Ohrid prvi maj 2024

Ohrid prvi maj * Fun Travel Agency
Foto Galerija
ohrid1-740x460-1 Ohrid prvi maj 2024
ohrid-740x460-1 Ohrid prvi maj 2024
ohrid-naslovna-740x460-1 Ohrid prvi maj 2024
ohrid-putovanje-clock-travel-3-740x460-1 Ohrid prvi maj 2024
ohrid-putovanje-clock-travel-6-740x460-1 Ohrid prvi maj 2024

Ohrid prvi maj 2024

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – Srbija

Polazak iz Niša u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja preko Srbije i Severne Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2. dan. – Srbija

Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Po dolasku u Ohrid krećemo u šetnju Starom čaršijom. Upoznajemo se sa dugom istorijom na obali Ohridskog jezera. Nastavljamo ragledanje i obilazimo crkve Sv.Sofije, Sv. Bogorodica i Sv. Kaneo, antičko pozorište, Samuilova tvrdjava. Po završetku obilaska odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativno krstarenje jezerom. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan – Sveti Naum i Biljanini izvori

Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme ili fakultativni izlet Sveti Naum i Biljanini izvori. Posmatraćemo ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero. Osluškivaćemo otkucaje srca iz kovčega Svetog Nauma. Divićemo se legendama o Vili Jezerki i Biljaninim suzama. Pazarićemo najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Napravićemo pauzu za kafu ili ručak u restranu u neposrednoj blizini Biljaninih izvora. Povratak u Ohrid. Moguć zajednički odlazak u neki od tradicionalnih restorana sa domaćom muzikom. Noćenje.

4. dan  – Struga

Doručak. Slobodno vreme za individualne ativnosti ili fakultativni obilazak Struge.Obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno-istorijskog grada.Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mestasa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan Skoplje – Srbija

Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Polazak za Skoplje. Razgledanje grada i kraće vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom i uživate u makedonskoj gastronomiji. Polazak za Niš. Vožnja kroz Severnu Makedoniju i Srbiju. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

Ohrid prvi maj

ARANŽMAN OBUHVATA:
 • Autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • Smeštaj u  hotelu 3* u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom/švedski sto
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
 • Troškove organizacije putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA:
 • Fakultativne izlete i ulaznice (minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika)
 • Sveti Naum I Biljanini izvori – 20€
 • Krstarenje jezerom – 15€
 • Struga i Vevčani – 15€
 • Individualni troškovi

Ohrid prvi maj

Termin putovanja Cena po osobi
30.04. – 04.05.2024 119€
SMEŠTAJ:
 • Kompleks MIZO 3* je okružen zelenilom i smešten na mirnoj lokaciji, na samo 10m od Ohridskog jezera i na 2 km od grada Ohrida, koji je pod zaštitom UNESCO-a. U ponudi ima privatnu plažu, restoran i sobe sa balkonom, klima-uređajem i besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju brodski pod, TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Sa balkona se pruža pogled na jezero, na planinu ili na parking. Restoran hotela Mizo nudi letnju terasu i lokalna jela. U baru se služe raznovrsni topli napici i osvežavajuća pića www.complexmizo.mk

Ohrid prvi maj

 • Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. ostavljanje vrednih stvari u autobusu nije preporučljivo, jer prevoznik ne odgovara za iste! u slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.

Ohrid prvi maj

 • Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji, www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju.

Ohrid prvi maj

 • Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Aranžman je rađen na na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika  i  usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja  ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska i moguće je izvršiti realizaciju programa uz manji broj prijavljenih putnika uz doplatu ili spajanja sa drugom agencijom.Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Clock travel licenca OTP 234/2021 kategorija A koji su sastavni deo prijave putovanja.Slike i program putovanja su preuzeti sa sajta organizatora putovanja.

Ohrid prvi maj

Ovlasceni posrednik prodaje : Fun Travel Agency

Ohrid prvi maj