Kraljevska Španija – jesen 2018

Kraljevska Španija – jesen 2018

Madrid – Kordoba – Sevilja – Granada – Toledo – Salamanka – Segovia

8 dana (7 noćenja) – avionom i autobusom

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

POLAZAK: 20. oktobar 2018. POVRATAK:  27. oktobar 2018.

Najveći kulturni i istorijski centar Iberijskog poluostrva i prestonica Španije. Ponos Madrida je njegov slavni muzej Prado, sa jednom od najvećih umetničkih kolekcija na svetu i delima velikih majstora kao što su El Greko, Velaskez, Goja, Boš, Botičeli itd. U Nacionalnom centru umetnosti kraljice Sofije izložena su savremena umetnička dela, a u muzeju Cason del Buen Retiro čuva se Pikasovo delo ˝Gernika˝, koje je poznati slikar zaveštao Španiji kada se u nju vrati demokratija. U renoviranoj srednjovekovnoj palati smešten je muzej Tisen. Impozantne građevine su: Palacio Real – kraljevska palata, Teatro Real – kraljvsko pozorište, Opera, Narodna biblioteka (XIX vek)…
Najvažnija ulica Madrida je Paseo de la Kasteljana koja počinje na Plaza Colón – Kolumbovom trgu. U kvartu Uertas, kako je nazvana i najvažnija pešačka zona, živeli su i radili poznati pisci: Servantes, Lopez de Vega i drugi pripadnici tzv. ˝zlatnog veka˝. Veoma je prijatno prošetati i velikim gradskim trgom Plaza Mayor iz XVII veka ili parkom Buen Retiro, a možete se relaksirati i u vožnji čamcem po veštačkom jezeru parka. Madrid je raj za one koji vole izlaske i to svakog dana u nedelji. Iako se neki restorani i ne otvaraju pre 20 časova, u nastavku večeri imate veliki izbor noćnih klubova koji rade do jutra, a zbog izobilja kulinarskih specijaliteta imate dobru priliku da uživate u hrani, baš kao i u svemu drugom što nudi Španija.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (20.oktobar  2018.) BEOGRAD – FRANKFURT – MADRID. Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 4.15 sati. Let za Frankfurt (LH 1411) u 06.45 sati. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.40 sati. Let za Madrid (LH 1112) u 09.35 sati. Sletanje na aerodrom “Barahas” u Madridu u 12.05 sati. Razgledanje grada autobusom. Vožnja glavnim ulicama jedne od najlepših evropskih prestonica, prekrasnim avenijama del Prado, de la Kasteljana i Gran Via, kraj predivnih trgova, veličanstvenih zdanja i najpoznatijih spomenika: Španski trg, trg Orijente, Puerta del Sol, trg sa fontanom Sibeles, prostrani park Retiro bogato ukrašen skulpturama i drugo. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
2. dan (21.oktobar 2018.) MADRID / SALAMANKA – SEGOVIA/. SEGOVIA/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Salamanku i Segoviu. Salamanka je jedan od najlepših renesansnih gradova u Evropi. Salamanka je poznata po monumentalnim znamenitostima i univerzitetu (osnovanom 1218.) koji je najstariji u Španiji i peti po starosti u svetu. Stari grad je 1988. godine upisan na UNESCO-v popis mesta svetske kulturne baštine u Evropi. Zahvaljujući renesansnim građevinama od lokalnog viljamajor peščanika, Salamanku su prozvali “Zlatni grad” Glavne znamenitosti grada su; Glavni trg (Plaza Mayor) , središnji gradski trg koji je dizajnirao Andrés García de Quiñones početkom 18. veka. Izvorno je korišćen kao arena za borbe sa bikovima, a danas kao muzička pozornica. Uz trg se nalazi Središnja gradska pijaca, katedrala iz 12. veka, najstariji univerzitet u Evropi koje je u Salamanki osnovao kralj Kastilje i Leóna Alfons IX 1218. godine, renesansna palata „Palacio de Monterrey”, iz 1539. god. Nastavak puta za Segoviu, grad istoimene autonomne provincije u autonomnoj zajednici Kastilja i Leon. Nalazi se na reci Eresmi, 65 kilometara sjeverozapadno od Madrida. Uže središte grada, stari grad s akvaduktom, je na UNESCOvom popisu mesta svetske baštine od 1985. godine. Glavne znamenitosti grada su Rimski akvedukt (Akvedukt u Segoviji) sagrađen za rimskog cara Trajana – jedan od najbolje očuvanih u svetu; izvorno dug 18 kilometara s razlikom visine od 1 km; koji i dan danas napaja grad
vodom, srednjovekovni dvorac Alkázar, rezidencija kraljeva Kastilje, gotička katedrala (1522.-1577.), jedna od najvećih gotičkih katedrala i verovatno poslednja kasnogotička katedrala na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan (22.oktobar 2018.) MADRID. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.
4. dan (23.oktobar 2018.) MADRID – KORDOBA – SEVILJA  (oko 550 km). Doručak. Polazak za Sevilju. Vožnja kroz južni deo Kastilje, La Manču – domovinu Don Kihota i preko masiva Siera Morene. Dolazak u Kordobu, koja je svoj zlatni period imala za vreme vladavine Mavara, kada je postala nezavisni kalifat, iz koje se upravljalo celim poluostrvom. Poseta mavarskoj “Meskiti”, “džamiji sa 1000 stubova”, koja je u XVI veku pretvorena u katedralu. Odlazak za Sevilju. Vožnja kroz Andaluziju. Dolazak u Sevilju u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
5. dan (24.oktobar 2018.) SEVILJA. Doručak. Razgledanje prestonice Andaluzije. “Herkul me je sagradio, Cezar me opasao zidinama; Kralj Svetac osvojio”. Ove reči, napisane na Heres kapiji, sažimaju vekove burne istorije Sevilje, iz čije luke su u osvajanje nepoznatih morskih puteva i zemalja isplovili Amerigo Vespuči i Magelan. Poseta katedrali trećoj po veličini u svetu u kojoj je grob Kristofora Kolumba, parkovima Marije Luize, kraljevskom dvorcu Alkazar i staroj četvrti grada Santa Kruz. Slobodno popodne. Noćenje.
6. dan (25.oktobar 2018.) SEVILJA – GRANADA  (oko 250 km). Doručak. Vožnja kroz Andaluziju do Granade. Smeštaj u hotelu. Poslepodne: razgledanje Granade koja je nakon pada kalifata Kordobe postala centar mavarskog kraljevstva, iz koje su se Arapi odupirali čitav vek mnogim napadima hrišćana u španskom oslobodilačkom ratu. Fakultativna poseta Alhambri, “crvenoj tvrđavi”, dvorcu mavarskih vladara Španije, remek–delu arapske arhitekture. Obilazak dvorskih parkova Heneralife, mogućnost organizovanja obilaska i palate Karla V, ali u zavisnosti od slobodnih termina. Slobodno vreme. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
7. dan (26.oktobar 2018.) GRANADA – TOLEDO – MADRID (oko 430 km). Doručak. Polazak za Toledo. Putovanje preko masiva Sijera Morene pored Linaresa i Aranhuesa “Kraljevskog grada” u kojem su katolički monasi i francuski Burboni imali svoje rezidencije. Razgledanje Toleda prestonice Španije i autonomne pokrajine Kastilja La Manča. Zbog bogatog kulturnog nasledja nalazi se od 1986 na Uneskovoj listi svetske baštine. Bio je nekada glavni grad španskog carstva i vizigotske kraljevine i mesto gde su koegzistirale hrišćanska, jevrejska i mavarska kultura. Razgledanje grada. Nastavak puta za Madrid. Dolazak u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
8. dan (27.oktobar 2018.) MADRID – FRANKFURT  – BEOGRAD. Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer do aerodroma 14 sati. Let za Frankfurt (LH 1115) u 17 sati. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu, u 19.30 sati. Let za Beograd (LH 1410) u 22.05 sati. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u 23.50 sati.

 

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

  • avionski prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt – Madrid – Frankfurt- Beograd,
  • prevoz autobusom na relaciji Madrid – Kordoba – Sevilja – Granada – Toledo – Madrid,
  • smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (sedam noćenja sa doručkom samousluživanje),
  • razgledanje gradova prema programu,
  • usluge vodiča
  • troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

  • aerodromske i avio takse (oko 169 evra) u Beogradu, Frankfurtu i Madridu su podložne promenam i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela,
  • medjunarodno putno zdravstveno osiguranje,
  • ulaznice za kulturno istorijske objekte sa uključenim obaveznim lokalnim vodičem i troškovima rezervacije karata (Meskita u Kordobi , Katedrala i Alkazar u Sevilji, Alhambra i Toledo)
  • fakultativni izleti. Za Alhambru je obavezno prijavljivanje u agenciji.

FAKULTATIVNI IZLET:
– Celodnevni izlet autobusom “Salamanka i Segovia”. Cena – 75 eura. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–SalamankaSegovia–hotel, usluge vodiča).
Za realizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene)

Cena putovanja putovanja po osobi: 599 €

USLOVI PLA USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA:
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.
Gotovinsko placanje: Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate
Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju organizator putovanja će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.
Čekovima gradjana:
– 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
– 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje
– 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana,
a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ:
– MADRID Hotel Dome, kategorije 4 zvezdice
– SEVILJA Hotel Catalonia Hispalis, kategorije 3 zvezdice
– GRANADA Hotel Camino de Granada, kategorije 4 zvezdice
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

VAŽNE  NAPOMENE ZA PUTOVANJE:
– Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
– Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit. Doplata za 1/1 sobu iznosi 185 evra.
– Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Organizator preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.avel zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

NAPOMENE:
– Organizator utovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica,
restorana, muzeja… ne rade.
– Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
– U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0086/2018 od 25.01.2018.godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA”, Beograd ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300060748 od 25.01.2018.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.
– Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja, licenca br. OTP 322/2010 od 18.02.2010., a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije. 17.april 2018.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja:  licenca br. OTP 322/2010

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah