Albanija – Jonska tura * Uskrs i Prvi maj 2022

Albanija Jonska tura Uskrs i Prvi maj

VALONA – SARANDA – BUTRINT – ĐIROKASTRA

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA 

21. – 25. APRIL   /     29. APRIL – 3. MAJ 2022.

Albanija Jonska tura Uskrs i Prvi maj

Ponuda putovanja moćete videti na sl.linku

Program putovanja

1. dan (četvrtak 21.april / petak 29.april)   Polazak iz Novog Sada oko 17h (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda oko 18.30h (Sava centar). Putovanje autoputem preko Niša i dalje preko Kosova i Metohije. Noćna vožnja. Usputna stajanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (petak 22.april / subota 30.april)  Ulazak u Albaniju u jutarnjim satima. Vožnja preko Kukeša i Tirane prema Valoni. Dolazak u VALONU u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje istorijskog centra: veliki gradski trg, spomenik nezavisnost, Promenada… Slobodno vreme za predah i ručak u nekom od divnih restorana. Nastavak putovanja ka krajnjem jugu Albanije i letovalištu SARANDA. Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan (subota 23.april / nedelja 1.maj)   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do arheološkog lokaliteta BUTRINT. Butrint je drevni grad, svedok jednog izuzetno važnog dela istorije ne samo Mediterana, već i starog sveta. Prema predanju, grad su osnovali Trojanci prilikom povlačenja od moćnih neprijatelja, kako bi se sačuvali i odmorili za narednu bitku, jer je Troja nestala u požaru. Njegova istorija najverovatnije datira iz 8. veka pre nove ere, a stari grad čuva nasleđe svih kultura koje su ga osvajale, i svaka od njih je dala svoj doprinos po čemu je ovaj grad i jedinstven. Od helenističke, rimske, vizantijske i otomanske kulture, svaki trag je vidljiv i danas, što je lokalitet i preporučilo da bude na listi UNESCO svetske baštine. Nakon uživanja u pričama o Butrintu i pogledima na Krfski kanal i divnu prirodu Nacionalnog parka, odlazimo do malenog KSAMILA, letovališta sa rajskim plažama. Kraće zadržavanje. Povratak u Sarandu. Odlazak do srednjovekovnog zamka Lekureši smeštenom na jednom uzvišenju koje dominira gradom. Odavde se pruža fenomenalan pogled na grad, more, okolinu i obližnji Krf. Smatra se da je ovaj dvorac sagradio Sulejman Veličanstveni, koji je odavde želeo kontrolisati obližnju luku u današnjoj Sarandi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan (nedelja 24.april / ponedeljak 2.maj)   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Odlazak iz Sarande. Usputna poseta srednjovekovnom gradu ĐIROKASTER. Ovaj grad poseduje izuzetan ambijent sa orijentalnim ulicama, divnim dućanima, starim kućama. Zbog svoje očuvanosti, uvršten je na listu UNESCO-a. Poznat je kao rodno mesto albanskog diktatora Envera Hodže. Fakultativno, posetićemo najvažniju znamenitost ovog mesta, drevni srednjovekovni kameni zamak. U njegovoj unutrašnjosti se nalazi značajna istorijska zbirka, a sa njegovih terasa pruža se fantastičan pogled na ceo grad. Nakon slobodnog vremena, polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Kosova i Metohije.

5. dan (ponedeljak 25.april / utorak 3.maj)     Povratak u Beograd/Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Cenovnik

Albanija Jonska tura

CENA ARANŽMANA PO OSOBI+ PAKET IZLETA
za uplate u agenciji
119 eur  99 eur35 eur 30 eur

Navedena cena uključuje sledeće izlete:
*Izlet za Butrint sa ulaznicom i zamak Lekureši
*Obilazak tvrđave-zamka Đirokaster

Albanija Jonska tura Uskrs i Prvi maj

HOTEL „BORA BORA“*** https://www.booking.com/hotel/al/bora-bora-saranda.sr.html ili sličan

Hotel se nalazi na oko 150-200 metara od najbližih plaža i oko 2 km od centra Sarande. U neposrednoj blizni se nalazi veći broj restorana i kafića, a tu su i dva odlično opremljena marketa. Hotel u svom sastavu ima terasu sa restoranom i barom. Obezbeđena je i WiFi konekcija, recepcija otvorena 24 sata, aperitiv bar. Sobe su standard kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, fen, klima-uređaj, SAT TV, balkon sa garniturom za sedenje.

Aranžman obuhvata

Albanija Jonska tura Uskrs i Prvi maj

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Sarandi u hotelu sa 3*
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Valone i Đirokastra prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
Aranžman ne obuhvata

Albanija Jonska tura Uskrs i Prvi maj

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od 850 dinara za osobe od 18-70 god; cena za 70+ god. 1800 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 40 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €
 • Obavezna doplata na recepciji hotela gradske turističke takse koja iznosi 1 € po osobi i noćenju (ukupno 2 € po osobi za dva noćenja)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Butrint, Ksamil i zamak Lekureši – 25 €
 • Poseta tvrđave Đirokaster – 10 €
Uslovi plaćanja

Albanija Jonska tura Uskrs i Prvi maj

PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.
Napomene

Albanija Jonska tura Uskrs i Prvi maj

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0167750 (osigurana suma u visini od 250.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

OVLAŠĆENI AGENT PRODAJE: FUN TRAVEL AGENCY, BEOGRAD

Albanija Jonska tura Uskrs i Prvi maj

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime
  Email
  Telefon
  Datum polaska
  Datum povratka
  Broj odraslih
  Broj dece
  Starost dece
  Napomena

  Call Now ButtonPozovite odmah