Toskana Viaredjo 2020

Toskana Viaredjo - funtravel.rs

Toskana Viaredjo 2020

Carter let!

Toskana Viaredjo…. Djenova je glavni grad pokrajine Ligurije, prelepa luka koja krasi ligurijsko more i rodni grad moreplovca Kristofera Kolumba. Grad autentičnog duha otkriva tragove duge istorije, umetnosti i kulture, koji su vidljivi na svakom koraku. Nacionalni park “Cinque Terre” obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih je nemoguće doći kolima. Živopisne kuće, jarkih boja, građene su na strmim liticama i brdima sa kojih se pruža očaravajući pogled na morsku pučinu. Firenca i Piza su proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Sa veličanstvenom Firencom, svojom prestonicom i najpoznatijim simbolom, Toskana je kolevka renesanse.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Toskana Viaredjo – Putovanje avionom – 4 dana/ 3 nocenja – Termin polaska: 15.03.2020.

Toskana Viaredjo…. Djenova je glavni grad pokrajine Ligurije, prelepa luka koja krasi ligurijsko more i rodni grad moreplovca Kristofera Kolumba. Grad autentičnog duha otkriva tragove duge istorije, umetnosti i kulture, koji su vidljivi na svakom koraku. Nacionalni park “Cinque Terre” obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih je nemoguće doći kolima. Živopisne kuće, jarkih boja, građene su na strmim liticama i brdima sa kojih se pruža očaravajući pogled na morsku pučinu. Firenca i Piza su proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a. Sa veličanstvenom Firencom, svojom prestonicom i najpoznatijim simbolom, Toskana je kolevka renesanse.

 

Toskana Viaredjo

1. dan (nedelja, 15.mart 2020.) BEOGRAD-ĐENOVA-VIAREĐO Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Filip travela u 11:05h. Direktan čarter let za Đenovu u 13:05 (JU 9044). Planirano vreme sletanja u Đenovu 14:45h. Po dolasku panoramski i pešački obilazak grada uz pratnju vodiča: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv.Lorenca, stari svetionik La Lanterna, rodna kuća Kolumba, stara luka… Đenova je najveća luka Italije. Ostaci starih gradskih zidina se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja do Viaređa, poznatog letovališta na obali Tirenskog mora u pokrajini Toskana. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan (ponedeljak, 16.mart 2020.) VIAREĐO –CINQUE TERRE Doručak. Fakultativni izlet u nacionalni park Cinque Terre. Cinque Terre obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih se dolazi vozom. Obilaze se četiri sela Riomađore, Manarola, Vernaca i Monterosa. Vožnja do La Spezia, odakle se vozom odlazi do najvećeg sela Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru. Nakon obilaska mesta, nastavak putovanja vozom do Manarole. Ovo selo odlikuju kuće koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Treće selo je Vernaca (Vernazza), izgrađeno oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13.veka. Poslednje mesto koje se obilazi je slikovita Monterosa (Monterosso al Mare) smeštena u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case tori). Slobodno vreme. Povratak u hotel u Viaređu. Noćenje.

3. dan (utorak, 17.mart 2020) VIAREĐO– FIRENCA -PIZA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet za Firencu i Pisu. Firenca je najbogatija umetnička riznica Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika, a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufici, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja). Slobodno vreme. Nastavak putovanja do susedne Pize, nekada moćne pomorske sile, čija je flota skoro 150 godina (do kraja 13. veka) bila najjača na Sredozemnom moru. Obilazak tri dragulja toskanske, romanske arhitekture na Trgu čudesa: krstionice, katedrale i Krivog tornja na kome je Galileo Galilej (1564–1642), rođen u Pizi, izvodio svoje eksperimente. Slobodno vreme. Povratak u Viaređo. Noćenje.
Dan 4 Beograd

4. dan (sreda, 18.mart 2020.) VIAREĐO-LUKA-BEOGRAD Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Polazak do Luke, bogatog trgovačkog grada, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Šetnja užim centrom gde se nalazi rodna kuća čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Slobodno vreme za uživanje u jednom od najlepših i najsimpatičnijih tokanskih gradova po mišljenju mnogih turista . U popodnevnim časovima polazak na aerodrom.Poletanje aviona za Beograd u 19:00h (JU 9045). Očekivano vreme sletanja u Beograd u 20:35h

Toskana Viaredjo

 • Prevoz avionom na navedenoj relaciji
 • Aerodromske takse – (Beograd 22,40 evra I Đenova 30 eur ), na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije četiri zvezdice u Viaređu
 • Razgledanja gradova po programu
 • Usluge vodiča

Toskana Viaredjo

 • Obrok u avionu
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Obavezna gradska komunalna taksa (za boravak u hotelu kategorije 4* plaća se 2 evra po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela)

FAKULTATIVNI IZLETI

Naziv Izleta

Cena po osobi u pretprodaji

PLAĆANJE U AGENCIJI

Cena po osobi na licu mesta

(raspoloživost nije garantovana)

CINQUE TERRE

50

55

FIRENCA I PIZA 50

55

Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskh praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

 

Toskana Viaredjo

Hotel/ kategorija Tip sobe Usluga 15.03.-18.03.2020.
4 dana / 3 noćenja
HOTEL PALACE 4* Dvokrevetna soba BB 475 evra
Treda osoba (na upit) 465 evra
Jednokrevetna soba (na upit) 515 evra

 

 

Toskana Viaredjo

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina).

2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.

 

Toskana Viaredjo

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “TOSKANA”

● Potrebno je najmanje 100 putnika za realizaciju ovog putovanja
● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.. ● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE ● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. ● Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE) ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 196/2010

Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena