Bihać i Slapovi Une 2022

Bihać i Slapovi Une

5 dana / 2 noćenja

22. – 26. SEPTEMBAR 2022.     

BOSANSKA KRUPA – BIHAĆ – KULEN VAKUF – SLAPOVI UNE – OSTROŽAC

Bihać i Slapovi Une…. Bosna nas nekako uvek zatekne sa svojim lepotama! Tako nam je blizu, ali sem nekih sporadičnih putovanja u bosansku prestonicu Sarajevo, ili Mostar i Trebinje, gotovo da i nema više nekih ponuda. To želimo mi da promenimo, te uz divni program za Jajce, predstvljamo Vam i ovaj sasvim poseban program za Bihać. Neverovatni krajolici, divna i raskošna priroda, spektakularni vodopadi na reci Uni, čudesna istorija… Jednostavno, odmah kada čovek kroči u Bosnu na usne mu dolaze stare pesme, one koje se pevaju iz same duše, te zbog toga ih i nazvaše sevdalinkama… Tu je i kafa za dobro jutro koja miriše kao nigde, tu su i osmesi i srdačni pozdravi… A kada čovek čuje priču o Bosni, ne može a da se ne zaplače… Retko koja zemlja u svetu je imala ovakvu istoriju, i retko koja je ovoliko propatila… Patnja Bosne je u svakoj kocki njene kaldrme, ali nekako sve lepote koje čovek vidi, i svu prijatnost koju ovde doživi, ne može nigde drugde. Takva je Bosna! Krenite sa nama na ovo divno putovanje i garantujemo Vam da ćete u potpunosti uživati! Dobrodošli u Bosnu! Bihać i Slapovi Une

Ponudu putovanja možete videti na sl.linku

Foto Galerija
Bihac i Slapovi Une - funtravel.rs
Bihac i Slapovi Une - funtravel.rs
Program putovanja

Bihać i Slapovi Une

1. DAN (četvrtak 22. septembar)     Polazak iz Novog Sada oko 22.30h i iz Beograda oko ponoći. Noćna vožnja preko Bijeljine, Doboja i Banja Luke sa kraćim usputnim zadržavanjima i obavljanjem carinskih formalnosti.

2. DAN (petak 23. septembar)     Jutarnja vožnja kraj reke Une i uživanje u zaista divnim prizorima. Videćemo Adu Mlinčići na Uni kod Volodera sa starim vodenicama, brojne male slapove i bistrinu koju ova reka ima. Potom započinjemo sa pesmom „Mala moja iz Bosanske Krupe…“, i eto već nakon prve strofe ćemo se naći u ovom lepom gradu, BOSANSKOJ KRUPI. Ime nosi, kako legenda kaže, po devojci Krupani koja je na ovom mestu sazdala tvrđavu u 13. veku. Posetićemo Stari gradtvrđavu Pset, koja se nalazi u samom centru grada, na obali reke Une. U podnožju Starog grada nalazi se i stari drveni most koji povezuje obale Une i preko kojeg se dolazi do izletišta Male ade, koje se sastoji od sedam rečnih ada na Uni povezanih drvenim mostovima. U centru, uz samu tvrđavu su i džamija, i pravoslavna crkva i katolička crkva, kao i lepa čaršija za vaš predah i odmor uz kaficu i posmatranje divne Une. Nakon slobodnog vremena, pravac BIHAĆ. Takođe grad na Uni, jer su se izgleda svi u ovim krajevima Bosne trudili da uz divnu Unu sazdaju svoje divne varoši… Po dolasku u Bihać, sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje Kapetanove kule, nekadašnjeg dela utvrđenja, a potom i zloglasnog zatvora. Tu je i katolička crkva Svetog Ante izgrađena krajem 19. veka. Simbol grada, statua Devojke sa Une nalazi se u neposrednoj blizini i predstavlja spomenik borcima koji su živote izgubili braneći Bihać tokom Drugog svetskog rata. Sledi smeštaj u hotel. Odmor i noćenje.

3. DAN (subota 24. septembar) Doručak. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Opet ćemo pratiti reku Unu i uživati u divnim krajolicima. Posetićemo malenu varošicu KULEN VAKUF koja dobi ime po nekom kapetanu Kulenoviću. Dakle, ovde se stanovništvo ne ponosi proizvodnjom kulena, već svojom srednjovekovnom tvrđavom iznad grada, Ostrovica. Zaista je veličanstven pogled na nju. Prošetaćemo se malo ovim Vakufom, popiti kahfu, i zagledati se u Unu… I tada će nam možda doći i reči pesnika Skendera Kulenovića: „Bila je to Una. Otac se smije, misli da sam se prepao pa me pridržava i govori mi da se ne bojim, da je ćuprija tvrda, a ja se ne bojim: samo lebdim, sav prosjan tom Unom, tim nevidljivim čudom, za koje bih jedino znao reći, ljepota, ljepota, malo mi očiju da gledam, malo mi pluća da dišem.“ Odlazimo do obližnjeg NACIONALNOG PARKA UNA koji ćemo posetiti i uživati u neverovatno lepim slapovima i vodopadima Une, fantastičnom prirodnom okruženju i svim doživljajima koji nas kod Une budu pratili. Park je prostran, zahvata površinu od preko 19.800 hektara, te će nam i ovo puno vremena, biti malo… Naravno, posetićemo i divni MARTIN BROD. Vraćamo se u Bihać do nekih 20 časova. Noćenje.

4. DAN (nedelja 25. septembar)    Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do obližnjeg CAZINA. Posetićemo bajkovito utvrđenje Ostrožac, pravi srednjovekovni biser Bosne koji postoji na tom mestu još od 13. veka. Svi koji protutnjaše ovim krajevima, držali su ovaj grad u svojim rukama. I Turci, i Austrijanci, pa i Tito. Prošetaćemo se idiličnim Starim gradom. Centralno mesto unutar zidina zauzima Gradska džamija čiji se nastanak veže za dolazak Ferhat-paše Sokolovića u Cazin, u drugoj polovini 16. veka. Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja.

5. DAN (ponedeljak 26. septembar)   Povratak u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Aranzman obuhvata

Bihać i Slapovi Une

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Bihaću u hotelu sa 3***
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Bosanske Krupe i Bihaća prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča tokom celog putovanja
Aranzman ne obuhvata

Bihać i Slapovi Une

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 50 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet Kulen Vakuf – Nacionalni park Una sa ulaznicom – 35 €
 • Izlet Ostrožac – Cazin – 20 €
Cenovnik

Bihać i Slapovi Une

Bihać i Slapovi Une

CENA ARANŽMANA PO OSOBI+ PAKET IZLETA
za uplate u agenciji
109 eur45 eur

Navedena cena uključuje sledeće izlete:
*Izlet Kulen Vakuf – Nacionalni park Una sa neophodnom ulaznicom
*Izlet Ostrožac - Cazin

OPIS SMEŠTAJA za program Bihać i Slapovi Une:

Hotel PARK 3*** https://www.aduna.ba/index.php/hotel-park ili sličan

Hotel se nalazi u samom centru Bihaća, na par minuta hoda od Une i istorijskog jezgra grada. U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni kafei, restorani, prodavnice… Ovo je najpoznatiji hotel u Bihaću, sa dosta dobrim sadržajima i uslugom. Poseduje lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, recepciju otvorenu 24 sata, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju… Sobe su komforne i lepo uređene, standard kategorije. Sve sobe poseduju kupatilo, TV, centralni grejno-aklimatizacioni sistem.

Bihać i Slapovi Une

Uslovi placanja

Bihać i Slapovi Une

PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.12.2022.
Napomene

Bihać i Slapovi Une

NAPOMENE COVID19 – budući da se iz dana u dan menjaju uslovi putovanja, molimo da se informišete o uslovima ulaska sajtu Ministarstva inostranih poslova R. Srbije: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

SVAKAKO BI STE TREBALI DA BUDETE SPREMNI DA ĆE VAM ZA PUTOVANJE TREBATI POTVRDA O IZVRŠENOJ VAKCINACIJI ILI NEGATIVAN PCR TEST ILI NEGATIVAN ANTIGENSKI TEST ILI POTVRDA O PRELEŽANOM COVID-U!

PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA
ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

Organizator putovanja Licenca broj: Licenca A br 70/2021

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

Program: Bihać i Slapovi Une

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena

  Call Now ButtonPozovite odmah