KAVALA 27.04 – 01.05.2018

KAVALA 27.04 – 01.05.2018

SOLUN – KAVALA – FILIPI – DRAMA – SVETA LIDIJA – ASPROVALTA

5 DANA / 2 NOCENJA – AUTOBUSOM

 

 

KAVALA 27.04 – 01.05.2018

1. dan 27. april, Srbija – Grčka
Polazak autobusa iz Beograda oko 20.00h (parking preko puta Sava Centra – savska strana), Batočina “Motel Košuta” oko 21.15h, Jagodina oko 21.30h (b.pumpa “Coral”), Niš oko 22.45h (parking kod “Tempa”) . Noćna vožnja autoputem pored Niša i Skoplja sa usputnim pauzama.
2. dan 28. april, Solun – Kavala
U jutarnjim satima prelazak grčke granice i nastavak putovanja ka Solunu. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: crkva Sv. Dimitrija ( zaštitnika grada), Bela Kula (istorijski simbol grada), Galerijusov slavoluk-Trijumfalna kapija, Velika Rotonda (rimska bazilika), crkva Sv. Sofija… slobodno vreme u centru Soluna za individualno razgledanje i šoping. U popodnevnim satima obilazak srpskog groblja na Zejtinliku. Nastavak putovanja ka Kavali. Po dolasku, smeštaj grupe u hotel, slobodno vreme, noćenje.
3. dan 29. april, Kavala – Filipi – Drama – Kavala
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje drevnog grada Kavale, koja je sagradjena amfiteatarski, te njena lepota ostavlja posetioca bez reči, bilo odakle da je posmatra. Slike i mirisi koji se ponesu u odlasku, iz ovog grada, teško se brišu iz glave, zauvek ostaju urezane u srcu, i dovode posetioca nanovo svake godine na iste staze, da sve to jos jednom doživi I okusi. Najvažnije znamenitosti starog grada Kavale su dvorac, Akropolj, Imaret i stari svetionik. Obeležje starog grada je trg Muhameda Ali Paše na kome dominira njegova statua. Tu se nalazi i njegova kuća Konaki, kao i Bogorodičina crkva izgrađena na ruševinama stare postvizantijske bazilike. U najstarijem delu gradu se takođe nalazi Husein begova džamija, u narodu poznata kao Muzička džamija. Kavala ima jedinstven karakter kojie se oslikava kroz neoklasična zdanja velikih duvanskih skladišta koja postoje u gradu. U prošlosti su je zvali “Meka duvana”. Danas Kavalu krase moderne zgrade, između kojih ima pregršt malih ribljih taverni, kafića, barova i jedan duvanski magacin koji je transformisan u tržni cenatar. Nakon razgledanja, fakultativni izlet Filipi – Drama ili slobodno vreme u Kavali. Drevni grad Filipi, koji važi za najznačajniji arheološki lokalitet u istočnoj Makedoniji. Najvažniji spomenici lokaliteta su gradske zidine (Tvrđava), Akropolj, Pozorište, Forum, Bazilika A, Bazilika B, i Oktagon. Nakon obilaska Filipa, polazak ka gradu Drama, u kome se nalazi park Sv. Barbara, jedan od najlepših parkova na Balkanu, sa jezerima, rekama i drevnim mostovima. Drama je grad i sedisše istoimene prefekture u severoistocnoj Grčkoj. Drama je prepuna vizantijskih crkava, omanlijskih palata, spomenika, ekskluzivnih ali i jeftinih radnji, restorana. Povratak u Kavalu u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.
4. dan 30. april, Kavala – Sveta lidija – Asprovalta – Srbija
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju. Oko podneva polazak prema Srbiji, sa usputnim svraćanjem i posetom manastira Sv. Lidija, koji se nalazi nedaleko od letovališta Asprovalta. Manastir je podignut u čast Lidije, prve hrišćanke na tlu Evrope, koja je velikodušno primila Sv. Apostola Pavla kada se iskrcao na grčko tlo u današnjoj Kavali. Nastavak putovanja prema Asprovalti. Slobodno vreme u Asprovalti, šetnja pored mora, pauza za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana. U kasnim popodnevnim satima nastavak putovanja prema graničnom prelazu Evzoni, BJR Makedoniji i Srbiji. Noćnja vožnja.
5. dan 01. maj, Srbija
Dolazak u Srbiju u jutarnjim satima. Završetak putovanja na istim mestima polaska. Kraj programa.

KAVALA 27.04 – 01.05.2018

Cena aranžmana: 115€ po osobi

Popust:
• za treću odraslu osobu – 5% (u standardnom ili pomoćnom ležaju)
• za dete do 12 godina (u pratnji dve odrasle osobe) – 10% (u standardnom ili pomoćnom ležaju)
• za polazak iz Niša – popust 10€.

Informacija o hotelu:

Esperia, kategorija 3*, www.esperiakavala.gr Hotel Esperia smešten je u samom centru prelepog grada Ka- vale i gleda na plažu Rapsani. Hotel je nedavno potpuno reno- viran. Nalazi se na odličnoj lokaciji i predstavlja sjajno polazište za obilazak Kavale. Arheološki muzej je udaljen svega 50 me- tara, a do vizantijske tvrđave možete stići pešice za 15 minuta.

Doplata:
• za jednokrevetnu sobu – 40€
• za realizaciju putovanja sa mestom polaska/povratka Novi Sad neophodan je minimum od 10 osoba. U slučaju da postoji minimum, doplata je po osobi 10€.

Cena aranžmana je po osobi i obuhvata:
• prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, tv/dvd) prema programu putovanja
• 2 noćenja sa doručkom u hotelu “Esperia” 3*
• razgledanje grada prema programu putovanja
• stručnog vodiča tokom putovanja
• troškove organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

medjunarodno zdravstveno osiguranje

fakultativni izlet: Filipi – Drama 25€ (sa ulaznicom za Filipi) (za realizaciju fakultativnih izleta je neophodan minimum od 30 osoba) individualne troškove

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu Banca Intese na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% od ukupne cene putovanja, a preostalih 60% plaća se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. P

Plaćanje može biti:

1. Avansno:

a) gotovinom,

b) čekovima,

c) uplatom na račun Fun Travel Agecy, ili

d) platnim karticama (Visa, Master Card, American Express, Maestro i Dina).

2. Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak čekovima najkasnije do 20.06.2018.)

ili platnim karticama (Visa, Master Card, od Banca Intese) – akontacija 40% a ostatak najkasnije do 20.06.2018

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah