Putevima Junaka Serbskih – jesen 2018

Putevima Junaka Serbskih – jesen 2018

Skadar – Sendjin – Drac – Valona – Krf – Solun

7. – 12. novembar 2018 – Drzavni praznik

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

6 ДАНА АУТОБУСОМ / 4 НОЋЕЊА

7. – 12. НОВЕМБАР 2018. – Државни празник

СКАДАР – ШЕНЂИН – ДРАЧ – ВАЛОНА – КРФ – СОЛУН

„Нико не зна шта су муке тешке, док не прође Албанију пешке!“ Те речи одзвањају и подсећају на херојски подухват који је извела српска војска током повлачења преко Албаније ка спасоносном Крфу. Ово је специјално скројено путовање које делом прати пут српске војске, а у знак обележавања стогодишњице од завршетка Великог рата. Толико већ познато, а опет никада не испричано! Толико знано, а незнано! И никада није сувишно подсећање на сопствену историју и страдања сопственог народа… Превише контраверзи и залудних теорија, али никада превише закључака који су једногласни! Српска војска и народ српски преживели су страхоте, спасили се, воздигли из пепела и победили зло! На овом путешествију слушаћемо старе српске песме и тумачити њихове речи… Очима ћемо пратити те видике које гледаху наши преци испуњени бескрајним надањима… Једна епизода која никада неће престати да буде велика! Срца ћемо испунити поносом, а сасвим сигурно биће и суза! Не може другачије! Очекујемо Вас!

Програм путовања:
1. Дан путовања (Среда, 7. Новембар) Полазак аутобуса из Новог Сада у 20 часова са паркинга испред Локомотиве код Жел. станице. Потом следи полазак из Београда са паркинга код Сава центра у 21.30 час. Следи ноћна вожња преко Лазаревца, Чачка, Пожеге, Ужица, Златибора, Пријепоља и даље преко Црне Горе ка Скадру… Краћа успутна задржавања ради одмора и обављања царинских формалности.

2. Дан путовања (Четвртак, 8. Новембар) Очекивано време доласка у град СКАДАР на Бојани око 9 часова изјутра. По доласку прво следи једночасовна пауза у центру града за освежење и шетњу лепом пешачком зоном Идромено… У договорено време, одлазак до највећег знамења Скадра, чувене тврђаве Розафа. Обилазак тврђаве уз упознавање са историјатом њене изградње и народним предањима која говоре о зидању Скадра на Бојани од стране браће Мрњавчевић (напомена: до тврђаве води успон дуг око 300м!). Наставак путовања до луке ШЕНЂИН, односно Свети Јован Медовски. Један крак српске војске која се повлачила преко Албаније дошао је до ове луке из које су требале да крену савезнички бродови са евакуацијом, но бродови никада нису стигли, а српска војска је морала да крене даље ка Драчу и Валони… Након једночасовнох боравка у луци уз приче о голготи, наставићемо пут даље ка Драчу. Долазак у ДРАЧ у поподневним сатима. Одмах по доласку следи одлазак до центра града и краћи обилазак: Православна црква, лука из које су кренуле савезничке лађе ка Крфу, Венецијанска кула, остаци Римског театра… Одлазак у хотел, смештај у касним поподневним сатима. Одмор. Ноћење.

3. Дан путовања (Петак, 9. Новембар) Доручак и напуштање хотела до 8.30 часова. Наставак путовања до луке ВАЛОНА из које је извршена евакуација највећег дела српске војске. Боравак у Валони око 2 сата и наставак путовања ка Грчкој и луци Игуменица. По доласку у ИГУМЕНИЦУ следи укрцавање на ферибот и пловидба ка острву КРФ. По искрцавању, следи одлазак у хотел у источној регији острва у неком од многобројних крфских летовалишта. Смештај. Одмор. Ноћење.

4. Дан путовања (Субота, 10. Новембар) Доручак. Полазак у целодневно разгледање локалитета везаних за боравак српске војске на острву Крф. Посетићемо места ГУВИЈА у којем је боравила наша војска, потом сеоце АГИОС МАТЕОС у којем се налази споменик Дринској дивизији и војничко гробље, и на крају град КРФ. У граду Крфу обићићемо зграду позоришта у којој је потписана Крфска делегација, потом место боравка српског краља на Крфу, и посетићемо Српску кућу која чува од заборава успомене на боравак српских војника и српске владе на овом грчком острву. Из луке града упутићемо се бродићем ка острву ВИДО и Маузолеју српских војника у којем се налази преко 3000 гробница. Осврнућемо се, незаобилазно, и на „Плаву гробницу“ у којој почива преко 5000 душа српских… Повратак у хотел до 20 часова. Ноћење.

5. Дан путовања (Недеља 11. Новембар) Доручак. Одјава из хотела до 8.30 часова и полазак ка граду Крфу. Укрцај на ферибот и повратак у луку Игуменица. Наставак путовања ка Солуну… Долазак у СОЛУН у поподневним сатима. По доласку следи панорамски обилазак града уз разгледање: црква Св. Димитрија, црква Св. Софије, Ротонда, Бела кула, Игњација… Смештај у хотел и одмор. Ноћење.

6. Дан путовања (Понедељак, 12. Новембар) Доручак. Одјава из хотела до 9 часова. Одлазак на српско војничко гробље Зејтинлик и обилазак уз причу нашег домаћина. Након обиласка Зејтинлика, следи полазак ка Србији у 12 часова. Путовање преко Македоније, и даље линијом преко Ниша ка Београду и Новом Саду. Повратак у Београд око 23 часа и у Нови Сад иза поноћи. Крај путовања.

ЦЕНА АРАНЖМАНА УКЉУЧУЈЕ:

 • Превоз туристичким аутобусом високе туристичке класе на наведеној релацији (комплетна опрема, аудио/видео опрема, клима…) – аутобус са максимум 60 седишта
 • Трансфер фериботом на релацији Игуменица-Крф-Игуменица
 • 1 ноћење са доручком у хотелу са 3* у Драчу
 • 2 ноћења са доручком у хотелу са 3* на Крфу
 • 1 ноћење са доручком у хотелу са 3* у Солуну
 • Обиласке према програму уз тумачење туристичког водича
 • Организационе трошкове

ЦЕНА АРАНЖМАНА НЕ УКЉУЧУЈЕ:

 • Све друге непоменуте услуге
 • Улазнице за музеје и друге туристичке објекте (тврђава Розафа у Скадру – око 2 € / Српска кућа у Крфу – у тренутку прављења програма улаз је био слободан / Трансфер бродићем на острво Видо – 2 € повратно)
 • Обавезно међународно путно/здравствено осигурање које покрива осигурану суму од 30.000 € (може се купити у агенцији по цени од око 700 динара)
  МОГУЋНОСТ ДОПЛАТЕ ЗА 2 ВЕЧЕРЕ НА КРФУ + 1 ВЕЧЕРА У СОЛУНУ У УКУПНОМ ИЗНОСУ ОД 3.500 динара – ПЛАЋАЊЕ У АГЕНЦИЈИ ПРЕ ПОЛАСКА НА ПУТОВАЊЕ
ЦЕНА ПУТОВАЊА
Специјална цена за ране пријаве до 01.09.2018. износи  23.990,00 динара (199€)
Редовна цена за све пријаве после 01.09.2018.   25.990,00 динара (215 €)

УСЛОВИ ПЛАЋАЊА:

 • Готовински – резервација се врши уплатом 30% од цене аранна пре отпочињања путовања.
 • Адмнинистративном забраном на плату – 30% се уплаћује на име резервације, остатак до пуне цене аранжмана се отплаћује административном забраном која доспева сваког месеца све до 20.05.2019. године.
 • Платним картицама – VISA, MASTER, MAESTRO i DINA
 • ЧЕКОВИМА у месечним ратама – Приликом резервације се уплаћује 30% од цене аранжмана, док се остатак дели на једнаке месечне рате до 20.05.2019. године.
  У све цене је урачунат ПДВ!
 • ПУТНИК ЈЕ У ОБАВЕЗИ ДА ИСПЛАТИ АРАНЖМАН 15 ДАНА ПРЕ ОТПОЧИЊАЊА ПУТОВАЊА, ОДНОСНО ДО 24. ОКТОБРА 2018.!
 • ПУТНИК ЈЕ У ОБАВЕЗИ ДА ПРИЛИКОМ ПОТПИСИВАЊА УГОВОРА ДОСТАВИ ОРГАНИЗАТОРУ ПУТОВАЊА СВЕ ТРАЖЕНЕ ПОДАТКЕ, УКЉУЧУЈУЋИ И БРОЈ ПАСОША! УКОЛИКО ПРИЛИКОМ ПОТПИСИВАЊА УГОВОРА НИЈЕ ДОСТАВЉЕН БРОЈ ПАСОША, РОК ЗА ДОСТАВУ ЈЕ 24 САТА!!!
 • ТАЧНО ВРЕМЕ ПОЛАСКА И МЕСТО ПОЛАСКА БИЋЕ ПОЗНАТИ ИСКЉУЧИВО ЈЕДАН ДАН ПРЕ ПУТОВАЊА И БИЋЕ ОБЈЕВЉЕНИ НА ВЕБ СТРАНИЦИ ОРГАНИЗАТОРА ПУТОВАЊА
 • МЕСТА ЗА СЕДЕЊЕ У АУТОБУСУ СЕ ОДРЕЂУЈУ ИСКЉУЧИВО ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ КРИТЕРИЈУМА: ДАТУМ ПРИЈАВЕ / ДОПЛАТНИ КРИТЕРИЈУМИ (други и трећи ред 15 € по особи / четврти и пети ред 10 € по особи / насумично бирање седишта/реда, 7 € по особи). РАСПОРЕД СЕДЕЊА БИЋЕ ОБЈАВЉЕН НА ВЕБ СТРАНИЦИ ОРГАНИЗАТОРА ЈЕДАН ДАН ПРЕ ПУТОВАЊА. БИЛО КАКВА УСМЕНА ОБЕЋАЊА БЕЗ ИЗВРШЕНЕ ДОПЛАТЕ ИЛИ ПОСТАВЉЕНИХ КРИТЕРИЈУМА, НЕЋЕ СЕ УЗИМАТИ У РАЗМАТРАЊЕ!
 • ОДУСТАЈАЊЕ ОД ПУТОВАЊА ОД СТРАНЕ ПУТНИКА ЈАСНО ЈЕ ДЕФИНИСАНО НОРМАТИВИМА И ОПШТИМ УСЛОВИМА ПУТОВАЊА ОРГАНИЗАТОРА ПУТОВАЊА!

ОПИС ХОТЕЛА: организатор путовања ће тачно име хотела објавити на својој веб страници 7 дана пре отпочињања путовања!

ХОТЕЛ „Dependance Akileda“ 3***, Драч (https://harmoniahotelsgroup.com/akleda-depandance/) или сличан
Хотел се налази у новом делу Драча – летовалишту, око 11 км од старог, историјског центра града. У непосредној близини хотела налази се неколико ресторанчића и барова, али будући да је ван сезона, углавном ништа у овом периоду године не ради у Драчу! Обавезно се снабдети успут са водом, храном… Хотел је стандардне „буџет“ категорије, са скромним нивоом услуга и садржаја. Припада највећој хотелској групацији у Драчу „Harmonia Hotels“. Поседује рецепцију отворену 24 сата, аперитив бар, ресторан за послужење оброка, сеф на рецепцији… Собе су средље комфорне, двокреветне или двокреветне + помоћни трећи лежај. Све собе поседују купатило са тушем. Собе поседују телевизор, клима уређај, централни грејни систем.

ХОТЕЛ „HELLINIS“ 3***, Крф – Канони (http://hellinis.cnichotels.com/) или сличан
Хотел се налази у предграђу града Крфа Канони, недалеко од међународног аеродрома, и на око 4 км од старог града Крфа и прекопута једне од атракција Крфа, Понтикониси (Мишије острво). Хотел поседује базен на отвореном, рецепцију отворену 24 сата, сеф на рецепцији (уз доплату), инфо пулт, аперитив бар, салон за послуженје доручка, ресторан, WiFi конекцију,… Собе су комфорне и све поседују купатило са тушем, WiFi конекцију, ТВ, клима уређај, телефон.

ХОТЕЛ „TELIONI“ 3***, Солун (https://www.telioni.gr/) или сличан
Хотел се налази у центру Солуна, недалеко од цркве Св. Димитрија и на само 1,5 км од главног, Аристотеловог трга. Хотел поседује стандардне садржаје у виду рецепције отворене 24 сата, аперитив бара и ресторана за послужење доручка („шведски сто“). Собе су комфорне и све поседују купатило са тушем, ТВ Сат, клима уређај. У јавним деловима хотела обезбеђен је бесплатан WiFi. Хотел је пристојан, али скроман са „буџет“ услугом!

САСТАВНИ ДЕО АРАНЖМАНА СУ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ОРГАНИЗАТОРА ВЕЗАНИ ЗА БУС ПУТОВАЊА!

Минималан број путника за реализацију путовања је 45. У случају недовољног броја пријављених путника, организатор задржава право отказа путовања о чему је дужан обавестити пријављене минимално 5 дана пре отпочињања путовања. ОРГАНИЗАТОР задржава право измене у програму путовања у смислу редоследа појединих садржаја у програму услед објективних околности. Уз овај аранжман важе и примењују се Општи услови путовања агенције организатора путовања, а који су у свему усклађени са стандардима YUTA удружења туристичких агенција.
ОРГАНИЗАТОР ПУТОВАЊА ЈЕ ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА  ЛИЦЕНЦА ОТП БРОЈ 152/2010.
Према Закону о туризму, организатор путовања поседује прописану полису осигурања број 300059948 „DDOR“ а.д.о. Нови Сад.

Овласћени агент продаје: Фун Травел 

Органиѕатор: ОТП БРОЈ 152/2010.

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah