Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2020

Krstarenje Dunavom kroz istoriju - HE Djerdap
Rajacke pimnice
Vratnjanske kapije
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Krstarenje
Brod
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Krstarenje
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Krstarenje
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Krstarenje

Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2020

tri dana / dve noći – brodom i autobusom

Krstarenje Dunavom kroz istoriju… Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija!

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKNAPOMENE

Krstarenje Dunavom kroz istoriju

Krstarenje Dunavom kroz istoriju… Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija!

Krstarenje Dunavom kroz istoriju:

 • NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,
 • BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR,
 • KAPETAN MIŠIN BREG
 • Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija
Putovanje brodom i autobusom: 3 dana/  2 nocenja

Termini polazaka: Vise termina

Jun
Jul
Avgust
Septembar
Oktobar
05, 12, 19
3, 10, 17, 24, 31
07, 14, 21, 28.
04, 11, 18, 25
2, 09

Krstarenje Dunavom kroz istoriju

1.dan BEOGRAD – SMEDEREVO – RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC– ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC – TEKIJA – KLADOVO(240km)

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje

2.dan Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (8h)(fakultativno)

Doručak. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna…) ili odlazak na fakultativni izlet: Odlazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan Kladovo – Arheološki muzej Đerdapa – HE Đerdap – Lepenski Vir – Golubačka Tvrđava – Beograd (240 Km)

Doručak. Polazak autobusa u 09:00h. Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Lepenskom Viru, pauza za ručak. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Krstarenje Dunavom kroz istoriju

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije;
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi 2 polupansiona (doručak i večera, bife – švedski sto)
 • Korišćenje Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada,…);
 • Transfer autobusom prvog dana od Tekije – Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Muzej – He Đerdap –
 • Lepenski Vir – Golubačka tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd)
 • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe;
 • Ručak u povratku trećeg dana;
 • ulaznice za lokalitete Arheološki muzej, He Đerdap, Lepenski Vir i Golubačku tvrđavu;
 • Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča;
 • Putarine i takse;
 • Boravišnu taksu I osiguranje u hotelu I na brodu;
 • Troškove organizacije putovanja.

 

Krstarenje Dunavom kroz istoriju

 • Piće tokom plovidbe
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 – 40 e
 • Mogućnost organizovanog transfera iz Novog Sada – 2.600 din po osobi. Za realizaciju transfera je neophodan broj od mininum 4 osobe.
 • Fakultativni izlet tokom boravka (minimum za realizaciju izleta je 15 osoba, plaćanje u hotelu):
  Odrasli – 30€, deca do 7 godina – 15€.

 

Krstarenje Dunavom kroz istoriju

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.
Cena po osobi u dvokrevetnoj  sobi
Doplata za jednokrevetnu sobu
Deca do 7 godina
Deca od 7 do 12 godina
175 €
40 €
Gratis
50% popust

Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Uslovi i nacini placanja:

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
 • Cekovima građana – prilikom rezervacije 40%, a ostatak deponovanim čekovima na jednake rate do 15. decembra (bezpromotivnih popusta, ali i bez obračunavanja kamate).

 

Krstarenje Dunavom kroz istoriju

Minimalni broj za realizaciju programa je 30 putnika.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put.

U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

Cene i raspoloživost mesta zavise od kapaciteta, popunjenosti i uslova hotela, kao i objavljenih posebnih ponuda, i shodno tome podložne su promeni.

Sajt Turističke agencije je informativnog karaktera. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

 

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena

  Call Now ButtonPozovite odmah