Sarajevo i Konjic 2021

Print Friendly, PDF & Email
Foto Galerija
Sarajevo - funtravel.rs

Sarajevo i Konjic 2021

Sarajevo – Vrelo Bosne – Konjic

Sarajevo i Konjic… Pre više od 500 godina na obali jedne plahovite reke Isa beg odluči da podigne svoju zaviju – zadužbinu. Tako kraj karavan saraja nastade varoš prepuna đul bašči, kamenitih sokaka, ćuprija i čudesnih divana… U srcu saraja nastade čaršija kao iz bajke… Mali dućani, sebilji, zanatlije… Ispred dućana na ćepencima dućandžije dnevne teferike vode uz kahvu i rahatluk.

Opis destinacije
Sarajevo i Konjic  / 4 dana – 1 nocenje / putovanje autobusom / vise termina polazaka

Sarajevo i Konjic… Pre više od 500 godina na obali jedne plahovite reke Isa beg odluči da podigne svoju zaviju – zadužbinu. Tako kraj karavan saraja nastade varoš prepuna đul bašči, kamenitih sokaka, ćuprija i čudesnih divana… U srcu saraja nastade čaršija kao iz bajke… Mali dućani, sebilji, zanatlije… Ispred dućana na ćepencima dućandžije dnevne teferike vode uz kahvu i rahatluk. Čibuče i udišu mirise lipa koji prosto mame prolaznike da zastanu, oslušnu kucanje kujundžija i zveketanje zvekira… Pređašnji neki snovi i danas ovuda krstare… Donose neizbrisiva sećanja i vraćaju svakoga u neka davna, prošla vremena… Dok budni sanjamo na Baščaršiji sećanja kaldrme stare dopiru do nas… Baš ta sećanja odvode nas, zapliću nam poglede koji odabiraju ponešto što će da ponesu sa stare čaršije nešto za čitav život… Tu je i setni Konjic sa svojim „starim“ mostom i čaršijom koja isto tako ispisuje svoja sećanja na kaldrimi nadanja… Vodimo Vas putevima sećanja i uspomena…

Program putovanja
Sarajevo i Konjic

1. DAN (30. april / 20. maj / 17. jun / 15. jul / 12. avgust) Polazak iz Novog Sada oko 22h (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda oko 23.30h (BAS – Glavna Austobuska stanica). Noćna vožnja preko Čačka i Užica. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN (01. maj / 21. maj/ 18. jun / 16. jul / 13. avgust ) SARAJEVO Dolazak u SARAJEVO u prepodnevnim časovima. Pre samog ulaska u grad, u kanjonu Miljacke, ćemo videti divni stari most Koziju ćupriju, izgrađenu u doba Osmanlija. Potom po ulasku u grad, prolazimo pored čuvene Bentbaše gde ćemo se podsetiti na divnu sevdalinku… Obalom Miljacke dolazimo do Gradske kuće, sa neobičnom fasadom u mavarskom stilu, prekoputa na Miljacki se nalazi Inat kuća sa svojom čudesnom pričom… Nastavljamo panoramsko razgledanje prolaskom kraj najstarijeg dela Sarajeva, Baščaršije u koju ćemo se kasnije vratiti kako bi uživali u njenim čarima. Proćićemo Staru pravoslavnu crkvu iz 14. veka, rimokatoličku katedralu Srce Isusovo, pijacu Markale, Marjin dvor, Avazov „uvrnuti“ toranj, zgradu Predsedništva BiH, Zemaljski muzej, poznate dvorane Skenderija i Zetra („Huan Antonio Samaran“)… Na obalama Miljacke videćemo divnu secesionu palatu Akademije lepih umetnosti, čuvenu Latinsku ćupriju (Sarajevski atentat), Carevu džamiju (zadužbina Sulejnama Veličanstvenog)… Vreme je i za izlazak konačni iz autobusa, i laganu šetnju centrom Sarajeva. Prvo ćemo posetiti znamenitu Baščaršiju koja ima svoje sasvim posebne priče. Videćemo čuvenu česmu Sebilj, čućemo ukoliko se potrudimo kujundžije koje i dalje kuju divne tepsije, fildžane, đezve… Zastaćemo kod Morića Hana, jednog od najstarijih Saraja u gradu koji danas predstavlja specifičan objekat tipične orijentalne arhitekture sa divnom gostionicom u svom dvorištu koja je poznata po izvanrednim tufahijama. Nedaleko je i Gazi Husrev-begova džamija, remek-delo osmanske arhitekture sa divnim minaretima. Bezistani, medresa, Sahat kula… Sve to čini Baščaršiju… dalje nas put vodi do Ferhadije, glavne pešačke zone grada sa građevinama nastalim u vreme Austrougarske vladavine. Posetićemo divnu Sabornu crkvu, sedište Dabrobosanske eparhije. Slobodno vreme za tufahije, suvenire, i naravno čuvene ćevape… Smeštaj u hotel oko 15 časova. Odmor, ili fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Ovaj specijalni park prirode koji predstavlja izvorište reke Bosne po kojoj i cela zemlja nosi vekovima to ime, nalazi se na Ilidži, podno planine Igman. Sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka. U parku koji se nalazi kod izvora postoje brojne zanimljivosti, poput fijakera, mesta za izlet i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (02. maj / 22. maj / 19. jun / 17. jul / 14. avgust ) SARAJEVO – KONJIC – … Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do divnog Konjica. Ovaj grad je okružen spektakularnim prirodnim predelima. Nalazi se na reci Neretvi, a njegov istorijki centar je sačuvao svoj orijentalni duh. Jedna od najvećih turističkih atrakcija grada je Stari most izgrađen krajem 17. veka u vreme vladavine sultana Mehmeda IV. Sledi slobodno vreme, ili fakultativna poseta najvećoj turističkoj atrakciji Konjica, Titovim bunkerima. Duboko u utrobi planine Prenj, na površini od preko 3000 m², prostiru se podzemne odaje koje su bile namenjene drugu Titi u slučaju vanrednih okolnosti. Fantastična priča Vas očekuje, i nezaboravno iskustvo. Povratak u Sarajevo. Polazak u večernjim časovima ka Srbiji. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

4. DAN (03. maj / 22. maj / 20. jun / 8. jul / 15. avgust ) Povratak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Aranzman obuhvata
Sarajevo i Konjic
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
  1 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Sarajevu u hotelu sa 3***
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča tokom celog putovanja
Aranzman ne obuhvata
Sarajevo i Konjic
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 4 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 35 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 60 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Izlet za Konjic– 15 €
 • Izlet na vrelo Bosne sa taksom – 5 €
 • Poseta Titovim bunkerima u Konjicu – 15 €
Cenovnik
Sarajevo i Konjic

Termini polazaka:

 • 30. april – 03. maj 2021.
 • 20. – 23. maj 2021.
 • 17. – 20. jun 2021.
 • 15. – 18. jul 2021.
 • 12. – 15. avgust 2021.

 

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

69 €

59 €

umesto 35 € platite samo 30 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM

 

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Konjic prema programu putovanja
 • Izlet do vrela reke Bosne sa uključenom taksom za park prirode
 • Posetu Titovim bunkerima u Konjicu
Uslovi placanja
Sarajevo i Konjic

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima. Obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2021.
  Platnim i karticama VISA, MASTER, MAESTRO, DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2021.
Napomene
Sarajevo i Konjic

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel ITALIA 3*** http://www.hotelitalia.ba/ ili sličan

Hotel se nalazi u Pofalićima, delu Sarajeva koji je udaljen oko 4 km od strogog centra grada. Nedaleko od hotela nalazi se stanica tramvaja kojim se direktno stiže do Baščaršije. Ono što je prednost kod ovog objekta jeste njegov otvoreni bazen i mali Spa centar koji je otvoren tokom letnjih meseci. Hotel je zaista pristojan, poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka („švedski sto“), info pult. Sobe su komforne, „standard“ kategorije, sve sa kupatilom, klima uređajem, TV, telefon.

Bankarska Garancija Raiffisen Bank a.d na iznos od 100.000 € do 11. marta 2022. godine..

Organizator putovanja: Licenca broj: OTP A15 br. 486/2020.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

 

Call Now ButtonPozovite odmah