Transilvanija – Noc Vestica – jesen 2018

Transilvanija – Noc Vestica – jesen 2018

Misteriozna Rumunija i magična Transilvanija… Zemlja iza beskrajnih šuma… Skrajnuta od pogleda… Ispredale su se o ovoj zemlji čudesne legende… Priče koju su mrzle krv u žilama… Mnogi misle da je sve to fikcija, ali da li je to baš sve tako…

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Putovanje autobusom – 25-28. oktobar 2018.  4 dana/ 2 nocenja

Misteriozna Rumunija i magična Transilvanija… Zemlja iza beskrajnih šuma… Skrajnuta od pogleda… Ispredale su se o ovoj zemlji čudesne legende… Priče koju su mrzle krv u žilama… Mnogi misle da je sve to fikcija, ali da li je to baš sve tako… Otkuda Vlaškog vojvodu Vlada Cepeša poistovetiše sa vampirima? Kako je došlo do toga? Ko je zapravo bio Vlad Cepeš? Sve su to pitanja koja intrigiraju i dan danas svetsku javnost… Krenite sa nama na specijalno skrojenu Drakula turu gde ćemo pokušati da odgonetnemo neke od misterija… Zadiviće Vas Transilvanija i njeni dvorci i priroda…

Program putovanja:

Dan 1. 25.10.: Polazak u 17.30 h iz iz Beograda (sa parkinga “Laste” koji se nalazi na adresi Autoput Beograd – Niš 4, u okviru autocentra Lasta, a iz Novog Sada u 19.30h (ispred železničke stanice). Nastavak putovanja: Temišvar – Deva – Sibiu – Sigišoara.

Dan 2. 26.10.: Pre podne dolazak u Sigišoaru (Sighişoara), najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kojem je, 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš (Vlad Ţepeş), poznatiji kao Drakula (Dracula). Fakultativna poseta Istorijskom muzeju. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a.
Posle podne dolazak u Brašov (Braşov), centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva (Biserica Neagră) iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica… Slobodno vreme. Uveče dolazak u Predeal. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 3. 27.10.: Doručak. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš (Castelul Peleş), jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Slobodno popodne.
Uveče fakultativni odlazak u zamak Bran (Castelul Bran) iz XIII veka, u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatvoren. Noć veštica (Halloween) u samom zamku, sa iznenađenjima koja će putnike podsetiti da se nalaze u srcu Transilvanije. (Prilikom dolaska u Bran, posećuje se unutrašnjost zamka, dok se glavna žurka odvija u dvorištu zamak Bran (prethodnih godina zatvoren deo sa grejanjem)). Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4. 28.10.: Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak u Sibiu, grad u južnoj Transilvaniji, koji je 2007. godine, nakon ulaska Rumunije u Evropsku uniju, nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Kratko razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom”: Veliki trg (Piaţa Mare), na kojem se, između ostalog, nalaze Palata Brukental (Brukenthal; 1785. god.; austrijski barok) i rimokatolička, jezuitska crkva (barok; 1733. god.); Mali trg (Piaţa Mică), sa Savetnom kulom (Turnul Sfatului; XIII vek); Trg Huet (Piaţa Huet), sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka (gotička bazilika)… Polazak za Srbiju. Ruta: Deva  Lugož (Lugoj)  Temišvar (Timişoara)… Povratak u Beograd, odnosno Novi Sad do 24 h.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 •  prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio i video-opremom);
 • smeštaj u hotelu „Sinaia” ***+ (www.hotelsinaia.ro) u Sinaji ili u hotelu „Carpati” *** u Predealu, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe;
 •  razgledanje Sigišoare, Brašova i Sibiua;
 •  usluge vodiča agencije.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 •  komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom (Istorijski muzej u Sigišoari, manastir Sinaja, dvorac Peleš; 15 €; cene fakultativnih izleta obuvataju troškove prevoza i rezervacije, kao i uslugu vodiča.
 • Halloween u zamku Bran (cena ulaznice za obilazak zamka 70 leja=16€, deca 35 leja=8€), cena ulaznice za obilazak zamka i „Halloween party” (samo odrasli) je 180 leja – 40€);
 •  osiguranje putnika

CENA ARANŽMANA:

FIRST MINUTE CENA DO 15.09.2018. 110€
CENA NAKON 15.09.2018. – 120 €

NAČIN PLAĆANJA: u 3 rate, u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke;

 • 40% prilikom rezervacije; ostatak najkasnije 7 dana pre polaska na put ili u dve mesečne rate, čekovima ili administrativnom zabranom, bez uvećanja, poslednja rata 20.12.2018.)

POPUSTI I DOPLATE:

 • deca do 4 godine besplatno;
 • deca od 4-12 godina ostvaruju popust 30% od cene aranžmana u zajedničkom ležaju, u pratnji dve odrasle osobe;
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 10 € po noći (20€);
 •  doplata za jednokrevetnu sobu 15 € za jednu noć (30 €).

Opis hotela:
Hotel „Rina Sinaia” *** (www.hotelsinaia.ro) se nalazi u centru Sinaje. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Sobe sadrže: kablovsku televiziju, wi-fi, telefon, mini bar, sopstveno kupatilo, fen, pojedine sobe poseduju terasu… U sastavu hotela su: restoran, konferencijske sale, bazen, fitnes centar…
Hotel „Carpati”*** (http://hotelcarpatipredeal.ro) udaljen je 700m od centra Predeala. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. U sastavu hotela su restoran, sauna, bazen, đakuzi, fitnes centar…

Napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
OVAJ PROGRAM PREDSTAVLJA PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: Licenca OTP br. 426 od 26.02.2010.

 

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah