Plaže u Kušadasiju

Plaže u Kušadasiju

Za goste koji su izabrali hotel u centu Kušadasija logičan izbor je gradska plaža, ali je mi ne preporučujemo. Iako je peščana, jako je prljava jer se nalazi blizu pristaništa za brodove.

Ladies Beach -je plaža gde je plaža duga 1 km, uređena je sa svim pratećim sadržajima – ležaljke, suncobrani, tuševi. Nalazi se i mnoštvo restorana i kafića koji se nalaze preko puta plaže. Vožnja dolmušem od centra grada je nekih 5 minuta ili ako volite da hodate – oko 20 minuta. Za ljubitelje mira, moramo da napomenemo da je vikendom jako bučna jer dolazi veliki broj lokalnog stavnovništva.

Ladies Beach Kušadasi

Green Beach – nalazi se na 5 minuta vožnje od centra Kušadasija. Plaža je peščana , mala i prilično mirna. Suncobrani i ležaljke se plaćaju. Postoji i mali deo plaže koji nije pokriven ležaljkama i suncobranima ali kao tursiti vam neće dozvoliti da stavite svoj suncobran, ovaj deo je rezervisan za lokalno stanovništvo.

 

Long Beach – je plaža koja je najudaljenija od centra Kušadasija, dolmušem se putuje nekih 15 minuta. Plaža je duga 6km. Uređena je , ima ležaljki, suncobrana, tuševa, barova, restorana. Plaža je peščana i možete poneti svoj suncobran ili iznajmiti na plaži. Ipak, malo je veća gužva jer je koristi i lokalno stanovništvo.

 

Nacionalni park ili Milipark – se nalazi na oko 35 km južno od Kušadasija, ka Bodrumu. Plaže su za svaku preporuku. Naš savet je da izbegavate prvu plažu jer na nju dolazi dosta lokalnog stanvništva da roštilja. Druge dve plaže su odlične. Kristalno čisto more, čljunkovite plaže i predivna priroda. Voda je kristalno čista, plaže su šljunkovite a priroda je stvarno divna. Ima po neki drveni suncobran i po neka ležaljka, ali ima i stena i prirodne hladovine od drveća. Nemojte se iznenaditi ako vidite po koju divlju svinju. One nisu opasne, a lep je oseđaj da ste tako bliski sa prirodom. U zaleđu je borova šuma. Na plaži ima tuševa, ali je strogo zabranjeno korišćenje šampona i bilo kakvih drugih hemikalija. Do samog parka voze dolmuši i cena vožnje je nešto viša nego do plaža oko Kušadasija, ali ne preterano. Takođe, ulaz u park se plaća. Ono što je bitno je to da dolmuši voze do prve plaže, a druge dve su malo udaljene i nije prijatno da prošetate do njih. Naravno, zamolite vozača da vas odveze do druge i eventualno mu ponudite koju liru više i sigurno će vam izaći u susret. Neki vozači čak i bez pitanja odvezu turiste do druge ili treće plaže. Ako idete svojim autom, uz plaćanje ulaza sa svaku osobu, plaća se i za auto

Kustur plaža – nalazi se na 5 km severno od Kušadasija, peščana je i duga 1 km. Takođe je uređena, tako da možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, koristiti toalete, tuševe. U ponudi su i brojni sportovi na vodi. Plaža je ipak prilično bučna, naročito nedeljom i praznicima, kada dođe i veliki broj lokalaca. Kada već dođete na ovu plažu, iskoristite priliku i uživajte u predivnom zalasku sunca. Ovde je voda najčešće mirna ujutru a posle podne ima talasa, mada nisu uvek veliki.
Nije naš favorit jer ima dosta oštrog kamenja u vodi.

Pogledajte kompletnu ponudu hotela u Kušadasiju ovde

Pratite našu FB stranicu

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah