Barselona Dan državnosti

Barselona jesen

Barselona Dan državnosti

12.02.-16.02.2023.

5 dana / 4 noćeenja

Program Putovanja

Barselona Dan državnosti

1. dan BEOGRAD – BARSELONA (12.02.2023.)

Sastanak Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera BigBlue-a u 14:45 sati. Poletanje za Barselonu u 17:05 sati (let Air Serbia JU584). Dolazak u Barselonu u 19:45 sati. Transfer do hotela. Noćenje.
2. dan BARSELONA (13.02.2023.)

Doručak. Doručak.Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, Hram Sveta porodica “Sagrada Familia”, avenija Dijagonal, kuće Mila i Batljo, nova Barselona, Španski trg, Monžuik, brdo odlake se pruža najlepši pogled na grad, Olimpijski prsten sa stadionom, Kalatravin toranj, Kolumbov spomenik. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativne šetnje, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku, najstarijim delom Barselone poznatim kao Gotska četvrt (Barri Gotic). Ovaj deo grada lokalci nazivaju srce grada u kome iako postoje crkve iz 14. veka i ostale srednjovekovne građevine kao i ostaci iz rimskog perioda većina zgrada je sa kraja 19. i početka 20. veka: Trg Katalonija, ulica La Rambla, katedrala La
Seu, El Born, pijaca La Boqueria (cena izleta po osobi oko 25 €, metro karta nije uključena u cenu). Individualni povratak u hotel. Noćenje.
3. dan BARSELONA (14.02.2023.)

Doručak. Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izleti Đirona i Figeras. Vožnja do Đirone, grada na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula, koje su pretvorene u vidikovac, pruža se predivan pogled na grad i okolinu. Šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta ekscentričnom Teatru muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Svaka prostorija ovog neobičnog muzeja može se
posmatrati kao svojevrsno umetničko delo. Izuzev slika Salvadora Dalija, mogu se videti i njegove brojne, naravno neobične instalacije (cena izleta oko 75 €). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.
4. dan BARSELONA (15.02.2023.)

Doručak. Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet za Tibidabo, poseta parku Ciutadel i etno selu Pueblo Espanjol u podnožju Monžuika. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od najznačajnijih parkova Barselone, parka Ciutadela, koji se prostire na 30 hektara a nalazi se u neposrednoj blizini istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Odlazak do etno sela Pueblo Espanjol i poseta muzeju na otvorenom. Pueblo Espanjol. “Špansko selo” je još jedna u nizu velikih atrakcija izgrađenih u Barseloni za Svetski sajam 1929. godine. Iako je bilo planirano da se selo sruši posle završetka izložbe zbog neočekivano velikog interesovanja to nije učinjeno. Danas je Špansko selo svojevrstan muzej arhitekture i kulture Španije.Čini ga 117 zgrada, trgovi i ulice tipične za 15 različitih oblasti Španije. U okviru ovog kompleksa se nalazi i pozorište, muzej savremene umetnosti, umetničke radionice i niz restorana sa specijalitetima koji potiču iz raznih regiona Španije. Nalazi se u jednom od turistički najinteresantnijih delova Barselone (cena izleta oko 55 €).
Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili mogućnost individualnog obilaska Akvarijuma. Akvarijum Barcelona (Aquarium de Barcelona) poseduuje preko 11000 primeraka od 450 raznih biljnih i životinjskih vrsta smeštenih u 35 akvarijuma i 6 miliona litara vode. Posebna atrakcija akvarijuma je podvodni tunel dužine 80 metara oko koga plivaju ajkule. Osim mediteranskih vrsta koje su fokus ovog akvarijuma u njemu se mogu naći i tropske vrste iz Crvenog mora
ili sa Havaja. Deo sa pingvinima je takođe vrlo interesantan. Akvarijum predstavlja veliku turističku atrakciju a godišnje ga poseti preko 14 miliona ljudi. Najveći je akvarijum u Evropi i najznačajniji na Mediteranu. Noćenje.
5. dan BARSELONA – BEOGARD (16.02.2023.)

Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 09:50 sati (let Air Serbia JU581). Sletanje u Beograd u 12:20 sati. Kraj programa Barselona Dan državnosti

Cenovnik

Barselona Dan državnosti

TERMIN PUTOVANJA12.02.-16.02.2023.
BROJ DANA/NOCI5/4
Hotel Exe Cristal Palace 4*
CENA PO OSOBI U 1/2 standard629 EUR
JEDNOKREVETNA SOBA719 EUR

Hotel:
Exe Cristal Palace 4* https://www.eurostarshotels.com
Exe Cristal Palace smešten je nadomak (200 metara) Bulevara Paseo de Grasija u centru Barselone. Trg Katalonija i Ulica Rambla udaljeni oko 500 metara. Mnoštvo kafića, barova, prodavnica se nalaze u blizini ovog smeštajnog objekta. Pripada poznatom lancu hotela Eurostar. Odlična je polazna tačka za sve putnike koji žele na što bolji način da osete atmsoferu grada. Od međunarodnog aerodroma El Prat je udaljen oko 13 kilometara. U sklopu hotela se nalazi recepcija koja je otvorena 24h, bar, restoran. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Standardne dvokrevetne sobe (15 m2 ) imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, minibar (uz doplatu), sef, SAT TV. Doručak se u hotelu poslužuje po principu švedskog stola.

Barselona Dan državnosti

Aranžman obuhvata

Barselona Dan državnosti

 • Prevoz putnika redovnom linijom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Barselona – Beograd;
 • Aerodromske takse za let AirSerbia u iznosu od 57.36 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina). Deca do dve godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje;
 • Grupni transfer autobusom od aerodroma u Barseloni do hotela u odlasku i povratku;
 • Panoramski razgled grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku;
 • 4 noćenja u hotelu na bazi usluge noćenje sa doručkom;
 • Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja;
 • Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga;

Barselona Dan državnosti

Aranžman ne obuhvata

Barselona Dan državnosti

 • Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 3.80 € za hotele sa 4*. Boravišne takse se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

Barselona Dan državnosti

Uslovi plaćanja

Barselona Dan državnosti

Plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS

Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put,

 • gotovinski,
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata,
 • platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina),
 • preko računa,
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/ predračuna ugovara direktno sa bankom), administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa Fun travel agency).

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom trzištu i slično promeni cenu aranžmana.

Barselona Dan državnosti

Napomene

Barselona Dan državnosti

Odlukom Ministarstva zdravlja Kraljevine Španije, koja je stupila na snagu 21.10.2022., ukinuta je kontrola na graničnim prelazima za državljane koji dolaze van EU i Schengen zone, što podrazumeva i državljane Republike Srbije. Međutim, na snazi još uvek ostaje odluka Ministarstva unutrašnjih poslova K. Španije
prema kojoj je neophodno imati: ili sertifikat o vakcinaciji, ili potvrdu o preležanoj bolesti, ili negativan PCR ili antigenski test.

Barselona Dan državnosti
Preporuka za nošenje maski u zatvorenom prostoru ostaje na snazi, dok je nošenje maski u javnom prevozu i zdravstvenim ustanovama obavezno.
Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Kraljevinu Španiju. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu njihove države i Kraljevine Španije.

Barselona Dan državnosti
Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 3 meseca po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak
putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

Barselona Dan državnosti
Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za zemlje EU. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.
Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost.

Barselona Dan državnosti
Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja-već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.

Barselona Dan državnosti
Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je sastanak putnika na aerodrom, koji je najmanje 2 časa i 30 minuta ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane aviokompanije.
U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona Organizator ne snosi nikakvu odgovornost,  već se primenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak –dolazak, poletanje – sletanje aviona kod letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima i ako je npr. obezbeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka” van ili u smeštajnom objektu, smatra se da je Ugovor u celosti izvršen.

Organizator može da raskine ugovor o organizovanju putovanja i da pre otpočinjanja putovanja isplati putniku ukupno uplaćena sredstva za turističko putovanje kada je: broj lica prijavljenih za turističko putovanje manji od minimalnog broja predviđenog ugovorom i organizator obavesti putnika o raskidu u
roku koji je određen ugovorom, koji ne može biti kraći od: 20 dana pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju duže od šest dana; sedam dana pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana; 48 sati pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od dva dana;

Barselona Dan državnosti
Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu. Deca 0-1,99 godine nemaju zasebno mesto u avionu.
Vaučeri se dobijaju na aerodromu dva sata pre leta. Po preuzimanju vaučera potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Zbog eventualnih gužvi na aerodromu za navedeno je potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.
Vreme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji mogu biti otežani.
O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane lokalnog partnera Organizatora putovanja u Barseloni na sledeće načine: lično, putem sms poruke ili putem
oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Broj telefona predstavnika Organizatora putovanja će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

Barselona Dan državnosti
Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
Prilikom transfera do smeštajnih objekata je obavezno nošenje zaštitinih maskih i poštovanja svi epidemioloških mera koje donose nadležni organi Kraljevine Španije. Smeštajni objekti koji se nalaze u gradskim zonama, moguće je da autobus ne može da ostavi putnike ispred samog smeštajnog objekta,
već na najbližem mogućem mestu.

Barselona Dan državnosti
U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00 h ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu).

Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu, i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobičajene za to doba dana.

Barselona Dan državnosti

Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.
Specijalni zahtevi (pogled, francuski ležaj, lokacija sobe i slično) agencija će proslediti specijalne zahteve putnika ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih.

Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.
Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u hotel. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.
Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.

Barselona Dan državnosti
Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta – čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u
organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIGBLUE GROUP.

Barselona Dan državnosti