Prag informacije

Prag informacije

Prag je glavni grad Češke Republike i jedan od najznačajnijih gradova u srednjoj Evropi. Nalazi se na reci Vltavi i ima bogatu istoriju, prelepu arhitekturu i kulturnu baštinu koja privlači milione turista svake godine. Evo nekoliko ključnih informacija o Pragu:

Istorija: Prag ima dugu i bogatu istoriju koja seže unazad više od hiljadu godina. Grad je osnovan u 9. veku i postao je važna prestonica Svetog rimskog carstva. Tokom vekova, Prag je bio centar kulture, nauke i politike u Evropi.

Arhitektura: Prag je poznat po svojoj izvanrednoj arhitekturi. Grad obiluje različitim stilovima, uključujući gotiku, renesansu, barok i art nouveau. Najpoznatiji simbol Praga je Praški dvorac, najveći zamak na svetu, koji dominira gradom.

Karlov most: Ovaj čuveni most iz 14. veka spaja Stari grad sa Malim stranama. Karls most je ukrašen statuama i postao je popularno mesto za šetnju i uživanje u prelepom pogledu na reku Vltavu.

Stari grad: Stari grad Praga je srce grada i dom brojnih istorijskih zgrada, trgova i uskih ulica. Starogradski trg (Staroměstské náměstí) je centar događanja i dom čuvenog astronomskog sata Orloj.

Astronomski sat Orloj: Orloj je jedan od najpoznatijih astronomskih satova na svetu. Svaki pun sat, turisti se okupe kako bi posmatrali časovnik kako izvodi impresivni šou sa figurama apostola i drugim animacijama.

Kultura: Prag je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj sceni, uključujući pozorište, muziku, umetnost i književnost. Grad je domaćin brojnim festivalima, koncertima i kulturnim manifestacijama tokom cele godine.

Hrana i piće: Češka kuhinja je obiluje ukusnim specijalitetima kao što su gulaš, trdelnik (slatki rolat), praška šunka i čuveno češko pivo. Posetite tradicionalne pivnice i restorane kako biste probali autentičnu češku hranu.

Turizam: Prag je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi. Turisti dolaze da istraže njegove istorijske znamenitosti, muzeje, galerije, ali i da uživaju u šarmu gradskih četvrti i parkova.

Vltava reka: Reka Vltava protiče kroz Prag i pruža mogućnosti za krstarenje, šetnje uz obalu i uživanje u prelepim pejzažima.

Međunarodni aerodrom: Aerodrom Václav Havel Prag je glavni ulazni punkt za međunarodne posetioce i omogućava laku povezanost sa ostalim delovima Evrope i sveta.

Prag je grad koji nudi mnogo različitih atrakcija i iskustava za turiste svih profila, bilo da su zainteresovani za istoriju, kulturu, umetnost ili samo žele da uživaju u jedinstvenoj atmosferi ovog prelepog grada.

Prag informacije

Informacije o različitim destinacijama možete pričitati na sl.linku

Pratite našu FB stanicu

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena