Andaluzija Prvi maj 2023

Andaluzija Prvi maj

Andaluzija Prvi maj

30.04. – 04.05.2023.

5 dana / 4 noćenja

Program Putovanja

Andaluzija Prvi maj

1. dan (nedelja, 30. april 2023.) BEOGRAD – MALAGA – TOREMOLINOS Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 06.15sati. Poletanje za Malagu u 08.45 sati (let JU 578). Dolazak u Malagu u 12.20 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.
2. dan (ponedeljak, 01. maj 2023.) TOREMOLINOS – MARBELJA – RONDA Doručak. Fakultativni obilazak Marbelje, poznatog letovališta na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposećenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposećenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, povratak u hotel. Noćenje.
3. dan (utorak, 02. maj 2023.) TOREMOLINOS – SEVILJA Doručak. Fakultativni obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar - stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (sreda, 03. maj 2023.) TOREMOLINOS – ANTEKERA – GRANADA Doručak. Odlazak na fakultativni izlet do Antekere. Smeštena na ’’raskršću Andaluzije“, Antekera je impresivan mali grad, sa više od 50 spomenika i pećina koje datiraju još iz bronzanog doba (najpoznatije Menga i Viera). Obilazak centra grada: palata Najera, manastir Katalinas i palata Markiza La Penja. Nastavak putovanja do Granade. Odlazak na panoramsko razgledanje grada. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih vodnjaka bašte Heneralife. Nakon obilaska, povratak u Malagu. Noćenje.
5. dan (četvrtak, 04. maj 2023.) TOREMOLINOS – MALAGA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 17.50 (let JU 577). Dolazak u Beograd u 21.00 sati.
Andaluzija Prvi maj
Cenovnik

Andaluzija Prvi maj

CENA PO OSOBI  - 799 EUR

Hotel Blue Sea Al Andalus 4*  https://www.blueseahotels.com/en/hoteles/destinos/costa-del-sol/torremolinos/bluesea-al-andalus

Hotel se nalazi na 700 metara od centra grada Toremolinosa. Železnička stanica Toremolinos udaljena je 10 minuta hoda. Svaka soba ima: kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar(uz doplatu), internet konekciju (uz doplatu) i fen. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (švedski sto)

Organizator putovanja  zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije

Aranžman obuhvata

Andaluzija Prvi maj

 • Aerodromske takse 50€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
 • Avio prevoz na relaciji Beograd–Malaga–Beograd kompanijom Air Serbia
 • Transfer aerodrom–hotel–aerodrom
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja
Aranžman ne obuhvata

Andaluzija Prvi maj

 • Fakultativni izleti
 • Putno zdravstveno osiguranje
Uslovi plaćanja

Andaluzija Prvi maj

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

Avansno:

 • gotovinom,
 • čekovima,
 • uplatom na račun Fun travel Agency
 • platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).

Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:

 • čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;
 • putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Fun travel Agency ima potpisan ugovor.
Napomene

Andaluzija Prvi maj

Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 05. oktobra 2022. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000054060 važi od 01.10.2022. do 01.10.2023. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: mailto:office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na mailto:e-mail:office@triglav.rs.

OVLAŠĆENI AGENT PRODAJE: FUN TRAVEL AGENCY, BEOGRAD

Ponudu aranžmana za Prvi maj možete pogledati na sl.linku