Zanzibar – All Inclusive – Zima 2020

Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs
Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs
Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs
Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs
Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs
Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs
Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs
Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs
Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs
Zanzibar - All Inclusive - funtravel.rs

Zanzibar All Inclusive – Zima 2020

Bweeju

10 dana avio

Zanzibar…. Najlepse plaze u kombinaciji sa ritmom Afrike, preukusnom hranom i divnim ljudima… Egzotican raj!

Ime Zanzibar je arapska reč koja se prevodi kao “obala crnaca”. Arhipelag Zanzibar je niz ostrva na Indijskom okeanu. Ostrvo ima najbolje plaže na svetu – i to nije preterivanje.
Nekoliko činjenica o Zanzibaru:
1. Zanzibar se sastoji od više ostrva, ali dva su veća. Ugunja je najveća i pogrešno se naziva Zanzibar. Drugi se zove Pemba.

2. Ostrvo je dom gotovo izumrle majmune crvenog Kolumba u Zanzibaru, geneta servaline Zanzibar i leoparda Zanzibara.

3. Zanzibar je dom inteligentnih ljudi (Homo sapiens) više od 20 000 godina.

4. Glavni grad Zanzibara zove se grad Zanzibar, a njegovo najvjernije obeležje je drevni kameni grad.

5. Zbog blizine Ekvatora, Zanzibar je topao tokom cele godine i ima jednake dane i noći (svaki po 12 sati) kao i većina istočnoafričkih zemalja.

6. Osim turizma, druga zanatska aktivnost u Zanzibaru su začini. U stvari, ostrvo se ponekad naziva i ostrvo začina zbog svojih klinčića, muškatnog oraščića, cimeta i crnog bibera.

7. U Zanzibaru su otkrivene neke drevne keramike koje pokazuju da je to bio glavni trgovački put za drevne Asirce.

8. Iznenađujuće, najkraći rat koji je čovek ikada zabeležio je Anglo-Zanzibarski rat gde su Britanci bombardovali Palatu Beit al Hukum, a posle 38 minuta, pozvano je na primirje.

9. Zahvaljujući monsunskim vetrovima, u prvom veku Arapi, Perzijci i Indijanci su plovili ka Zanzibaru u svojim brzim jedrenjacima.

10. Kroz istoriju su se Perzijci, Portugalci, Omani i Britanci borili za kontrolu važnog ostrva. To je viđeno kao prolaz ka kontinentalnoj istočnoj Africi. U stvari, Sultanat iz Omanija je prvi trgovao robovima, klinčićima i bjelokosti s kopna Istočne Afrike.

Ostrvo Zanzibar se može pohvaliti netaknutim plažama od belog peska, obilnim sunčanim sjajem, egzotičnim jelima svahilija, gostoljubivim ljudima i luksuznim turističkim naseljima. Ako je vaša ideja zabave pomešati safari iz džungle i lazirati na plaži, onda ste upravo našli skriveni dragulj u Zanzibaru.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Zanzibar – All Inclusive – Zima 2020

Zanzibar / Putovanje avionom / 10 dana / Termini polazaka: Vise termina

Zanzibar… Najlepše plaže u kombinaciji sa ritmom Afrike, preukusnom hranom i divnim ljudima… Egzotičan raj! All inclusive paket obuhvata: noćenje, doručak, ručak, večeru, neograničeno bezalkoholno piće (čaj, kafa, voda, sokovi) i određena alkoholna pića – od 10h do 21:30h. Upoznajte Stone Town, krenite tragovima Freddie Mercury-ja, uživajte u mirisima i ukusima frame začina, zaronite u najlepše tirkizno more, popijte koktel u čuvenom baru The Rock i još mnogo toga. Tropska priča koja nema kraja!

Zanzibar – All Inclusive – Zima 2020

Zanzibar – Plan i program puta za termin 12.11.2019:
 1. dan (12.11.2019):Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda u 11:40h (QR 232) za Dohu. Dolazak u Dohu u 18:45hpo lokalnom vremenu. Konekcija na let.
 2. dan (13.11.2019):Let za Zanzibar u 08:05h (QR 1351).Dolazak na Zanzibar u 14:30h. Transfer do smeštaja. Zanzibar – ostrvo začina i misterije. Iako je danas deo Tanzanije, Zanzibar je uvek bio svet za sebe. Transfer do smeštaja u Beđuu (Bwejuu). Kroz istoriju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajući na neverovatan način aspekte svih ovih kultura. Noćenje.
 3. dan (14.11.2019):Dan za fakultativni izlet – obilazak grada Stoun Tauna (Stone Town)i istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živeo Fredi Merkjuri (Freddie Mercury), male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palata čuda, muzeji, lokalna pijaca, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stoun Tauna na svahiliju znači „stari grad”. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine od 2000. godine. Zatim idemo do Prizn Ajlenda (Prison Island), koji se nalazi severno do Soun Tauna, a dobio je ime po mestu gde su nekada držali zarobljenici i robovi. Danas je to mirno mesto gde ćemo uživati u kupanju i druženju sa džinovskim kornjačama koje se prenete na ovo mesto u 19. veku sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati prilike da ih hranimo i mazimo. Povratak u smeštaj. Noćenje.
 4. dan (15.11.2019):Dan rezervisan za upoznavanje sa prirodnim lepotama ovog neverovatnog ostrva. Krećemo na fakultativni izlet gde najpre obilazimo „farmu” začina,gde ćemo uživati u mirisima i ukusima po kojima je ovo ostrvo čuveno – vanilla, šafran, karanfilić, cimet. Sledeća stanica nam je Jozani šuma, koja predstavlja nacionalni park i gde ćemo imati prilike da vidimo crvene Kolobus majmune, koji se jedino mogu naći na Zanzibaru. Dan ispunjen uživanjem u zelenilu tropske šume i šume mangrova. Povratak u smeštaj. Noćenje.
 5. dan (16.11.2019):Dan za fakultativni izlet – Blue Safari– celodnevni izlet na najlepše plaže ostrva i ronjenje. Imaćemo prilike da se vozimo tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karaktereistične za ovaj deo sveta. Obilazimo peščane sprudove koji se gube pod naletom najlepšeg tirkiznog mora – igranje sa plimom i osekom. Uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće. Povratak u smeštaj. Noćenje.
 6. dan (17.11.2019):Slobodno vreme za uživanje u čarima tropskog ostrva i njegovih najlepših plaža. Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova. Noćenje.
 7. dan (18.11.2019):Dan rezervisan za uživanje na jednoj od najlepših plaža na ostrvu – Kendva (Kendwa). Fakultativni izlet –odlazak na jednu od najpoznatijih plaža na severu ostrva gde je moguće kupanje preko celog dana i gde su plime i oseke gotovo neosetljive. Kupanje i uživanje u magiji Zanzibara uz predivan zalazak sunca. Povratak u smeštaj u večernjim satima. Noćenje.
 8. dan (19.11.2019):Dan predviđen za slobodne aktinostiplivanje, ronjenje, uživanje u prirodi, igri, druženju, sunčanju. Mogućnost posete čuvenom The Rocku. Noćenje.
 9. dan (20.11.2019):Poslednji dan nam ostaje da dokupimo još koji suvenir, popijemo još neki koktel i pripreme za put. Opraštamo se od ovog magičnog ostrva. Transfer do aerodroma. Let sa Zanzibara do Dohe u 16:50h (QR 1352). Dolazak u Dohu u 23:25h po lokalnom vremenu. Konekcija na let.
 10. dan (21.11.2019):Let za Beograd u 06:50h (QR 231).Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj putovanja.
 Zanzibar – Plan i program puta za termine: 20.01.2019, 13.02.2020, 07.03.2020:
 1. dan:Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda u 09:00h (TK1082) za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 12:40h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Zanzibar u 20:25h (TK 567).
 2. dan:Dolazak na Zanzibar u 03:50h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja u Beđuu (Bwejuu)i uživanje u neverovatnom mestu do popodnevnog ulaska u sobe. Zanzibar – ostrvo začina i misterije. Iako je danas deo Tanzanije, Zanzibar je uvek bio svet za sebe. Kroz istoriju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajući na neverovatan način aspekte svih ovih kultura. Noćenje.
 3. dan:Dan za fakultativni izlet – obilazak grada Stoun Tauna (Stone Town)i istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živeo Fredi Merkjuri (Freddie Mercury), male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palata čuda, muzeji, lokalna pijaca, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stoun Tauna na svahiliju znači „stari grad”. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine od 2000. godine. Zatim idemo do Prizn Ajlenda (Prison Island), koji se nalazi severno do Soun Tauna, a dobio je ime po mestu gde su nekada držali zarobljenici i robovi. Danas je to mirno mesto gde ćemo uživati u kupanju i druženju sa džinovskim kornjačama koje se prenete na ovo mesto u 19. veku sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati prilike da ih hranimo i mazimo. Povratak u smeštaj. Noćenje.
 4. dan:Dan rezervisan za upoznavanje sa prirodnim lepotama ovog neverovatnog ostrva. Krećemo na fakultativni izlet gde najpre obilazimo „farmu” začina,gde ćemo uživati u mirisima i ukusima po kojima je ovo ostrvo čuveno – vanilla, šafran, karanfilić, cimet. Sledeća stanica nam je Jozani šuma, koja predstavlja nacionalni park i gde ćemo imati prilike da vidimo crvene Kolobus majmune, koji se jedino mogu naći na Zanzibaru. Dan ispunjen uživanjem u zelenilu tropske šume i šume mangrova. Povratak u smeštaj. Noćenje.
 5. dan:Dan za fakultativni izlet – Blue Safari– celodnevni izlet na najlepše plaže ostrva i ronjenje. Imaćemo prilike da se vozimo tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karaktereistične za ovaj deo sveta. Obilazimo peščane sprudove koji se gube pod naletom najlepšeg tirkiznog mora – igranje sa plimom i osekom. Uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće. Povratak u smeštaj. Noćenje.
 6. dan:Slobodno vreme za uživanje u čarima tropskog ostrva i njegovih najlepših plaža. Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova. Noćenje.
 7. dan:Dan rezervisan za uživanje na jednoj od najlepših plaža na ostrvu – Kendva (Kendwa). Fakultativni izlet –odlazak na jednu od najpoznatijih plaža na severu ostrva gde je moguće kupanje preko celog dana i gde su plime i oseke gotovo neosetljive. Kupanje i uživanje u magiji Zanzibara uz predivan zalazak sunca. Povratak u smeštaj u večernjim satima. Noćenje.
 8. dan:Dan predviđen za slobodne aktinostiplivanje, ronjenje, uživanje u prirodi, igri, druženju, sunčanju. Mogućnost posete čuvenom The Rocku. Noćenje.
 9. dan:Slobodno vreme za uživanje na plaži. Ostajenam da dokupimo još koji suvenir, popijemo još neki koktel i pripremimo za put. Noćenje.
 10. dan:Opraštamo se od ovog magičnog ostrva. Transfer do aerodroma. Let sa Zanzibara do Istanbulau 04:45h (TK 567). Dolazak u Istanbul u 13:45h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Beograd u 19:50h po lokalnom vremenu (TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:30h. Kraj putovanja.

 

Zanzibar – All Inclusive – Zima 2020

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Zanzibar–Beograd, u ekonomskoj klasi
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja noćenja sa kontinentalnim doručkom/all inclusive u zavisnosti od odabrane uslugeu hotelu  African Sun Sand Sea sa 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Beđuu
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Zanzibar – All Inclusive – Zima 2020

 • Vizu za Tanzaniju (50 usd)– (na granici)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Stonetown, Prison Island, Ostrvo kornjača – Izlet na kojem osećamo i dišemo istoriju i srž Zanzibara. Od kako su se Portugalci prvi put usidrili na obali Stoun Tauna, on je bio i ostao centar svih zbivanja na ovom neobičnom ostrvu. Nakon Portugalaca došli su Omanci, pa Britanci i svi su oni, pa i mnogi drugi, ostavili svoj pečat u ovom gradu, koji i dan-danas predstavlja neverovatnu mešavinu raznih kultura iz celog sveta sa autentičnom afričkom osnovom. Sva ta raskoš boja, građevina i mnogih različitih utisaka osvaja nas pri prvom susretu sa gradom koji se od 2000-godine nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine. Na izlet polazimo u jutarnjim časovima. Posetićemo Staru tvrđavu koja se zove i Portugalska tvrđava, jer su njene temelje udarili Portugalci. Posle su je nadogradili omanski Arapi i sve to vreme je bila glavni odbrambeni garnizon ostrva. Poslednjih nekoliko godina služi kao mesto održavanja raznih kulturnih manifestacija, od kojih je najbitniji ZIFF (Zanzibarski međunarodni film festival). Odmah do tvrđave se nalazi i Kuća čuda, jedan od glavnih simbola Zanzibara, nekadašnja ceremonijalna palata trećeg sultana Zanzibara, sulatana Baragaša, koja je prva u istočnoj Africi imala struju, vodovod i električni lift. Imaćemo priliku da vidimo i palatu poslednjeg sultana Zanzibara, persijske hamame, anglikansku crkvu, izgrađenu na mestu poslednje pijace robljem u svetu. Obići ćemo i Daradžani pijacu kako bismo iz prve ruke videli kako afrički haos savršeno fukncioniše. Svratićemo do nezaobilazne znamenitosti – kuće frontmena grupe Queen, Fredija Merkjurija, koja je danas hotel. Šetaćemo uskim uličicama punim nasmejane dečice i divićemo se raskošnoj rasnovrsnosti famoznih zanzibarskih vrata, koja su oduvek bila statusni simbol vlasnika domaćinstva. Posle zavodljivog Stoun Tauna zaputićemo se brodićem ka obližnjem Prison Islandu. Ovo čarobno ostrvo je, nakon zvaničnog ukidanja ropstva 1873. godine, neko vreme bilo mesto odvijanja ilegalne trgovine robljem (dokazi o tome se i dan-danas nalaze u okviru kompleksa, u vidu alki za lance). Kada je i tome došao kraj, Britanci su preuredili celo ostrvo s namerom da ga učine zatvorom. Ali ono nikada nije služilo toj svrsi. Danas je Prison Island rezervat za kopnene Aldabra kornjače, koje je britanski guverner Sejšela poslao na Zanzibar kao poklon 1919. godine. Tada ih je bilo 4, a danas ih je preko stotinu na ostrvu. Sve su izuzetno raspoložene za druženje sa posetiocima. Nakon druženja sa kornjačama, obići ćemo ruševine zatvora i uživati u egzotičnosti ovog magičnog ostrva, posle čega se u popodnevnim časovima vraćamo u Stone Town na vreme za posmatranje jednog od čarobnijih zalazaka sunca. Cena izleta uključuje: transfer prema predviđenom itineraru, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, našeg predstavnika agencije.
Cena izleta po osobi: 45 $
 • Farma začina, Jozani Šuma – Zanzibar je u svetu poznat i kao Ostrvo začina. Prilikom kolonizacije ovog ostrva, Arapi, poznati trgovci i moreplovci, donosili su razne začine iz brojnih delova sveta. Klima Zanzibara se pokazala savršenom za ogroman broj njih i danas se na ovom čarobnom ostrvu nalazi nekoliko farmi začina. Mi ćemo posetiti najveću farmu i upoznaćemo raznorsnost začina koje Zanzibarci koriste u svojoj kuhinji. Na izlet polazimo u jatarnjim časovima. Videćemo kako raste i kako izgleda muskatni oraščić, kako se uzgaja i koristi cimet, vanila, đumbir, kurkuma i brojni drugi začini. Pomirisaćemo glavni sastojak Chanel no. 5 parfema i videti zanzibarsku verziju istog.  Saznaćemo koja je razlika između crnog, belog i crvenog bibera i videćemo kako kafa raste na Zanzibaru. Degustiraćemo razna tropska voća, videćemo kako lokalci beru kokos na neverovatno visokim palmama, kako to rastu karanfilići i zašto su tako bitni za Zanzibar. Posle farme začina, nakon kraće vožnje, stižemo do Jozani šume, koja je deo nacionalnog parka Jozani, jedinog nacionalnog parka na Zanzibaru, koji je osnovan 2004. godine kao način da se sačuvaju ugrožene vrste ovog neobičnog ostrva. Prošetaćemo tropskom šumom, uživaćemo u paradoksalnoj mešavini mira i divljine koju nam ona nudi. Gledaćemo sive Sajksove majmume kako skaču sa krošnje na krošnju visokih stabala crvenog mahagonija, upoznaćemo brojne zanimljive biljke i načine na koje ih Zanzibarci koriste. U drugom delu šume, tražićemo i divićemo se porodicama crvenog Kolobus majmuna, ugrožene vrste koja živi samo na Zanzibaru i čije jedinke broje manje od 5000. Zatim ćemo prošetati šumom mangrov drveća, posebnog oblika vegetacije koji raste iz slane vode i koji je neizmerno bitan za Zanzibar i štiti ga od štetnog uticaja talasa, erozije i vetra. Cena izleta uključuje: transfer prema predviđenom itineraru, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, našeg predstavnika agencije.
Cena izleta po osobi: : 45 $
 • Blue Safari – Reč „safari” na svahili jeziku znači putovanje, a u ostatku sveta je reč koja simboliše putovanje za koje se živi. Na izletu Blue safari idemo u avanturu po beskrajnom plavetnilu zanzibarskih plaža i sprudovima poznatim po kristalno belom sitnom pesku. Iznad nas je plavo nebo prošarano putujućim oblacima, a pod nama Indijski okean u svoj svojoj veličanstvenosti. Plovimo tradicionalnim dhow čamcima kojima Zanzibarci plove već stotinama godina i uživamo u blistavoj tirkiznoj vodi, tropskom suncu, egzotičnom voću i čarobnim obalama ostrvaca zanzibarskog arhipelaga. Avanturu započinjemo vožnjom ka poluostrvu Fumba gde nas čeka naš čamac i kapetan, usput zaustavljajući se da preuzmemo opremu za snorkling. Nakon kraće vožnje čamcem stižemo do naše luke, ukrcavamo se na čamac i krećemo. Već nakon par trenutaka svi nalazimo svoj zen na čamcu i uronjamo u mir i tihi hedonizam „hakuna matata” života. Ubrzo stižemo do peščanog nasipa, koji prilikom plime postaje pusto ostrvce, sa svih strana okruženo vodom, idealno za sunčanje i kupanje u čarobnoj plavoj vodi koja nas sve mami. Usput nam nasmejani lokalci, koji nas prate na ovom putovanju, služe tropsko voće kao osveženje i pripremu za ručak koji nas očekuje. Nakon kupanja i uživanja na plaži se vraćamo na naš čamac i u blizini širimo naše istraživanje na podvnodni svet. Vreme je za snorkling! Raznobojne tropske ribice, poput Nema, i čudnovati korali čine ovaj deo našeg izleta posebnim. Nakon snorklinga, vozimo se čamcem do najvećeg ostrva koje ćemo posetiti tokom ovog dana – ostrvo Kvale (Kwale), koje je dom jednom od neobičnijih i najstarijih baobab stabala Zanzibara. Na ostrvu Kvale uživamo u lokalnom ručku koji se sastoji od raznovrsnih morskih plodova, pirinča i pomfrita. Posle ručka krećemo u obilazak dve lagune. Prva je sa druge strane ostrva Kvale, a druga se nalazi na dvadesetak minuta udaljenosti od ostrva Kvale. U pitanju je otvorena laguna sa malom plažom, koja je uglavnom napuštena i kao iz raja. Tu još malo uživamo na plaži, sunčamo se, pravimo nezaboravne fotografije i vraćamo se nazad ka mestu polaska. Međutim, ovoga puta putujemo niz vetar i razapinjemo naša jedra! Putujemo kao što su mornari putovali vekovima – samo uz pomoć vetra, drveta i platna. Sada, kada je sve što se čuje razmicanje vode pod naletom pramca i mestimično zatezanje konopca, puštamo novonastalom miru da nas hipnotiše i tiho isprati do naše luke, gde se naša avantura završava. Cena izleta uključuje: transfer prema predviđenom itineraru, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, našeg predstavnika agencije.
Cena izleta po osobi: 60 $
 • Kendwa plaža – Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u okeanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Idemo na jednu od najpoznatijih plaža na severu ostrva, gde je moguće kupanje preko celog dana i gde su plime i oseke gotovo neosetljive. Uz zvukove afričke muzike željno iščekujemo zalazak sunca, koji je posebno lep na drugoj strani ostrva.
Cena izleta po osobi: 15 $

Zanzibar – All Inclusive – Zima 2020

Polasci: 12.11.2019, 20.01.2020, 13.02.2020, 07.03.2020.
* U retkim slučajevima moguće je pomeranje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.
Termin:
12.11.2019 – 21.11.2019.
20.01.2020 – 29.01.2020.
Tip smeštaja (usluga)
Hotel  3 *
(ND)
Hotel  3 *
(All Inclusive)
Hotel  3 *
(ND)
Hotel  3 *
(All Inclusive)
Promo cena:
890
1090
950
1150
First minute cena:
950
1150
1050
1250€
Regularna cena:
1050
1250
1150€
1350€

 

Termin:
13.02.2020 – 22.02.2020.
07.03.2020 – 16.03.2020.
Tip smeštaja (usluga)
Hotel  3 *
(ND)
Hotel  3 *
(All Inclusive)
Hotel  3 *
(ND)
Hotel  3 *
(All Inclusive)
Promo cena:
950
1150
950
1150
First minute cena:
1050
1250€
1050
1250€
Regularna cena:
1150€
1350€
1150€
1350€
Polazak 12.11.2019. *Promo cena važi za prvih 4 prijavljenih putnika a dati termin. Potom važi First minute cena za prijave najkasnije do 12.09.2019. Nakon tog datuma važi regularna cena cena aranžmana. 
Polazak 20.01.2020. *Promo cena važi za prvih 4 prijavljenih putnika a dati termin. Potom važi First minute cena za prijave najkasnije do 20.11.2019. Nakon tog datuma važi regularna cena cena aranžmana. 
Polazak 13.02.2020. *Promo cena važi za prvih 4 prijavljenih putnika a dati termin. Potom važi First minute cena za prijave najkasnije do 13.12.2019.. Nakon tog datuma važi regularna cena cena aranžmana. 
Polazak 07.03.2020. *Promo cena važi za prvih 4 prijavljenih putnika a dati termin. Potom važi First minute cena za prijave najkasnije do 07.01.2020. Nakon tog datuma važi regularna cena cena aranžmana. 
ND  – Usluga noćenje sa kontinentalnim doručkom
All Inclusive – usluga koja uključuje: noćenje, doručak, ručak, večeru, neograničeno bezalkoholno piće (čaj, kafa, voda, sokovi) i određena alkoholna pića – od 10h do 21:30h.

Zanzibar – All Inclusive – Zima 2020

 • Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put.
 • Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro.
Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred pu

Zanzibar – All Inclusive – Zima 2020

Napomene:
Hotel:
African Sun Sand Sea Resort 3* je smeštajni objekat koji se nalazi na obali Indijskog okeana, na samoj plaži u mestu Bwejuu. Raspolaže dvokrevetnim sobama koje su opremljene sopstvenim kupatilom, balkonom, klimom, frižiderom. U okviru smeštaja nalazi se restoran, spa centar, a hotel raspolaže i bazenima, i privatnim delom plaže. Gostima hotela na raspolaganju je besplatan WI FI. Usluga je na bazi noćenja sa kontinentalnim doručkom/all inclusive.
Beđu je mestašce koje se nalazi na jugoistoku Zanzibara, smešteno na istočnoj obali južno od poluostrva Michamvi i otvorenog, plažnog područja poznatog kao Dongve. Veći grad Jambiani leži sedam kilometara južno od Beđua.

Opšte napomene:
 • Organizator putovanja je OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
Napomene u vezi sa smeštajem:
 • Organizator putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja, i za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Organizatora putovanja nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
Napomene u vezi sa vizama:
 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 266/2010
Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah