Dvorci Loare Francuska – Uskrs i 1. maj 2019

Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs
Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs
Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs
Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs
Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs
Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs
Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs
Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs
Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs
Dvorci Loare Francuska - funtravel.rs

Dvorci Loare Francuska – Uskrs i 1. maj 2019

Cudesna Francuska!

LION – TUR – AZE LE RIDO – ŠINON – ISE – ŠENONSO – AMBOAZ – ŠAMBOR – JEZERO GARDA

Dvorci Loare Francuska… Vodimo Vas u zemlju zamkova, istorije, sjajnog vina, sireva i čudesnih priča…Većina raskošnih velelepnih dvoraca, koji oslikavaju glamurozni aristokratski život vekovima unazad, nalazi se na samoj Loari i njenim pritokama Šer i Indre.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Dvorci Loare Francuska – Uskrs i 1. maj 2019

8 DANA AUTOBUSOM / 5 NOĆENJA
25. APRIL – 2. MAJ 2019. – Uskršnji i Prvomajski praznici
LION – TUR – AZE LE RIDO – ŠINON – ISE – ŠENONSO – AMBOAZ – ŠAMBOR – JEZERO GARDA
Dvorci Loare Francuska… Vodimo Vas u zemlju zamkova, istorije, sjajnog vina, sireva i čudesnih priča…Većina raskošnih velelepnih dvoraca, koji oslikavaju glamurozni aristokratski život vekovima unazad, nalazi se na samoj Loari i njenim pritokama Šer i Indre. U periodu od 10. do 15. veka u dolini Loare niklo je na stotine dvoraca, palata i letnjikovaca u bajkovitom ambijentu. Zahvaljujući romantičnim pejzažima, čitava dolina nosi naziv bašta Francuske. U bašti Francuske mi ćemo omirisati najlepše cveće, odnosno posetićemo najpoznatije dvorce, poput Aze le Ridoa, Šinona, Šenonsoa, Amboaza, Šambora… Teško je uopšte izdvojiti neke pre drugih, ali nekako smo uspeli da ukrojimo u ovaj program one najpoznatije… A da li su i najlepši, e to je već stvar ukusa… Iza zidova ovih veličanstvenih zdanja kriju se bezborijne priče o vlasnicima, gostima, kraljevima, ljubavnicama, kraljicama… Čitava jedna istorija! Pozivamo Vas da nam se pridružite i otkrijete sa nama najlepše dvorce u dolini Loare.

Dvorci Loare Francuska – Uskrs i 1. maj 2019

1. dan (Četvrtak 25. April) Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Noćna vožnja.
2. dan (Petak 26. April) LION Dnevna vožnja preko Italije (Milano-Torino)… Dolazak u LION u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji grada. Odmor. Noćenje.
3. dan (Subota 27. April) LION – DOLINA LOARE Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h i odlazak do istorijskog centra Liona. Kraći organizovani obilazak grada (oko 1 sat) uz razgledanje: trg Belekur na ostrvu koje se nalazi između reka Saone i Rone, most Bonaparta preko reke Saone, katedrala Sv. Jovana iz 12. veka sa veličanstvenom gotskom fasadom, Opera sa neobičnom kupolom, Gradska kuća, veličanstvena fontana Bartoldi,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da se obavezno poseti kvart starog dela grada po imenu „Croix-Rousse“. Polazak ka Dolini Loare u 15h. Putovanje preko živopisnog Overnja ka oblasti Loare. Dolazak u večernjim satima (oko 22h) u regiju DOLINE LOARE i smeštaj u hotel u regiji. Noćenje.
4. dan (Nedelja 28. April) DVORCI LOARE I / AZE LE RIDO – ŠINON – D’ISE Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni izlet ka DVORCIMA LOARE. Polazak na izlet u 8.30h, povratak u hotel do 20h. AZE LE RIDO je jedan od najvoljenijih i najbajkovitijih dvoraca Loare. Ovaj dvorac na vodi, utemeljen je na ostrvcu reke Indre. Renesansno zdanje zrači belinom i svetlošću koja se prelama i reflektuje u vodi. Balzak mu je dodelio epitet „brušeni dijamant u reci Indri“. Iza debelih zidova, u unutrašnjosti dvorca nećete sresti zavidan glamur, on je tokom vekova nestao sa ovog mesta. Slobodno vreme za individualnu posetu dvorcu (1 sat). Nastavak putovanja do malog idiličnog seoca ŠINON koje u svojim krivudavim uličicama krije prelepe prodavnice, barove i restorančiće sa pravim francuskim duhom. Slobodno vreme u seocu za ručak i individualnu posetu DVORCU ŠINON koji predstavlja najveću atrakciju grada, nad kojim dominira poput utvrđenja. Odlazak do obližnjeg šatoa D’ISE. Vrlo je moguće da je Šarl Pero baš ovaj dvorac i obližnje usnulo selo imao na umu kada je pisao svoju „Uspavanu lepoticu“. U pojedinim odajama postavljene su voštane figure, obučene u autentičnu odeću, koje u izvesnoj meri oslikavaju život kakav je nekada bio. Skupoceni nameštaj, bogata kolekcija oružja i stare zidne tapete čine enterijer ovog uspavanog dvorca. Uključena je i poseta dvorcu. Polazak ka hotelu u 19h. Povratak oko 20h. Noćenje.
5. dan (Ponedeljak 29. April) DVORCI LOARE II / ŠENONSO – AMBOAZ – KLO-LISE – ŠAMBOR Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet ka DVORCIMA LOARE. Polazak na izlet u 8.30h, povratak sa izleta do 21h. Odlazak do dvorca ŠENONSO, „najromantičnijeg“ dvorca u dolini Loare. Nazivaju ga i damski dvorac, s’ obzirom da su kroz istoriju većinom žene odlučivale o njegovoj sudbini. Anri II poklonio je dvorac svojoj ljubavnici Dajani od Poatjea, čijem ukusu je prilagođen izgled dvorca. Nakon Anrijeve smrti, Anrijeva žena Katarina Mediči proteruje iz dvorca Dajanu, i pretvara ga u svoj letnjikovac. Poseta dvorcu i slobodno vreme. Nastavak putovanja do bajkovitog gradića AMBOAZ. Poseta DVORCU AMBOAZ, nekadašnjoj rezidenciji francuske dinastije Valoa. U ovom dvorcu je kralj Fransoa sreo Leonarda i dao mu obližnji letnjikovac KLO-LISE na korišćenje u kojem je veliki maestro pravio svoje čuvene mašine. Sam letnjikovac se može takođe posetiti i nalazi se nedaleko od dvorca Amboaz. Poseta Amboazu uključuje i ulaznicu za dvorac Amboaz u kojem se u kapeli Sen Ibera nalazi grob Leonarda da Vinčija. Klo Luse se individualno posećuje. Slobodno vreme u mestašcu Amboaz za ručak. Nastavak putovanja do dvorca ŠAMBOR,uz Šenonso, najposećenijeg dvorca Loare. Najveći dvorac doline Loare, predstavlja jedan od najupečatljivijih primera renesansne arhitekture. Izgrađen je kao lovačka kuća francuskog kralja Fransoa I. Dvorac ima 6 ogromnih kula, 440 odaja, 365 kamina i 84 stepeništa i predstavlja pravi arhitektonski delirijum. Vrhunac arhitektonskih rešenja je sumanuto stepenište u obliku dvostruke spirale, gde ljudi mogu ležerno da se penju i silaze, a da se pritom ne sretnu. Šambor je okružen parkovima površine 50 km2 kojima slobodno tumaraju jeleni i divlje svinje. Nakon posete dvorcu, povratak u hotel i noćenje.
6. dan (Utorak 30. April) TUR – BLOA Doručak. Napuštanje soba i pakovanje stvari u autobus od 9.30h. Odlazak do centra gradića TUR koji predstavlja jedan od najlepših gradova doline Loare. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz šetnju preko prelepog trga Plumero i ulice Kolber do katedrale Sv. Gasijana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost popodnevnog odlaska do gradića BLOA sa vozom. U ovom gradu se nalazi još jedan dvorac vredan posete, a sam grad Bloa predstavlja jedan od najživopisnijih u dolini Loare. Polazak ka Italiji iz Tura u 21h. Noćna vožnja preko Liona, Torina i Milana.
7. dan (Sreda 1. Maj) JEZERO GARDA – SIRMIONE Dolazak na JEZERO GARDA u prepodnevnim satima. Poseta mestu SIRMIONE, najlepšeg na obali poznatog alpskog jezera. Sirmione poseduje izuzetno slikovite srednjovekovne ulice i staru tvrđavu na vrhu poluostrva sa kojeg se pruža prelep pogled na jezero i Alpe u pozadini. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 15h polazak ka hotelu i smeštaj u regiji Garde. Slobodno vreme i noćenje.
8. dan (Četvrtak 2. Maj) GARDA – NOVI SAD – BEOGRAD Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.45h i odlazak iz hotela u 9h. Putovanje preko Verone, Venecije, Trsta i dalje preko Slovenije i Hrvatske. Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim noćnim satima (oko ponoći). Kraj putovanja.

Dvorci Loare Francuska – Uskrs i 1. maj 2019

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelima sa 2/3* (1 noćenje sa doručkom u regiji Liona – hotel 2*, 3 noćenja sa doručkom u regiji Dolina Loare – hotel 2*, 1 noćenje sa doručkom u regiji Garde – hotel 3*)
 • smeštaj u 1/2 sobe sa kupatilom (nema mogućnosti za trokrevetne sobe!)
 • obilaske Liona, Tura i Sirmionea prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Dvorci Loare Francuska – Uskrs i 1. maj 2019

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 8 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 110 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Izlet iz Tura do gradića Bloa sa vozom – individualno, po želji uz plaćanje na licu mesta (cca 30 €)
 • Gradska taksa u hotelima (Lion 2,4 € + Dolina Loare 2,2 € po osobi i noćenju – 6,6 € za sva tri noćenja + Garda 1 € = ukupno 10 € po osobi) – PLAĆA SE U AGENCIJI!
 • U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
Dvorci Loare I – 50 €
Dvorci Loare II – 50 €

Dvorci Loare Francuska – Uskrs i 1. maj 2019

REDOVNA

CENA

SPECIJALNA

CENA*

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

325 €

299 €

umesto 100 €  

samo 80 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

Dvorci Loare Francuska – Uskrs i 1. maj 2019

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2019.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2019.! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.
  U sve cene je uračunat PDV od 20%

 

Dvorci Loare Francuska – Uskrs i 1. maj 2019

NAPOMENE:
PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA
ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!
OPIS HOTELA: tačno ime hotela biće poznato 7 dana pre polaska na putovanje
HOTEL „IBIS BUDGET LYON EST“ 2**, Šapone/Lion https://www.accorhotels.com/fr/hotel-5086-ibis-budget-lyon-est-chaponnay/index.shtml#origin=ibis ili sličan
Hotel se nalazi u zapadnom istočnom predgrađu Liona, oko 225 km od centra Liona. U neposrednoj blizini hotela nalazi se i nekoliko barova i restorana, supermarket „LE.Leclerc“, kao i međunarodni aerodrom. Hotel je standardne „budget“ kategorije sa skromnim sadržajima i nivoom usluge. Hotel poseduje recepciju, mali obi, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka (doručak se servira tipa „continental buffet“ – skroman i jednoličan, kao što je to i uobičajeno u Francuskoj), WiFi konekciju. Poseduje 63 smeštajne jedinice. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, centralni grejni sistem.
HOTEL „KYRIAD TOURS SUD“ 2**, Tur http://www.hotel-tours-sud.com/ ili sličan
Hotel se nalazi u južnom predgrađu grada Tura, u malom mestašcu Šambre le Tur poznatom po kraljevskom lovištu. Od centra grada udaljen je oko 7 km, a u neposrednoj blizini hotela nalazi se nekoliko restorančića, uključujući i McDonald’s i Burger King, kao i supermarket „Auchan“. Hotel je standardne „budžet“ kategorije sa skromnim sadržajem i nivoom usluga. Poseduje mali lobi, recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka (kontinentalni doručak – kroasan, marmelada, sok, kafa). Sobe su srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu. TV Cable, klima uređaj.
HOTEL „VILLA MULINO“ 3***, Garda http://www.villamulino.com/lang1/index.html ili sličan
Hotel se nalazi u mestu Garda, svega 300 m od istorijskog središta mesta. U neposrednoj okolini hotela nalaze se brojni barovi, restorani, trgovačke zoneHotel je standardne kategorije i poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar, restoran za posluženje doručka („buffet“; slab i jednoličan)… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje. Sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva!
SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE. Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 152/2010 FT
Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/
Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah