Singapur – Zima 2020

Singapur - funtravel.rs
f3Vk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWWpnN01EQV8vYTRlOGIzNGQxNGU3ZmZlNWQzZWRlYzgzNjE3ZGQ2N2IuanBlZ5GTAs0CQgCBAAE Singapur - Zima 2020
image Singapur - Zima 2020
singapur_lazne_vesti_i_botovi_aps_592614750-1024x683 Singapur - Zima 2020

Singapur – Zima 2020

Izlet na ostrvo Sentosa!

8 dana / 5 nocenja

Singapur… Popularno nazvan „mikrokosmos Azije“, ova mala ostrvska zemlja će oduševiti svakog posetioca svojim kontrastima, rigoroznim pravilima, ali i mestima za potpuno uživanje.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Singapur – Zima

Singapur – Putovanje avionom / 8 dana – 5 nocenja / Termin polaska: 15.03.2020.

Singapur… Popularno nazvan „mikrokosmos Azije“, ova mala ostrvska zemlja će oduševiti svakog posetioca svojim kontrastima, rigoroznim pravilima, ali i mestima za potpuno uživanje.

Singapur – Zima

1. dan (23.februar 2020.) BEOGRAD – DOHA -Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 9.40 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati. Sletanje u Dohu u 18.45. Let za Singapur (QR 942) u 20.15 sati.
2. dan (24.februar 2020.) DOHA – SINGAPUR – Sletanje u Singapur u 09.15 sati po lokalnom vremenu. Legenda kaže da se princ Sang Nila Utama sa Sumatre u 13. veku iskrcao na ovo ostrvo i u tom trenutku ugledao čudno stvorenje za koje je mislio da je lav, tako da je odlučio da novo naselje nazove Singapura, što na Sanskritu znači Grad lavova. Istorijski podaci, s druge strane, govore da je Singapur bio naseljen još u 11. veku i da je tada bio poznat kao Temasek, što je na jeziku ostrva Java znači Primorski grad. Iako su se u prethodnim vekovima smenjivali kolonijalni osvajači, među kojima su prvo na ostrvo kročili Portugalci, pa Holanđani, Britanci su bili ti koji su ostavili pečat sve do današnjeg dana. Prvi su u regionu ustanovili svoje baze, a od Singapura napravili strateško mesto u daljem napredovanju ka istoku. Od 1867. godine do Drugog svetskog rata, kada su ga zauzeli Japanci, Singapur je bio britanska krunska kolonija. Vraćen joj je u posed nakon završetka rata, da bi se za svoju nezavisnost u okviru Malajske federacije izborio 1963. godine. No, tek dve godine kasnije, 9. avgusta 1965. godine Singapur uspeva da se izbori za svoju potpunu nezavisnost. Popularno nazvan „mikrokosmos Azije“, ova mala ostrvska zemlja će oduševiti svakog posetioca svojim kontrastima, rigoroznim pravilima, ali i mestima za potpuno uživanje.Transfer do hotela posle 14 sati. Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan (25.februar 2020.) SINGAPUR – Doručak. Razgledanje grada autobusom i peške. Vožnja do nekadašnjeg kriket stadiona Padang, koji se nalazi u srcu grada i okružen je važnim znamenitostima kao što su zgrada Vrhovnog suda i Gradska kuća. Odlazak do Merlion parka u kome se nalazi ponos i simbol grada – statua Merlion – mitsko biće sa glavom lava i telom ribe. Iz parka se pruža spektakularan pogled na zaliv. Zatim poseta Hramu nebeske sreće »Thin Hock Keng«, koji je najstariji i najveći u Singapuru. Glavni hram je posvećen boginji mora Mazu i zaštitnik je svih moreplovaca, dok je drugi budistički hram posvećen boginji mudrosti Kuan Jin. Vožnja kroz kinesku četvrt do Botaničke bašte sa 60.000 orhideja. Nakon toga odlazak do Male Indije, dela grada sa živopisnim uskim ulicama, uličnim kuvarima, vegetarijanskim restoranima i prodavnicama suvenira. Uz mirise jasmina, začina i tamjana ovo je najbolje mesto za završetak prijatnog dana u Singapuru. Orčard Roud trgovačka oblast je jedna od najpoznatijih i popularni je magnet za turiste. To je centar najpoznatijih radnji, ogromnih robnih kuća i šoping molova. Da bi privukli još turista vlada je odlučila da legalizuje kockanje i odobrila je izgradnju više kazina pa Singapur predstavlja i centar ove vrste zabave. Kulinarstvo je takođe puno promovisano kao atrakcija za turiste, i Singapurski Festival Hrane se održava svake godine u Julu da bi proslavio Singapurski kuhinju. Sam centar grada broji 4.300 oblakodera od kojih 64 idu u visinu preko 140 metara. Prvi je podignut 1939. godine. Najviša zgrada u Singapuru je Tanjong Pagar Centre (290 metara). Tri zgrade su visoke 280 metara. Najskuplja moderna građevina na svetu je singapurska Marina Bay Sands. Građevina se sastoji iz tri monumentalne zgrade povezane mostom koji podseća na brod. Na brodu se nalazi najveći krovni bazen na svetu sa pogledom na Singapur. Arhitektonsko čudo je i zgrada pozorišta Esplenade, smeštena pored mora. Zgrada ima oblik kruškolikog i bodljikavog voća durian. Najstarija zgrada u Singapuru je podignuta 1827. godine, zgrada starog parlamenta. Najživopisnije ulice su Pagoda, Mosque i Temple. Singapur je grad u kome se spajaju kineska, malezijska, arapska, indijska i engleska kultura i to dolazi do izražaja najviše tokom trajanja raznih festivala. To je grad savršenog sklada različitih arhitektonskih stilova, naroda i religija u kome se grandiozne neoklasične zgrade prepliću sa kolonijalnim četvrtima uz očaravajuću Kinesku četvrt, živopisnu Malu Indiju i arapski deo grada, dok Singapurska reka protiče između njih. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (26.februar 2020.) SINGAPUR /SENTOSA – Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet na singapursko ostrvo uživanja i zadovoljstva – Sentosa, lokalno utočište za zabavu i rekreaciju. Na ostrvu se nalaze izuzetno luksuzni hoteli, prvoklasni spa centri, kazino, golf tereni, muzeji, kafići, restorani i prodavnice. Tu je i tvrđava Siloso (Fort Siloso), mesto predaje Japanaca u Drugom svetskom ratu, koja je pretvorena u vojni muzej i jedina je sačuvana priobalna tvrđava u državi. Brojne peščane plaže, čiste i prijatne, sa palmama i tropskim zelenilom nude potpuni beg od betonske džungle. Na ostrvu je sagrađeno i obilje zabavno-rekreativnih sadržaja: “Podvodni svet” (UnderwaterWorld), Megazip Adventure Park, Ostrvo delfina (Dolphin Island), Akvarijum i vodeni park (S.E.A. Aquarium & Adventure Cove Waterpark), Sentosa Luge & Skyride, Muzej Madam Tiso (Madame Tussauds), 4-D Adventure Land… Najatraktivniji zabavni park na ostrvu je, svakako, Universal Studios Singapore koji se prostire na površini od 20 hektara. Noćenje.
5. dan (27.februar 2020.) SINGAPUR /ZOLOŠKI VRT – Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Singapurski Zološki vrt, raj na zemlji za životinje, jedan od najlepših i najposećenijih na svetu. Zasnovan je na takozvanom otvorenom konceptu, koji je daleko od običnih kaveza okovanih rešetkama. Zapravo, krećući se kroz vrt imate utisak da ste u potpunoj divljini, nailazeći povremeno na životinje koje u njoj slobodno žive. Vrt u Singapuru nalazi se izvan grada na površini od 28 hektara. Nekada je tu bila močvara, koja je 1973. godine, uz velika ulaganja, preuređena i postala stanište za dve hiljade osamstotina životinja, od kojih oko pet stotina pripada retkoj, ugroženoj vrsti. U amfiteatru singapurskog životinjskog carstva svakodnevno se održavaju predstave, koje, podrazumeva se, izvode njegovi stanovnici: pume, medvedi, slonovi, tigrovi, rakuni, majmuni, egzotične ptice, pitoni… Najveća atrakcija je doručak sa orangutanom. Za taj doručak postavljen je sto sa dve šolje. Gost sedne na jednu od stolica, prilazi mu orangutan sa keceljicom vezanom oko struka i nacigovanom kapicom na glavi. Za svaki slučaj, u pripravnosti je i čuvar, ali dosad se nije desilo da mora da interveniše. U jednoj ruci nosi čajnik sa kafom, koji, naravno, nije pun, jer ovaj konobar nije naročito spretan, prvo posetiocu sipa kafu, pa mleko u kafu i ponudi ga keksom. Onda sedne preko puta, prekrsti ruke, uzme svoju šoljicu i čeka slikanje. Noćenje.
6. dan (28.februar 2020.) SINGAPUR – Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.
7. dan (29.februar 2020.) SINGAPUR – DOHA – Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Transfer autobusom do aerodroma. Let za Dohu (QR 947) u 20.45 sati.
8.dan (1.mart 2020.) DOHA – BEOGRAD – Sletanje u Dohu u 00.20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 06.50. Sletanje u Beograd u 10.40 sati

Singapur – Zima

U CENU ARANZMANA JE URAČUNATO (svi neophodni troškovi po osobi):

 • aerodromske takse u Beogradu, Dohi i Singapuru, (oko 327 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama),
 • prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-SingaprDoha-Beograd (sa presedanjem),
 • transferi prema programu putovanja,
 • smeštaj u Singapuru, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela),
 • napojnice tokom celog boravka,
 • obilasci po programu putovanja,
 • usluge vodiča i troškovi
 • organizovanja putovanja

 

U CENU ARANZMANA NIJE URAČUNATO:

 • fakultativni izleti
 • troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Celodnevni izlet autobusom za Ostrvo Sentosa . Cena – 115 evra. (U cenu je uključeno: prevoz do ostrva Sentosa u oba pravca, ulaznica, troškovi vodiča i troškovi organizacije).
 • Izlet za Zoološki vrt. Cena će biti naknadno utvrdjena.

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedenii uz korigovanje cene).

Singapur – Zima

Cena putovanja putovanja po osobi: 1059 €

 • Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.
 • Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
 • Čekovima Čekovima ekovima gradjana: gradjana:- 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju

  – 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje

  – 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradjana,

  a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ:
Hotel u Singapuru kategorije tri zvezdice poput hotela „Hotel Bay”
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice.
Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE:

– Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.
– Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
– Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska.
– Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE:

– Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
– Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
– U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0086/2019 od 25.01.2019.godine, zaključenog sa
ugovaračem osiguranja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA”, Beograd ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300060748 od 25.01.2019.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.
– Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Organizatoran putovanja, licenca br. OTP 322/2010 od 18.02.2010., a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 322/2010 PT

Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/