Istra Dan državnosti

Istra 1
Istra 2
Istra 3
Istra 4
Istra 5
Istra 6

Istra Dan državnosti

14.02. -17.02. 2019 / 4 dana – 2 noćenja  / SPECIJALNA CENA 99 EUR

Istra Dan državnosti / Istra je sinonim za lepotu. Prelepa priroda, kamenita prostranstva u unutrašnjosti, nazubljena obala sa načičkanim letovalištima i prelepim gradovima, glavna je karakteristika ovog poluostrva. Drevne civilizacije ostavile su na ovom prostoru mnoga svedočanstva, a priroda se potrudila da ovom komadu zemlje podari ono najlepše. Sunce i more… Maslinjaci i vinogradi… Čudesna gastronomija… Srednjovekovni gradovi sa kamenitim ulicama, palatama, divnim ambijentima… Uz samu obalu Istre prostire se ostrvlje Briona, sinonim luksuza, nekadašnje odmaralište gospode i predsednika… Čuvena Pulska Arena, divne bazilike, sjajni ukusi… Sve Vas to očekuje na ovom malom putovanju. Pridružite nam se!

 

Program putovanja Istra Dan državnosti:

 1. dan (Četvrtak 14. Februar)Polazak iz Novog Sada oko 22.30h i Beograda oko ponoći. Putovanje preko Hrvatske linijom Bajakovo  -Slavonski Brod – Zagreb – Karlovac – … Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 

 1. dan (Petak 15. Februar)RIJEKA – OPATIJA – PULA     Dolazak u RIJEKUu prepodnevnim satima. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje istorijskog centra grada. Šetnja riječkim Korzom za koji kažu da predstavlja gradsko ogledalo (raskošne palate, divna arhitektura), katedrala Sv. Vida – najmonumentalnija barokna crkva Hrvatske, Trg Ivana Koblera, Gradski toranj,… Slobodno vreme za uživanje, šetnju i kaficu… Odlazak u OPATIJU jedno od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Jednočasovna pauza na čuvenoj Promenadi sa pogledom na divni zaliv i raskošnu arhitekturu brojnih hotela. Nastavak putovanja do PULE. Po dolasku sledi obilazak grada sa razgledanjem čuvene Arene (bez ulaska). Pulski amfiteatar je najlepša i najpoznatija antička građevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja: Herkulova kapija ili Zlatna vrata – najstariji antički spomenik Pule, Avgustov hram, Augustinski forum,… Kraće slobodno vreme do smeštaja u hotel. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

 1. dan (Subota 16. Februar)MOTOVUN –POREČ – ROVINJ     Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Puli, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do unutrašnjosti istarskog poluostrva i poseta srednjovekovnom gradu MOTOVUN. Do ovog grada vode najduže istarske skale, odnosno 1052 stepenika! Atraktivnost ovog grada je njegov položaj na brdašcu sa kojeg puca pogled na prelepu istarsku prirodu, Motovunske šume, vinogorje… Srednjovekovne zidine okružuju ovaj grad u vidu prstena i poluprstena i predstavljaju najveću atrakciju Motovuna. Restorani u ovom malom gradiću spremaju svoje specijalitete sa čuvenim istarskim tartufima. Nakon posete ovom malom gradiću, odlazak do čuvenog POREČA. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje prelepe Eufrazijeve bazlike čiji temelji datiraju iz 6. veka, trg Marafor sa ostacima Neptunovog hrama i Romaničkom palatom,… Slobodno vreme za uživanje u slikovitim gradskim ulicama. Odlazak u ROVINJ, najpoznatiji istarski grad, a po mnogima i najlepši. Po dolasku sledi šetnja gradom uz razgledanje: crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu, barokni Balbijev luk,… Slobodno vreme za šetnju živopisnim gradsklim ulicama i uživanje u specifičnoj atmosferi grada. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

 

 1. dan (Nedelja 17. Februar)     PULA – FAŽANA – BRIONI – … Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Slobodno vreme ili polazak na poludnevni, fakultativni izlet do Fažane i Briona. Po dolasku u FAŽANUsledi ukrcaj na brod kojim ćemo se prevesti do ostrva Veliki Brion. Po dolasku na BRIONE, sledi panoramski obilazak ostrva Veliki Brion iz malog turističkog voza sa pojašnjenjima lokalnog vodiča. Brioni su poznati kao jedna od „top“ destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, a mnoge poznate svetske javne ličnosti (političari, glumci…) bile su gosti maršala Tita. Potom sledi slobodno vreme do povratka u Fažanu. Polazak ka Srbiji u 15h. Putovanje preko Zagreba, Slavonskog Broda… Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

 

REDOVNA CENA SPECIJALNA CENA* + PEKET IZLETA

za uplate u agenciji

119 € 99 € umesto 70 €  samo 55 €
*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM
 

Cena aranžmana uključuje:

· Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)

· 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasični način posluživanja) u hotelu sa 2 ** u Puli ili okolini

· Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobama sa kupatilom (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

· razgledanja Rijeke, Opatije i Pule prema programu

· usluge vodiča tokom celog putovanja

· troškove organizacije putovanja

Ova cena uključuje sledeće izlete: 

§ Izlet za Motovun, Poreč i Rovinj sa obilascima prema programu

· Izlet za Fažanu i Brione sa ulaznicom za Nacionalni park, transferom Fažana-Brioni-Fažana brodom i vožnju vozićem po ostrvu Veliki Brioni sa uslugama lokalnog vodiča

Cena aranžmana ne uključuje:

· Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

· Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može dobiti u agenciji po ceni od oko 500 dinara po osobi

· Individualne troškove – nepomenute usluge

· Doplata za jednokrevetnu sobu je 40 €, isključivo na upit

· Doplata za dodatno sedište 60 €

· Obavezna doplata za turističku taksu 3 € po noćenju / ukupno za oba noćenja 6 € – PLAĆANJE U AGENCIJI

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

§ Izlet za Motovun-Poreč-Rovinj – 35 €

§ Izlet Fažana-Brioni sa pripoadajućim ulaznicama – 35 €

 

USLOVI PLAĆANJA: 

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski– rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2019.
 • Platnim i kreditnim karticamaVISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA: tačno ime hotela znaće se 7 dana pre polaska na putovanje

 

HOTEL „VELI JOŽE“ 2**, Pula http://www.veli-joze.hr/ ili sličan

Hotel se nalazi nedaleko od centra Pule. Skroman objekat sa veoma skromnim nivooum usluga i sadržajima. Poseduje mali lobi, mali recepcioni deo, salon za posluženje doručka. Sobe su male, sa starim nameštajem, svaka sa kupatilom (tuš-WC, bez kabine, samo odvod).

 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. . Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300059948 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Ovlašćemi agent prodaje : Fun Travel Agency

Organizator putovanja : OTP 152/2010fnt

Pratite našu FB stranicu

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah