Plavo oko gorsko u ravnici-Palićko jezero

Plavo oko gorsko u ravnici-Palićko jezero

Jednodnevni izlet Palićko jezero 

Foto Galerija
Sinagoga-u subotici
Narodno-pozorište-u-Subotici
Ergela-Kelebija-Subotica
ergela-kelebija-vojvodina
Kelebija-ergela
palic-jezero
palic-jezero-vojvodina
palicko-jezero-palic

Jednodnevni izlet Subotica, Ergela Kelebija i Palićko jezero 
Subotica ili grad sa 200 imena se u pisanim dokumentima prvi put spominje 7. maja 1391. godine, ali sigurno da je mesto starije. Utvrđeno je da su ljudi na ovom prostoru živeli još pre 3.000 godina. Sudbinu Subotice bitno je određivao položaj na putu između Evrope i Azije, a istorijski na granici dve sukobljene sile: Ugarske i Turske. U čestim i velikim seobama u ovu vojnu krajinu došli su mnogi narodi: Srbi, Mađari, Nemci, Slovaci, Jevreji, Bunjevci, Grci… Često su se menjali gospodari kao i imena grada. Od prvog – Zabatka 1391. – promenjeno je više od dvesto naziva, ali su najkarakterističnija imena Szent-Maria, Maria-Theresiopolis, Maria Theresienstadt, Szabadka i Subotica.

    Iako na raskrsnici puteva, Subotica je uvek bila mesto burnih istorijskih događaja. Zato je erdeljski vojvoda Janoš Pongrac od Dengelega ovde 1470. godine podigao tvrđavu, ali ni ona nije uspela da odoli ljudima i vremenu. Od nje su do danas ostali tragovi na unutrašnjem zidu tornja Franjevačke crkve.

Ergela Kelebija je jedan od najinteresantnijih  kompleksa sa nekoliko objekata  panonskog stila ukrašen cvetnim lejama, pejzažnom arhitekturom i izrazito dugim drvoredrima koji liče na toskanske ; idličan amabijent upotpunjuje i malo veštačko jezereo. Obićećemo moderno opremljene štale, korale, takmičarske terene i pašnjake koji su sv zajedno odlika ove ergele ali i pravi raj  za konje i posetioce!
Palićko jezero nalazi se na samo 8 kilometara od Subotice,a njegova gradnja započeta je već početkom 19.veka kada je i dobilo status prvog banjskog kupališta.  Za lekovitost palićke vode zna se već oko 200 godina. Na prijatno sređenim obalama nalaze se hoteli, vile, sportski tereni, tri uređene plaže i zoološki vrt, kao i Vodotoranj, Ženski štrand, Velika terasa i Muzički paviljon i danas čuvaju visoki rejting Palića.

PROGRAM PUTOVANJA–PREDUGOVORNO OBAVEŠTENJE:

Okupljanje putnika u 06:30h na parkingu iza Narodne biblioteke (ugao Skerlićeve i Braničevske) Polazak u 07:00h, vožnja prema Subotici.

Oko 10:00h obilazak znamenitosti Subotice u pratnji lokalnog vodiča (Pravoslavni hram Svetog Vaznesenja, Korzo, Rajhlova palata, Gradska kuća, Palata Mikše Demetera (zgrada gradskog muzeja), Sinagoga, Palata banke, Katedrala – Bazilika Svete Terezije Avilske, Gradski trg, Narodno pozorište…), slobodno vreme za uživanje do polaska ka ergeli Kelebija u 12:30h.

Dolazak na ergelu oko 13:00h, fakultativni obilazak ergele sa vodičem (obilazak muzeja sa starim fijakerima, vožnja fijakerima po parku ergele i u borovoj šumi vile Majur, probni krug jahanja…), polazak ka Subotici na fakultativni ručak u 15:00h. Dolazak na fakultativni ručak oko 15:30h, slobodno vreme do polaska ka Palićkom jezeru u 17:00h.

Dolazak na Palićko jezero oko 17:30h, panoramsko razgledanje (banjski kompleks, Vodotoranj, Ženski štrand, Velika terasa, Muzički paviljon…), slobodno vreme za uživanje u zalasku sunca do polaska ka Beogradu u 19:30h. Dolazak u Beograd oko 22:00h. Kraj aranžmana.

CENA ARANŽMANA/IZLETA 1750,00 DINARA

TERMINI PUTOVANJA:

27.06.2020.

11.07.2020.

25.07.2020.

08.08.2020.

22.08.2020.

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase sa 49-83 sedišta (klima, audio/video oprema)
• posetu ergeli Kelebija
• obilazak znamenitosti Subotice u pratnji lokalnog vodiča
• obilazak znamenitosti Palića
• pripremu, organizaciju putovanja i usluge licenciranog turističkog vodiča/pratioca grupe

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativni program u ergeli: RSD 400,00
• troškove ulaznica za Sinagogu u Subotici: RSD 250,00
• troškove ulaznica za Rajhlovu palatu u Subotici: RSD 50,00
• troškove ulaznica za Gradsku kuću u Subotici sa vidikovcem: RSD 300,00
• fakultativni ručak: RSD 600,00
• individualne troškove korisnika
• troškove fakultativnih izleta i ostalih usluga nepomenutih u aranžmanu

USLOVI PLAĆANJA:
• gotovinski i na rate: RSD 1.000,00 pri rezervaciji, RSD 750,00 do 5 dana pre polaska

NAPOMENA:
• minimum za realizaciju aranžmana je prijava 35 plativih putnika
• raspored putnika u autobusu zavisi od redosleda prijavljivanja za putovanje
• pauze su planirane na 2,5-3h vožnje (ili češće po potrebi), a shodno uslovima zaustavljanja
• agencija ne snosi nikakvu odgovornost za radno vreme prodavnica, muzeja i galerija na destinaciji koja se posećuje; agencija daje samo opšte informacije
• putnici su dužni da poštuju vremenske odrednice koje su im date tokom putovanja
• u slučaju reklamacije putnik treba da se pridržava uputstava iz Čl. 109 Zakona o zaštiti potrošača koji glasi: “Potrošač je dužan da organizatora, lokalnog predstavnika organizatora ili lokalnu agenciju na koju je organizator ili posrednik uputio potrošača za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima izvršenih usluga najkasnije u roku od mesec dana od dana utvrđivanja nedostataka ili 15 dana od dana završetka putovanja.”
• u slučaju otkaza putovanja iz bilo kog razloga agencija je u obavezi da o tome obavesti putnike najkasnije 3 dana pre polaska

ORGANIZATOR IZLETA : FUN TRAVEL AGENCY  DOO BEOGRAD

PO ČLANU 79. ZAKONA O TURIZMU ZA JEDNODNEVNE IZLETE NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime
  Email
  Telefon
  Datum polaska
  Datum povratka
  Broj odraslih
  Broj dece
  Starost dece
  Napomena

  Call Now ButtonPozovite odmah