Istanbul – Nova godina 2020

istanbul-nova-godina -2
istanbul-night
Istanbul-nova-godina
istanbul-nova-godina-1

Istanbul – Nova godina 2020

Istanbul Nova godina 2020 – autobuski prevoz – 3 i 4 noćenja

Istanbul Nova Godina 2020 – Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Sa blizu 14 miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svetu po broju stanovnika u gradskom području. Nalazi se na severozapadu Turske na površini od 5.343 km² i jedini je grad koji se prostire na 2 kontinenta, Evropu i Aziju. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem. Sa oko 12 miliona turista u 2012-oj godini Istanbul je među top 5 najpopularnijih svetskih turističkih destinacija. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom starom istorijskom delu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-ovoj listi svetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom u svetu.

Vatromet u Istanbulu za doček Nove godine

PONUDA BR.1 - 7 DANA- 4 NOĆENJAPONUDA BR.2 - 6 DANA- 3 NOĆENJA

Istanbul Nova godina 6 dana / 4 noćenja

7 DANA AUTOBUSOM / 4 NOĆENJA U HOTELIMA SA 3*** i 4****

28. DECEMBAR 2019. – 3. JANUAR 2020.

Program putovanja:

1. dan 28.12.2019. subota Polazak iz Novog Sada/ Beograda oko 16 h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan 29.12.2019. nedelja   Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu… Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovcu Istanbula. Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak pešice do Nargila kluba. Noćenje.

3. dan 30.12.2019. ponedeljak Doručak. Slobodno vreme ili fakultativnii obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada: Bajazitov trg sa Univerzitetom i džamijomKapali čaršija – najveći orijentalni bazar na svetu, Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije… Slobodno vreme za individualne aktvnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 31.12.2019. utorak Doručak. Fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata, itd. Nakon krstarenja, odlazak u kvart Fener i poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Fakultativni

DOČEK NOVE 2020. GODINE ….SREĆNA NOVA GODINA!

A EVO I PREDLOGA:

1.Krstarenje Bosforom sa bogatom večerom i programom. Zabava… U ponoć će se brod zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije i putnici će imati prilike da uživaju u spektakulanom vatrometu sa evropske i azijske strane grada. PRIJAVA OVOG PROGRAMA JE OBAVEZNO U AGENCIJI I TO ZAKLJUČNO SA 10 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

2.Nacionalni turski restoran sa večerom i zabavnim programom.. . Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije… U individualnoj režiji!

3. Taksim – najpoznatiji trg „savremenog“ evropskog dela Istanbula… sa najvećim šetalištem kojim dnevno prođe oko 2.000.000 ljudi… Ova ulica i trg prepuni su kafića, restorana, diskoteka i klubova gde možete potražiti zabavu za doček Nove godine… U individualnoj režiji!

4. Sultanahmet– stari istorijski trg na kome se nalaze najznačajnije znamenitosti starog Carigrada: Aja Sofija, Topkapi palata, Hipodrom, Plava džamija…

Noćenje.

5. dan 01.01.2020. sreda Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili fakultativni odlazak do jednog od najvećih šoping centara Istanbula. Slobodno vreme za šoping (4 sata). Transfer iz šoping centra do centra grada i slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Slobodno vreme za pripremu za „najluđu noć“.

6. dan 02.01.2020. četvrtak   Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Poseta poslednjem sedištu sultana, obilazak Selmluka i Haremluka … Oko 18 h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske.

7. dan 03.01.2020. petak   Dolazak u prepodnevnim časovima u Beograd/Novi Sad. Kraj putovanja.

PAKET ARANŽMAN: PREVOZ + SMEŠTAJ (4 NOĆI) + CITY TOUR

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 15.11.2019. ILI DO POPUNE AKCIJSKIH MESTA !

Hotel 3***   159 €

149 € specijalna cena !

Hotel 4****   185 €

165 € specijalna cena !

Navedena cena uključuje:

 • Prevoz autobusom turističke klase klima/grejanje, audio-video oprema) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi

• 3 noćenja sa doručkom (švedski sto“buffet“-samoposluživanje ) u odabranoj kategoriji hotela u Istanbulu

 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

• usluge vodiča (predstavnik agencije)

• Panoramski obilazak grada prema programu

• troškove vođstva i organizacije putovanja

Navedena cena ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.)
 • Individualne troškove – nepomenute usluge
 • Fakultativne izlete: minimum 30 osoba za realizaciju izleta
 • Obilazak Aja Sofije, Topkapi palate, Plave Džamije i Hipodroma sa uslugama vodiča i ulaznicama – 45 €
 • Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji sa vodičem – 20 €
 • Večera u orijentalnom restoranu sa trbušnim plesom (za „reprizu“) – 30 € – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI – plaćanje na licu mesta!
 • Obilazak Dolmabahče palate – 30 €
 • Nargila klub – 7 €
 • Doček Nove Godine na brodu (večera, piće i program) – 90€ – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI! PLAĆANJE NA LICU MESTA!
 • Doček Nove Godine u nacionalnom restoranu u Istanbulu – 50€ – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI! PLAĆANJE NA LICU MESTA!
 • Četvorosatni fakultativni odlazak do šoping centra – 10 €
 • Doplata za 1/1 sobu je 45 € u hotelu sa 3*, odnosno 60 € u hotelu sa 4* – isključivo na upit.
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu- 90€
Cena za dete do 12 godina (na pomoćnom ležaju) popust 10 €.

Cena aranžmana se umanjuje za 20€ ukoliko se koristi sopstveni prevoz

U mogućnosti smo da Vam ponudimo i avionski prevoz do Istanbula i smeštaj u hotelima koje će korisiti naša grupa – za informacije pitajte u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBSNA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2020.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020.
 • U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA 
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA:

HOTEL KAYA 3***standardhttp://www.kayaoteli.com.tr/ ili sličan

Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Prekoputa hotela se nalazi čuvena poslastičarnica „Mado“, kao i nekoliko poznatih restorana i nekoliko supermarketa. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, WiFi, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), restoran za posluženje doručka („švedski sto“), aperitiv bar, konferencijske sale… Sobe su komforne, lepo uređene i sve poseduju kupatilo sa kadom, TV, grejanje…

HOTEL KAYA MADRID 3***standardhttp://www.kayamadridhotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u centru evropskog dela grada kod Aksaraja, nedaleko od gradskih atrakcija (Aja Sofija i Topkapi palata su udaljene oko 1700 metara od hotela). Trgovačka zona grada se nalazi u blizini, kao i stanica tramvaja (400 metara). Lokacija ovog hotela je odlična, a hotel je tek otvoren! Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran, WiFi (besplatno),… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, centralni grejni sistem, LCD TV Sat., WiFi, mini bar…

HOTEL GRAND AHI 3***standardhttp://www.grandahihotel.com/tr/ ili sličan

Hotel se nalazi u centru grada, na Ordu džadi, poznatoj trgovačkoj zoni Istanbula, u kvartu Laleli. Odlična lokacija, nedaleko od glavnih gradskih atrakcija i stanice javnog prevoza. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, info desk, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, besplatnu WiFi konekciju, sef, … Sobe su srednje komforne, nešto malo manje po dimenziji, ali udobne i lepo nameštene. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, TV Sat, klima uređaj, centralni grejni sistem, sef, mini bar.

HOTEL IKBAL  DE LUXE 4****, http://ilkbaldeluxehotel.com/en/homepage/ ili sličan

Hotel se nalazi u centru grada, nedaleko od glavnih trgovačkih zona, stanice javnog gradskog prevoza i turističkih znamenja grada. Odlično pozicioniran; hotel sa bazenom i zavidnim nivoom usluga i sadržaja. Poseduje lobi sa ugodnim dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom, aperitiv i koktel bar, restoran za posluženje obroka, besplatan Wi-Fi , menjačnicu, frizerski salon…Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, mini bar, TV Sat, klima uređaj, centralni grejni sistem, sef.

HOTEL VISION DE LUXE 4****http://www.visiondeluxehotel.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u centru grada u distriktu Laleli, nedaleko od glavnih trgovačkih zona grada, stanice gradskog prevoza i turističkih znamenja. Odličan hotel, nov (otvoren početkom decembra 2018.). Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom, rent-a-car servis, aperitiv i koktel bar, restoran za posluženje obroka, besplatnu WiFi konekciju,… Sobe su komforne i veoma lepo uređene. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, centralni grejni sistem, TV Sat, telefon, minibar.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJEPosebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 3000012944 ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd

 

OPIS FAKULTATIVNOG PROGRAMA:

NARGILA KLUB – nalazi se u orijentalnom delu grada Čemberlitaš i predstavlja jednu od najomiljenijih turističkih destinacija za turiste sa zapada. Nargila je simbol orijentalne kulture i predstavljala je sastavni deo života Turaka i Arapa. Naši turisti su oduševljeni samim ambijentom, pomešane emocije, razni ukusi i mirisi tipičnog Orijenta. Obilazak uključuje usluge vodiča, ulaznicu za klub, pušenje nargile i 2 orijentalna čaja.

AJA SOFIJA I TOPKAPI PALATA – oba objekta se nalaze u samom srcu istorijskog dela Istanbula. Obilazak uključuje ulaznice za oba objekta i usluge vodiča.

Aja Sofija ( 2.5 h obilazak) najveća hrišćanska bogomolja, Na mestu crkve koju je izgradio Teodosije II a koja je izgorela u vreme vladavine cara Justinijana 532. godine sagrađena je i otvorena samo pet godina kasnije Sveta Sofija. Ona je postala crkva u kojoj se odvijalo krunisanje vizantijskih careva, još se mogu videti: Natpis ispred crkve Svete Sofije, nekoliko zidnih mozaika u samoj crkvi, mesto krunisanja vizantijskih careva, grob cara Konstantina …

Top kapi palata (3.5 h obilazak)- izgradnju Topkapi sarayi-a Mehmed II Osvajač započeo je 1472. godine i trajala je šest godina, ali je i kasnijih vekova svako od sultana prema svojim htenjima prepravljao i dograđivao određene objekte. Zvanična rezidencija bila je do sredine 19. veka, a postala je muzej državnim ukazom 1924. godine. Palatu čini nekoliko stotina prostorija, ali samo najznačajnije su danas dostupne posetiocima, Prvo dvorište, u koje se ulazi kroz Imperijalnu kapiju, sa leve strane su bile štale, riznica livreja i džamija. Dalje niz dvorište nalazi se građevina sa duplim kupolama gde je nekada bio smešten Savet vezira, Odvojen kompleks predstavlja Harem, koji je u stvari bio najintimniji deo palate gde je sultan provodio vreme sa svojom porodicom. U trećem dvorištu palate nalazila se prestona dvorana koja se koristila za prijeme stranih izaslanika, a u nastavku je bila biblioteka. U četvrtom dvorištu, poznatijem kao „vrt lala“, na ivici terase uzdiže se kula, nekadašnja apoteka carske palate, a malo dalje je paviljon Mustafa paše, građen u najboljoj staroturskoj tradiciji i izvanredno dekorisan, Na kraju terase s desna može se uživati u prelepom pogledu na Bosfor i zaliv Zlatnog roga.

KRSTARENJE BOSFOROM SA POSETOM VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI  Krstarenje Bosforom započinje sa pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeči, nedaleko od istoimene železničke stanice. Krstarenje traje oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada. Našim putnicima koji budu na krstarenju obezbeđen je i vodič koji će na adekvatan način upoznati sve prisutne sa kulturno istorijskim spomenicima koji se prema programu budu razgledali. Nakon krstarenja dolazi se do dela grada koji se naziva Fener. U Feneru će se posetiti sedište Vaseljenske Patrijaršije – „patrijaršija nad patrijaršijama“. Obilazi se crkva Sv. Georgija iz 19. veka. Upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Obilazak uključuje prevoz autobusom do Sirkedžija, krstarenje i usluge vodiča.

DOČEK NOVE GODINE – Brod je dužine 70 m i ima dve palube. Donja paluba je zatvorena sa sedišnim kapacitetom do 100 mesta, raspoređenih sa po 10 mesta za sedenje za jednim okruglim stolom, dok je gornja paluba poluotvorena i namenjena je za posmatranje vatrometa u ponoć. Brod je panoramskog tipa sa velikim staklima pogodnim za razgledanje u toku vožnje. Na donjoj palubi, pored sedećih mesta nalazi se i plesni podijum gde će biti program animacije trbušnog plesa. Program traje od 21:30h, kada je polazak broda iz luke, do 02h, kada je povratak broda u luku. Krstarenje započinje iz Zlatnog Roga (Golden Horn), preko Sirkedžija, Ortakoja, Alibejkoja i Jildiztepe do mostova – Sultan Mehmeda i Fatih Paše, gde se brod okreće i polagano vraća u luku. Tačno u ponoć nalazimo se ispod Fatih mosta, koji povezuje evropsku i azijsku stranu i kod čuvene diskoteke Lajla (najveće u Istanbulu, odakle se pruža veličanstveni pogled na vatromet i sa evropske i sa azijske strane). Pored tradicionalnog programa na brodu će biti i DJ koji će ispunjavati muzičke želje klijenata. Doček Nove godine porazumeva:transfer hotel-marina-hotel, svečanu večeru uz neograničenu konzumaciju domaćeg alkoholnog i bezalkoholnog pića, muzički program, trbušni ples …

ORIJENTALNI RESTORAN „GAR“ – restoran se nalazi u delu grada Yenikapi i predstavlja jedan od najpoznatijih orijentalnih restorana Istanbula. Program počinje u 21.00h i traje do ponoći. Pre samog programa služi se večera koju sačinjavaju tradicionalni turisku specijaliteti. Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije.

DOLMABAHČE PALATA – poslednje sedište sultana, izgrađena je između 1842. i 1856. godine. Dolmabahče je sagrađena po planovima arhitekte Bajlana. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Stil je mešavina baroka, rokokoa i imperijalnog turskog stila. Enterijer i nameštaj palate je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. Palata se može posetiti u okviru grupnih poseta i postoje dva obilaska: Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate videćete državničke sobe, crvenu sobu gde su primani ambasadori, ogromnu ceremonijalnu salu za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi… Jedna od prostorija je i spavaća soba sultana Abdul Aziza sa izloženim krevetom koji je specijano dizajniran za čoveka od 150 kilograma. U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk, 10.11.1938. godine, u 9:05 časova. Svi satovi u palati su zaustavljeni i pokazuju to vreme. Obilazak uključuje prevoz autobusom, ulaznicu za posetu parku i usluge vodiča.

Pratite našu FB stranicu https://www.facebook.com/funtravelagencypnbg

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA / HOTELI SA 3*** i 4****

28. DECEMBAR 2019. – 2. JANUAR 2020.

 

Program putovanja:

1.dan 28.12.2019. subota    Polazak iz Novog Sada/ Beograda oko 15h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan 29.12.2019. nedelja Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu… Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovcu Istanbula. Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan 30.12.2019. ponedeljak   Doručak. Slobodno vreme ili fakultativnii obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada: Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije… Popodne od 13h, fakultativna poseta Dolmabahče palati. Poseta poslednjem sedištu sultana, obilazak Selmluka i Haremluka …. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. U večernjim satima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

4.dan 31.12.2019. utorak   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak fakultativno na dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata, itd. Nakon krstarenja, odlazak u kvart Fener i poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel.

Fakultativni DOČEK NOVE 2020. GODINE. SREĆNA NOVA GODINA! A EVO I PREDLOGA:

1.Krstarenje Bosforom sa bogatom večerom i programom. Zabava… U ponoć će se brod zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije i putnici će imati prilike da uživaju u spektakulanom vatrometu sa evropske i azijske strane grada. PRIJAVA OVOG PROGRAMA JE OBAVEZNO U AGENCIJI I TO ZAKLJUČNO SA 10 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

2.Nacionalni turski restoran sa večerom i zabavnim programom.. . Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije… U individualnoj režiji!

3. Taksim – najpoznatiji trg „savremenog“ evropskog dela Istanbula… sa najvećim šetalištem kojim dnevno prođe oko 2.000.000 ljudi… Ova ulica i trg prepuni su kafića, restorana, diskoteka i klubova gde možete potražiti zabavu za doček Nove godine… U individualnoj režiji!

4. Sultanahmet– stari istorijski trg na kome se nalaze najznačajnije znamenitosti starog Carigrada: Aja Sofija, Topkapi palata, Hipodrom, Plava džamija… U individualnoj režiji!

Noćenje.

5.dan 01.01.2020. sreda   Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 18 h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske.

6.dan 02.01.2020. četvrtak    Dolazak u prepodnevnim časovima u Beograd/Novi Sad. Kraj putovanja.

PAKET ARANŽMAN: PREVOZ + SMEŠTAJ (3 NOĆI) + CITY TOUR

SPECIJALNA CENA ZA UPLATE DO 15.11.2019. ILI DO POPUNE AKCIJSKIH MESTA !

Hotel 3*** standard   129 €

119 € SPECIJALNA CENA

Hotel 3***superior 139 €

129 € SPECIJALNA CENA

Hotel 4****     159 €

149 € SPECIJALNA CENA

Navedena cena uključuje:

 • Prevoz autobusom turističke klase klima/grejanje, audio-video oprema) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema prijavi

• 3 noćenja sa doručkom (švedski sto“buffet“-samoposluživanje ) u odabranoj kategoriji hotela u Istanbulu

 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)

• usluge vodiča (predstavnik agencije)

• Panoramski obilazak grada prema programu

• troškove vođstva i organizacije putovanja

Navedena cena ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.)
 • Individualne troškove – nepomenute usluge
  • Fakultativne izlete: minimum 30 osoba za realizaciju izleta (OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI – PLAĆANJE ISKLJUČIVO NA LICU MESTA)
  • Obilazak Aja Sofije, Topkapi palate, Plave Džamije i Hipodroma sa uslugama vodiča i ulaznicama – 45 €
  • Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji sa vodičem – 20 €
  • Večera u orijentalnom restoranu sa trbušnim plesom – 30 €
  • Obilazak Dolmabahče palate – 30 €
  • Doček Nove Godine na brodu (večera, piće i program) – 90€
   • Doplata za 1/1 sobu je 45 € za hotel sa 3* stand., odnosno 50 € za hotel 3* sup.odnosno 60 € za hotel sa 4*, isključivo na upit.
   • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 90€
Cena za dete do 12 godina (na pomoćnom ležaju) se umanjuje za 10 €.

Cena aranžmana se umanjuje za 20€ ukoliko se koristi sopstveni prevoz.

 • U mogućnosti smo da Vam ponudimo i avionski prevoz do Istanbula i smeštaj u hotelima koje će korisiti naša grupa – za informacije pitajte u agenciji

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.2020.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA!!!
 • TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA:

HOTEL KAYA 3***standardhttp://www.kayaoteli.com.tr/ ili sličan..

Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Prekoputa hotela se nalazi čuvena poslastičarnica „Mado“, kao i nekoliko poznatih restorana i nekoliko supermarketa. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, WiFi, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), restoran za posluženje doručka („švedski sto“), aperitiv bar, konferencijske sale… Sobe su komforne, lepo uređene i sve poseduju kupatilo sa kadom, TV, grejanje…

HOTEL KAYA MADRID 3***standardhttp://www.kayamadridhotel.com/ ili sličan..

Hotel se nalazi u centru evropskog dela grada kod Aksaraja, nedaleko od gradskih atrakcija (Aja Sofija i Topkapi palata su udaljene oko 1700 metara od hotela). Trgovačka zona grada se nalazi u blizini, kao i stanica tramvaja (400 metara). Lokacija ovog hotela je odlična, a hotel je tek otvoren! Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran, WiFi (besplatno),… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, centralni grejni sistem, LCD TV Sat., WiFi, mini bar…

HOTEL GRAND AHI 3***standardhttp://www.grandahihotel.com/tr/ ili sličan..

Hotel se nalazi u centru grada, na Ordu džadi, poznatoj trgovačkoj zoni Istanbula, u kvartu Laleli. Odlična lokacija, nedaleko od glavnih gradskih atrakcija i stanice javnog prevoza. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, info desk, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, besplatnu WiFi konekciju, sef, … Sobe su srednje komforne, nešto malo manje po dimenziji, ali udobne i lepo nameštene. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, TV Sat, klima uređaj, centralni grejni sistem, sef, mini bar.

HOTEL Q LALELI 3***superiorhttp://qhotellaleli.com/aboutqhotel.html ili sličan..

Ovaj elegantni hotel se nalazi u starom delu grada Laleli, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbula, i nedaleko od stanice tramvaja sa kojim se za svega par minuta stiže do istorijskog jezgra grada. Od Plave džamije hotel je udaljen oko 2 km, a od Kapali čaršije svega 1 km! Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka („švedski sto“), besplatan WiFi,… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, besplatan WiFi, LED TV, klima uređaj, grejanje…

HOTEL IKBAL DE LUXE 4****, http://ilkbaldeluxehotel.com/en/homepage/ ili sličan..

Hotel se nalazi u centru grada, nedaleko od glavnih trgovačkih zona, stanice javnog gradskog prevoza i turističkih znamenja grada. Odlično pozicioniran; hotel sa bazenom i zavidnim nivoom usluga i sadržaja. Poseduje lobi sa ugodnim dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom, aperitiv i koktel bar, restoran za posluženje obroka, besplatnu WiFi konekciju, menjačnicu, frizerski salon… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, mini bar, TV Sat, klima uređaj, centralni grejni sistem, sef.

HOTEL VISION DE LUXE 4****http://www.visiondeluxehotel.com/ ili sličan..

Hotel se nalazi u centru grada u distriktu Laleli, nedaleko od glavnih trgovačkih zona grada, stanice gradskog prevoza i turističkih znamenja. Odličan hotel, nov (otvoren početkom decembra 2018.). Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom, rent-a-car servis, aperitiv i koktel bar, restoran za posluženje obroka, besplatnu WiFi konekciju,… Sobe su komforne i veoma lepo uređene. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, centralni grejni sistem, TV Sat, telefon, minibar.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE(Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 75 putnika.Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, Matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 3000012944. ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

Cenovnik broj 1 od 15.03.2019.

OPIS FAKULTATIVNOG PROGRAMA:

NARGILA KLUB – nalazi se u orijentalnom delu grada Čemberlitaš i predstavlja jednu od najomiljenijih turističkih destinacija za turiste sa zapada. Nargila je simbol orijentalne kulture i predstavljala je sastavni deo života Turaka i Arapa. Naši turisti su oduševljeni samim ambijentom, pomešane emocije, razni ukusi i mirisi tipičnog Orijenta. Obilazak uključuje usluge vodiča, ulaznicu za klub, pušenje nargile i 2 orijentalna čaja.

AJA SOFIJA I TOPKAPI PALATA – oba objekta se nalaze u samom srcu istorijskog dela Istanbula. Obilazak uključuje ulaznice za oba objekta i usluge vodiča.

Aja Sofija ( 2.5 h obilazak) najveća hrišćanska bogomolja, Na mestu crkve koju je izgradio Teodosije II a koja je izgorela u vreme vladavine cara Justinijana 532. godine sagrađena je i otvorena samo pet godina kasnije Sveta Sofija. Ona je postala crkva u kojoj se odvijalo krunisanje vizantijskih careva, još se mogu videti: Natpis ispred crkve Svete Sofije, nekoliko zidnih mozaika u samoj crkvi, mesto krunisanja vizantijskih careva, grob cara Konstantina …

Top kapi palata (3.5 h obilazak)- izgradnju Topkapi sarayi-a Mehmed II Osvajač započeo je 1472. godine i trajala je šest godina, ali je i kasnijih vekova svako od sultana prema svojim htenjima prepravljao i dograđivao određene objekte. Zvanična rezidencija bila je do sredine 19. veka, a postala je muzej državnim ukazom 1924. godine. Palatu čini nekoliko stotina prostorija, ali samo najznačajnije su danas dostupne posetiocima, Prvo dvorište, u koje se ulazi kroz Imperijalnu kapiju, sa leve strane su bile štale, riznica livreja i džamija. Dalje niz dvorište nalazi se građevina sa duplim kupolama gde je nekada bio smešten Savet vezira, Odvojen kompleks predstavlja Harem, koji je u stvari bio najintimniji deo palate gde je sultan provodio vreme sa svojom porodicom. U trećem dvorištu palate nalazila se prestona dvorana koja se koristila za prijeme stranih izaslanika, a u nastavku je bila biblioteka. U četvrtom dvorištu, poznatijem kao „vrt lala“, na ivici terase uzdiže se kula, nekadašnja apoteka carske palate, a malo dalje je paviljon Mustafa paše, građen u najboljoj staroturskoj tradiciji i izvanredno dekorisan, Na kraju terase s desna može se uživati u prelepom pogledu na Bosfor i zaliv Zlatnog roga.

KRSTARENJE BOSFOROM SA POSETOM VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI  Krstarenje Bosforom započinje sa pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeči, nedaleko od istoimene železničke stanice. Krstarenje traje oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada. Našim putnicima koji budu na krstarenju obezbeđen je i vodič koji će na adekvatan način upoznati sve prisutne sa kulturno istorijskim spomenicima koji se prema programu budu razgledali. Nakon krstarenja dolazi se do dela grada koji se naziva Fener. U Feneru će se posetiti sedište Vaseljenske Patrijaršije – „patrijaršija nad patrijaršijama“. Obilazi se crkva Sv. Georgija iz 19. veka. Upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Obilazak uključuje prevoz autobusom do Sirkedžija, krstarenje i usluge vodiča.

DOČEK NOVE GODINE – Brod je dužine 70 m i ima dve palube. Donja paluba je zatvorena sa sedišnim kapacitetom do 100 mesta, raspoređenih sa po 10 mesta za sedenje za jednim okruglim stolom, dok je gornja paluba poluotvorena i namenjena je za posmatranje vatrometa u ponoć. Brod je panoramskog tipa sa velikim staklima pogodnim za razgledanje u toku vožnje. Na donjoj palubi, pored sedećih mesta nalazi se i plesni podijum gde će biti program animacije trbušnog plesa. Program traje od 21:30h, kada je polazak broda iz luke, do 02h, kada je povratak broda u luku. Krstarenje započinje iz Zlatnog Roga (Golden Horn), preko Sirkedžija, Ortakoja, Alibejkoja i Jildiztepe do mostova – Sultan Mehmeda i Fatih Paše, gde se brod okreće i polagano vraća u luku. Tačno u ponoć nalazimo se ispod Fatih mosta, koji povezuje evropsku i azijsku stranu i kod čuvene diskoteke Lajla (najveće u Istanbulu, odakle se pruža veličanstveni pogled na vatromet i sa evropske i sa azijske strane). Pored tradicionalnog programa na brodu će biti i DJ koji će ispunjavati muzičke želje klijenata. Doček Nove godine porazumeva:transfer hotel-marina-hotel, svečanu večeru uz neograničenu konzumaciju domaćeg alkoholnog i bezalkoholnog pića, muzički program, trbušni ples …

ORIJENTALNI RESTORAN „GAR“ – restoran se nalazi u delu grada Yenikapi i predstavlja jedan od najpoznatijih orijentalnih restorana Istanbula. Program počinje u 21.00h i traje do ponoći. Pre samog programa služi se večera koju sačinjavaju tradicionalni turisku specijaliteti. Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije.

DOLMABAHČE PALATA – poslednje sedište sultana, izgrađena je između 1842. i 1856. godine. Dolmabahče je sagrađena po planovima arhitekte Bajlana. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Stil je mešavina baroka, rokokoa i imperijalnog turskog stila. Enterijer i nameštaj palate je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. Palata se može posetiti u okviru grupnih poseta i postoje dva obilaska: Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate videćete državničke sobe, crvenu sobu gde su primani ambasadori, ogromnu ceremonijalnu salu za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi… Jedna od prostorija je i spavaća soba sultana Abdul Aziza sa izloženim krevetom koji je specijano dizajniran za čoveka od 150 kilograma. U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk, 10.11.1938. godine, u 9:05 časova. Svi satovi u palati su zaustavljeni i pokazuju to vreme. Obilazak uključuje prevoz autobusom, ulaznicu za posetu parku i usluge vodiča.

Ovlaščeni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: OTP 152/2010fnt

Pratite našu FB stranicu https://www.facebook.com/funtravelagencypnbg

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena