Trebinje i Mostar 2021

Print Friendly, PDF & Email
Foto Galerija
Trebinje i Mostar - Fun Travel Agency
Trebinje i Mostar - Fun Travel Agency

Trebinje i Mostar 2021

Trebinje – Manastir Tvrdos –  Hercegovacka Gracanica – Mostar

Trebinje i  Mostar… U nekim davnim hodnicima vremena zapisani su stari stihovi Dučićevi… I oni još odzvanjaju Trebinjem i okolnim hercegovačkim gorama… Skoro je neverovatno kako su tako prefinjeni stihovi pisani na takvim goletima…

 

Opis destinacije
Trebinje i Mostar

Trebinje i  Mostar… U nekim davnim hodnicima vremena zapisani su stari stihovi Dučićevi… I oni još odzvanjaju Trebinjem i okolnim hercegovačkim gorama… Skoro je neverovatno kako su tako prefinjeni stihovi pisani na takvim goletima… U starom Trebinju još uvek žumori Trebišnjica sa kristalnim okvirima slika koje kao da potiču sa platna nekog starog majstora… Tu žumore još uvek i stari platani i žamori ljudi… Ti isti žamori se čuju na kaldrmi sećanja drevnog Mostara… Divni stari most peva neku svoju davnašnju pesmu a kroz vazduh odzvanjaju čekići starih kujundžija… Ovo je putovanje na kojem ćete uživati…

Program putovanja
Trebinje i Mostar

1. DAN (PETAK 5. MART / 16. APRIL / ČETVRTAK 29. APRIL / PETAK 21. MAJ / 11. JUN / 16. JUL / 27. AVGUST) Polazak iz Novog Sada oko 22h (Žel. Stanica) i iz Beograda oko 23.30h (Sava centar). Noćna vožnja preko Čačka i Užica sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN (SUBOTA 6. MART / 17. APRIL / PETAK 30. APRIL / SUBOTA 22. MAJ / 12. JUN / 17. JUL / 28. AVGUST) TREBINJE – GRAČANICA – TVRDOŠ Nastavak putovanja za Trebinje, pored Foče i Gacka. Po dolasku u TREBINJE, u prepodnevnim časovima, upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju. Pored reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo videti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa novijim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 100 godina, čuvenim platanima, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu ćemo biti u prilici da pogledamo i poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet. Obilazak divne Hercegovačke Gračanice. Crkva je izgrađena kao ispunjenje želje srpskog pesnika Jovana Dučića. Kraj ove divne crkve u kojoj je pesnik pronašao svoje poslednje utočište, nalazi se zvonik i Vladičanski dvor, amfiteatar i suvenirnica. Nakon obilaska crkve, sledi odlazak do manastira Tvrdoš, a uz put ćemo uživati u divnim krajolicima i vinogradima… U 16. i 17. veku Tvrdoš je bio sedište Humsko-Hercegovačke mitropolije. Posebnost unutrašnjosti današnje crkve je stakleni pod, koji predstavlja svojevrstan “prozor u prošlost” kroz koji se mogu videti temelji stare crkve. Manastirski vinski podrum je nadaleko čuven po vrhunskom crvenom vinu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (NEDELJA 7. MART / 18. APRIL / SUBOTA 1. MAJ / NEDELJA 23. MAJ / 13. JUN / 18. JUL / 29. AVGUST) TREBINJE – MOSTAR Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet sa posetom MOSTARU. Po dolasku u divni Mostar krenućemo u putovanje njegovim hodnicima vremena koji će nas povesti ka Krivoj ćupriji pa kroz čaršiju do kula Mostara i divnog Starog mosta koji datira iz 1566. godine i predstavlja remek-delo osmanske arhitekture. Preko Kujundžiluka put nas vodi do Male Tepe i Koski Mehmed-pašine džamije… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u jedinstvenom ambijentu grada. Povratak u Trebinje i polazak ka Srbiji u večernjim satima. Noćna vožnja.

4. DAN (PONEDELJAK 8. MART / 19. APRIL / NEDELJA 2. MAJ / PONEDELJAK 24. MAJ / 14. JUN / 19. JUL / 30. AVGUST) Povratak u Beograd i Novi Sad u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Aranzman obuhvata
Trebinje i Mostar
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 polupansion (doručak – „švedski sto“ / večera – „set-menu“) u hotelu „Viv“ 3* ili „Leotar“ 3*sup. u Trebinju u zavisnosti od odabranog termina putovanja
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Trebinja u pratnji turističkog vodiča
Aranzman ne obuhvata
Trebinje i Mostar
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 4 € u din. protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 20 € (isključivo na upit)
 • Doplata za boravišnu taksu 1,5 € i hotelsko osiguranje 0,5 € na licu mesta – ukupno 2 € po osobi i noćenju.
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:
 • Hercegovačka Gračanica – manastir Tvrdoš – 10 €
 • Mostar – 15 €
Cenovnik
Trebinje i Mostar

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

PREVOZ + OBILAZAK TREBINJA + 1 NOĆENJE (VEČERA I DORUČAK UKLJUČENI)

5. – 8. mart 2021. HOTEL VIV 3*** redovna cena 79 €     akcijska cena 49 €
16. – 19. april 2021. HOTEL VIV 3*** redovna cena 79 €     akcijska cena 49 €
29. april – 2. maj 2021. HOTEL LEOTAR 3*** Sup. redovna cena 79 €     akcijska cena 55 €
21. – 24. maj 2021. HOTEL LEOTAR 3*** Sup. redovna cena 79 €     akcijska cena 49 €
11. – 14. jun 2021. HOTEL LEOTAR 3*** Sup. redovna cena 79 €     akcijska cena 49 €
16. – 19. jul 2021. HOTEL LEOTAR 3*** Sup. redovna cena 79 €     akcijska cena 49 €
27. – 30. avgust 2021. HOTEL LEOTAR 3*** Sup. redovna cena 79 €     akcijska cena 49 €

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

umesto 25 €   samo 20 €

Cenom su obuhvaćeni izleti Hercegovačka Gračanica – manastir Tvrdoš i Mostar

Uslovi placanja
Trebinje i Mostar

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima. Obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
  Platnim i karticama VISA, MASTER, MAESTRO, DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.
Napomene
Trebinje i Mostar

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel LEOTAR 3***Sup.

Hotel se nalazi u samom centru Trebinja, na obali prelepe Trebišnjice. Najpoznatiji je hotel u Trebinju sa solidnim sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, info pult, aperitiv bar, dva restorana za posluženje obroka, WiFi, konferencijske sale,… Smeštaj je obezbeđen u sobama „standard“ kategorije. Sve sobe poseduju kupatilo, TV, centralni grejno-aklimatizacionim sistemom.

Hotel VIV 3***

Hotel se nalazi oko 700 metara od strogog centra grada i u blizini reke Trebišnjice. Hotel poseduje mali lobi sa recepcionim delom, kafe-bar sa letnjom baštom, salon za posluživanje doručka. Sobe su udobne i lepo uređene. Sve poseduju kupatilo (tuš-WC), TV, klima uređaj.

Bankarska Garancija Raiffisen Bank a.d na iznos od 100.000 € do 11. marta 2022. godine..

Organizator putovanja: Licenca broj: OTP A15 br. 486/2020.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

Call Now ButtonPozovite odmah