La Vitta e Bella Toskana 2023

La Vitta e Bella Toskana

La Vitta e Bella Toskana

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

24. – 29. OKTOBAR 2023

FIJEZOLE – KJANĆANO – PIJENCA – MONTEPULČANO – VOLTERA – KORTONA – ARECO

La Vitta e Bella Toskana

„Ovo je jednostavna priča koju je teško ispričati. Kao u bajci; ima tuge. I kao svaka bajka, puna je čuda i radosti…„ Tako počinje film po kojem nazvah ovo divno putešestvije… Putovanje ka magičnoj Toskani…Čudno je to kako dođete na ideju da uradite nešto drugačije… Inspiracija je najvažnija, a kada ste inspirisani, tada možete i da stvarate… Toskana je moja inspiracija, a pored nje, glavna inspiracija bila je priča o nesebičnoj ljubavi, koja je u suštini jednostavna, ali i velika… Ukoliko ste romantik, želite svojim očima da podarite malo lepote, onda je ovo putovanje za Vas! Biće mi drago da se na njemu družimo! Izabrao sam mesta koja su svakako bila inspirativna mnogima, jer takva inspiracija i nadahnutost, mogući su samo u ovom divnom toskanskom komadu zemlje! Vidici oivičeni čempresima, divni Fijezole koji je nadahnuo Crnjanskog, nestvarna Pijenca stvorena kao „idealni grad“, mistična Voltera sa ambijentima ispunjenim posebnom magijom, prelepa Kortona koja sa svog vrha gleda na doline zatalasane Toskane, divni Petrarkin Areco sa svojim pričama o Gvidu i njegovoj prinćipesi … Na kraju, i usne će biti ispunjene… Ispunjene kapljicama najekskluzivnijih toskanskih vina koja se postavljaju u red najkvalitetnijih crvenih vina na svetu! Putovanje za sva čula! Očekujemo Vas! Dragan Subotić, autor.

La Vitta e Bella Toskana

Foto Galerija
Italija
Program Putovanja

La Vitta e Bella Toskana

1. dan (utorak 24. oktobar) Polazak iz Novog Sada (Žel.stanica) i Beograda (Sava centar) u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (sreda 25. oktobar)   Jutarnja vožnja preko oblasti Furlanija, Veneto, Emilija ka Toskani… Odlazak u idiličnu varošicu FIJEZOLE, smeštenu na obroncima Apenina sa sjajnim pogledima na magičnu Firencu. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz šetnju i slobodno vreme (max 1,5 sat). Nastavak putovanja ka jugu Toskane i banjskog centra KJANĆANO TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima (oko 16h). Odmor. Orijentaciona šetnja sa vodičem do starog grada KJANĆANA. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (četvrtak 26. oktobar)   Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Toskane… Polazak na izlet u 9h. Poseta malom živopisnom gradu PIJENCA smeštenom na vrhu jednog toskanskog brdašca u sred najlepše toskanske doline Orčija. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Pija II sa prelepom Katedralom, Korzo Roselino – glavna trgovačka zona grada, palata Pikolomini – nekadašnja rezidencija pape Pija II, palata Amanati… Slobodno vreme do 13h. Nastavak putovanja ka Volteri preko živopisnih dolina Orčija i Elza. Dolazak u VOLTERU oko 15h. Kraći obilazak grada: katedrala Vaznesenja Presvete Bogorodice iz 12. veka, palata Publiko – sedište uprave, palata PrioriRimski teatar… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

4. dan (petak 27. oktobar) Doručak. Polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u prelepi mali gradić KORTONU. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Republike – srce grada, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali, trg Sinjoreli, Teatar Sinjoreli, Duomo,… Slobodno vreme do 13.30h za individualne aktivnosti. Kraće putovanje do ARECA, jednog od najlepših toskanskih gradova. Obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca i koji je poslužio kao scenografija za čuveni film „La Vita e Bella“, Lođa Bratstva, Duomo – sjajna katedrala posvećena Sv. Donatucrkva Sv. Franje sa čuvenom freskom Pjera dela Frančeske („Legenda o časnom krstu“; individualna poseta), Petrarkina kuća – mesto gde je rođen jedan od najvećih italijanskih pesnika Frančesko Petrarka (priča o pesniku i njegovoj Lauri uz neizbežne stihove),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Areca u 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

5. dan (subota 28. oktobar)   Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme, ili fakultativni odlazak do divnog vinskog grada MONTEPULČANO, svetski poznatog po sjajnom vinu „Nobile di Montepulciano“. Kraća šetnja do glavnog gradskog trga „Piazza Grande“ i slobodno vreme. Fakultativna poseta jednom od vinskih podruma smeštenih ispod grada u steni. Nestvaran ambijent i čudesna priča uz naravno degustaciju plemićkog vina „Nobile“. Polazak ka Srbiji u 15h. Putovanje preko Firence, Bolonje, Venecije… Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. dan (nedelja 29. oktobar) Dolazak u Novi Sad/Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja.La Vitta e Bella Toskana

Ponudu aktuelnih putovanja možete pogledati na sl.linku

La Vitta e Bella Toskana

Cenovnik

La Vitta e Bella Toskana

249 €

PAKET IZLETA La Vitta e Bella Toskana:

Umesto 90 € samo 75 €

Ova cena paketa izleta obuhvata

 • celodnevni izlet Pijenca-Voltera,
 • celodnevni izlet Kortona-Areco i
 • oludnevni izlet za Montepulčano (bez posete vinskom podrumu sa predviđenom degustacijom)

Cene pojedinačnih fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta, ukoliko niste u agenciji uplatili ponuđeni paket:

 • Pijenca – Voltera 35 €
 • Kortona – Areco 30 €
 • Montepulčano 25 € (bez posete vinskom podrumu i predviđenom degustacijom)

HOTEL „LE FONTI“ 4****, Kjanćano Terme https://www.grandhotellefonti.com/ ili sličan

Hotel se nalazi na oko 1 km od banjskih termi i oko 1,5 km od starog grada. u neposrednoj blizini hotela nalazi se nekoliko restorana. Hotel odgovara kategoriji 3* suprime, ali je u svojoj kategoriji jedan od boljih hotela u banji. Sadrži lobi sa dnevnim boravkom, restoran za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, WiFi konekciju u javnim delovima hotela (slaba i često ne radi)… Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV Cab., telefon, centralni grejno-aklimatizacioni sistem… Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.

La Vitta e Bella Toskana

Aranžman obuhvata

La Vitta e Bella Toskana

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način usluživanja) u hotelu sa 4* u Kjanćano Termama
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Fijezola prema programu
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom čitavog putovanja
 • organizacione troškove

La Vitta e Bella Toskana

Aranžman ne obuhvata

La Vitta e Bella Toskana

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog putnog osiguranja
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Obaveznu doplatu za gradsku taksu koja iznosi 2 € dnevno po osobi (ukupno 6 € za sva tri noćenja) – plaća se na recepciji hotela!
 • Posetu istorijskom vinskom podrumu u Montepulčanu sa uključenom degustacijom vina brenda „Nobile di Montepulciano“ – 20 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta; poseta vinskom podrumu nije uključena u paket izleta)

La Vitta e Bella Toskana

Uslovi plaćanja

La Vitta e Bella Toskana

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2023.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.05.2023.

La Vitta e Bella Toskana

Napomene

La Vitta e Bella Toskana

 • Redosled sedenja u autobusu se isključivo pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7 € po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedišta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
 • U pojedinim državama, poput Italije, uvedena je obaveza plaćanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadržan aranžmanom, plaćaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kreće od 1-2 € po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
 • Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.

La Vitta e Bella Toskana

 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
 • Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,…… ne rade.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa

La Vitta e Bella Toskana

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0167750 (osigurana suma u visini od 250.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

OVLAŠĆENI AGENT PRODAJE: FUN TRAVEL AGENCY, BEOGRAD

La Vitta e Bella Toskana