Letovanje u Grčkoj i Corona

Print Friendly, PDF & Email

Letovanje u Grčkoj i Corona

Dragi naši putnici,
Kao što znate, trudimo se da vas obavestimo svaki put kad imamo zvanične informacije.
Prenećemo kakva je trenutna situacija kada je letovanje u Grčkoj u pitanju.
Ono što je važno testiranja protiv Corone neće biti neophodna ni u odlasku ni u povratku. Takođe, neće biti potrebno ići u karantin po povratku u Srbiju.
Ono što, trenutno, pravi problem su zatvoreni granični prelazi sa Makedonijom ali se nadamo da će se i to u skorije vreme rešiti. Alternativa za ulazak u Grčku je preko Bugarske, granični prelaz Kulata sa bugarske strane  i Promahonas sa grčke strane.
U Grčku je dozvoljen ulazak za srpske turiste od 15.06. sa napomenom da je moguće ući u Grčku tek nakon 23:00 15.06.
Trenutni zastoj u radu turističkih agencija, rad u smislu da pričamo o destinacijama i objektima gde ćete letovati, je to što se još uvek ne zna kad i koji objekti će biti otvoreni za leto 2020. Sve zavisi od sanitarnih dozvola koje objekti /apartmani moraju imati da bi mogli da prime turiste. Što se tiče hotelskog smeštaja u Grčkoj, već imamo datume otvaranja hotela i na kopnenom delu Grčke ali i na ostrvima.
Avio saobraćaj ka ostrvima kreće od 1.07.
Mi se, najiskrenije, nadamo da ćemo u narednih 10-ak dana imati sve informacije koje vam mogu pomoći kada je vaš odmor u pitanju.
Da podelimo I informaciju koja se tiče, eventualnog, lečenja od Covida. Za sada, Osiguravajuće kuće pokrivaju sve troškove do trenutka dok se ne ustanovi da je neko zaražen. Nakon toga se pacijenti smeštaju u COVID bolnice a trošak,nezvanično,  na osnovu dogovora Srbije i Grčke, snosi zemlja domaćin ali to je nezvanično.
Pregovori se vode između Osiguravajućih kući i Narodne banke Srbije.
Čekamo zvaničnu informaciju.
Nadamo se da nam Corona neće pokvariti planove za letovanje.
Ostajte nam zdravo i dobro – Ipak se okreće, u Grčku se uskoro kreće.
Pratite na našem sajtu servisne infromacije 
Pratite našu FB stranicu kako biste bili u toku sa aktuelnostima, opisima destinacija…
Pozovite odmah