Zlatibor El Paso City – Tematski park

Foto Galerija
Zlatibor El Paso City -funtravel.rs
Zlatibor El Paso City -funtravel.rs
Kaubojski grad
Zlatibor El Paso City -funtravel.rs
Karavan
Zlatibor El Paso City - funtravel.rs
Karavani
Kaubojski grad
KUĆICA NA DRVETU
Premium brvnara 2
Premium brvnara
Premium-brvnara
Sator1
Standard brvnara
Zlatiborski zaseok

Zlatibor El Paso City – Tematski park

Malo Kaubojci, malo Indijanci, a i Srbijanci! 🙂

Zlatibor El Paso City… Prostrani tematski park posetiocima nudi niz atrakcija koje su podeljene u nekoliko ambijentalnih celina:Kaubojski grad, Indijansko selo, Zlatiborski zaseok. Istovremeno ovo je i mesto susreta dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom. Prolaskom kroz El Paso City doživećete dva različita podneblja u istom vremenskom periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta.

Zlatibor El Paso City… Polazak iz Beograda oko 7.00 časova sa parkinga kod Narodne biblioteke (ugao Skerliceve I Branicevske ulice). Vožnja preko Gornjeg Milanovca, Čačka, Ovčrarskom Kablarskom klisurom uz kraću pauzu radi odmora i osveženja. Nastavak putovanja do Zlatibora i tematskog parka El Paso City. Prostrani tematski park posetiocima nudi niz atrakcija koje su podeljene u nekoliko ambijentalnih celina:Kaubojski grad, Indijansko selo, Zlatiborski zaseok. Istovremeno ovo je i mesto susreta dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom. Prolaskom kroz El Paso City doživećete dva različita podneblja u istom vremenskom periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta.

El Paso City – U prevodu znaci grad “prelaz”, dobio je ime po istoimenom pogranicnom gradu u Sjedinjenim Americkim Drzavama. Kao sto je reka Rio Grande prirodna granica izmedju SAD I Meksika, tako je I reka koja protice kompleksom El Paso City- ja na Zlatiboru, podelila dve tematske celine na americko-indijanski I srpski deo. Ovo mesto smatra se samim tim I mestom susreta dve kulture. Dok se sa jedne strane reke nalazi kaubojski grad I indijansko selo, na drugoj je obali smesten srpski deo sa crkvom I simpaticnim romanticnim katiborskim zaseokom. Prolazak kroz El Paso City jeste u stvari dozivljaj dva razlicita podneblja nastala u istom vremenskom periodu od 1865. do 1890. godine, ali sa potpuno drugacije pomesanim duhovima I na razlicitim krajevima sveta.

Kaubojski grad – Western Town jeste verna replika tipicnog kaubojskog grada na Divljem zapadu. Vrlo slican onima kakve pamtimo iz starih dobrih kaubojaca. Kaubojski grad pruza priliku da se oseti sarm vesterna ali I susret sa drugim kaubojima. Prilikom obilaska kaubojskog grada Sallon je naravno nezaobilazno mesto okupljanja svih posetilaca. Svojim uverljivim enterijerom ova kaubojska kafana pruza mogucnost I da se popije pice a tu su I neizostavne stolice sa sedlima. Ko jos nije pozeleo da prodje kroz ona “cuvena kaubojska vrata”, sedne za sank ili da proba “Rodeo”. Sa druge strane ulice smesteni su muzej Bob Mundena, nadaleko cuvenog najboljeg pucaca, Guns new and used u kojem mozete videti I postavku starog oruzja, Mlin I muzej coca cole. Tu su jos I bilijar sala I The Yellow Rose. Caravans By The River (karavani pored reke) jeste naselje iza kaubojskog grada ne bi li dobili pravi I autenticni smek Teksasa. Svaki od ovih interesantnih karavana nazvan je po nekom od poznatih glumaca iz kaubojaca. Tako na primer mozete pogledati ali I prespavati u Karavanu Dzona Vejna, Stivena Mekvina, Garija Kupera I mnogih drugih proslavljenih frajera kaubojskih filmova.

Indijansko Selo “Sitting Bull” – Ime dobija u cast najpoznatijeg indijanskog poglavice, bika koji sedi, a cije se ime cesto provlaci kroz filmografiju, ali I vestern literaturu. Sest vigvama, odnosno indijanskih satora, originalnih dimenzija, okruzuju prostor oko platoa namenjenog za logorsku vatru. Vizuelni ugodjaj ostavlja bez daha, ali takodje I u njima mozete prespavati. U unutrasnjosti svakog nalazi se po 4 single lezaja I ostali neophodni inventar za ugodni boravak. Od ushicenja koje vas obuzme ne mozete a da ne odigrate cuveni ples uz vatru ili se pozdravite sa cuvenim haoug beli brate. Indijansko selo takodje spada u jedno od tri velike ambijentalne celine tematskog parka El Paso City na Zlatiboru. Njegovoj autenticnosti doprinosi I netaknuta priroda jer je sa jedne strane okruzeno borovom sumom, a sa druge velikim prostranstvima idealnim za setnju I istrazivanje. Do indijanskog sela se dolazi preko drvenog mosta, a do vrha brda; u neposrednoj blizini moze se stici za samo decetak minuta lagane setnje ne bi li uzivali u ocaravajucem pogledu koji dopire do Crne Gore I Bosne I Hercegovine.

Zlatiborski zaseok – Celina tradicionalnog graditeljstva ovog predela iz 19. veka cini 12 arhitektonski razlicitih brvnara. Sarmantni zlatiborski zaseok, kako jos zovu I ovaj kompleks jesu u stvari prenocista napravljena od drveta koja odisu topotom I carima nase cuvene planine. Brvnare su pokrivene sindrom za koji se koristi samo bor, narocito u predelima gde ima puno cetinara koji preovladavaju na nasoj planini od zlata. Sindra je krovni pokrivac od cepanih drvenih dascica, koje se postavljeju jedna preko druge sa preklopom I uglavnom se koriste za krovove sa visokim nagibom. Najlaksi nacin da vratite vreme, I to ono na koje smo davno zaboravili, podelite vesele I uzbudljive trenutke sa vasim najmilijima, sadrzajima I atrakcijama u kojima moze uzivati cela porodica, ucinice vam se kao da ste uspeli da dodirnete prirodu samu. Naravno da ovde nije kraj. Ispod zlatiborskog zaseoka nalazi se I deo prepoznatljiv po konjusnici I toru a tu je svoje mesto nasla I replika parne lokomotive Elza. Elza je vozila sezdesetih godina I posedovala I teretne I punicke vagone u kojima se nalaze originalna drvena sedista. Stoga je El Paso City nesto kao zabavnik na otvorenom, za najmladje postoji I opremljeno igraliste a odrasli ce pronaci I vreme za dodatno opustanje. Ne propustite da na jedan dan budete malo Kaubojci Malo Indijanci.

CENA ARANZMANA: 2200 RSD

Termin putovanja:

12.07.2020.

19.07.2020.

26.07.2020.

02.08.2020.

09.08.2020.

16.08.2020.

23.08.2020.

30.08.2020.

06.09.2020.

13.09.2020.

20.09.2020.

27.09.2020.

 

U cenu aranžmana su uracunati:

 • Ulaznica za tematski park El Paso City
 • prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
 • turistički pratilac tokom putovanja
 • troškove organizacaije i vođenje puta

U cenu aranžmana nisu uračunati:

 • fakultativni ručak

Mogući načini plaćanja:

• prilikom rezervacije

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…
Minimum za realizaciju putovanja je 50 putnika.

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 osoba.

Napomena: U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.

VAŽNE NAPOMENE – MOLIMO VAS DA IH PROČITATE – Zlatibor El Paso City

* Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti željeno sedište (sem sedišta u I redu), ukoliko je raspoloživo, po ceni od 500 din po osobi.

* ZAUSTAVLJANJE RADI USPUTNIH ODMORA PREDVIĐENO JE NA SVAKIH 3,5 DO 4 SATA VOŽNJE NA USPUTNIM STAJALIŠTIMA, A U ZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTI KAPACITETA STAJALIŠTA I USLOVA NA PUTU.

* NAPOMINJEMO DA JE PUTOVANJE GRUPNO, I TOME JE SVE PODREĐENO. PREMA TOME POTREBNO JE JASNO SAGLEDAVANJE SITUACIJE DA SU U VOZILU, MUZIKA I FILMOVI KOJI SE PUŠTAJU, NEUTRALNI PO SVOM SADRŽAJU, TEMPERATURA U VOZILU NE MOŽE SE INDIVIDUALNO ZA SVAKO SEDIŠTE PODEŠAVATI, I IMAJTE U VIDU DA ONO ŠTO JE ZA NEKOGA TOPLO, ZA DRUGOG JE HLADNO I SL. DAKLE, ZA GRUPNO PUTOVANJE POTREBNO JE PUNO RAZUMEVANJE MEĐU PUTNICIMA I OSEĆAJ KOLEKTIVIZMA.

* Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

* Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

* Dva dana pre polaska organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska.

* Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. , gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

* Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

* Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)

* Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

* U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja.

* Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja.

ORGANIZATOR IZLETA : FUN TRAVEL AGENCY  DOO BEOGRAD

PO ČLANU 79. ZAKONA O TURIZMU ZA JEDNODNEVNE IZLETE NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

Pratite našu FB stranicu

 

 

 

 

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena

  Call Now ButtonPozovite odmah