Prestonice Baltika – Balticka tura – Uskrs 2018

Prestonice Baltika – Balticka tura – Uskrs 2018

– Siguran polazak –

Kako drugačije nazvati ovo putovanje, sem nezaboravno! I zaista je tako! Toliko malo znamo o malim pribaltičkim državama, nekadašnjim državama u sastavu SSSR-a, a danas državama koje se ponose na svoju stabilnu ekonomiju, bogatu istoriju kao i neverovatno kulturno nasleđe. Prestonice Baltika odišu nekom posebnom lepotom koja odvlači poglede daleko ka horizontima i neobično svetlom nebu… Iako na severu, ove zemlje imaju dobru i stabilnu klimu! Ako ste mislili da ćete se smrzavati i cvokotati od zime, prevarili ste se, jer blagotvorne tople struje Baltika daju specifične mikroklimatske uslove ovom delu Evrope. Naše putovanje započinjemo posetom Viljnusu, ponosnoj prestonici Litvanije, čiji se istorijski centar nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Potom odlazimo u Estoniju, najrazvijeniju pribaltičku republiku. Posetićemo prelepi i bajkoviti Talin, glavni grad Estonije koji prosto svojom lepotom oduzima dah! Iz Talina imamo mogućnosti i da na kratko ekskurziramo do Helsinkija, prestonice Finske. I taj jedan dan će nam biti dovoljan da se saživimo sa sasvim neobičnim gradom. Potom naše putešestvije ide dalje ka Letoniji i divnoj Rigi, gradu na obali Baltičkog mora sa prelepim istorijskim centrom grada. Na kraju nas ponovo čeka Litvanija i divni Viljnus, i bajkoviti zamak Trakaj. Zaista, putovanje za sećanje!

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

8 DANA AUTOBUSOM / 5 NOĆENJA
1. – 8. APRIL 2018. – Uskršnje putovanje
TARTU – TALIN – HELSINKI – RIGA – GORA KRSTOVA – VILJNUS – TRAKAJ

Program putovanja:

1. dan (Nedelja, 1. April / Sreda 25. April) Polazak iz Beograda i iz Novog Sada u popodnevnim. Noćna vožnja ka Litvaniji preko Mađarske, Slovačke i Poljske. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (Ponedeljak 2. April / Četvrtak 26. April) VILJNUS Dolazak u VILJNUS u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan (Utorak 3. April / Petak 27. April) VILJNUS – GORA KRESTOV – TALIN Doručak. Odjava iz soba i napuštanje hotela do 8h. Odlazak iz Viljnusa i putovanje ka Estoniji. Usputna poseta lokalitetu GORA KRESTOV, odnosno do planine krstova. Preko 100.000 krstova se nalazi na jednom malom uzvišenju, kao i mnoštvo malih statueta Bogorodice. Sve su to donosili brojni hodočasnici, a ovo mesto predstavlja simbol borbe za nezavisnost Litvanskog naroda. Nastavak putovanja preko Letonije. Dolazak u TALIN u popodnevnim satima. Po dolasku sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje bajkovitog središta grada koji predstavlja jedan od najlepših primera srednjovekovnog utvrđenog grada. Šetnja kroz niz krivudavih ulica je izuzetno zanimljiva, kao i brojne skladne srednjovekovne palate. Razgledanje crkve Sv. Duha iz 14. veka, Najden tornjeva koji čine deo utrvđenja, katedrale Sv. Marije iz 13. veka, Saborne crkve Aleksandra Nevskog i znamenitog Tompea zamka iz 14. veka. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.
4. dan (Sreda 4. April / Subota 28. April) TALIN – HELSINKI Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet do finske prestonice HELSINKIJA. Polazak na izlet je u ranim jutarnjim satima, te će svi oni kloji se prijavljuju za ovaj izlet imati umesto redovnog doručka, doručak u vidu paketa. Transfer autobusom do luke Talina i odlazak brzim feribotom iz luke Talina ka Helsinkiju. Prelazak Finskog zaliva traje oko 2 sata. Po dolasku u Helsinki, polazak pešice iz luke u organizovani obilazak grada uz razgledanje: trg Senata – glavni gradski trg sa velelepnom Katedralom, Saborna Uspenska crkva, Market trg, Predsednička palata, Ateneum, Nacionalni teatar,… Slobodno vreme do povratka feribota u večernjim satima. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan (Četvrtak 5. April / Nedelja 29. April) TALIN – TARTU – RIGA Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h. Transfer do centra grada. Slobodno vreme, ili polazak na tročasovni fakultativni izlet sa posetom Estonskom muzeju na otvorenom koji reprezentuje tradicionalnu estonsku provinciju, odnosno seosku arhitekturu sa drvenim farmerskim kućama i starim vetrenjačama. Sjajan kompleks koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Polazak iz Talina oko 12h. Usputna poseta prelepom estonskom univerzitetskom gradu TARTU. Po dolasku sledi kraći organizovani obilazak istorijskog centra grada koji je položen oko trga Gradske kuće na kojem se nalazi često fotografisana statua studenata koji se ljube pod kišobranom. Slobodno vreme za predah (oko 2 sata) i nastavak putovanja do letonske prestonice RIGE. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
6. dan (Petak 6. April / Ponedeljak 30. April) RIGA – VILJNUS Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.45h i polazak ka centru grada oko 9h. Organizovano razgledanje grada: Riški zamak, Crkva Sv.Petra, Katedrala Svete Marije, Akademija nauka, kuća crnoglavih, kuća mačaka… Slobodno vreme (cca 3 sata). Nastavak putovanja do VILJNUSA. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
7. dan (Subota 7. April / Utorak 1. Maj) VILJNUS – TRAKAJ Doručak. Odjava iz hotela i polazak ka centru Viljnusa. Slobodno vreme, ili tročasovni fakultativni izlet do obližnjeg malog jezerca na kojem se nalazi ostrvce TRAKAJ sa istoimenim bajkovitim dvorcem koji je izgrađen u 14. veku kao središte vojvodstva Litve. Danas je ovaj dvorac jedan od najvoljenijih simbola Litvanije. Povratak u Viljnus. Razgledanje istorijskog centra grada koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a: Spomenik tri krsta, Crkva Svete Ane, Katedrala, Stari grad, Predsednička palata… Slobodno vreme do polaska ka Srbiji. Polazak ka Srbiji oko 23h. Noćna vožnja preko Poljske, Slovačke…
8. dan (Nedelja 8. April / Sreda 2. Maj) Nastavak putovanja preko Mađarske. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

 

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelima sa 2/3* (2 noćenja u Talinu + 1 noćenje u Rigi + 2 noćenje u Viljnusu)
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • obilaske Talina, Tartua, Rige, Gore krstova prema programu i uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 8 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 150 €
 • Celodnevni izlet za Helsinki brzim ferijem iz Talina – 60 € (prijava je obavezna u agenciji; plaćanje se obavlja na licu mesta vodiču; ovaj izlet nije obuhvaćen predviđenim paketom izleta)

Paket izleta placen u agenciji je  45 €.

Ova cena uključuje sledeće izlete:

 • Posetu Etnografskom muzeju na otvorenom u okolini Talina
 • Izlet za Trakaj sa uključenom ulaznicom za dvorac Trakaj

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Etnografski muzej na otvorenom – 25 €
 • Trakaj – 30 €

 

CENA ARANŽMANA PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI
    319 € umesto 55 €

samo 45 €

DOPLATA ZA ORGANIZOVANI

PREVOZ IZ UŽICA, POŽEGE, ČAČKA, LAZAREVCA, KRAGUJEVCA:

20 € (minimum 4 osobe; ograničen broj!)

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2018.!
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2018.! Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.

NAPOMENE: molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA:

HOTELI „IBIS BUDGET“ 2** iz hotelske grupe „Accor“ ili slični

Hoteli koje smo predvideli za ovaj program su standardne „budget-economy“ klase sa niskim nivoom usluge i ograničenim sadržajima. Svi hoteli su locirano perfierno u odnosu na centar grada. Svi hoteli imaju standardni sadržaj u vidu lobija, recepcije, salona za doručak, aperitiv bara. Sobe su skromne, srednje komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC (odvod bez kabine), TV, centralni aklimatizaciono-grejni sistem. Ograničen pristup internetu.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 152/2010.

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah