TAJLAND – BANGKOK I KOH SAMUI 2018

 TAJLAND

BANGKOK I KOH SAMUI

Kraljevina Tajland je država u jugoistočnoj Aziji koja se do 1939. godina zvala Kraljevina Sijam. Na jugu izlazi na Tajlandski zaliv, deo Južnog kineskog mora. Graniči na zapadu sa Mjanmarom, na severu i istoku sa Laosom, na istoku sa Kambodžom i na jugu sa Malezijom. Većinu stanovništva čine etnički Tai, čiji je jezik član tajske jezičke grupe (srodan jeziku lao) i koji su uglavnom budisti. Osim njih, u zemlji živi i velik broj Laošana skoncentrisanih u severoistočnom delu zemlje. Brojna kineska zajednica ima veliki uticaj u privrednom životu zemlje. U poslednje dve decenije tajlandska privreda je zabeležila jednu od najvećih stopa rasta na svetu. Izvoz industrijskih proizvoda, posebno elektronike, odeće i obuće, vozila, nameštaja, hrane, plastike i igračaka, čini oko 60% BDP-a, ali je u poslednje vreme sve važniji i turizam. Tajland je jedina zemlja ovog dela sveta koja nikad nije bila kolonizovana.


Koh Samui je ostrvo u Sijamskom zalivu. Treće je po veličini ostrvo Tajlanda ili centar arhipelaga sa 85 uglavnom nenaseljenih ostrva razbacanih u beskraju plavetnila Tihog okeana. Sa dužinom od 25 i širinom od 21 kilometra, uzbudljiva je ostrvska destinacija, pre svega, zbog onog što mu je priroda ostavila u nasleđe. Veličanstveni vodopadi u unutrašnjosti, pre svih Namuang, zatim živopisne lagune sa nestvarnim plažama prekrivenim belim peskom i još puno toga slika su njegovog jedinstvenog šarma. Koh Samui pleni egzotičnošću. Zbog brojnih stabala, gotovo šuma, nazivaju ga još i „kokosovo ostrvo“

PROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE
 1. 1.dan (22.08.2018.) BEOGRADISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Organizatora u 18:20 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (Let TK1084). Sletanje u Istanbul oko 23:05 časova. Čekanje na vezu. 2.dan (23.08.2018.) ISTANBUL-BANGKOK Poletanje za Bangkok u 01:45 časova (Let TK068). Obrok u avionu. Sletanje u Bangkok u 15:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. 3.dan (24.08.2018.) BANGKOK Doručak. Razgledanje jednog od najinteresantnijih i najposećenijih gradova jugoistočne Azije. Prestonica zemlje je od 1782. Godinama je nosio epitet Venecije istoka zbog mnogobrojnih kanala reke Čao Praja na kojima se nalazi. Bangkok danas predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona. Celodnevni obilazak grada uključuje razgledanje Velike kraljevske palate, u čijem kompleksu se nalazi Hram Smaragdnog Bude, kao i razgledanje hramova Vat Trimitr, sa zlatnom statuom Bude teške 5,5 tona, Vat Po, koji je najveći i jedan od najstarijih hramova u Bangkoku. Ručak u lokalnom restoranu. Uveče je moguće fakultativno organizovati „tai” klasične igre sa večerom. Noćenje.

   4.dan (25.08.2018.) BANGKOK Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativni izlet za ploveću pijacu. Noćenje.

   5.dan (26.08.2018.) BANGKOK-KOH SAMUI Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Koh Samui u toku dana. Dolazak. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

  1. do 11. dan (27.08. do 01.09.) KOH SAMUI Doručak. Slobodni dani za odmor, kupanje, kupovinu i razne druge aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.

   12.dan (02.09.2018.) KOH SAMUI- BANGKOK- ISTANBUL Doručak. Napuštanje soba pre podne. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje za Bangkok u popodnevnim časovima. Sletanje u Bangkok. Poletanje za Istanbul u 21:45 časova (Let TK065). Obroci u avionu.

  13.dan (03.09.2018.) ISTANBUL-BEOGRAD Dolazak u  04:00 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:40 časova (Let TK1081). Sletanje u 08:20 časova.

Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* u Bangkoku i 3* na ostrvu Koh Samui, na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

Avio-takse 361.2 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : eur 308.00 YR i refundabilnih taksi: 16.94 RS, 0.98 RF, 4.48 LG, 10.00 TR, 1.82 E7, 18.20 TS, 0.78 G8) (podložne su promeni , a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji,   fakultativni izleti, kao i troškovi viziranja i pribavljanja viza sa uslugom viziranja iznosi 40 evra (cena vize zavisi od ambasade i može se promeniti), kao i međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

 

  CENA PUTOVANJA P CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
Smeštaj Usluga Cena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Cena važi do
Hotel 4* Bangkok

Hotel 3* Koh Samui

Noćenje sa doručkom  

1290€

 

 

390€

 

Do 15.05.2018.

(cena sa popustom)

Hotel 4* Bangkok

Hotel 3* Koh Samui

Noćenje sa doručkom

1360€

390€

Od 16.05.2018.

(redovna cena)

 • gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
 • kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
 • preko računa.
 • kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

TAJLAND  – opšte informacije o zemlji

Površina: 513.000 km². Glavni grad: Bangkok 7,2 miliona. Stanovništvo: 64 miliona stanovnika. Tajlanđani 53%, Laošani 26%. Kinezi 11%, Malajci 4%, Kmeri 4% Veroispovest:  budisti 94%, muslimani 5%. Zvanični jezik: tai (thai). Klima:  Vrlo prijatno vreme sa prosečnim dnevnim temperaturama od 25 do 32°C. Ovo je period visoke sezone na Koh Samui-u! Lokalno vreme: plus šest sati u odnosu na vreme u Srbiji. Telefon: mreže Telekom Srbija, Telenor i VIP imaju roming. Telefonski kod za Tajland je 00 66.

 

SMEŠTAJ:

Hotel u Bangkoku: CENTURY PARK 4*                                 www.centuryparkhotel.com                  ili sličan

Hotel je dobro lociran u blizini centralne gradske zone. Smeštaj je u prostranim i komfornim superior sobama. Klimatizovane sobe sa satelitskom TV i mini-barom opremljene su tako da zadovolje potrebe modernog turiste. Gostima je na raspolaganju fitnes centar i krovni bazen kao pravo mesto za odmor i relaksaciju. Pored glavnog restorana, u sklopu hotela je još nekoliko restorana sa internacionalnom i italijanskom kuhinjom, kao i kafe i poslastičarnica.

 

Hotel na Koh Samuiju: CHABA SAMUI RESORT 3*                           http://chabasamuiresort.com/   ili sličan

Chaba Samui Resort se nalazi na najlepšoj plaži Koh Samui-a- Čaveng.

Sobe u Chaba Samui Resortu uređene su u savremenom stilu. Pojedine sobe imaju balkon, a sve sadrže klima-uređaj, satelitsku televiziju, pristup WiFi-u i sopstveno kupatilo sa kadom i tušem. Hotel ima bazen i spa centar. U ostale sadržaje spadaju fitnes soba i sala za sastanke.

 

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE DO 30. JUNA 2018. ILI DO POPUNE MESTA

 

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah