Lisabon – Nova godina 2022

Lisabon Portugal - funtravel.rs
Foto Galerija
Portugal Velka Tura - funtravel.rs

Lisabon – Nova godina 2022

Zlatni sjaj Lisabona!

Putovanje avionom!

Lisabon… Onaj ko nije video Lisabon taj nije video lepotu… Tako bar tvrde Portugalci. Najlepsa arterija koja prolazi tim lepim gradom je usce reke Tezo, koja se uliva u Atlantski okean i formira jezero koje se zove Mar de Plaha, jednu od najlepsih prirodnih luka na svetu iz koje su nekada na put kretali moreplovci. Na suncem okupanim brezuljcima uz severnu obalu luke Lisabon ponosno pokazuje svoje palate, crkve i ljubke stare ulicice…izbledele uspomene na zlatno doba.

Program Putovanja

Lisabon – Nova godina

1. dan (sreda, 29. decembar) BEOGRAD – MINHEN – LISABON Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 15:00 sati. Poletanje za Minhen u 17:10 sati (let LH 1737). Dolazak u Minhen u 18:45 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20:30 (let LH 1780). Dolazak u Lisabon u 22.40 sati po lokalnom vremenu. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan (četvrtak,30. decembar) ) LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Nastavak obilaska glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (petak, 31. decembar) ) LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KINTA DA REGALEIRA – LISABON Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Sintra i Lisabonska rivijera”. Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean. Nastavak putovanja ka kompleksu Kinta da Regaleira koji se nalazi nedaleko od istorijskog centra Sintre. Imanje veličine četiri hektara se sastoji od palate, kapele i raskošnog parka koji krase brojne fontane, jezera, tuneli i ukrasne klupe. Tokom godina su se menjali vlasnici ovog poseda a njegovu izgradnju je započeo bogati trgovac iz Porta, Monteiro, nakon što ga je otkupio od porodice Regaleira, prvobitnih vlasnika. Mnogi smatraju ovo imanje jednim od najromantičnijih u Portugalu, a uz posetu palate Pena ovaj izlet je prilika da se sagledaju sve lepote Sintre, prestonice portugalskog romantizma. Povratak u Lisabon. Noćenje.
4. dan (subota, 1. januar) LISABON Doručak. Slobodan dan, prilika za posetu i obilazak Parka nacija, komercijalne i rezidencijalne četvrti Lisabona koja je doživela veliku transformaciju povodom održavanja Svetske izložbe Expo 98 – najvećeg zatvorenog okeanarijuma u Evropi (ulaznica je oko 13 evra); ili vožnju žičarom sa panoramskim pogledom na most Vasko da Gama, najduži most u Evropi dužine 17 kilometara. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Noćenje.
5. dan (nedelja, 2. januar) LISABON – OBIDOŠ – ALKOBASA – BATALJA – NAZARE – LISABON Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare”, prilika da se upozna centralni deo Portugalije. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. Alkobasa je grad poznat po manastiru Opatija Svete Marije, najvećoj crkvi u čitavom Portugalu iz 12. i 13. veka i jednom od spomenika koji su na listi spomenika kulture pod zaštitom UNESCO-a. U manastiru su sahranjeni najpoznatiji ljubavnici portugalske istorije – kralj Pedro I i Ineš se Kastro, a njihove grobnice se smatraju najlepšim gotičkim reljefnim skulpturama u istoriji portugalske umetnosti. U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Povratak u Lisabon. Noćenje.
6. dan (ponedeljak, 3. januar) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 05:20 (let LH 1173). Dolazak u Frankfurt u 09:25 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11:05 (let LH 1406). Dolazak u Beograd u 12:55 sati.
Aranžman Obuhvata

Lisabon – Nova godina

 • Aerodromske takse (oko 169 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima),
 • Avionski prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Frankfurt – Beograd (prevoznik Lufthansa),
 • Smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdica u dvokrevetnim sobama (5 noćenja sa doručkom),
 • Transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Lisabonu prema programu,
 • Panoramsko razgledanje Lisabona,
 • Usluge vodiča i
 • Troškovi organizovanja putovanja.
Aranžman Ne Obuhvata

Lisabon – Nova godina

 • Boravišna taksa za starije od 13 godina – 2 evra po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela),
 • Fakultativni izleti,
 • Ulaznice na lokalitetima i posete,
 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Sintra”. Cena: 75 evra. U cenu je uključena ulaznica za Pena palatu i imanje Kinta da Regaleira u Sintri i usluge vodiča.
● Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Obidoš, Alkobasa, Batalja i Nazare”. Cena: 60 evra. U cenu je uključena ulaznica za manastir u Batalji i usluge vodiča.
● Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55 evra. U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

Aranžman Ne Obuhvata
Placanje se vrsi u dinarskoj protivvrednosti po serdnjem kursu NBS

 

749 EUR

SMEŠTAJ
● Hotel IBEROSTAR SELECTION LISBOA***** Lisabon, R. Castilho, 64, https://www.iberostar.com/en/hotels/lisboa/iberostar-lisboa/
Hotel se nalazi u blizini Trga Markeš de Pombal i Avenije Liberdade, a najbliža metro stanica (Markeš de Pombal) udaljena je 200 m. Na pešačkoj je udaljenosti od glabnih gradskih trgova i centralno lociranih atrakcija. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, sef , mini bar, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

Uslovi plaćanja

Nacin placanja:

 • USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
  ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate.
 • Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
  ● Plaćanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun Fun Travel Agency ili d) platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)
 • 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije
 • putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Fun Travel Agency ima potpisan ugovor.
Napomene
NAPOMENE:

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „LISABON“
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnici, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Viza se pribavlja u Ambasadi Portugala u Beogradu. Sve informacije u ovoj oblasti se mogu pribaviti na sajtu Ambasade Portugala u Beogradu www.embportugal.rs i Službe za strance i granice Portugala www.sef.pt .

USLOVI ULASKA - COVID 19 https://bit.ly/3tYSYPL

Posetite nasu Fb stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/