Barselona – jesen

Barselona jesen

Barselona jesen

4 dana/ 3 noćenja

14.09.-17.09.2023.

AVIO PREVOZ

Izleti i posete: ● ĐIRONA I FIGERAS  ● IZLET “TRI PARKA”

Barselona jesen 2023 * Barselona je kosmopolitski i moderan grad, koji umetnošću i kulturom kao da povezuje Španiju sa ostalim delom Evrope. Drugi po veličini grad Španije, zbog svoje dinamičnosti, blage klime i blizine plaža, postao je veoma omiljena destinacija milionima turista. Najinteresantniji je kontrast između veoma dobro očuvanih ostataka grada iz davnih vremena, naspram konstantnog menjanja, modernizovanja grada, velikog ulaganja i pomeranja granica u kulturi, umetnosti i arhitekturi.

Ponudu putovanja možete pogledati na sl.linku

Foto Galerija
barselona-10 Barselona - jesen
barselona-6 Barselona - jesen
barselona-7 Barselona - jesen
barselona-9 Barselona - jesen
barselona-11 Barselona - jesen
barselona-12 Barselona - jesen
Program Putovanja

Barselona jesen 2023

1. dan BEOGRAD – BARSELONA Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 04:00h. Let za Barselonu u 06:30h (let JU 580). Dolazak u Barselonu u 09:10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Pedrera, katedrala Sveta porodica “Sagrada Familia”, Gotska četvrt… Transfer do hotela, smeštaj. Slobodno poslepodne. Noćenje.
2. dan BARSELONA – ĐIRONA – FIGERAS – BARSELONA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Đirona i Figeras”. Polazak za Đironu, grad koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti, gotske katedrale… Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta Teatru – muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Noćenje.
3. dan BARSELONA Doručak. Poludnevna fakultativna poseta parkovima Sjutadela i Tibidabo i etno-selu “Pueblo Espanjol”. Sjutadela je park nastao u 19. veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored jezera, nekoliko muzeja i čuvene fontane koju je dizajnirao Antonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do etno sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih oblasti u Španiji. Noćenje.
4. dan BARSELONA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom pored Barselone. Let za Beograd u 20:40h (JU 585). Dolazak u Beograd u 23:10h.
Cenovnik

SMEŠTAJ
Arya Stadium Hotel*** https://www.aryastadiumhotel.com/en/
Hotel Arya Stadium nalazi se u četvrti Sans-Monžuik u Barseloni, na 1,3 km od stadiona Kamp Nou, 2,4 km od Magične fontane na brdu Monžuik i 4,5 km od Kaza Batljo. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, sefom, WI FI internet konekcijom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Aranžman obuhvata

Barselona jesen 2023

 • aerodromske takse (55 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima,
 • prevoz avionom na relaciji Beograd–Barselona–Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice na bazi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama,
 • transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Barseloni prema programu;
 • poludnevno panoramsko razgledanje grada,
 • troškovi vodiča i organizovanja putovanja.
Aranžman ne obuhvata

Barselona jesen 2023

 • fakultativni izleti i ulaznice,
 • turistička taksa u iznosu od 3,1 evro po noći po osobi za boravak u hotelu kategorije tri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji),
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI – Barselona jesen 2023

 • Celodnevni izlet “Đirona i Figeras”. Cena: 85 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom, uz slobodno vreme u Đironi nakon obilaska gradskog jezgra. Ulaznica za muzej u Figerasu je uključena u cenu.
 • Poludnevna poseta parkovima Sjutadela, Tibidabo i etno selu “Pueblo Espanjol”. Cena: 70 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom.
  Cene ulaznica su uključene u cenu.

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.

Uslovi plaćanja

Barselona jesen 2023

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate.

 • Prilikomprijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

 • 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).
 • 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:

a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  ili 20. u mesecu);

b) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.

Napomene

Barselona jesen 2023

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BARSELONA JESEN”

 • Potrebnoje najmanje 20 putnika za realizaciju ovog
 • Uzblagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.
 • Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina Ikoja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice  Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj

insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE

a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs.

OVLAŠĆENI AGENT PRODAJE: FUN TRAVEL AGENCY, BEOGRAD

Barselona jesen 2023