 2020

Velika Britanija – 15 dana
Frankfurt – London – Glazgov – Liverpul – Kardif – Brisel + izleti u Edinburg, Loh Nes, Oksford i Bristol
Termini:  14. jul 2020. / 02. avgust 2020. / 17. avgust 2020.
Velika Britanija… Sve ono najlepše što ostrvo može da ponudi od Dovera do Edinburga Vam je na dohvat ruke. Engleska, Škotska i Vels, po mnogo čemu slične, a opet u neverovatnoj meri različite zemlje, mentaliteti i narodi. Pakujte kofere i spremite se za turu po Britaniji!
Jarko crveni autobusi na sprat i popularne crvene govornice naslućuju da smo upravo pristigli na najbitnije odredište ovog putovanja – London! Ovaj grad se smatra ne samo prestonicom Velike Britanije, već glavnim gradom sveta. Preko 150 etničkih grupa, 100 jezika i toliko mnogo kultura isprepletenih u samo jednom gradu. Ne postoji nijedan drugi grad koji tako vešto uklapa urbanističke inovacije u nasleđe staro vekovima. Ovaj grad je jedan od najvažnijih svetskih ekonomskih, političkih, obrazovnih i modnih centara, koji već dva milenijuma ponosno stoji na obalama Temze. Trgovi Trafalgar i Pikadili, Big Ben, Bakingemska palata, Vestminsterska opatija, Londonska tvrđava, Tower bridge i Katedrala Svetog Pavla samo su neke od znamenitosti koje zavređuju vašu pažnju.
Na obalama reke Mersi, na mestu gde se ona uliva u Irsko more, dočekuje nas jedan od najpoznatijih gradova u Engleskoj – Liverpul. Ono po čemu je prepoznatljiv u svetu jeste duga fudbalska tradicija i po tome što je upravo ovaj grad rodno mesto najuspešnije rok grupe svih vremena – The Beatles. Mnogobrojni muzeji, katedrale, crkve, restorani i pabovi su samo delić onoga što Liverpul nudi. To je grad koji će Vas iznenaditi šta god da od njega očekujete!
Zemlja vode i stena, viskija i gajdi, jednoroga i kilta, koja leži na rubu Atlantskog okeana. Škotska je to i mnogo više od toga – oaza je mira, čistog vazduha i netaknute prirode.
Glazgov na galskom znači „drago zeleno mesto”, što je pravi naziv za grad koji ima preko 70 parkova i bašti. Nekadašnje malo ruralno naselje na obali reke Klajd, danas je jedna od najvažnijih luka u Britaniji. Glazgov je grad koji je ponosan na svoju bogatu istoriju i kulturu, što dokazuje činjenica da ovde postoji čak 130 galerija i velikih muzeja koji nude raznovrstan sadržaj za svačiji ukus. Ono po čemu je ovaj grad još prepoznatljiv jeste – viski. U Glazgovu, ukoliko ste obožavalac ovog alkoholnog pića, možete postati vlasnik originalnog brenda, odnosno, za određenu sumu novca možete izabrati ukus koji želite i dobiti broj koji označava da taj jedinstveni ukus viskija pripada baš vama. Primamljivo, zar ne?
Nakon Škotske avanture, nastavljamo dalje ka Velsu. Vels je zelena i prelepa zemlja poznata po svojim zapanjujućim nacionalnim parkovima i divnim zamkovima koja predstavlja idealnu destinaciju za sve one koji vole ruralni ambijent.
Dolaskom u Kardif, zapanjićete se koliko ustvari tradicionalna i moderna arhitektura mogu biti dobar spoj. Pored brojnih gradskih atrakcija, nezaobilazna tačka u gradu je svakako zamak Kardif koji se nalazi u samom centru grada a čija istorija doseže čak dve hiljade godina unazad.
Po povratku iz britanske avanture a za sam kraj našeg putovanja ne propuštamo priliku da posetimo Brisel i uživamo u nadaleko poznatoj belgijskoj čokoladi i belgijskom pivu!
Velika Britanija – Leto 2020

Velika Britanija – Leto 2020

DAN 1 – Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke (ugao Skerlićeve i Braničevske) u Beogradu u kasnim popodnevnim časovima. Noćna i dnevna vožnja ka Nemačkoj kroz Srbiju, Mađarsku, Austriju sa usputnim pauzama radi odmora.
DAN 2 – Dolazak u smeštaj u Frankfurtu u kasnim večernjim časovima. Vreme za predah i odmor od celodnevne vožnje. Noćenje.
DAN 3 – Nakon što se spakujemo i stavimo stvari u autobus, nastavljamo put ka centru Frankfurta. Odmah po dolasku krećemo u pešačku turu kako bi se upoznali sa jednim od najvećih nemačkih gradova i obilazimo: katedralu Svetog Vartolomeja iz 13. veka, Romerberg – glavni gradski trg na kojem se nalaze prelepe građevine kao što su gradska kuća i crkva Svetog Nikole, crkvu Svetog Pavla, rodnu kuću čuvenog nemačkog pisca Johana Volfganga Getea, Hauptvahe – kućicu u centru starog grada koja je nekad služila kao zatvor i čuvarnica, Eschenheimer – kulu iz iz 15. veka koja je u to vreme predstavljala kapiju grada. Slobodno vreme. Polazak za London u večernjim časovima. Noćna vožnja.
DAN 4 – U ranim jutranjim časovima stižemo u Kale, francusku luku na obali engleskog kanala i ukrcavamo se na trajekt. Prelazimo Lamanš i uživamo u pogledu na tzv. Doverske klifove, tj. velike bele sedimentne stene na britanskoj strani Lamanša, jedinstvene po svom sastavu i boji. Nakon malo manje od 2 sata vožnje, iskrcavamo se sa trajekta i nastavljamo put ka Londonu. Dolazak u London u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku u glavni grad Velike Britanije odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo od puta i osvežimo krećemo u kraći obilazak grada tokom kojeg ćemo obići Vestminster – najuži centar grada smešten na obali reke Temze gde se nalaze i čuvene londonske atrakcije kao što su: zgrada parlamenta, Big Ben, London eye, Downing street – sedište predsednika vlade Velike Britanije, trg Trafalgar, trg Pikadili, Bakingemska palata, Vestminsterska opatija i sl. Povratak u hotel. Noćenje.
DAN 5 – U jutranjim časovima krećemo u drugi deo razgledanja Londona. Prvo odlazimo do Tower bridge-a, spomenika kulture i jednog od simbola grada. Imaćemo priliku da vidimo i Londonsku tvrđavu – istorijski zamak koji se nalazi na severnoj obali reke Temze i HMS Belfast – brod britanske ratne mornarice iz 1936. godine. Zatim nastavljamo put ka Katedrali Svetog Pavla, a usput prolazimo pored spomenika velikom londonskom požaru, tragičnom događaju iz 1666. godine. Put nas dalje vodi kroz najpoznatiju londonsku ulicu – Oxford street sve do Royal Marble Archa – trijumfalne kapije iz 19. veka i do najčuvenijeg londonskog parka – Hyde parka. Slobodno vreme od popodnevnih časova. Noćenje.
DAN 6 – Fakultativni izlet do Oksforda i Stounhendža. Prvo odlazimo do Oksforda, grada u kojem se nalazi sedište Univerziteta Oksford, jednog od najboljih fakulteta na svetu i mestu gde su snimane mnogobrojne scene iz poznatog serijala o Hariju Poteru. Ovaj prelepi grad poznat po velikom broju tornjeva najbolji je primer jedinstvene viktorijanske arhitekture nazvane po kraljici Viktoriji, a koju možete videti samo u Engleskoj. Nakon Oksforda, nastavljamo ka jednom od modernih svetskih čuda – Stounhendzu. Imaćemo priliku da se upoznamo sa jednim od nastarijih spomenika na svetu, popularnom kružnom kamenju, koji datira još iz bronzanog doba i pod zaštitom je UNESCO-a, na mestu na kojem su se odvijali mnogobrojni paganski rituali. Povratak u London u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 7 – U jutarnjim časovima se pakujemo, napuštamo hotel i ostavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme za celodnevno uživanje u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva. Ne propustite priliku da obiđete neki od mnogobrojnih londonskih muzeja kao što su Britanski muzej ili Nacionalna galerija. Za one koji bi voleli da vide nešto drugačiji London predlažemo odlazak u Camden town na severu grada gde između ostalog, možete probati specijalitete iz celog sveta na čuvenom Camden marketu. Za ljubitelje zelenila tu su parkovi kao što su: Greenwich ili Holland park. Uveče se okupljamo u jednom od londonskih pabova na druženju. Polazak za Glazgov u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja.
DAN 8 – Dolazak u Glazgov u prepodnevnim časovima. Nakon što napravimo kraću pauzu za odmor i predah, krećemo u obilazak grada: Glazgovski park i narodna palata, Mungova katedrala, trg kralja Džordža, Buchanan ulica – najuži centar grada i pešačka zona. Nakon obilaska odlazimo u hotel da se smestimo. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Noćenje.
DAN 9 – Fakultativni izlet za Loh Nes i sever Škotske tokom kojeg imati priliku da uživamo u neverovatnim prirodnim lepotama, visoravnima, klisurama i jezerima po kojima je ova zemlja poznata. Prvo ćemo posetiti klisuru Coe, jedno od najlepših mesta u celoj Škotskoj kada su u pitanju njene prirodne lepote i uživati u ovim nestvarnim predelima. Zatim ćemo nastaviti da se vozimo ka severu Škotske sve dok ne stignemo do poznatog jezera Loh Nes. Po dolasku na jezero posetićemo zamak Urquhart sa kojeg se pruža najlepši pogled na ovo mesto u čijim vodama po čuvenoj priči živi Nesi, čudovište iz Loh Nesa. Povratak u Glazgov u večernjim časovima. Noćenje.
DAN 10 – Ujutru odlazimo na celodnevni fakultativni izlet u Edinburg. Nakon malo manje od dva sata vožnje, stižemo u glavni grad Škotske i krećemo u pešačku turu: Edinburški zamak, kraljevska milja – najčuvenija ulica u Edinburgu koja spaja rezidenciju kraljevske porodice sa edinburškim zamkom, Saint Gilles katedrala iz 13. veka, Greyfriars groblje i spomenik Greyfriars Bobiju – najpoznatijem škotskom psu čija je priča simbol odanosti i vernosti, Holyroodhouse – letnju rezidenciju kraljevske porodice, Nacionalni spomenik Škotske, Kaltonovo brdo sa kojeg se pruža najlepši pogled na ceo Edinburg, spomenik Dugaldu Stewart-u, spomenik ser Volteru Skotu – najčuvenijem škotskom piscu. Slobodno vreme. U kasnim večernjim časovima krećemo za Liverpul. Noćna vožnja.
DAN 11 – Dolazak u Liverpul u ranim jutarnjim časovima. Odmah po dolasku krećemo u upoznavanje jednog od najznačajnijih britanskih lučkih gradova i obilazimo: Liverpulsku katedralu – petu najveću katedralu na svetu, Albertov dok – danas urbani deo grada, a nekad mesto gde se odvijala trgovina prekookeanskom robom, Pier Head – glavnu lučku zgradu, St George Hall – koncertnu dvoranu iz 18. veka, stari grad, Cavern club – klub u centru grada u kojem su karijeru počeli čuveni Bitlsi. Slobodno vreme. Za ljubitelje fudbala jedinstvena prilika da posete Enfild – jedan od najpoznatijih fudbalskih stadiona na svetu. Nastvljamo put ka Kardifu u popodnevnim časovima. Dolazak u Kardif, glavni i najveći grad Velsa, jedne od 4 konstitutivne zemlje Ujedinjenog Kraljevstva u kasnim popodnevnim časovima. Odmah odlazimo u hotel da se osvežimo i odmorimo, a nakon pauze i predaha krećemo u obilazak grada: deo oko gradske luke u kojoj se nalaze Milenijumski centar – multifunkcionalna dvorana za koncerte i izložbe, zgrada nacionalnog parlamenta – Senedd. Nastavljamo dalje ka delu grada gde obilazmo i Llandaff katedralu i odlazimo do kardifskog zamka iz 11. veka, danas simbola ovog grada. Noćenje.
DAN 12 – Pakujemo se, napuštamo hotel i ostavljamo stvari u autobus. Slobodno vreme za uživanje u Kardifu. Ne propustite da obiđete Nacionalni muzej Velsa ili da uživate u prelepom Bute parku koji se nalazi odmah pored reke Taf. U popodnevnim časovima krećemo na fakultativni izlet do Bristola, engleskog lučkog grada koji se nalazi na 90 minuta vožnje od Kardifa. Odmah po dolasku krećemo u obilazak: bristolska katedrala, Cliffton viseći most – jedan od najlepših mostova u Velikoj Britaniji, simbol Bristola danas. Nastavljamo dalje kroz prelepe bristolske uličice do broda britanske mornarice Brunnel SS i do bristolske luke. Slobodno vreme. Polazak za Brisel u večernjim časovima. Noćna vožnja.
DAN 13 – Stižemo u britansku luku Dover u jutarnjim časovima. Ukrcavamo se na trajekt i još jednom prelazimo Lamanš. Nakon što se vratimo u kontinentalni deo Evrope, nastavljamo vožnju ka glavnom gradu Belgije. Dolazimo u Brisel u prepodnevnim satima i odlazimo u hotel kako bi se smestili i odmorili. Nakon što napravimo pauzu, u popodnevnim časovima krećemo u obilazak grada: Nieuwstraat ulica, Grand place, gradska većnica, Maneken pis, Saint Michel katedrala. Slobodno vreme. Noćenje.
DAN 14 – Pakujemo se i napuštamo hotel. Krećemo u drugi deo obilaska grada i obilazimo: Atomijum – simbol glavnog grada Belgije i Sacre Coeur baziliku. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Belgiju, Nemačku, Austriju i Mađarsku sa usputnim pauzama radi odmora.
DAN 15 – Dolazak u Beograd u kasnim popodnevnim/večernjim časovima, u zavisnosti od stanja na putevima i graničnim prelazima.
Velika Britanija – Leto 2020

Velika Britanija – Leto 2020

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • 1 noćenje u hotelu*** u Frankfurtu u 1/4 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 3 noćenja u hotelu** u Londonu u 1/3 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 2 noćenja u hotelu** u Glazgovu u 1/3 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu** u Kardifu u 1/3 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu* u Briselu u 1/3 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • Povratna karta za trajekt na relaciji Kale-Dover-Kale
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
Napomena u vezi smeštaja: Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa. Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 7 dana pred putovanje.
Velika Britanija – Leto 2020

Velika Britanija – Leto 2020

 • Viza za Veliku Britaniju – ~110 EUR
 • Fakultativni izleti.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Dvokrevetne sobe – mogućnost doplate: 20 EUR po osobi po noćenju
 • Individualni troškovi putnika.
Napomena u vezi vize za Veliku Britaniju: Organizator putovanja asistira svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu pružanja svih neophodnih informacija, zakazivanja termina za predaju pasoša i dokumentacije, obrade dokumentacije i sl.
———————————————————————————————————————————
FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Odlazak u Oksford i Stounhendz sa uključenom svim neophodim ulaznicama i uslugama vodiča – 40 EUR
2. Odlazak u Edinburg u pratnji vodiča – 25 EUR
3. Odlazak na Loh Nes i sever Škotske sa uključenim ulaznicom za Urquhart zamak – 40 EUR
4. Odlazak u Bristol u pratnji vodiča – 25 EUR
Velika Britanija – Leto 2020

Velika Britanija – Leto 2020

Cena:  579 EUR po osobi
Cena sa popustom:  499 EUR po osobi

Termini:
 • 14. jul 2020.
 • 02. avgust 2020.
 • 17. avgust 2020.
Velika Britanija – Leto 2020

Velika Britanija – Leto 2020

 • Prijavljivanje se vrši u prostorijama Agencije.
 • Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski i putem e-maila.
 • Da biste se prijavili za putovanje i sebi obezbedili mesto, potrebno je da prilikom prijave uplatite avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS
 • Moguće je plaćanje na rate.
 • Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
 • Fakultativni izleti i obavezne doplate se plaćaju na samom putovanju.
Velika Britanija – Leto 2020

Velika Britanija – Leto 2020

Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživaljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.
Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti stajališta i uslova na putu.
Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.
Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju druge države ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih, carinskih i drugih propisa.
Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu i sl. Organizator ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.
Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama.
Svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa.
Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati 7 dana pred početak putovanja.
Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR.
Obaveza putnika u vezi sa vađenjem vize za Veliku Britaniju je da pribavi neophodnu dokumentaciju.
Putnici su dužni da pribavljenu dokumentaciju dostave u Organizatoru putovanja u unapred utvđenom roku.
Organizator putovanja će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede kao i o svim detaljima u vezi procesa viziranja.
Organizator putovanja ne moze garantovati dobijanje vize za Veliku Britaniju. Ukoliko se putniku ne odobri viza za ulazak u Veliku Britaniju, vlada ove zemlje zadržava iznos od ~110 EUR.
Broj mesta je ograničen!
Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.
OPŠTE NAPOMENE
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, čiji su sastavni deo napomene, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
– Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
– Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
– Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
– Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
– Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.
– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.
– Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
– Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
– Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
– Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.
– Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
– U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
– Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom…
– Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
– Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska, predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.
– U slučaju nedoličnog ponašanja putnika, ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.
NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ
– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.
– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.
– Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
– Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
– Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
– Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ
– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.
– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.
– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.
– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.
– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
– Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.
– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
NAPOMENE VEZANE ZA FAKULTATIVNE IZLETE
– Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
– Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
– Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Putovanja doo nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
– Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE
– Trip Top Putovanja asistiraju svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu pružanja svih neophodnih informacija, zakazivanja termina za predaju pasoša i dokumentacije, obrade dokumentacije…
– Trip Top Putovanja će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede.
– Obaveza putnika u vezi sa vađenjem viza za Veliku Britaniju je da pribavi neophodnu dokumentaciju.
– Trip Top Putovanja ne mogu garantovati dobijanje vize za Veliku Britaniju, u slučaju nedobijanja vize, vlada Velike Britanije zadržava iznos uplaćen za viziranje.
– Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze.
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 88/2016 TTP
Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/
Velika Britanija – Leto 2020 Velika Britanija – Leto 2020 Velika Britanija – Leto 2020 Velika Britanija – Leto 2020 Velika Britanija – Leto 2020 Velika Britanija – Leto 2020 Velika Britanija – Leto 2020