Atina Dan državnosti avio prevoz

Atina Dan državnosti avio prevoz

15.02.-19.02. – 4 noćenja

Program Putovanja

Atina Dan državnosti avio prevoz

PROGRAM PUTOVANJA I:
1. dan BEOGRAD – ATINA (15.02.2023.)
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera BigBlue-a u 10:25h. Redovni let za Atinu kompanijom AirSerbia u 12:25h (let JU512). Sletanje na aerodrom „Elefterios Venizelos“ u Atinu u 14:55h. Po sletanju u Atinu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: gradski trgovi Omonija i Sintagma, spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Kraljevska bašta, Predsednička palata, Evzoni – nacionalna garda, galerija Zapion, Zevsov hram na Marsovom polju, trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro na kome su 1896. godine održane prve Olimpijske igre modernog doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih olimpijskih igara 2004. godine.
Transfer do hotela. Slobodno veče. Noćenje.
2. dan ATINA (16.02.2023.)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba” Periklove Atine na Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne pobede, Erehtejon, Partenon (cena oko 40 evra). Slobodno vreme. Noćenje
3. dan ATINA (17.02.2023.)
Doručak. Slobodan dan za individualni razgledanje grada ili poludnevni fakultativni izlet do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva – rta Sunion, gde se nalaze i ostaci Posejdonovog hrama, posvećenog bogu mora. Cena izleta po osobi: oko 40 evra. Slobodno vreme. Noćenje.
4.dan ATINA (18.02.2023.)
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izet na Peloponez (Argolida). Cena izleta po osobi: oko 65 evra (u cenu nisu uračunate ulaznice na lokalitete). Slobodno vreme. Noćenje.
5.dan ATINA – BEOGRAD (19.02.2023.)
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15:35 (let JU513) časova. Sletanje u Beograd 16:15h. Kraj putovanja. Atina Dan državnosti avio prevoz

Cenovnik

Atina Dan državnosti avio - 5 dana / 4 noćenja

Datum putovanja15.02.-19.02.2023.
Broj dana / noci5 dana / 4 noci
Achillion Hotel 3*, nocenje sa doruckom
Cena o osobi u dvokrevetnoj sobi449 eur
Jednokrevetna soba559 eur
3.odrasla u dvokrevetnoj sobi429 eur
Breeze Boutique Hotel 4*, nocenje sa doruckom
Cena o osobi u dvokrevetnoj sobi479 eur
Jednokrevetna soba589 eur
3.odrasla u dvokrevetnoj sobi459 eur
Boss Boutique Hotel 4*, nocenje sa doruckom
Cena o osobi u dvokrevetnoj sobi479 eur
Jednokrevetna soba589 eur
3.odrasla u dvokrevetnoj sobi459 eur
Royal Olympic 5*, nocenje sa doruckom
Cena o osobi u dvokrevetnoj sobi629 eur
Jednokrevetna soba819 eur
3.odrasla u dvokrevetnoj sobi599 eur

Hoteli Atina Dan državnosti avio prevoz:
Hotel Achillion 3* www.achillionhotel.com
Hotel se nalazi na samo nekolimo minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).
Boss Boutique Hotel 4* www.bossboutiqueathens.com
Novootvoreni hotel nalazi se na 300 metara od Narodnog pozorišta Grčke i 700 metara od poznatog trga Omonia. Međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotela udaljen oko 30 kilometara. U sklopu hotela se nalazi recepcija koja radi 24 časa, restoran i 108 soba. Sve standardne sobe (oko 20m2 ) imaju pogled na grad i u njihovom sklopu su klima uređaj, flat TV, kupatilo (fen za kosu), mini bar, sef i balkon.
Wi-Fi internet je dostupan u svim sobama i besplatan je za goste hotela. Doručak u hotel su služi po principu švedskog stola.
Brezze Boutique Hotel 4* www.breezeboutiqueathens.com
Hotel je otvoren u junu 2018. godine. Nalazi se na 200 metara od trga Omonija i metro stanice sa koje saobraćaju linije do svih delova Atine. Poznati trg Sintagma i pešačka zona Ermou je od hotela udaljena 2 kilometara. Nacionalni arheološki muzej se nalazi na oko 600 metara, a međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotel na udaljenosti od oko 38 km. U sklopu hotela se nalazi sala za doručak, kafe bar i recepcija. Standardne sobe (oko 19m2 ) sa pogledom na grad u svom sastavu imaju: kupatilo (fen za kosu), klimu uređaj, flat TV, sef, mini bar. U svim sobama je dostupan besplatan Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu švedskog stola.
Royal Olympic 5* www.royalolympic.com
Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Novog muzeja Akropolja i Dionizijevog pozorišta odmah pored čuvenog Zevsovog hrama. Za samo nekoliko minuta hoda od hotela se stiže do brojnih tavern, restorana i prodavnica u živopisnoj Plaki. Stanica metro Acropolis udaljena je od hotela 300 metara. Hotel je kompletno renoviran 2009. godine, i sada važi za jedan od najboljih hotela u Atini. Ovaj moderan hotel poseduje recepciju koja je na usluzi gostima 24h, panoramski restoran na poslednjem spratu hotela, bar, otvoreni bazen sa barom, teretanu i spa centar kao i salu za sastanke. Hotel rasplaže sa 265 soba. Svaka soba ima: kupatilo, direktnu telefonsku liniju, radio, SAT TV,

Atina Dan državnosti avio prevoz

Aranžman obuhvata

Atina Dan državnosti avio prevoz

 • Prevoz putnika redovnom linijom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Atina – Beograd;
 • Aerodromske takse za let AiSerbia u iznosu od 55.58 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola Tesla u Beogradu 22.59 evra, aerodrom u Atini 32,99 evra). Deca do dve godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje;
 • Grupni transfer autobusom od aerodroma u Atini do izabranog hotela u odlasku i povratku;
 • Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča;
 • 4 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga;
 • Usluge vodiča kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja;
 • Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga;
 • Troškove organizacije putovanja

Atina Dan državnosti avio prevoz

Aranžman ne obuhvata

Atina Dan državnosti avio prevoz

 • Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za hotele sa 5*; 3 € za hotele sa 4*; 1.50 € za hotele sa 3*. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
Uslovi plaćanja

Atina Dan državnosti avio prevoz

Plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS

Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put,

 • gotovinski,
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata,
 • platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina),
 • preko računa,
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/ predračuna ugovara direktno sa bankom), administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa Fun travel agency).

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom trzištu i slično promeni cenu aranžmana.

Atina Dan državnosti avio prevoz

Napomene

Atina Dan državnosti avio prevoz

Odlukom Ministarstva zdravlja Kraljevine Španije, koja je stupila na snagu 21.10.2022., ukinuta je kontrola na graničnim prelazima za državljane koji dolaze van EU i Schengen zone, što podrazumeva i državljane Republike Srbije. Međutim, na snazi još uvek ostaje odluka Ministarstva unutrašnjih poslova K. Španije
prema kojoj je neophodno imati: ili sertifikat o vakcinaciji, ili potvrdu o preležanoj bolesti, ili negativan PCR ili antigenski test.

Atina Dan državnosti avio prevoz
Preporuka za nošenje maski u zatvorenom prostoru ostaje na snazi, dok je nošenje maski u javnom prevozu i zdravstvenim ustanovama obavezno.
Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Kraljevinu Španiju. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu njihove države i Kraljevine Španije.

Atina Dan državnosti avio prevoz
Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 3 meseca po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak
putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

Atina Dan državnosti avio prevoz
Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za zemlje EU. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.
Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost.

Atina Dan državnosti avio prevoz
Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja-već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.

Atina Dan državnosti avio prevoz
Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je sastanak putnika na aerodrom, koji je najmanje 2 časa i 30 minuta ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane aviokompanije.
U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona Organizator ne snosi nikakvu odgovornost,  već se primenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak –dolazak, poletanje – sletanje aviona kod letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima i ako je npr. obezbeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka” van ili u smeštajnom objektu, smatra se da je Ugovor u celosti izvršen.

Organizator može da raskine ugovor o organizovanju putovanja i da pre otpočinjanja putovanja isplati putniku ukupno uplaćena sredstva za turističko putovanje kada je: broj lica prijavljenih za turističko putovanje manji od minimalnog broja predviđenog ugovorom i organizator obavesti putnika o raskidu u
roku koji je određen ugovorom, koji ne može biti kraći od: 20 dana pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju duže od šest dana; sedam dana pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana; 48 sati pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od dva dana;

Atina Dan državnosti avio prevoz
Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu. Deca 0-1,99 godine nemaju zasebno mesto u avionu.
Vaučeri se dobijaju na aerodromu dva sata pre leta. Po preuzimanju vaučera potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Zbog eventualnih gužvi na aerodromu za navedeno je potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.
Vreme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji mogu biti otežani.
O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane lokalnog partnera Organizatora putovanja u Barseloni na sledeće načine: lično, putem sms poruke ili putem
oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Broj telefona predstavnika Organizatora putovanja će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

Atina Dan državnosti avio prevoz
Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
Prilikom transfera do smeštajnih objekata je obavezno nošenje zaštitinih maskih i poštovanja svi epidemioloških mera koje donose nadležni organi Kraljevine Španije. Smeštajni objekti koji se nalaze u gradskim zonama, moguće je da autobus ne može da ostavi putnike ispred samog smeštajnog objekta,
već na najbližem mogućem mestu.

Atina Dan državnosti avio prevoz
U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00 h ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu).

Ukoliko je aranžmanom predviđen organizovani avio-prevoz, kao prvi i poslednji obrok računaju se oni koji budu posluženi u avionu, i smatra se da ti obroci zamenjuju hotelske obroke uobičajene za to doba dana.

Atina Dan državnosti avio prevoz

Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.
Specijalni zahtevi (pogled, francuski ležaj, lokacija sobe i slično) agencija će proslediti specijalne zahteve putnika ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih.

Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.
Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u hotel. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.
Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.

Atina Dan državnosti avio prevoz
Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta – čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u
organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIGBLUE GROUP.

Atina Dan državnosti avio prevoz

Ponudu aranžmana za Dan državnosti mođete pogledati na sl.linku

OVLAŠĆENI AGENT PRODAJE: FUN TRAVEL AGENCY

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena