Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

v

Toskana - funtravel.rs

Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

V.I.P. Exclusive Tour / 7 dana autobusom / 4 nocenja u hotelu 4****

Sambuka– Ćertaldo – Sijena – Montalcino – Sorano – Pitiljano – San Galgano – Montepulciano – Monterodjioni – Val D'Elza – Firenca

Pod suncem Toskane… Lep naziv za jedno neobično putovanje… Ovo putovanje je osmišljeno za hedoniste, za ljude koji žele komociju na putovanju, jedan poseban tretman i neverovatan užitak!

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019 – Lux autobus – Termin polaska: 21. – 27. septembar 2019

Pod suncem Toskane… Lep naziv za jedno neobično putovanje… Ovo putovanje je osmišljeno za hedoniste, za ljude koji žele komociju na putovanju, jedan p oseban tretman i neverovatan užitak! Na putovanje ide mali autobus koji će nas povesti do mesta koja su rezervisana samo za individualne turiste i gde velike grupe turista teško mogu i da priđu. Fokus programa je na vinu i specijalitetima po kojima je Toskana poznata širom sveta. Posetićemo jednu od najčuvenijih vinskih regija sveta – „Chianti“ – u kojoj se već vekovima proizvodi najkvalitetnije crveno vino Italije koje nosi ime po svom geografskom poreklu, Kjanti. Pored degustacije sjajnih toskanskih vina, degustriraćemo i odlično domaće maslinovo ulje, kao i niz drugih gurmanluka čiji će nam ukusi otkriti pravu strast Toskane. Odabrali smo mala, sanjiva mesta u kojima ćemo u potpunosti uživati, a njihovim hodnicima vremena proćićemo kroz bogatu i slavnu istoriju ovog dela Italije. Potražite sa nama to prelepo sunce Toskane!
Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

1. dan () Polazak iz Beograda u 18h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan () SAMBUKA – ĆERTALDO – POĐIBONSI Prepodnevna vožnja preko italijanskih pokrajina Đulija, Veneto i Emilija ka Toskani. Dve kraće usputne pauze radi odmora. Dolazak u seoce SAMBUKA oko 10h. Po dolasku poseta drevnom samostanu Pasinjano koji se nalazi na imanju porodice Antinori koje zaprema površinu od preko 220 ha. Opatija je osnovana 395. godine i predstavlja religiozni objekat monaha reda Valombrozijan. Prirodno je da se ovaj objekat nalazi na vinskim mapama kao kamen temeljac brenda „Chianti Classico“, najpoznatijeg crvenog vina Italije. U čuvenoj Osteriji koja se nalazi kraj same opatije posetićemo vinski podrum i degustiraćemo sjajna vina porodice Antinori. Nakon posete i degustacije, naš put nastavljamo preko prelepog vinogorja regije Kjanti. Posetićemo obližnji gradić ĆERTALDO, poznat širom sveta kao rodno mesto Đovanija Bokača. Malo usnulo mesto u srcu živopisne doline Elza, pozicioniran na brdovitom terenu, pravi je reprezent one iskonske Toskane za kojom mnogi tragaju… Stari grad se nalazi na nepristupačnom terenu koji je zaštićen srednjovekovnim zidinama unutar kojih je smešten Kaštel, odnosno srednjovekovni centar sa neverovatnim ambijentima oko glavne ulice Đovanija Bokača, njegove rodne kuće i palate Pretorija. Koristićemo funikular kao vezu novijeg dela Ćertalda sa starim gradom na vrhu brda. Slobodno vreme za uživanje pod suncem Toskane… Odlazak do POĐIBONSIJA i smeštaj u hotel. Odmor i slobodno vreme za uživanje u zvezdanoj noći Toskane. Noćenje.
3. dan () MONTALČINO – SORANO – PITILJANO Doručak. Polazak u 10h na celodnevni izlet do neverovatno lepih vinskih gradića u unutrašnjosti Toskane. Putovanje pokraj Sijene do gradića MONTALČINO. Gradić se nalazi na jednom brdašcu iznad najslikovitije doline Toskane, Val d'Orćija. Pejzaž oko Montalčina je neverovatan: kiparisi koji se provlače u oku, drevni maslinjaci i nepregledni vinogradi… Naravno, gradić je širom sveta poznat po vrhunskom i skupocenom crvenom vinu „Brunello di Montalcino“. Moćne zidine ovog grada čuvale su ga vekovima od neprijatelja, a unutar njih je podignut od kamena pravi mali srednjovekovni biser sa glavnim znamenjen u vidu tvrđave u kojoj se nalazi i najpoznatija enoteka grada u kojoj može da se degustira pomenuti Brunelo. Šetnja Montalčinom je zaista očaravajuća, a uzdahe će Vam izmamiti Duomo – katedrala San Salvatore iz 14. veka i trg Popolo sa starom palatom Priori. Posle sunca i ukusa Toskane, naše putešestvije će se nastaviti do seoca SORANO. Za ovo seoce kažu da je izgubljeno u vremenu; mesto na kojem su drevni Etrurci izgradili sjajnu nekropolu. U Soranu ćemo posetiti upravo, arheološki park „Città del Tufo“ ukopan u stenoviti vulkanskim materijal. Na kraju dana posetićemo seoce PITILJANO. Neverovatno šarmantno seoce, izgrađeno na vrhu brdašca sa čudesnim pogledima… Šetnja ovim gradićem u suton biće pravi doživljaj… Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4. dan () SAN GALGANO – SIJENA Doručak. Polazak na još jedan sjajni izlet u unutrašnjost Toskane sa posetom znamenitoj opatiji SAN GALGANO koja se nalazi u bespuću, urušena, sa krovom od neba… Ova opatija krije tajnoviti mač u kamenu, a korišćena je za snimanje filma „Nostalgija“ velikog Andreja Tarkovskog. Nakon obilaska San Galgana odlazak u SIJENU, magični grad sa nestvarnim ambijentima i pričama… Po dolasku u ovaj grad prošetaćemo se kroz njegove kontrade koje kriju čudnovate priče o vekovnom rivalstvu kvartova grada i neverovatnom srednjovekovnom festivalu Palio koji se održava u vidu trka konja. Tokom našeg boravka u Sijeni obićićemo neverovatno lepu Katedralu Uspenja Bogorodice, kao i nestvarni trg Kampo sa tornjem Manđija i fontanom radosti. Prošetaćemo se do trga Salimbeni na kojem se nalazi sedište najstarije banke na svetu, a pogledaćemo i impoznatnu baziliku San Domeniko kao i rodnu kuću Svete Katerine, jedne od najpoštovanijih svetiteljki rimokatoličke crkve. Pokušaćemo i da posetimo Muzej jedne od kontrada* grada u kojem se nalazi kapela i mnoštvo istorijskih eksponata i trofeja sa pomenutog Palija. Povratak u naš smeštaj do 21h. Noćenje.
5. dan () MONTEPULČIANO – MONTERIĐIONI – KOLE DI VAL D'ELZA Doručak. Polazak u 10h na celodnevni izlet. Putovanje preko predela Val d'Orćije do neverovatno lepog grada MONTEPULČIANA. Grad se u celosti nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a pogledi sa njegovih padina na dolinu su zaista očaravajući. Naravno, ovaj grad je pre svega poznat po vrhunskom vinu brenda „Montepulciano Nobile“ koje se vekovima pravi u malim porodičnim vinarijama i spada u red najlepših crvenih vina sveta! U ovom gradiću prepunom lepih pogleda posetićemo neverovatan istorijski vinski podrum porodice Riči, i naravno degustiraćemo ta čuvena plemenita vina Montepulčiana. Sledi slobodno vreme za uživanje u srednjovekovnom ambijentu grada. U povratku ćemo posetiti srednjovekovni utvrđeni grad MONTERIĐIONI koji poseduje savršeno očuvane zidine i donžon kule iz vremena nezavisne Republike Sijene. Uz interesantnu priču u kojoj ćemo dodirnuti večitu temu izdaje, ali i stihove Danteovog Pakla, uživaćemo u sjajnom ambijentu grada uz poglede na Toskanu. Odlazak do obližnjeg seoca KOLE DI VAL D'ELZA koje predstavlja jedno od najlepših srednjovekovnih sela Italije. Po dolasku, sledi slobodno vreme za lutanje idiličnim ulicama seoca i uživanje u specifičnom ambijentu. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.
6. dan () FIRENCA Doručak. Odjava iz hotela i polazak ka FIRENCI u 9h. Po dolasku, sledi organizovani obilazak grada u trajanju od oko 2 sata. Naše razgledanje ćemo započeti sa trga Svetog Krsta na kojem se nalazi istoimena bazilika (Santa Croce) koju nazivaju „Fjorentinski Panteon“ jer se u njoj nalaze veličanstveno umetnički obrađene grobnice najslavnijih fjorentinaca (Dante Algijeri, Mikelanđelo Buonaroti, Galileo Galilej, Nikola Makijaveli…). Potom sledi odlazak do Gospodskog trga (Piazza dei Signori) koji predstavlja muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama koje predstavljaju remek-delo renesanse (Mikelanđelov „David“, Amanatijev „Neptun“, Donatelova „Judita“, Čelinijev „Persej“…). Na ovom trgu se nalazi i prelepa Stara palata (Palazzo Vecchio) – nekadašnje središte moći Republike Fiorentine. Kroz atrijum Uficija, jedne od najčuvenijih galerija na svetu, uputićemo se ka obali reke Arno i prelepom Starom mostu (Ponte Vecchio) koji predstavlja jedan od najvoljenih simbola Firence. Potom odlazimo do veličanstvenog trga Duomo na kojem se nalazi jedna od najvećih crkvi na svetu, katedrala Cvetne Bogorodice, prelepi Đotov zvonik i starostavna Krstionica. Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Negde oko 16h biće organizovan dvočasovni fakultativni program koji nosi ime „Tajne Fiorentine“ a koji obuhvata posetu bazilici Svetog Krsta uz razgledanje raskošnih grobnica najčuvenijih umetnika, naučnika i mislilaca grada Firence, potom šetnja srednjovekovnim kvartovima grada kraj kuće Buonaroti u kojoj je živeo Mikelanđelo, potom kraj Trezora vina, do kvarta Pacijevih i najstarijeg dela Firence u kojem se nalazi pored ostalih i kuća Dante Algijierija. Polazak iz Firence ka Srbiji oko 20h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
7. dan () Dolazak u Beograd i Novi Sad u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.
Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji – V.I.P. autobus kompanije „Fudeks“ sa 28 komercijalnih sedišta, WiFi tokom celog putovanja, kožna sedišta, stočići za svaki red sedišta, elektronski podizači sedišta, punjač za mobilni telefon, klima uređaj, audio/video oprema (vozilo se koristi za prevoz V.I.P. klijentele)
 • 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 4* u regiji Sijene
 • Smeštaj u dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom
 • Obilaske prema programu uz tumačenje profesionalnog turističkog vodiča
 • Usluge vodiča
 • Organizacione troškove
 • Degustacija vina porodice Antinori u Pasinjanu
 • Degustacija Brunela u Montalčinu
 • Degustacija Montepulčiano Nobile vina u Montepulčianu
 • Ulaznica za erheološki park „Città del Tufo“ u Soranu

Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din. protivvrednosti.)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Vožnju funikularom u Ćertaldu – plaćanje na licu mesta (cca 3 €)
 • Ulaznica za posetu Muzeju kontrade u Sijeni – 15 € (Muzej kontrade je specifičan po tome što ne dozvoljava posete grupama turista bez posebne dozvole kapetana kontrade; mi ćemo pokušati da je dobijemo, i u tom slučaju, ulaznica za muzej se plaća vodiču na licu mesta)
 • Obaveznu doplatu na licu mesta za gradsku turističku taksu – cca 2 € po osobi i jednom noćenju
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 200 €
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 100 €

Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

SPECIJALNA CENA ARANŽMANA

ZA PRIJAVE DO 01.08.2019.

REDOVNA CENA ARANŽMANA

ZA PRIJAVE POSLE 01.08.2019.

499 €

559 €

Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

 

Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

USLOVI PLAĆANJA:PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

Pod suncem Toskane – VIP Tura 2019

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum i maksimum 25 putnika. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja:  OTP 152/2010

Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena