Istanbul – Carske palate – jesen 2018

Istanbul – Carske palate – jesen 2018

 

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Putovanje avionom – 5 dana/ 4 noci –  Termini putovanja: 20. septembar/ 04. oktobar/ 07.novembar/ 21. novembar/ 12.decembar

Ako je Ankara Srce Turske onda je Istanbul neosporno njena duša. Drevnogrčka kolonija Vizantija, imperatorski Konstatinopolj, osmanska prestonica Stambol i legendarni Carigrad, sve je to isti grad koji danas čuva nekadašnje tradicije, samouvereno gleda u budućnost i razvija se ubrzanim tempom. Jedan je od malobrojnih smeštenih na dva kontinenta. Rasprostrt je na brežuljcima sa obe strane bosforskog moreuza i ima mnogo lica. Svečani trgovi se u njemu dodiruju sa nevidljivim na prvi pogled ali udobnim dvorištima, isprepletani sokaci sa svetlim avenijama a srednjevekovne džamije sa savremenim dvorcima. U ovom gradu koji se nekada nazivao „drugim Rimom“, takav je broj istorijskih spomenika da se ne mogu posetiti ni za mesec dana. Ipak neki se ne smeju izostaviti: Aja Sofija, Plava džamija, hipodrom, Sulejmanija ili palate Topkapi, Dolmabahče… Raskoš i lepota stoje na svakom koraku. Mnogoljudni i užurbani Istanbul je uvek otvoren za razmišljanje, za neuronjeno uranjanje u neverovatan svet u kome se mešaju vremena i kulture.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL – Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.15 h. Poletanje aviona za Istanbul u 09.15 h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12.00 h. Direktno sa aerodroma polazak na panoramsko razgledanje grada. Obilazak glavnih znamenitosti kulturno-istorijskog dela Istanbula. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme i šetnja sa vodičem. Noćenje.

2. dan ISTANBUL – Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni izlet „Carigradski biseri“ uz obilazak najvećih kulturno istorijskih spomenika ovog čudesnog grada. Izlet uključuje stručno vodjen obilazak Svete Sofije, Plave džamije, Hipodroma, i veličanstvenu Kapali čaršiju. Sveta Sofija je tokom hiljada godina bila glavna crkva čitavog hrišćanskog sveta a posle pada Konstantinopolja 1453. godine je pretvorena u džamiju. Danas je crkva-muzej, priznati spomenik i simbol epohe procvata Vizantije. Odlazak do Plave džamije najvažnije gradske aktivne muslimanske svetinje. Obilazk najveće i najpopularnije pokrivene pijace na svetu. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

3. dan ISTANBUL – Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “Romantika istoka i duh zapada” sa romantičnim krstarenjem Bosforom. Poseta Vaseljenskoj patrijaršiji koja je smeštena u delu grada Fener. To je glavna crkva za većinu pravoslavnog sveta. Ima i simboličnu važnost kao mesto gde je protekao veliki deo istorije i nastanka pravoslavnih kanona. Odlazak do najveće pijace začina na svetu – Egipatskog bazara. Nastavak vožnje do palate Dolmabahče, koja je bila poslednja rezidencija turskih sultana. Izgradjena je 1842. godine za sultana Abdulmedžida I. Posle uspostavljanja republike, postala je i zvanična rezidencija reformatora Turske republike Mustafe Kemala Ataturka koji je 1938. godine u njoj i umro. Dvorski kompleks obuhvata i Sahat kulu, Dolmabahče džamiju i biblioteku. Povratak u hotel. Slobodno vreme i noćenje.

4. dan ISTANBUL – Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet “ Bogatstvo civilizacije” sa posetom Topkapi palati sa Haremlukom. Topkapi palata je tokom 400 godina bila sedište Otomanskog carstva. Danas je jedan od najčuvenijih muzeja sveta sa izvanrednim kolekcijama srebrnih predmeta, porcelalana i stakla, kineskih porcelanskih servisa, portrerta i odeće sultana kao i najbolje čuvanom, veličanstvenom kolekcijom dragulja. Obilazak harema i terasa sa fantastičnim pogledom na Mramorno more. Odlazak do Jerebatana, podzemnih cisterni. Obilazak crkve Svete Irine jedne od najstarijih u Carigradu koju je podigao Konstantin Veliki. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan ISTANBUL- BEOGRAD – Doručak. Slobodno vreme do zakazanog transfera na aerodrom. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 18.45 h po lokalnom vremenu (Let TK 1083). Sletanje na beogradski aerodrom je u 19.25 h.

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi noćenje sa doručkom
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Usluge vodiča agencije
 • Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:

 • Aerodromska taksa (€ 107)
 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Usluge koje nisu naznačene u programu
 • Fakultativni izleti
 • Individualni troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu

FAKULTATIVNI IZLET:

 • Poludnevni izlet CARIGRADSKI BISERI – Cena € 31 U cenu je uključeno: autobuski prevoz, ulaznica za Svetu Sofiju, vodič na našem jeziku, lokalni vodič, koji izlaže unutar prostora.
 • Poludnevni izlet ROMANTIKA ISTOKA I DUH ZAPADA – Cena € 38 U cenu je uključeno: autobuski prevoz, brodski prevoz, ulaznica za Dolamabahce, vodič na našem jeziku, lokni vodič.
 • Poludnevni izlet BOGATSTVO CIVILIZACIJE – Cena € 30 U cenu je uključeno: autobuski prevoz, ulaznice za Topkapi, Harem i Jerebatan cisterne, vodič na našem jeziku, lokni vodič.

Od novemra cene izleta po osobi:

Poludnevni izlet CARIGRADSKI BISERI – Cena € 41 U cenu je uključeno: autobuski prevoz, ulaznica za Svetu Sofiju, vodič na našem jeziku, lokalni vodič, koji izlaže unutar prostora.

Poludnevni izlet ROMANTIKA ISTOKA I DUH ZAPADA – Cena € 48 U cenu je uključeno: autobuski prevoz, brodski prevoz, ulaznica za Dolamabahce, vodič na našem jeziku, lokni vodič.

Poludnevni izlet BOGATSTVO CIVILIZACIJE – Cena € 40 U cenu je uključeno: autobuski prevoz, ulaznice za Topkapi, Harem i Jerebatan cisterne, vodič na našem jeziku, lokni vodič.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

 

HOTEL USLUGA BARIN 3* BLACK BIRD 4* RAMADA GRAND BAZZAR 4*
STANDARD SOBA NOCENJE DORUCAK 345 EUR 315 EUR 355 EUR 325 EUR 365 EUR 335 EUR
POPUSTI I DOPLATE
DOPLATA ZA 1/1 SOBU DOPLATA 50 EUR 100 EUR 120 EUR

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u:

 • gotovini, .
 • platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express),
 • čekovima građana,
 • kreditima poslovnih banaka
 • avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture.
 • U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).
 • Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

 

Smeštaj:
HOTEL BARIN 3* http://www.barinhotel.com/

Smešten u starom jezgru Istanbula, hotel Barin predstavlja odlično polazište za istraživanje brojnih gradskih spomenika i znamenitosti. Nalazi se na nekoliko minuta hoda od čuvene Kapali čaršije, Palate Topkapi, Plave džamije i Aje Sofije. Nedaleko od hotela je tramvajska stanica, od koje se lako stiže do Sultanahmeta i ostalih delova grada. Ovaj prijatni hotel nudi 65 udobnih soba. Sve sobe su modern uređene i dobro opremljene. Svaka ima klimu, Sat Tv,mini bar,sef, fen za kosu i telefon.

HOTEL RAMADA GRAND BAZAAR 4* https://www.wyndhamhotels.com/ramada/istanbul-turkey/ramada-istanbul-grand-bazaar/overview

Hotel Ramada Istanbul Grand Bazaar nalazi se u četvrti Veznedžiler u starom gradu i udaljen je 2,5 km od najpoznatijih atrakcija Istanbula, uključujući Plavu džamiju i Palatu Topkapi. Stanica metroa Veznedžiler udaljena je svega 600 metara od objekta, a tramvajska stanica Aksaraj 300 metara. Gosti mogu metroom lako stići do glavnih lokacija u centru grada, uključujući četvrti Taksim, Levent i Maslak. Gostima su na raspolaganju sobe opremljene TV-om sa satelitskim kanalima i priborom za pripremu čaja/kafe. Sve smeštajne jedinice sadrže fen za kosu, mini-bar i sopstveno kupatilo. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu.

HOTEL BLACK BIRD 4* http://www.blackbirdhotel.com/

Smešten u istanbulskoj četvrti Laleli, ovaj hotel sa 4 zvezdice udaljen je manje od 2 km od Plave džamije. U blizini se nalaze i linije gradskog prevoza. Sobe u hotelu Black Bird imaju moderan nameštaj i prozore od poda do plafona sa pogledom na grad. Opremljene su mini-barom, TV-om i sefom.

Organizator putovanja zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

Važne napomene za putovanje:
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, nije potrebna viza za Tursku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.Za državljane Republike Srbije pasoš mora da važi najmanje šest meseci od datuma izlaska iz Turske.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Ovlasceni agent prodaje: Fun Travel Agency

Organizator putovanja: Licenca OTP broj 18 od 04.04.2012.godine

 

Print Friendly, PDF & Email
Pozovite odmah