Zanzibar Tanzanija – Zima 2020

Zanzibar Tanzanija - funtravel.rs
Kucica na plazi
Soba
Zanzibar Tanzanija - funtravel.rs
Hotel
Bazen
Restoran na plazi
Zanzibar Tanzanija - funtravel.rs
Plaza
Zanzibar Tanzanija - funtravel.rs
Plaza
Zanzibar Tanzanija - funtravel.rs
Safari
Safari
Zanzibar Tanzanija - funtravel.rs
Safari
Zanzibar Tanzanija - funtravel.rs
Safari
Zanzibar Tanzanija - funtravel.rs
Zanzibar Tanzanija - funtravel.rs

Zanzibar Tanzanija – Zima 2020

Uzivajte u safariju!

Zanzibar Tanzanija… Tanzanija – safari prestonica – jedinstvena zemlja sa fascinantnim životinjskim svetom. Sama reč “safari” na jeziku Masaija znači putovati, a upravo safari u Tanzaniji obećava nenadmašno putovanje svetom divljine koji posmatrate uz velike zverke, u prvom redu lavove, geparde i leoparde. Ngorongoro, Kilimandžaro i Zanzibar neki su od lajt-motiva Tanzanije koje ćete upoznati na ovom putovanju.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Zanzibar Tanzanija – Zima

Zanzibar Tanzanija – Putovanje avionom – 11 dana/ 9 noci – Termin polaska: 29.02.2020.

Zanzibar Tanzanija… Tanzanija – safari prestonica – jedinstvena zemlja sa fascinantnim životinjskim svetom. Sama reč “safari” na jeziku Masaija znači putovati, a upravo safari u Tanzaniji obećava nenadmašno putovanje svetom divljine koji posmatrate uz velike zverke, u prvom redu lavove, geparde i leoparde. Ngorongoro, Kilimandžaro i Zanzibar neki su od lajt-motiva Tanzanije koje ćete upoznati na ovom putovanju. Kroz Zanzibar koji je bio središte istočnoafričke trgovine, prolazile su brojne kolonije koje su ostavile trag u kulturi koja je i danas mešavina arapske, afričke i portugalske, ali nisu naštetile prirodnim lepotama pa se ovo rajsko ostrvo u Indijskom okeanu, diči čistim plažama sa čarobno belim peskom na kojima nema kraja užicima… Jedina mantra koju ćete imati na ovom putovanju je „hakuna matata“, fraza iz svahili jezika, koja označava život bez pravila, odgovornosti i briga, jednostavno afričko hedonističko načelo po čijem motu žive tanzanski pripadnici plemena Masai.Pridružite nam se na otkrivanju ovoga afričkog bisera, prizovite šarenilo boja, ukusa i mirisa uz bubnjajuće ritmove mamba i provedite nezaboravne dane u Africi koja će vas zauvek promeniti.

Zanzibar Tanzanija – Zima

1.DAN BEOGRAD –ISTANBUL – ZANZIBAR – Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 07:00h ujutru. Let za Zanzibar preko Istanbula kompanijom Turkish Airlines (TK1082 ) u 09:00h. Sletanje u Istanbul u 12:45h po lokalnom vremenu. Razgledanje grada u pratnji vodiča na engleskom jeziku. U 20:25h let iz Istanbula ka Zanzibaru.

2.DAN – 8.DAN – Dolazak na Zanzibar u 03.50h po lokalnom vremenu. Smeštaj u hotel I slobodno vreme za odmor I uživanje na plaži. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta ( Blue Safari, Stone Town, Josani Forest, Rock Restoran…)

9.DAN – 10.DAN – Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta dvodnevni ( 1 noćenje ) safari u Tanzaniji u Selous nacionalnom parku, jednom od najvećih na tlu Afrike. Uživanje u prirodnom ambijentu lavova, leoparda, nilskih konja, žirafa, slonova, krokodila, flamingosa….Druženje sa lokalnim stanovništom. Smeštaj u tipičan safari komforan kamp uz reku Refuji .

11.DAN ZANZIBAR – ISTANBUL – BEOGRAD – U ranim jutarnjim satima transfer na aerodrom Zanzibar I let preko Istanbula kompanijom Turkish Airlines ( TK567 ) u 04:45. Sletanje u Istanbul u 13:45h I nastavak puta za Beograd u 19:50h. Sletanje u Beograd u 19:30h. KRAJ PROGRAMA

 

Zanzibar Tanzanija – Zima

 • Avio karta Beograd – Istanbul– Zanzibar – Istanbul– Beograd
 • Aerodromska taksa 279 EUR (iznos taksi je trenutan, podložan je promeni i zavisi isključivo od avio komapnije )
 • Svi transferi u okviru programa
 • 9 noćenja Zanzibar hotel na bazi noćenja s doručkom
 • Lokalni predstavnik u Tanzaniji
 • Predstavnik agencije ( na srpskom jeziku ).
 • Organizovana tura panoramsko razgledanje Istanbula.

Zanzibar Tanzanija – Zima

 • Viza za Tanzaniju 50 USD koja se dobija na aerodromu po sletanju u Tanzaniju.
 • Doplata za polupansion ( večeru ) u iznosu od 20 USD po danu, po osobi .
 • Doplata za rani check in 20 USD po sobi.
 • Turistička taksa u Tanzaniji 2,5 USD po danu . Ukupno 5 USD. i plaća se na licu mesta prilikom odjave iz safari kampa.
 • Dinarski deo aranžmana 1.990 rsd po osobi
 • Turistička taksa na Zanzibaru 1 USD po danu. Ukupno 9 USD. i plaća se na licu mesta prilikom odjave iz hotela.
 • Fakultativni izleti
 • Safari Selous 2 dana, 1 noćenje ( lokalni let, sve ulaznice za nacionalni park, safari vožnja, puni pansioni tokom trajanja safarija, noćenje u safari kampu ) u iznosu od : 599 USD po osobi. Plaćanje u agenciji.
 • Medjunarodno putno osiguranje.
 • Napojnice koje se u ovom delu sveta podrazumevaju.
 • Individualne troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Stone Town – Prison island (Ostrvo kornjača) – Jozani forest – Izlet na kojem osećamo i dišemo istoriju i srž Zanzibara. Od kako su se Portugalci prvi put usidrili na obali Stone Town-a, on je bio i ostao centar svih zbivanja na ovom neobičnom ostrvu. Nakon Portugalaca došli su Omanci, pa Britanci i svi su oni, pa i mnogi drugi, ostavili svoj pečat u ovom gradu, koji i dan danas predstavlja neverovatnu mešavinu raznih kultura iz celog sveta sa autentičnom afričkom osnovom. Sva ta raskoš boja, građevina i mnogih različitih utisaka osvaja nas pri prvom susretu sa gradom koji se od 2000-godine nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine. Na izlet polazimo u jutarnjim časovima. Posetićemo Staru tvrđavu koja se zove i Portugalska tvrđava, jer su njene temelje udarili Portugalci. Posle su je nadogradili Omanski Arapi i sve to vreme je bila glavni odbrambeni garnizon ostrva. Poslednjih nekoliko godina služi kao mesto održavanja raznih kulturnih manifestacija, od kojih je najbitniji ZIFF ( Zanzibarski međunarodni film festival). Odmah do tvrđave se nalazi i Kuća Čuda, jedan od glavnih simbola Zanzibara, nekadašnja ceremonijalna palata trećeg sultana Zanzibara, sulatana Baragaša, koja je prva u istočnoj Africi imala struju, vodovod i električni lift. Imaćemo priliku da vidimo i palatu poslednjeg sultana Zanzibara, persijske hamame, Anglikansku crkvu, izgrađenu na mestu poslednje pijace robljem u svetu. Obići ćemo i Daradžani pijacu, kako bismo iz prve ruke videli kako afrički haos savršeno fukncioniše. Svratićemo do nezaobilazne znamenitosti – kuće frontmena grupe Queen, Fredija Merkjurija, koja je danas hotel. Šetaćemo uskim uličicama punim nasmejane dečice i divićemo se raskošnoj raznovrsnosti famoznih zanzibarskih vrata, koja su oduvek bila statusni simbol vlasnika domaćinstva. Posle zavodljivog Stontown-a zaputićemo se brodićem ka obližnjem Prison Island-u. Ovo čarobno ostrvo je, nakon zvaničnog ukidanja ropstva 1873. godine, neko vreme bilo mesto odvijanja ilegalne trgovine robljem (dokazi toga se i dan danas nalaze u okviru kompleksa, u vidu alki za lance). Kada je i tome došao kraj, Britanci su preuredili celo ostrvo s namerom da ga učine zatvorom. Ali ono nikada nije služilo toj svrsi. Danas je Prison Island rezervat za kopnene Aldabra kornjače, koje je britanski guverner Sejšela poslao na Zanzibar kao poklon 1919. godine. Tada ih je bilo 4, a danas ih je preko stotinu na ostrvu. Sve su izuzetno raspoložene za druženje sa posetiocima. Nakon druženja sa kornjačama, obići ćemo ruševine zatvora i uživati u egzotičnosti ovog magičnog ostrva, posle čega se u popodnevnim časovima vraćamo u Stone Town na vreme za posmatranje jednog od čarobnijih zalazaka sunca. U povratku iz Stonetown-a poseta Jozani šumi gde se pored aleje baobaba i mandrova, mogu videti retki colobus crveni majmuni za koje je Jozani nacionalni park prirodno stanište.

Blue Safari – Na izletu ,,Blue safari” idemo u avanturu po beskrajnom plavetnilu zanzibarskih plaža i sprudovima poznatim po kristalno belom sitnom pesku. Iznad nas je plavo nebo prošarano putujućim oblacima, a pod nama Indijski okean u svoj svojoj veličanstvenosti. Plovimo tradicionalnim ,,dhow” čamcima kojima Zanzibarci plove već stotinama godina i uživamo u blistavoj tirkiznoj vodi, tropskom suncu, egzotičnom voću i čarobnim obalama ostrvaca zanzibarskog arhipelaga.
Avanturu započinjemo vožnjom ka poluostrvu Fumba gde nas čeka naš čamac i kapetan, usput zaustavljajući se da preuzmemo opremu za snorkling. Nakon kraće vožnje čamcem stižemo do naše luke, ukrcavamo se na čamac i krećemo. Već nakon par trenutaka svi nalazimo svoj zen na čamcu i uronjamo u mir i tihi hedonizam ,,hakuna matata” života. Ubrzo stižemo do peščanog nasipa, koji prilikom plime postaje pusto ostrvce, sa svih strana okruženo vodom, idealno za sunčanje i kupanje u čarobnoj plavoj vodi koja nas sve mami. Usput nam nasmejani lokalci, koji nas prate na ovom putovanju, služe tropsko voće kao osveženje i pripremu za ručak koji nas očekuje. Nakon kupanja i uživanja na plaži se vraćamo na naš čamac i u blizini širimo naše istraživanje na podvnodni svet. Vreme je za snorkling! Raznobojne tropske ribice, poput Nema, i čudnovati korali čine ovaj deo našeg izleta posebnim. Nakon snorklinga, vozimo se čamcem do najvećeg ostrva koje ćemo posetiti tokom ovog dana – Kvale (,,Kwale“) ostrvo, koje je dom jednom od neobičnijih i najstarijih baobab stabala Zanzibara. Na Kvale ostrvu uživamo u lokalnom ručku koji se sastoji od raznovrsnih morskih plodova, pirinča i pomfrita. Posle ručka krećemo u obilazak dve lagune. Prva je sa druge strane Kvale ostrva, a druga se nalazi na dvadesetak minuta udaljenosti od Kvale ostrva. U pitanju je otvorena laguna sa malom plažom, koja je uglavnom napuštena i kao iz raja. Tu još malo uživamo na plaži, sunčamo se, pravimo nezaboravne fotografije i vraćamo se nazad ka mestu polaska. Međutim, ovoga puta putujemo niz vetar i razapinjemo naša jedra! Putujemo kao što su mornari putovali vekovima – samo uz pomoć vetra, drveta i platna. Sada, kada je sve što se čuje razmicanje vode pod naletom pramca i mestimično zatezanje konopca, puštamo novonastalom miru da nas hipnotiše i tiho isprati do naše luke, gde se naša avantura završava.

The Rock Restaurant Zanzibar – Poseta čuvenom Zanzibarskom restoranu i ručak. Restoran se nalazi na steni u tipičnom ambijentu, nestvarne obale Zanzibara.

Dvodnevni safari u Tanzaniji – Lokalnim letom iz Zanzibara. Dolazak u Selous nacionalni park i odlazak na safari vožnju u trajanju od 6h. Odlazak u srce prirodnog staništa lavova, leoparda, nosoroga, slonova, zebri, nilskih konja. Pauza za ručak u tradicionalnom buš ambijentu. Smeštaj u kamp, večera i noćenje. Nakon doručka, odlazak čamcem na reku Rufiji, koja je prirodno stanište nilskih konja, krokodila i flamingosa. Nakon rečnog safarija odlazak na aerodrom i lokalnim letom povratak na Zanzibar.

INFORMACIJA O NACIONALNOM PARKU:

SELOUS NACIONALNI PARK – Selous je jedan od najvećih nacionalnih parkova u Africi. Specifičan, jer se pored klasičnog safarija džipovima, može organizovati takozvani buš safari , gde sa lokalcima šetajući doživljavate životinjski svet Tanzanije, takodje čuven i po rečnim safarijima, gde se čamcima ploveći po reci Rufiji mogu videti Nilski konji, krokodili, flamingosi…Takodje mogućnost obilaska lokalnog stanovništa u tradicionalnim Tanzanijskim selima. Svakako najveća atrakcija parka je prirodno stanište BIG 5 ( lavova, leoparda, nosoroga, slonova i bafala ). Takodje jedno od najvećih prirodnih staništa žirafa, zebri i impala.

 

Dinarski deo aranzmana 1990 rsd

  CENA PO OSOBI PO PAKETU U DVOKREVETNOJ SOBI IZRAŽENA U €

       SMEŠTAJ

      BR.

NOĆENJA

 

USLUGA

       1/2

SOBA

THE WATERFRONT ZANZIBAR BEACH HOTEL 4*      9     ND

 1.244 €

    JEDNOKREVETNA I TROKREVETNA SOBA  NA UPIT**

 

 

 • PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
 • Gotovinsko plaćanje40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja.
 • Platne karticeVisa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina).
 • Preko računa
 • NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

 

OPIS HOTELA:
THE WATERFRONT ZANZIBAR BEACH HOTEL 4* http://waterfrontzanzibar.com/
Lokacija: Hotel se nalazi na peščanoj plaži u mestu Paje.Od aerodroma je udaljen 50km. U mestu Paje se nalaze brojni barovi i restorani sa domaćom i internacionalnom kuhinjom kojii su na pešačkoj udaljenosti od hotela.
Sobe: Sve sobe poseduju: klimu, kupatilo,ventilator,sef,mrežu protiv komaraca iznad kreveta.
Sadržaj: Bazen,terasa za sunčanje,sportovi na vodi: kajt,ronjenje,kajak,pecanje,jahanje konja…

OPIS KAMPA:
AFRICA SAFARI CAMP – SELOUS GAME RESERVE http://selous-safari.com/
Lokacija: Kamp se nalazi u južnoj Tanzaniji na samom ulazu u Selous nacionalni park. Rufiji reka je na par minuta hoda od samog kampa uz koju se može videti nestvaran životinjski svet Afrike.
Smeštaj: Svi bungalovi i tende su opremljeni električnog energijom i kupatilom. U samom kampu se nalazi tradicionalni restoran kao i bazen uz koji se možete opustiti.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Rezervacija je garantovana tek nakon uplate akontacije.
 • Potvrda rezervacije je najkasnije 48h od uplate ( radni dani )
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja).
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 30.
 • KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCE PRO TRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT, USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA.U TOM SLUČAJU ORGANIZATOR JE DUŽAN DA PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 51/2018

Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena