Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2019

Krstarenje Dunavom kroz istoriju - HE Djerdap
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Rajacke pimnice
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Vratnjanske kapije
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Krstarenje
46
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Krstarenje
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Krstarenje
Krstarenje Dunavom kroz istoriju - Krstarenje

Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2019

NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,

BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR,

KAPETAN MIŠIN BREG

tri dana / dve noći – brodom i autobusom

Krstarenje Dunavom kroz istoriju… Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija!

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKNAPOMENE

Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2019

Krstarenje Dunavom kroz istoriju… Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija!

Krstarenje Dunavom kroz istoriju:

 • NACIONALNI PARK I ĐERDAPSKA KLISURA,
 • BEOGRADSKA, SMEDEREVSKA, RAMSKA I GOLUBAČKA TVRĐAVA, LEPENSKI VIR,
 • KAPETAN MIŠIN BREG
 • Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu ili Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija
Putovanje brodom i autobusom: 3 dana/  2 nocenja

Termini polazaka:

Maj
Jun
Jul
Avgust
Septembar
Oktobar
31.
14, 21
5, 12, 19, 26.
2, 9, 16, 27, 30.
13, 20, 27.
4, 11

Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2019

Prvi dan. Beograd – Smederevo – Ram – Veliko Gradište – Golubac – Đerdapska Klisura – Donji Milanovac – Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 7:40h, polazak broda Aquastar Maxim u 7:50h. Krstarenje započinjemo od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim pored ušća reke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h sati plovidbe.
Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje. 
Drugi dan. Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna…) ili odlazak na neki od fakultativnih izleta:
IZLET I: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i obilazak Hidroelektrane Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja.
Cena izleta: odrasli – 20€, deca do 10 godina besplatno, deca 10 i 11 godina –  10€.
Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.
IZLET II: Kladovo – Vratna – Rajačke pimnice – Kladovo (7h). Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina i ručak.
Cena izleta: odrasli – 30€, deca do 10 godina –  10€, deca 10 i 11 godina – 15€.
Plaćanje u hotelu, minimum za realizaciju 15 osoba.
Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Treći dan. Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Golubačka Tvrđava – Smederevska Tvrđava – Beograd  (280km) – Doručak. Polazak u 09:15 h. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta, dolazak u Smederevo i razgledanje još jedne tvrđave na Dunavu. Građena je u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi, a njen obilazak otkriće nam za kraj ture neke nove, skrivene tajne iz Despotove rezidencije. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2019

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,
 • smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi dva noćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife- švedski sto),
 • upotreba sadržaja Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada…),
 • transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Golubačka tvrđava – Smederevska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd),
 • doručak i ručak na brodu tokom plovidbe,
 • ručak u etno selu Kapetan Mišin breg,
 • ulaznice za lokalitete Lepenski Vir, Golubačku tvrđavu i Smederevsku tvrđavu, usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča, putarine i takse,
 • boravišna taksa
 • osiguranje u hotelu i na brodu,
 • troškovi organizacije putovanja.

Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2019

 • piće tokom plovidbe,
 • individualni troškovi putnika,
 • fakultativni izleti tokom boravka.

Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2019

Cena aranžmana izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti srednjeg kursa NBS na dan uplate.
Cena po osobi u dvokrevetnoj  sobi
Doplata za jednokrevetnu sobu
Deca do 10 godina
Deca 10 i 11 godina
175 €
40 €
Gratis
50% popust
Program je podložan promenama i dopunama u slučaju nepredviđenih okolnosti.
Napomena: Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit). Minimum za realizaciju putovanja je 45 osoba.

Krstarenje Dunavom kroz istoriju – Srbija 2019

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency
Posetite nasu facebook stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah