Slovenija – Dolanjska – jesen 2018

Slovenija – Dolanjska – jesen 2018

Novo!!!

NOVO MESTO – OTOČEC – STRUGA – ŽUŽEMBERK – CELJE

I feel sLOVEnia je slogan turističke organizacije Slovenije i ističe kako je ovo jedina zemlja na svetu koja u svom imenu krije ljubav! I ne samo u imenu, ljubav u Sloveniji je na svakom koraku! Spektakularni prirodni predeli oivičeni viskokim vencima Karavanki i Julijanskih Alpa, divne usnule doline, proplanci koji se provlače u pogledu, prelepi gradovi prepuni istorije… Ovo je zemlje koju iznova i iznova možete otkrivati, i nikada Vam neće dosaditi! Pripremili smo zaista jedan nesvakidašnji doživljaj Slovenije kroz ovo malo putešestvije. Najpre ćemo posetiti Novo Mesto, mali gradić na okuci reke Krke sa divnom scenografijom koju ova reka nudi. Potom ćemo obići tri divna srednjovekovna zamka, Strugu, Otočec na Krki i Žužemberk. Na kraju ćemo posetiti grad Celje, vekovno središte čuvenih celjskih grofova. Pridružite nam se na ovom malom, divnom putovanju…

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE
TERMINI: 27. – 28. OKTOBAR 2018.    10. – 11. NOVEMBAR 2018. – Državni praznik      8. – 9. DECEMBAR 2018. – Božićni marketi
NOVO MESTO – OTOČEC – STRUGA – ŽUŽEMBERK – CELJE

I feel sLOVEnia je slogan turističke organizacije Slovenije i ističe kako je ovo jedina zemlja na svetu koja u svom imenu krije ljubav! I ne samo u imenu, ljubav u Sloveniji je na svakom koraku! Spektakularni prirodni predeli oivičeni viskokim vencima Karavanki i Julijanskih Alpa, divne usnule doline, proplanci koji se provlače u pogledu, prelepi gradovi prepuni istorije… Ovo je zemlje koju iznova i iznova možete otkrivati, i nikada Vam neće dosaditi! Pripremili smo zaista jedan nesvakidašnji doživljaj Slovenije kroz ovo malo putešestvije. Najpre ćemo posetiti Novo Mesto, mali gradić na okuci reke Krke sa divnom scenografijom koju ova reka nudi. Potom ćemo obići tri divna srednjovekovna zamka, Strugu, Otočec na Krki i Žužemberk. Na kraju ćemo posetiti grad Celje, vekovno središte čuvenih celjskih grofova. Pridružite nam se na ovom malom, divnom putovanju…

Program putovanja:

1. DAN (Subota) NOVI SAD/BEOGRAD – NOVO MESTO – TREBNJE – STRUGA – OTOČEC Polazak iz Novog Sada/Beograda oko 02.30h. Putovanje preko Hrvatske. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u NOVO MESTO oko podneva. Boravak u gradu maksimum 3 sata. Organizovani obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Katedrala Sv. Nikole u kojoj se nalazi i nekoliko dela čuvenog Tintoreta, Franjevački samostan, obala reke Krke, … Slobodno vreme. Polazak u 14h ka hotelu. Odlazak u TREBNJE. Smeštaj u hotel. Odmor. U 16h polazak na fakultativni izlet u unutrašnjost regije Dolenjska. Odlazak do srednjovekovnog zamka STRUGA. Po dolasku sledi organizovani obilazak uz animirani program koji će nas vratiti u vreme vitezova i lepih gospi. Razgledanje odaja uz čudesna pripovedanja i demonstracije naših domaćina! Program traje oko 2 sata. Nakon posete Strugi, odlazak do još jednog obližnjeg zamka OTOČEC NA KRKI koji se nalazi na jednom živopisnom ostrvcu na reci Krki. Danas se u zamku nalazi hotel. Kraća foto pauza uz uživanje u noćnoj atmosferi. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN (Nedelja) TREBNJE – ŽUŽEMBERK – CELJE – … Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme u Trebnju, ili polazak na fakultativni izlet. Prepodnevni obilazak ZAMKA ŽUŽEMBERK. Zamak se po prvi put pominje u 13. veku, a tokom srednjovekovnog perioda bio je u vlasništvu nemačke plemićke porodice. Naselje Žužemberk sa slikovitim srednjovekovnim ambijentom se razvilo podno zamka kao kmetovsko naselje. Nakon posete zamku, a koja traje oko 40 minuta, nastavak putovanja do CELJA. Po dolasku, sledi obilazak Celja uz razgledanje: panoramski osvrt na Celjski grad – srednjovekovni zamak koji nadkriljuje Celje i predstavlja nukleus celog naselja, Gradska kuća, Celjski dom – prelepa secesijska palata, statua Primoža Trubara, crkva Sv. Nikole, crkva Sv. Cecelije… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 16h. Putovanje preko Hrvatske. Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim večernjim/noćnim satima. Kraj putovanja.

Navedena cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u hotelu „Galaksija“ 3*** u Trebnju
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilazak Novog Mesta prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Navedena cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 3 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 25 € (isključivo na upit)
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 60 €
 • Obaveznu doplatu od 2 € ukupno za boravišnu-turističku taksu – PLAĆANJE U AGENCIJI!

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Izlet Struga sa ulaznicom i Otočec – 25 €
 • Izlet Žužemberg sa ulaznicom i Celje – 30 €
CENA ARANŽMANA + PAKET IZLETA za uplate u agenciji
65 € umesto 55 €   samo 45 €

Ova cena uključuje sledeće predviđene izlete:

 • Izlet zamak Struga i zamak Otočec sa ulaznicom za zamak Struga prema programu
 • Izlet za zamak Žužemberg (sa ulaznicom) i grad Celje prema programu

DOPLATA ZA ORGANIZOVANI PREVOZ IZ UŽICA, POŽEGE, ČAČKA, LAZAREVCA, KRAGUJEVCA: 20 € (minimum 4 osobe; ograničen broj!)

USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2019.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2019.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun
  U sve cene je uračunat PDV od 20%

PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA I BIĆE OBJAVLJENI NA WEB STRANICI ORGANIZATORA
MESTA ZA SEDENJE U AUTOBUSU SE ODREĐUJU ISKLJUČIVO PUTEM SLEDEĆIH KRITERIJUMA: DATUM PRIJAVE / ČLANSTVO U LOYALTY PROGRAMU FANTASTA / DOPLATNI KRITERIJUMI (II i III red 15 € po osobi / IV i V red 10 € po osobi / nasumično biranje sedišta 7 € po osobi). RASPORED SEDENJA SE OBJAVLJUJE JEDAN DAN PRE PUTOVANJA NA WEB STRANICI ORGANIZATORA. BILO KAKVA USMENA OBEĆANJA, BEZ IZVRŠENE DOPLATE ZA SEDIŠTA, NE UZIMAJU SE U RAZMATRANJE!
ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL „GALAKSIJA“ 3***, Trebnje http://www.galaksijatrebnje.si/hotel-en
Galaksija predstavlja kompleks koji sadrži nekoliko objekata, poput sala za razne proslave, kuglane, kafea i hotela. Nalazi se malenom gradiću Trebnje, koji je lociran u regiji Novog Mesta. Hotel je standardne, „budget“ kategorije sa skromnim sadržajima i nivoom usluge. Poseduje recepciju otvorenu do 22h, mali recepcioni lobi, WiFi konekciju, 28 smeštajnih jedinica (jednokrevetne sobe, dvokrevetne sobe sa razdvojenim ležajevima, dvokrevetne sobe sa jednim francuskim ležajem, trokrevetne sobe i četvorokrevetne sobe). Sve sobe su skromno opremljene i sadrže kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, WiFi konekciju, TV, klima uređaj, centralni grejni sistem.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja Licenca broj: OTP 152/2010

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah