Rim Italija – Jesen 2019

Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs
Rim - funtravel.rs

Rim Italija – Jesen 2019

Svi putevi vode u Rim!

5 dana/4 nocenja

Rim Italija je današnja prestonica Republike Italije, a nekada caput mundi, centar velikog i moćnog carstva koje je umnogome doprinelo kreiranju ne samo zapadnog dela već sveta već je i kontrolisalo milenijumsko civilizacijsko kretanje.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Rim Italija – Jesen 2019

Rim Italija – Putovanje avionom – 5 dana/ 4 nocenja – Termin putovanja: 07.11.2019.

Rim Italija je današnja prestonica Republike Italije, a nekada caput mundi, centar velikog i moćnog carstva koje je umnogome doprinelo kreiranju ne samo zapadnog dela već sveta već je i kontrolisalo milenijumsko civilizacijsko kretanje. Zbog svoje uzbudljive prošlosti, on zaista s pravom nosi epitet “večnog “, te i sam grad i njegova okolina obiluju mnogobrojnim istorijskim spomenicima I muzejima, a pomešanost antike i modernog, neodoljivog “rimskog stila života” čini ovaj grad jednim od najprivlačnijih na svetu. Krase se ga umetnička dela Mikelanđela, Karavađa, Rafaela i Berninija, antički Koloseum, Rimski Forum i Panteon, ovde se nalazi duhovno i fizičko sedište rimokatoličke vere – Vatikan, a nadomak grada je neodoljivi Tivoli, omiljeno odmorište imućnih ljudi iz antičkog doba sa mnogobrojnim vilama, raskošnim letnjikovcima, vrtovima i vodopadima, među kojima su najpoznatiji ostaci Hadrijanove vile i kompleks vile d’Este. Bilo koje doba godine je prijatno za posetu Rimu: vrele letnje dane u popodnevnim satima osvežava vetar ponentino koji šalje Tiberijsko more, dok su zimski meseci blagi zbog preosečne temperature od oko 10ºC.

 

Rim Italija – Jesen 2019

1.DAN BEOGRAD – RIM (RAZGLEDANJE GRADA) – Sastanak putnika na aerodromu u Beogradu dva sata pre poletanja aviona. Let za Rim redovnom avionskom linijom kompanijom Air Serbia  JU530 u 07.00h sa beogradskog aerodroma i očekivano vreme sletanja na rimski aerodrom je  u 08.35h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, odlazak na panoramsko razgledanje grada: Bazilika Sv Pavla (bez ulaska), Piramida Cestia, Karakaline Terme, Circus Maximus, Trg Venecija, Trg Kvirinale, Trg Barberini, ulica Veneto, Trg Republike, Bazilika Santa Maria Madjore….Nakon razgledanja, smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti.  Noćenje.
 2.DAN RIM – VATIKAN – Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i fakultativna poseta Vatikanu gde se nakon obilaska, možete se popeti  na čuvenu kupolu od koje vas deli 320 stepenika, ali sa koje se pruža veličanstven pogled na panoramu Rima…Povratak u grad Rim, slobodno vreme. Noćenje.
 3.DAN RIM – ROMA ANTICA – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta  Roma Antica.  Noćenje.
 4.DAN RIM  – RIMSKE BAZILIKE  – DORUČAK. Slobodno vreme u Rimu ili fakultativni obilazak (u pratnji lokalnog vodiča) najpoznatijih rimskih bazilika…Noćenje.
 5.DAN RIM  – BEOGRAD  – Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme do sastanka sa lokalnim predstavnikom. Organizovan transfer do aerodroma. Let za Beograd kompanijom Air Serbia JU 535 u 20.25h, a očekivano vreme sletanja na beogradski aerodrom je u 22.00h prema objavljenom redu letenja. Kraj programa.

 

Rim Italija – Jesen 2019


 • Avionski prevoz kompanijom Air Serbia na relaciji Beograd –Rim-Beograd (Napomena: dozvoljena količina prtljaga: 1 komad predatog prtljaga do 23kg, zbir svih dimenzija 158cm i ručni prtljag do 8kg)
 • Aerodromske takse u Beogradu  i Rimu 65€i  aviokompanijska doplata za gorivo koja u trenutku objave programa iznosi YQ 68€(  podložna je promenama na šta organizator putovanja ne može imati uticaja)  i plaćaju se uz aranžman
 • Smeštaj u hotelu u standard dvokrevetnim sobama (dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, trokrevetne i jednokrevetne  na zahtev) na bazi četiri (4)  noćenja sa doručkom (usluga je samoposlužni  tzv. „švedski sto“)
 • Razgledanje grada
 • Usluge turističkog vodiča na srpskom jeziku, obilaske prema programu, organizacione troškove.

Rim Italija – Jesen 2019

 • Obavezna gradska komunalna taksu za Rim i (okolinu)– za hotele sa 4* je 6 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* je 4 € dnevno po osobi, a koje se plaćaju direktno na recepciji hotela

 

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se za putovanja u zemlje EU; u slučaju neposedovanja istog granične vlasti mogu sprečiti ulazak na teritoriju EU te putnici sami snose odgovornost za neposedovanje istog) uz mogućnost pribavljanja istog  u agenciji osiguravajuće kuće UNIQA u iznosu od 601 din sa osiguranom sumom do 30.000 EUR
 • Fakultativni izleti koji nisu sastavni deo programa i predstavljaju poseban ugovor, ulaznice za spomenike, muzeje  i sve programom nepomenute usluge.
 • Individualni  troškovi putnika koji nastanu u toku trajanja putovanja i sve programom  neobuhvaćene usluge
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Vatikan 45€ odrasli / deca do 12 godina strosti  40€ .Rezervacija i uplata se vrši  u dinarskoj protivvrednosti i obavezna je u  agenciji pre započinjanja putovanja – prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Vatikan je najmanja država na svetu i centar moći rimokatoličke vere. Ovde se nalazi Sikstinska kapela, crkva Svetog Petra, Pijeta…  Cena obuhvata ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča na srpskom jeziku i slušalice. Karte za javni prevoz se posebno doplaćuju, a povratak je individualan.

 

 • Roma Antica 40 € odrasli / deca do 12 godina starosti 35€. Izlet uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima : Koloseum – najveći rimski amfiteatar , brežuljak Palatino i Forum – simbol antičkog Rima. Odlazak na razgledanje je peške ili metroom, povratak individualan(uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča; prevoz metroom nije uključen u cenu izleta),.
 • Bazilike Rima 35 € / deca do 12 godina starosti 30€. Obilaze se najpoznatije rimske bazilike : Bazilika Svetog Jovana, Lateranskog, Sveto Stepeniste (Scala Sancta i Sancta Sanctorum), Bazilika Svetog Klimenta, Bazilka Sv. Petra u lancima (gde se nalazi Mikelandjelov Mojsije) i Bazilika Svete Marije Velike (Santa Maria Maggiore)… Cena uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u cenu izleta I posebno se doplaćuje.
NAPOMENA ZA FAKULTATIVNE IZLETE:
Rezervacija i uplata izleta VATIKAN se vrši  u dinarskoj protivvrednosti i obavezna je u  agenciji pre započinjanja putovanja – prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Za ostale izlete prijava je u agenciji, a uplata lokalnom predstavniku u Rimu u valuti.  Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju izleta po navedenim cenama je 15, s tim da organizator putovanja zadržava pravo da izmeni termin i način izvođenja. Fakultativni izleti predstavljaju poseban deo ugovora. U slučaju manjeg broja zainteresovanih, organizator putovanja ExperiencePro Travel zadržava pravo ponuditi korigovane , više cene koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

Rim Italija – Jesen 2019

      5 dana 4 noći  POLAZAK 07.11.2019.-11.11.2019.
CENA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL
Raeli hoteli 3* |stanica Termini
U DVOKREVETNOJ SOBI
U JEDNOKREVETNOJ SOBI
410€
489

 

 

 

 

Rim Italija – Jesen 2019

 • PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.

 

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja
 • Platne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina(isti uslovi kao gotovina).
 • Preko računa

 

Rim Italija – Jesen 2019

OPIS HOTELA
RAELI Hoteli 3*   http://raelihotels.it/en/home
Smeštaj grupe će biti obezbeđen u nekom od hotela iz poznatog lanca Raeli sa 3* (Floridia, Lazio, Noto, Regio, Siracusa). Svi hoteli su smešteni u blizini stanice Termini odakle se lako I brzo komunicira sa ostalim delovima grada. Sve sobe su standardnog kvaliteta sa TWC, SAT TV.  Usluga je doručak (samoposlužni tzv. “švedski sto”).
VAŽNE NAPOMENE:
 • U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo  da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
 • Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom  „migrantske krize“ mogući su problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita našta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu agencija ExperiencePro Travel zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i kvalitetne realizacije.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti   minimum 3 meseca nakon povratka sa putovanja ).
 • Aranžman je rađen na bazi minimum 20 plativih putnika. KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA  ARANŽMANA OD STRANE ORGANIZATORA PUTOVANJA JE 5 RADNIH DANA PRED PUT.
Organizator putovanja poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“. Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 51/2018
Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena