Moskva i St. Peterburg – Prvi maj 2020

Moskva i St. Peterburg - funtravel.rs
st-peterburg-2078208_960_720-scaled Moskva i St. Peterburg - Prvi maj 2020

Moskva i St. Peterburg – Prvi maj 2020

Moskva i St. Peterburg… Ovaj ogroman grad deluje kao da je improvizovan i kao da je nastao bez prostornog plana. U Moskvi je sve vece nego igde drugde, zgrade, crkve i ulice. Ali taj pristup nije zagusio bezbrojne dragulje kojima ruska prestonica moze da se ponosi. St. Peterburg je grad na severu Rusije koji se brzo pretvorio u nesto posebno sto uopste nije rusko jer je car Petar Veliki zeleo da njegov prozor na Zapad bude u Evropskom stilu.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Moskva i St. Peterburg – Putovanje avionom – 6 dana/ 5 nocenja – Termin polaska: 30.04.2020. – 05.05.2020.

Moskva i St. Peterburg… Ovaj ogroman grad deluje kao da je improvizovan i kao da je nastao bez prostornog plana. U Moskvi je sve vece nego igde drugde, zgrade, crkve i ulice. Ali taj pristup nije zagusio bezbrojne dragulje kojima ruska prestonica moze da se ponosi. St. Peterburg je grad na severu Rusije koji se brzo pretvorio u nesto posebno sto uopste nije rusko jer je car Petar Veliki zeleo da njegov prozor na Zapad bude u Evropskom stilu.

Program putovanja:

1. dan – BEOGRAD –ST. PETERBURG (obilazak grada, reke i kanali) – Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za St. Peterburg JU 670 u 06:30h. Sletanje u 10:15h po lokalnom vremenu. Pravo sa aerodroma sledi panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Ovo razgledanje uključuje obilazak Vasiljevskog ostrva na kome se nalazi znamenita palata Peterburške berze, Univerzitetske obale (deo obale reke Neve), vizuelni simbol Sankt Peterburga – statuu „Bronzani konjanik“, posvećenu imperatoru Petru Velikom, Isakijevski trg sa monumentaknim Isakijevskom saborom, Letnju baštu u kojoj se nalazi
čuveni Letnji dvorac, krstaricu „Aurora“ (vojni brod sa koga je inicirana Oktobarska revolucija) – danas predstavlja spomenik ruskoj floti, veličanstveni Smoljnij manastir, Aleksandro-Nevsku lavru, Nevski prospekt (jedan od najlepših bulevara sveta) u kome se nalaze mnoge znamenitosti Sankt Peterburga uključujući i raskošni Kazanski sabor. Obilazak veličanstvene Crkve Spasa na krvi (sami ćete proceniti da li je njen tvorac uistinu bio maštovitiji od ktitora crkve Vasilija Blaženog na Crvenom trgu u Moskvi), kuće ruskog cara Petra I – nukleus Sankt Peterburga (prvo petrogradsko zdanje), Neuništive Petropavlovske tvrđave i mnogih drugih znamenitosti kojima ovaj carski grad obiluje pa ih je, iz tog razloga nemoguće nabrojati. Sledi transfer do hotela i smeštaj u odgovarajuće sobe. Fakultativno: Krstarenje rekama i kanalima. Povratak u hotel. Noćenje.
2. dan – ST.PETERBURG (Carsko selo, Petergof) – Doručak. Fakultativno: Carsko selo (čuveno i po ranijem imenu Puškin) – imanje i kompleks rezidencija ruske carske porodice (nalazi se na 30km od St.Peterburga). Ovo jedinstveno mesto odiše aristokratskim duhom ruskih vladara. Carsko selo posebno je poznato po impresivnoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike na čiju dekoraciju je utrošeno 100 kg čistog zlata. Svaka od čak 57 dvorana će Vas zadiviti svojom raskoši i luksuzom, a od 2003. god. je otvorena i rekonstruisana Ćilibarska soba – sala u kojoj je svaki detalj izrezbaren u dragom kamenu – Ćilibaru. Fakultativno: Petergof (udaljen 34km od St.Peterburga). Petergof, osim po kompleksu carskih rezidencija, čuven je i po raskošnim fontanama sa pozlaćenim statuama i očaravajućim parkovima. Ova ekskurzija uključuje šetnju donjim parkom do obale Finskog zaliva (Baltičkog mora). Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan – ST. PETERBURG – MOSKVA (Ermitaž) – Doručak. Fakultativno: Ermitaž / Zimski dvorac. Ovo je prilika da obiđete jedan od tri najčuvenija muzeja na svetu čiji fundus broji preko 3 miliona eksponata i artefakta što ga čini i najvećim na svetu. Možemo da izdvojimo neka slavna imena autora kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Međutim, Ermitaž nije samo muzej (galerija) već je njegovo glavno zdanje (palata Zimskog dvorca)  znamenitost sama po sebi. U dvorcu postoji preko 600 reprezantativnih sala čiji enterijeri plene pažnju posetilaca. Ova ekskurzija traje oko 3h.Transfer do stanice železnice. Popodnevni brzi voz za Moskvu. Tačno vreme polaska će se znati kada bude objavljen raspored. Po dolasku na železničku stanicu transfer do hotela. Smeštaj u odgovarajuće sobe.
4. dan – MOSKVA (Obilazak grada, Panorama Borodinske bitke, metro) – Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Tokom ekskurzije videćete čuveni Crveni trg, najznamenitiju moskovsku ulicu – Tversku, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir, zdanje Univerziteta Lomonosov, Varabjovije brda (panoramski vidikovac sa neverovatno lepim pogledom na Moskvu), reprezentativnu Mosfiljmovsku ulicu u kojoj se nalaze zdanja ambasada mnogih zemalja sveta, uključujući i ambasadu Srbije (i ex Jugoslavije) te Mosfiljm (ruski Hollywood), po kome ova avenija nosi ime. Sledi veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobede, „Sedam sestara“ (sedam kula u „staljinističkom“ stilu koje definišu profilnu vizuru Moskve), sve to uz zabavnu i interesantnu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu ovog velegrada. Fakultativno: Panorama Borodinske bitke. Muzej je posvećen Otadžbinskom ratu iz 1812.god. Rusa protiv Napoleona. Tu se mogu videti: centralni eksponat – Panorama Borodinske bitke, kolekcija ličnih stvari učesnika rata, oružja, živopisnih grafika, retkih knjiga itd…Muzej je 2019.god. rekonstruisan. Metro tura u večernjim časovima. Obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najlepši na svetu zahvaljujući arhitekturi, monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom i/ili najlepšim metroom na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan – MOSKVA (Sergijev Posad) – Doručak. Fakultativno:Sergijev Posad (udaljen 70 km od Moskve, čuven i po ranijem imenu Zagorsk). Sergijev Posed je grad u kome se nalazi jedan od najstarijih, najvećih i najvažnijih ruskih manastirskih kompleksa – Sergijevotroička lavra koja predstavlja centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti. Ranije je ovde bila i rezidencija ruskog patrijarha. Povratak u hotel. Noćenje.
6. dan – MOSKVA – BEOGRAD (obilazak Kremlja) – Doručak. Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje Kremlja kojim dominiraju crkve: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska. Spolja ćemo razgledati predsedničku palatu, a videćemo i znameniti Car-top i Car-zvono – te ćete od vodiča saznati zbog čega su ova dva eksponata vizuelni simboli Kremlja. Ukoliko budemo imali prilike, gledaćemo ritual smene carske straže. Transfer do aerodroma, let za Beograd JU 655 u 21:35h. Sletanje u Beograd na aerodrom Beograd u 23:25h po lokalnom vremenu.

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-St.Peterburg/Moskva-Beograd,
 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Aerodromske takse
 • Vozna karta Peterburg-Moskva, ekonomska klasa,
 • Transferi u St.Peterburgu i Moskvi,
 • Smeštaj u hotelu„GOLDEN RING“ 5* u Moskvi i„OKTIABRSKAYA“ 4* u St.Peterburguu dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje St.Peterburga i Moskve, metro
 • Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.
 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativni izleti,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije,
 • Individualni troškov

Fakultativni izleti:

cene-fakultativnih-izleta-prvomajski-aranzman Moskva i St. Peterburg - Prvi maj 2020

*U cenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama usled nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.

 

Cenovnik:

cene-prvomajskih-aranzmana Moskva i St. Peterburg - Prvi maj 2020

POPUSTI:

Deca od 0-2 godine u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 80 EURA. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
Deca od 2-12 godina u pratnji jedne odrasle osobe u standardnoj dvokrevetnoj sobiimaju popust 10% od cene aranžmana. (Imaju svoje sedište u avionu i autobusu, imaju svoj ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
 • Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
 • Cena je data u eurima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS-a na dan uplate.

 

NAPOMENE:

U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama, zbog nepredviđenih gužvi u saobraćaju kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…)
Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 10 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Aviokompanija zadržava pravo promene vremena leta.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni deo ovog programa.

Opis hotela „OKTIABRSKAYA“ 4* (četiri zvezdice po ruskoj kategorizaciji, ne evropskoj), St. Peterburg

Adresa: Ligovski prospekt 10.

Metro stanica: Trg Vostanija, Majakovskaja. Hotel se nalazi u Centru grada. Fotografije i opis hotela možete pogledati na stranici

http://www.rtours.rs/sr/hotel-oktyabrskaya/


Opis hotela „MOSKVA“ 4* (četiri zvezdice po ruskoj kategorizaciji, ne evropskoj), St. Peterburg

Adresa: Smolenskaya br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaya. Hotelse nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na stranici

http://www.rtours.rs/sr/hotel-golden-ring/

 

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 22/2013

Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

Moskva i St. Peterburg Moskva i St. Peterburg Moskva i St. Peterburg Moskva i St. Peterburg Moskva i St. Peterburg