Lisabon Portugalija – Jesen 2019

Portugal Velka Tura - funtravel.rs

Lisabon Portugalija – Jesen 2019

Jesen na obali Atlantica!

6 dana/ 5 nocenja

Lisabon Portugalija je grad uskih ulica sa makadamom, grad malih trgova i balkona od kovanog gvožđa. Za pravo upoznavanje grada preporučujemo stari gradski tramvaj broj 28 koji „stoji na usluzi“ pri razgledanju grada. Radoznali turisti na liniji ovog tramvaja mogu da upoznaju Lisabon iz svih uglova.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Lisabon Portugalija – Jesen 2019

Lisabon Portugalija – Putovanje avionom / 6 dana – 5 nocenja / Termin polaska: 06.11.2019.

Lisabon Portugalija je grad uskih ulica sa makadamom, grad malih trgova i balkona od kovanog gvožđa. Za pravo upoznavanje grada preporučujemo stari gradski tramvaj broj 28 koji „stoji na usluzi“ pri razgledanju grada. Radoznali turisti na liniji ovog tramvaja mogu da upoznaju Lisabon iz svih uglova. U starom gradu, pored uskih uličica, najveća znamenitost je dvorac Castelo de Sao Žorže, odakle se proteže prelepa panorama grada. Oni koji žude za mirnom okolinom, neka potraže Estoril, koji se nalazi nedaleko od Lisabona. U blizini grada u pravcu severa nalazi se Sintra koja je pod zaštitom UNESCO-a. Pored prekrasne okoline ovde vredi napraviri izlet zbog kraljevske palate, muzeja igračaka i specifičnih kolača koji se prave samo na ovom mestu. Ko već dođe u Lisabon, treba da poseti i Cabo da Roca, najzapadniju tačku Portugalije. Ako ne odete i do Obidoša nećete ispuniti Lisabonsku „zvezdanu turu“. Okružen zidinama, oslikan srednjevekovni gradić sa uskim ulicama gde su okrečene bele kuće ukrašene žutom i plavom bojom. Lisabon i njegova okolina ostaviće Vas bez daha.

Lisabon Portugalija – Jesen 2019

1.Dan 06.11.2019. BEOGRAD – LISABON – Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera za informacije na Terminalu 2 u 15:00 časova, dva sata pre poletanja. Let za Lisabon presedanjem u Minhenu, u 17:00 časova. Poletanje iz Minhena 20:30 časova. Sletanje u Lisabon po redu letenja u 22:40 časova po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Noćenje.
2.Dan 07.11.2019. – LISABON – Doručak. U 09:00 časova polazak grupe na panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: : Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, dvorac Svetog Đorđa, crkva Svetog Antuna odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
3.Dan 08.11.2019. – LISABON – Doručak. Mogućnost poludnevnog fakultativnog odlaska u Sintru, Cabo da Roca, Estoril, Kaškaiš u 09:00h. Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 30 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo de Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
4.Dan 09.11. 2019. –LISABON – Doručak. INDIVIDUALNI PROGRAM. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. Predlažemo vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska u neki od čuvenih Fado lokala u starom delu Lisabona. Noćenje.
5.Dan 10.11.2019. LISABON – Doručak. Mogućnost organizacije fakultataivnog izleta Batalja, Nazare i Obidoš u 08:00h. Odlazak u Batalju, gde ćemo posetiti remek dela portugalske gotike, čije su građevine stavljene na UNESCO-vu listu svetske baštine. Tu se nalazi i manastir Svete Marije od Pobede, izgrađena u perodu 14.–16.veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom. Nastavak puta u Nazare, nekada staro ribarsko mesto karakteristično po jarkim bojama ribarskih brodova, a danas poznato po dugim plažama i odličnim restoranima. Obidoš je šarmantni, srednjovekovni gradić, opasan zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “venčani grad poklon”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
6.Dan 11.11.2019. LISABON – BEOGRAD – Doručak. Odjava iz hotela u 02:00 časa. Transfer do aerodorma. Let za Beograd u 05:05 časova po lokalnom vremenu sa presedanjem u Frankfurtu. Dolazak u Beograd u 12:55 časova. Kraj programa.

Lisabon Portugalija – Jesen 2019

 • Avionski prevoz na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd kompanijom Lufthasa sa presedanjem u Minhenu/Frankfurtu sa uključenim svim pripadajućim taksama koje su podložne promenama i agencija zadržava pravo korekcije istih ako do toga dođe (Aerodromske takse u ovom trenutku su 144 eura)
 • Smeštaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, na bazi 5 noćenja sa doručkom u Lisabonu
 • Transferi aerodrom-hotel-aerodrom
 • Turistički obilazak Lisabona u pratnji vodiča. Nisu predviđene posete ni unutrašnji obilasci napomenutih građevina, sem u slučaju da to po programu nije drugačije naznačeno
 • Usluge lokalnog vodičkog servisa na engleskom jeziku
 • Usluge pratioca grupe iz agencije
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Transferi prema programu
 • Organizacija aranžmana.

Lisabon Portugalija – Jesen 2019

 • Doplata za boravišnu taksu (2 eura po osobi po danu)– plaća se na licu mesta u hotelu
 • Ulaznice na lokalitetima i posete, ukoliko nije naznačeno drugačije u programu
 • Fakultativni izleti
 • Putno zdarvstveno osiguranje 
 • Sve programom nepomenute usluge.
Fakultataivni izleti:
 • Sintra, Cabo da Roca, Caskais – 45 eura / Poseta Royal Palace doplata 15 eura za ulaznicu i lokalnog vodiča prilikom razgledanja.
 • Batalha (sa uključenim ulaskom u manastir Batalha), Nazare, Obidos – 60 eura;
 • Fado veče u restoranu sa muzikom – 55 eura. Ulaznica obuhvata prevoz, fado veče sa folklorom večera (predjelo, glavno jelo i desert).
 • *Prijave za izlete se vrše u agenciji, prilikom isplate aranžmana. Minimum 20 putnika za realizaciju izleta. Plaćanje kod vodiča u hotelu.

Lisabon Portugalija – Jesen 2019

Smeštaj u 1/2 sobama
Trokrevetne sobe nisu predvidjene
 za trecu odraslu osobu,
SAMO ZA DECU
Hotel VIP INN BERNA 3* , Lisbon
Doplata za 1/1 – 150 eur
TOP PONUDA 
569 eur
Ponuđeni hotel je informativnog karaktera, a tačno naziv hotela će se znati najkasnije 10 dana pre početka putovanja
u zavisnosti od vremena prijave, broja prijavljenih putnika i popunjenosti kapaciteta u samom hotelu.
Top ponuda važi do popune raspoloživih mesta na letovima.

Redovna cena 589 eura, sa uključenim svim taksama!

Lisabon Portugalija – Jesen 2019

 • prilikom prijave se plaća akontacija u iznosu 40% od cene aranžmana a ostatak najkasnije 14 dana pre početka putovanja.
 • Postoji mogućnost plaćanja čekovima na dve rate od završetka putovanja.
 • Prilikom prijave putnici dostavljaju kopije pasoša.

Lisabon Portugalija – Jesen 2019

NAPOMENE:
1) U slučaju promena na tržištu roba i usluga na monetarnom tržištu, kao i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo da u dogovoru sa prijavljenih putnicima koriguje cenu ili otkaže aranžman najkasnije pet dana pre započinjanja putovanja.
2) Zbog aktuelnih dešavanja izazvanih pojavom „migrantske krize“ mogući su neočekivani problemi u realizaciji putovanja kao što su kašnjenja, zastoji, nužnost promene graničnog prelaza i zemlje tranzita na šta organizator putovanja ne može imati uticaja ili predvideti prilikom kreiranja programa. U tom smislu Organizator putovanja zadržava pravo u zavisnosti od objektivne situacije izmeniti pojedine stavke iz programa putovanja radi bezbedne i što kvalitetnije realizacije. Uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice.
Krajnji rok za prijavu putnika do popune mesta što zavisi od trenutne raspoloživosti.
Prilikom prijave putnici dostavljaju fotokopiju prve strane pasoša, jer u suprotnom agencija ne snosi odogovornost ukoliko se nađe greška prilikom štampanja avionskih karata.
NAPOMENA: Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Agencija zadržava pravo korekcije cene i programa i promene hotela (usled objektivnih novonastalih razloga) u slučaju promene na monetarnom tržištu, promene reda letenja ili manjeg broja prijavljenjih putnika. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana minimum 5 dana pre početka putovanja, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika.
Aranžman je rađen na bazi minimum 20 platežnih putnika.
U slučaju da se prijavi manji broj putnika agencija zadržava pravo korekcije cene ili otkaza putovanja.
Organizator putovanja poseduje garanciju putovanja za slucaj insolventnosti i naknade stete polisa broj 30000013162, od 12.06.2019. (primena od 15.06.2019.) Akcionarsko društvo za osiguranje „Milenijum osiguranje“
PRIMENJUJU SE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA , USAGLAŠENI SA ZAKONOM I OBLIGACIJAMA I YUTA STANDARDIMA!
Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Organizator putovanja: OTP 207 /2010 KT
Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena