Prolece u Andaluziji 2019

Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs
Andaluzija - funtravel.rs

Prolece u Andaluziji 2019

Nestvarna Spanija!

MALAGA – GRANADA – MARBELJA – RONDA – SEVILJA – KORDOBA

Prolece u Andaluziji… Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Prolece u Andaluziji 2019

Termin polaska: 16.05.2019.
MALAGA – GRANADA – MARBELJA – RONDA – SEVILJA – KORDOBA
6 dana (5 nocenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 3* i 4*) – avionom
Prolece u Andaluziji… Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

Prolece u Andaluziji 2019

1. dan (četvrtak, 16. maj 2019.) BEOGRAD – CIRIH – MALAGA (TOREMOLINOS) Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 07.20 sati. Poletanje za Cirih u 09.20 sati (let LX 1413). Dolazak u Cirih u 11.15 sati. Nastavak putovanja za Malagu u 12.00 sati (let LX 2114). Dolazak u Malagu u 14.35 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, zamak Gibralfaro koji potiče iz 10. veka i nalazi se na brdu iznad grada, Alkazaba – mavarska palata, rimski teatar, centar grada – ulica Markes de Larios, Pikasov muzej… Transfer do hotela, smeštaj. Nocenje.
2. dan (petak, 17. maj 2019.) TOREMOLINOS – GRANADA – TOREMOLINOS Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje Granade sa posetom Alhambri i baštama Heneralife. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušdu četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastala su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih vodnjaka bašte Heneralife. Nakon obilaska, povratak u Malagu. Nocenje
3. dan (subota, 18. maj 2019.) MALAGA – MARBELJA – RONDA – SEVILJA Doručak. Polazak za Rondu sa usputnom posetom Marbelji, poznatom mondenskom letovalištu na mediteranskoj obali. Marbelja, zbog svog idealnog geografskog položaja, blage klime i reputacije koju ima jedan je od najposedenijih gradova na čuvenoj Costa del Sol. Nastavak putovanja do Ronde, jednog od najposedenih gradova Andaluzije, udaljenog od Malage oko 100 km. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, čija je gradnja započela kraljem 18. veka i trajala 42 godine, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim najbolje očuvano arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najslikovitiji gradski trg na kome se nalazi crkva Santa Maria… Nakon obilaska, nastavak putovanja ka Sevilji. Po dolasku, smeštaj u hotel. Nocenje.
4. dan (nedelja, 19. maj 2019.) SEVILJA Doručak. Obilazak Sevilje, glavnog grada Andaluzije koji se nalazi u plodnoj dolini reke Gvadalkivir, i po mnogima jednog od najlepših gradova Evrope: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuda, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Katedrala u Sevilji je najveda srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Mnogi elementi džamije su iskorišdeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda – nekadašnji minaret koji je pretvoren u zvonik i predstavlja simbol grada. Katedrala je 1987. godine uvrštena u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a u katedrali je sahranjen i Kristofer Kolumbo. Slobodno poslepodne. Nocenje.
5. dan (ponedeljak, 20. maj 2019.) SEVILJA – KORDOBA – MALAGA Doručak. Polazak za Kordobu, nekadašnju prestonicu mavarskog emirata koja je, zbog brojnih škola i biblioteka, bila centar kulture i obrazovanja. Centar grada je uvršten u listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a najpoznatija građevina je džamija La Meskita koja se obilazi tokom posete ovom gradu. Nakon obilaska, polazak za Malagu. Smeštaj u hotel. Nocenje.
6. dan (utorak, 21. maj 2019.) MALAGA – CIRIH – BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Cirih u 12.55 (let LX 2111). Dolazak u Cirih u 15.35 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 17.35 (let LX 1418). Dolazak u Beograd u 19.20 sati.

Prolece u Andaluziji 2019

 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Cirih – Malaga – Cirih – Beograd (prevoznik Swiss),
 • smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (2 nocenja s doručkom u hotelu u Toremolinosu, 2 nocenja s doručkom u hotelu u Sevilji, jedno nocenje s doručkom u hotelu u Malagi),
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma prema programu,
 • panoramsko razgledanje gradova prema programu,
 • ulaznice za katedralu u Malagi, Alhambru i Heneralife u Granadi, koridu i crkvu Svete Marije u Rondi, katedralu u Sevilji, džamiju u Kordobi;
 • usluge vodiča
 • troškovi organizovanja putovanja.

Prolece u Andaluziji 2019

 • aerodromske takse (oko 145 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se placaju u dinarima u poslovnicama agencije
 • boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noci po osobi (placa se na recepciji hotela)
 • ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

Prolece u Andaluziji 2019

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 879 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 225 evra.

Prolece u Andaluziji 2019

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplacuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje upladuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Placanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

Prolece u Andaluziji 2019

SMEŠTAJ
● Hotel SOL PRINCIPE****, www.melia.com/en/hotels/spain/torremolinos/sol-principe/index.htm
Hotel se nalazi na plaza u mestu Toremolinos, letovalištu koje je udaljeno desetak kilometara od Malage. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, fen, sef (uz doplatu), mini bar (uz doplatu), WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
● Hotel SEVILLA MACARENA****, www.hotelsevillamacarena.com
Hotel se nalazi u centru grada, preko puta bazilike Makarena i starih gradskih zidina. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, fen, sef, mini bar. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
● Hotel DON CURRO***, www.hoteldoncurro.com
Hotel je idealno lociran za obilazak grada jer se nalazi na samo nekoliko koraka od ulice Larios, glavne pešačke zone i nedaleko od glavnih atrakcija. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, fen, sef, mini bar (uz doplatu), WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „ANDALUZIJA“
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA
● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
● Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih
agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 196/2010
Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/
Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah