Alzas i Svarcvald – Nova Godina 2020

Alzas i Svarcvald - funtravel.rs
9344_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9346_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9347_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9348_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9349_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9350_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9351_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9352_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9353_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9354_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9355_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9356_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9357_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9358_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9359_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9360_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020
9361_L Alzas i Svarcvald - Nova Godina 2020

Alzas i Svarcvald – Nova Godina 2020

Strazbur – Kehl – Freiburg – Colmar – Rikvir– Kajzersberg – Hajdelberg– Baden Baden – Triberg – jezero Titize – Donaušingen

Novogodisnja putovanja!

Alzas se nalazi na istoku Francuske. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošću. Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava. Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradići i sela, specifični za ovaj kraj.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Alzas i Svarcvald – Nova Godina

Alzas i Svarcvald – Putovanje autobusom – 6 dana/ 3 nocenja – Termin putovanja: 28.12.2019.

Alzas se nalazi na istoku Francuske. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošću. Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava. Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradići i sela, specifični za ovaj kraj.

Alzas i Svarcvald – Nova Godina

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD – MAĐARSKA Sastanak putnika u Beogradu u 14:30h. Polazak autobusa u 15:00h. Polazak iz Novog Sada u 16.15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Vožnja kroz Mađarsku.
2. dan MAĐARSKA – STRAZBUR – KEL Noćna vožnja kroz Mađarsku. Nastavak vožnje kroz Austriju do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuda Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa
pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštiden i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Smeštaj u
hotel Europa u mestu Kehl, 8km od Strazbura. Noćenje.
3. dan KEL – FREIBURG – KOLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR – KEL Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradidu Frajburg koji s pravom nosi nadimak “Dragulj Švarcvalda”. Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najvedi broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradida Kolmar sa 70000 stanovnika , smeštenim u podnožju planine Vogezi na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koji je udaljen oko 12km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuda različita a ipak ista. Krada šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najlepših sela Francuske. Smešteno između uređenih vinograda, sa
samo 3000stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan KEL –HAJDELBERG – BADEN BADEN – KEL Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradid smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji ved 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuda, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, sa savršeno
uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
5. dan KEL – STRAZBUR – TRIBERG –JEZERO TITIZE – DONAUEŠINGEN – MAĐARSKA Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Široko je dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj s mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušdu dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.
6. dan MAĐARSKA – NOVI SAD – BEOGRAD Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.

Alzas i Svarcvald – Nova Godina

 • prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom),
 • tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice,
 • razgledanja prema programu,
 • usluge vodiča
 • troškovi organizovanja putovanja.

Alzas i Svarcvald – Nova Godina

 • fakultativni izleti
 • Ulaznica za vodopad u Tribergu 4.50 evra
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE:

  • Celodnevni izlet Kolmar, Frajburg, Kajzersberg i Rikvir. Cena: 30 evra.U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima i usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice.
  • Celodnevni izlet Hajdelberg i Baden Baden Cena: 30 evra.U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta istorijskog centra Hajdelberga i usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice.
  • Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a placanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

 

Alzas i Svarcvald – Nova Godina

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 229 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 89 evra

UMANJENJA:

 • Umanjenje za tredu odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
 • Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)

OPCIONE DOPLATE:

 • Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
 • Cena putovanja iskazana je u evrima, a placanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate.
 • Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje upladuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
 • Placanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.

 

SMEŠTAJ

Hotel EUROPA***, Kehl, Straßburger Str. 9, Tel: +4978519947880, www.ates–hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra, takođe samo mesto Kehl ima pešačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ALZAS I ŠVARCVALD”

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogudnost smeštanja u trokrevetnim sobama. • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogudnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i
spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važedi pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogudnost zadržavanja na granici koja
predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 25.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 196/2010 FT

Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/