OBAVEŠTENJE O USLOVIMA ULASKA U GRČKU

Print Friendly, PDF & Email
OBAVEŠTENJE O USLOVIMA ULASKA U GRČKU
Državljani Srbije od 19. aprila mogu ući u Grčku, avionom ili preko dva drumska prelaza između Grčke i Bugarske – Promahonas i Nimfea.
Ulazak u Grčku je moguć uz prethodnu prijavu (Passenger Locator Form – PLF) i prezentovanje koda koji se dobije preko ove prijave (prijava se preuzima na www.travel.gov.gr).
Takođe, neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili potvrda o obavljenoj vakcinaciji najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku. Potvrda o vakcinaciji, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza.
Putnici koji uđu u Grčku mogu biti metodom slučajnog uzorka testirani brzim testom. Oni koji budu testirani u obavezi su da budu u kućnoj izolaciji do dobijanja rezultata testa. Ukoliko je rezultat testa negativan, izolacija prestaje, a ukoliko je pozitivan, određuje se kućni karantin u trajanju od 14 dan.
Turisti i gosti su u obavezi da se pridržavaju svih preventivnih mera, koje važe i za stanovnike Grčke. Turisti će boraviti u mestu u kome su rezervisali smeštaj, a biće im dozvoljeno kretanje samo od granice, odnosno aerodroma, do hotela ili turističke jedinice uz vaučer koji poseduju.
Drumski granični prelazi Promahonas i Nimfea otvoreni su svakog dana od 7-23 časa.
NAPOMENA :Ovo su uslovi koji važe 15.05.2021.počevši od 19.04.2021.
Vaša Fun Travel ekipa 🙂
Sve informacije možete dobiti i putem naše FB stranice https://www.facebook.com/funtravelagencypnbg kao i putem odeljka na sajtu INFO kutak za putnike
Call Now ButtonPozovite odmah