Uskrs u Izraelu

Uskrs u Izraelu

Uskrs u Izraelu

Vitlejem  Jerusalim  Galileja- reka Jordan— Nazaret –  Jerihon – Mrtvo more – Jafo – Tel Aviv

Foto Galerija
Izrael - Sveta zemlja - Nazaret
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Izrael - Sveta zemlja - Izrael
Program putovanja

DAN 1. nedelja , 17.04./  SRBIJA- TEL AVIV-VITLEJEM

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, let sa presedanjem za Tel Aviv ili raniji transfer turističkim autobusom ili minibusom do obližnjih aerodroma (Budimpešta, Sofija) i direktan let za Tel Aviv u jutarnjim satima.  Sletanje na aerodrom Ben Gurion, covid protokol (pcr test na aerodromu) ukrcavanje u autobus, transfer do hotela u Vitlejemu (70km). Smeštaj u hotel. Odmor. Program započinje po dobijanju potvrde o negativnom PCR testu sa aerodroma. Moguć obilazak Vitlejema i Hrama Roždestva Gospodnjeg i Vitlejemske pećine. Večera. Noćenje

DAN 2. ponedeljak, 18.04./  PASTIRSKO POLJE- MANASTIRIR JUDEJSKE PUSTINJE – VITLEJEM

Rani odlazak u Hram Roždestva Gospodnjeg u Vitlejemu na jutarnju liturgiju. Povratak na doručak. Odlazak do obližnjeg Pastirskog polja, mesto javljanja anđela pastirima. Kraća vožnja do manastira judejske pustinje, Sv.Teodosija i jednog od najstarijih, Sv.Save Osvećenog, u kome je Sv.Sava srpski dobio igumansku patericu i ikonu Presvete Bogorodice trojeručice. Nakon obilaska svetinja, povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3. utorak, 19.04/  NAZARET- GALILEJA –KANA GALILEJSKA- TABHA- KAPERNAUM- GALILEJSKO JEZERO…

Doručak. Polazak u ranijim jutarnjim časovima za Galileju. Vožnja do Nazareta (150km) i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Silazak autobusom do obala Galilejskog jezera, i obilazak Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom odlazak u Kapernaum.  Pauza za odmor i osveženje na obali Galilejskog jezera tokom koje je moguće fakultativno kraće krstarenje brodicama koje su replika onih iz apostolskih vremena i/ili ručak u  restoranu. Polazak za Vitlejem u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. sreda, 20.04/  VITANIJA- REKA JORDAN- GORA KUŠANJA- MAN.SV.GERASIMA- MRTVO MORE

Doručak. Ukrcavanje u autobus i vožnja  do Vitanije, do mesta čudesnog uskrsnuća Lazara Ćetvorodnevnog. Odlazak do mesta krštenja na reci Jordan (25km). Pogružavanje vernika, potom odlazak do najstarijeg grada na svetu – drevnog Jerihona. Kratka pauza u restoran–oazi, odakle sledi odlazak na  Goru kušanja, i poseta man. Sv. četrdesetice gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-20min pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Odlazak do Mrtvog mora i kraća pauza za odmor i osveženje, na more na kome i neplivači mogu da plivaju. Poseta manastiru sv.Gerasima Jordanskog u pustinji koji se nalazi u blizini Mrtvog mora. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5. Veliki četvrtak, 21.04/ JERUSALIM- MAN-ČASNOG KRSTA- SION -MASLINSKA GORA

Doručak (ili doručak za poneti). Napuštanje hotela i odlazak autobusom u Jerusalim (15km). Dolazak grupe ispred crkve ap. Jakova i Hrama Vaskrsenja u Jerusalimu na liturgiju i jedinstveni Obred pranja nogu, kada kao Gospod svojim apostolima, jerusalimski patrijarh na kraju službe, simbolično, vrši pranje nogu svojim vladikama. Nastavak obilaska i poklonjenja svetinjama Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota). Vožnja do manastira Časnog Krsta gde je raslo drvo od čega sačiniše krst na kome je Gospod raspet. Nastavak obilaska Jerusalima, odlaskom do Siona, obilazak Sobe Tajne Večere, gde je Gospod okupio učenike na Veliki četvrtak. Obilazak Mesta usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida. Nastavak jevanđelskim stazama do Maslinske Gore, odakle se pruža izuzetan pogled na Jerusalim. Obilazak mesta Judinog izdajstva, Getsimanijskog vrta, mesta Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, Geenske doline, Grob Presvete Bogorodice.  Smeštaj u hotel u Jerusalimu. Odmor.  Večera. Noćenje.

DAN 6. Veliki petak, 22.04/JERUSALIM –  ULICA BOLA (VIA DOLOROSA)

Doručak. Odlazak na veliku litiju koju služi jerusalimski patrijarh, koja počinje od manastira Protarion, na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu. Prolazak putem nazvanim Via Dolorosa, ili Ulica Bola, kojim je Gospod prošao na putu do Golgote. Dolazak do Hrama Vaskrsenja. Pauza za obilazak i poklonjenje svetinjama Hrama. Slobodno vreme za obilazak svetinja Jerusalima, odlazak do novog dela Jerusalima….Individualni povratak u hotel. Večera. Noćenje

DAN 7. Velika subota, 23.04/ JERUSALIM – DOČEK SVETOG OGNJA

Doručak (ili po želji, doručak za poneti). Odlazak ka centru drevnog grada Jerusalima, i onoliko koliko je moguće ka Hramu Vaskrsenja, gde svake godine, na Veliku subotu, se Blagodatni Oganj pojavljuje i pali sveće prvo jerusalimskom patrijarhu, odakle preko ruku i sveća vernika nastavlja svoj blagodatni put širom zemlje i sveta. Slobodno popodne u Jerusalimu. Povratak u hotel.  Večera. Odmor. U 23h polazak ka Hramu Vaskrenja na Vaskršnju liturgiju.

DAN 8. Vaskrs, nedelja, 24.04/ JERUSALIM

……nakon službe i pričesta vernika, povratak u hotel. Noćenje.

Kasniji Vaskršnji doručak. Slobodno vreme ili odlazak u novi deo Jerusalima, obilazak pijace, povratak u stari deo grada do Hrama Vaskrsenja. Slobodno vreme za obilazak svetinja, muzeja, kupovinu  u centru grada…Individualni povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 9. Vaskršnji ponedeljak, 25.04/ TEL AVIV – SRBIJA

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak  za Tel Aviv (65km). Poklonjenje svetinjama Sv.vmč.Georgija u Lodu, jevanđeljske Lide Palestinske. Potom obilazak crkve Sv.Petra i Groba Prepodobne Tavite u Jafi. Obilazak drevne Jafe, nekada najznačajnije luke Mediterana, na koju se nadovezuje moderan Tel Aviv. Panoramsko razgledanje Tel Aviva, pauza za odmor na nekoj od čuvenih plaža Tel Aviva. Transfer grupe do aerodroma u ranim večernjim časovima. Let za Srbiju sa presedanjem ili direktan let do obližnjeg aerodroma (Budimpešta, Sofija, Solun). Po sletanju transfer do Novog sada, Beograda i Niša…

DAN 10. Vaskršnji utorak, 26.04/ TEL AVIV – SRBIJA

…dolazak u jutarnjim ili prepodnevnim časovima na mesto polaska. Hadžijski rastanak . Kraj programa.

Program: Uskrs u Izraelu

Ponuda aranžmana za Uskrs i Prvi maj 

Cenovnik

Uskrs u Izraelu

cena paket aranžmana 1.270 eur1.170 eur

Paket aranžman sa transferom, aviokartom, obilascima, polupansionom u hotelima

Opis smeštaja Uskrs u Izraelu:

Usluga u hotelima je polupansion (doručak i večera), švedski sto, u hotelima sa kojima organizator ima dugogodišnju saradnju.  Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera.  Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u smeštajnim objekatima, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator putovanja ne može u popunosti da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).

Smeštaj je u dvokrevetenim, ili dvokrevetnim sobama sa dodatnim/pom.ležajem za treću osobu. Jednokrevetna soba, se rezerviše na zahtev klijenta uz doplatu, ukoliko hotel ima 1/1 soba na raspolaganju. Planirani hoteli za smeštaj grupe:

* Hotel Manoli Plaza 3***+, http://manolyplaza.com  Ovaj hotel novijeg datuma izgradnje, nalazi se u blizini crkve Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom. Doručak i večera švedski sto.

*  Hotel Holy Land 3***+,    http://www.holylandhotel.com/ . Nalazi se u blizini Damaskus kapije ulaza u Stari grad. Renoviran je u potpunosti  2014. godine, uređen u kombinaciji modernog i orijentalnom stila, sve sobe 1/2, ili 1/2 sa pom. trećim ležajem,  TWC sa SAT TV, fen. Veći broj soba sa terasom i pogledom na stari grad (agencija ne može da garantuje ove sobe, ali može postaviti zahtev/ upit hotelu koji može odobriti sobe sa terasom  i/ili pogledom, uz doplatu). Kapacitet hotela, je 104 soba.

*NAPOMENA: organizator zadržava pravo da usled prebukiranosti goste grupe smesti u iste po kategoriji, a slične hotele po lokaciji i kvalitetu.

Uslovi plaćanja

Uskrs u Izraelu

Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke.

Dinamika plaćanja aranžmana:

Aranžman se može platiti u celosti ili na rate, gotovinski, platnim karticama, uplatom na račun , kreditom banke.

Rezervacija aranžmana  30%, ostatak (70% ) na 3 jednake rate do 21 dana pre polaska.

Aranžman se može platiti na i na rate, delom posle povratka:

 • rezervacija 30% iznosa aranžmana,
 • 30 % do 21 dan pre početka putovanja
 • deponovanje čekova/adm.zabrane na  iznos  do 40% najkasnije 30 dana pre polaska,
Aranžman obuhvata

Uskrs u Izraelu

 • avioprevoz za Tel Aviv, sa uključenim povratnim transferom do aerodroma,
 •  prtljag na letu, 1 kabinski ručni prtljag i kabinski prtljag od 10kg,
 • smeštaj 8 noćenja/9 dana, u hotelima sa min. 3* ili 4* i to: (4) u Vitlejemu (4) u Jerusalimu.
 •  usluga ishrane u hotelima na bazi polupansiona (doručak & večera), švedski sto
Aranžman ne obuhvata

Uskrs u Izraelu

 •  individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 •  obavezne troškove napojnica u Izraelu (25$), vozačima i hotelskom osoblju,
 •  obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (oko 1€ po danu),
 •  doplate za dodatni bagažni prtljag prtljag (20kg umesto 10kg kabinskog doplata 60€, 10kg čekiranog umesto 10kg kabinskog 35€),
 •  doplate za 1/1 sobu-500€ (na upit),
 •  obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,
 •  troškove posebnih vožnji autobusom, žičarom, gradskim prevozom ili ulaznice van predviđenih programom,
 •  ručak na Galileji u restoranu na galilejskom jezeru i krstarenje brodicama po Galilejskom jezeru (oko 40$)
 • troškove obroka, pića van programski predviđenih, ostale usluge i aktivnosti ovim programom ne pomenute.
 • naknadne promene prtljaga ili druge promene aviokarte
Napomene
 • Obavezno se blagovremeno informišite o uslovima dozvoljenog prtljagana letu kao i dozvoljene sadržine prtljaga,
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka,

termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska.

 • Za sve informacije date usmenim,telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prosagencije.
 • U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se Opšti uslovi putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnostina koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u

saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

 • Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima  

  plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

 • Putnici koji poseduju inostrani pasošdužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Izrael, i  da sami

blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave .

 • Obaveza je putnika da proveri važnost pasošanajmanje 6 meseci važnosti od planiranog datuma povratka,
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbijeili ulaz na teritoriju Izraela ili zemlje

tranzitu, i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.

 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Izraelu.
 • Program rađen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje  najkasanije 5 dana pre puta.
 • Preporučljivo je za ovo putovanje imati dolare, kao i dolare u manjim apoenima (1,5,10…radi plaćanja u radnjama suvenira i slično).
 • Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.
 • Obaveza je klijenta da se prilikom rezervacije izjasni o načinu plaćanja, čija dinamika predstavlja sastvani deo ugovora.
 • U slučaju ne poštovanja ugovorene dinamike plaćanja, agencija zadržava pravo da takav slučaj tumači kao otkaz od strane putnika.

 OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 30.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o garanciji putovanjazaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA” , Beograd, ul. Kondina br. 14, bankarska garancija  broj 700761-020681/vv. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja, kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”,011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnažne i i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)

OVLAŠĆENI AGENT PRODAJE: FUN TRAVEL AGENCY

Program: Uskrs u Izraelu