Drakula tura – Nova godina 2020

Drakula Tura - funtravel.rs
Drakula Tura - funtravel.rs
Dvorac Bran
Bukurest
Rumunija
Rumunija
Rumunija

Drakula tura – Nova godina 2020

Docekajte Novu godinu u Bukurestu!

Drakula Tura Nova Godina... Docekajte Novu godinu u Bukurestu i obidjite dvorce grofa Drakule. U dvorcu Bran je bio zarobljen grof Vlad, za kojeg se smatra da je poslužio kao inspiracija za Stokerovu Drakulu. Smešten u podnožju Karpata, 30 kilometara od Brašova, dvorac Bran najveća je atrakcija južne Rumunije, koju godišnje poseti pola milona turista i obožavatelja vampira u potrazi za mitovima i legendama vezanim uz slavnog grofa Drakulu.

OPIS DESTINACIJEPROGRAM PUTOVANJAARANZMAN OBUHVATAARANZMAN NE OBUHVATACENOVNIKUSLOVI PLACANJANAPOMENE

Drakula tura – Nova godina

Drakula tura – Nova godina – Putovanje autobusom – 6 dana/ 3 nocenja – Termin putovanja: 28.12.2019.

Drakula Tura… U dvorcu Bran je bio zarobljen grof Vlad, za kojeg se smatra da je poslužio kao inspiracija za Stokerovu Drakulu. Smešten u podnožju Karpata, 30 kilometara od Brašova, dvorac Bran najveća je atrakcija južne Rumunije, koju godišnje poseti pola milona turista i obožavatelja vampira u potrazi za mitovima i legendama vezanim uz slavnog grofa Drakulu. Najpoznatijeg svetskog vampira stvorio je irski pisac Bram Stoker u svom gotičkom horor romanu “Drakula” iz 1897. godine, no zanimljivo je da Stoker nikada nije posetio Rumuniju. Čovek za kojeg se smatra da je poslužio kao uzor za Stokerovu kreaciju bio je Vlad III od Vlaške. Poznatiji kao Vlad Probadač, ovaj grof u 15. je veku vladao Vlaškom, srednjevekovnom kneževinom u današnjoj južnoj Rumuniji, u doba kada je ta regija bila pod stalnim napadima otomanskih snaga. Hrabar, ali okrutan Vlad Probadač svoj je nadimak dobio zbog običaja da zarobljene Turke i ostale protivnike pogubljuje tako što ih nabada na drveni kolac. Neki istorijski izvori tvrde, pak, kako je mađarski kralj Matija Korvin 1462. uhvatio Vlada III i zarobio ga u dvorcu, gde je proveo dva meseca. Današnji vlasnici dvorca tu činjenicu smatraju glavnim razlogom što se posed naziva “Drakulinim domom”, a takođe tvrde kako postoji neverovatna sličnost dvorca s onim koji je tako detaljno opisao Stoker u svom romanu.  Sagrađen u 14. veku za obranu od otomanske invazije, dvorac je kasnije služio kao granična kontrolna tačka između Transilvanije i Vlaške.

Drakula tura – Nova godina

Dan 1. – 28.12.'19: Polazak u 17h iz Beograda (sa glavne autobuske stanice), a u 19h iz Novog Sada (ispred železničke stanice). Vožnja ka Rumuniji preko Zrenjanina i Srpske Crnje. Nastavak putovanja: Temišvar (Timişoara) – Sibiu – Brašov (Braşov).
Dan 2. – 29.12.'19: Pre podne dolazak u Sinaju (Sinaia), mondensko mesto u Južnim Karpatima. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš (Castelul Peleş), jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Dolazak u Bukurešt (Bucureşti), glavni grad Rumunije, koji nosi epitet „mali Pariz” (grad je nastao u XV veku, a njegov osnivač je Vlad Cepeš Drakula). Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 3. – 30.12.'19: Doručak. Panoramsko razgledanje Bukurešta: Trijumfalna kapija, Palata Parlamenta (po površini druga građevina sveta)… Razgledanje najužeg centra grada, u kojem se nalaze Rumunski ateneum, bivša Kraljevska palata (danas Muzej umetnosti), Kraljevska zadužbina (danas Centralna univerzitetska biblioteka), bivše zdanje Senata, crkva Kreculesku (Cretzulescu)… Poseta Patrijaršiji. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 4. – 31.12.'19: Doručak. Slobodno vreme u Bukureštu ili fakultativni izlet do jezera Snagov (polazak u 11h; poseta manastiru Snagov, u kojem je sahranjen Vlad Cepeš Drakula). Povratak u Bukurešt. Priprema za doček Nove godine. Doček Nove godine na trgu ili u parku u Bukureštu (uz muzički program i vatromet). Noćenje.
Dan 5. – 01.01.20: Doručak. Napuštanje hotela u 9h. Dolazak u Bran. Fakultativna poseta zamku Bran (Castelul Bran) iz XIII veka, u kojem je bio zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš (Vlad Ţepeş), poznatiji kao Drakula (Dracula). Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Dolazak u Brašov (Braşov), centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva (Biserica Neagră) iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica… Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.
Dan 6. – 02.01.'20: Povratak u Beograd i Novi Sad u prepodnevnim časovima.

Drakula tura – Nova godina

 • prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
 • smeštaj u hotelu „Rin Central ” 4* (www.rinhotels.ro), na bazi 3 noćenja s doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe;
 • razgledanje Bukurešta i Brašova;
 • usluge vodiča/ pratioca agencije Karpati.

Drakula tura – Nova godina

 • komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča (30€; mogu se uplatiti i pojedinačne ulaznice: dvorac Peleš (10€); zamak Bran (10€); manastir Snagov (10€);
 • osiguranje putnika

 

Drakula tura – Nova godina

CENA ARANŽMANA: 155€

POPUSTI I DOPLATE:

– deca do 4 godine besplatno;
– deca od 4-12 godina ostvaruju popust 30% od cene aranžmana u pratnji 2 odrasle osobe (spavaju na pomoćnom ležaju);
– treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 30€ za 3 noći;
– popusti se ne mogu kombinovati;
– doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 65€ za 3 noći:

Drakula tura – Nova godina

U dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu NBS; prilikom rezervacije uplaćuje se 40%, a ostatak:

– gotovinski najkasnije 15 dana pre polaska na put;
– čekovima ili administrativnom zabranom u 2 mesečne rate, bez uvećanja, poslednja rata 25.02.2020.

 

Drakula tura – Nova godina

Napomene:

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Ukoliko je nakon zaključenja ugovora došlo do promena na monetarnom tržištu ili promena u tarifama prevoznika, koje utiču na cenu putovanja, organizator ima pravo da, uz pisanu saglasnost putnika, poveća cenu.
Za ulazak na Bas-ove perone agencija će, pre polaska na put, poslati peronske karte svim putnicima iz Beograda.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA.

Program putovanja pod nazivom „Drakula-tura” deponovan je u Zavodu za intelektualnu svojinu kao autorsko delo T. A. „KARPATI” pod brojem A-368/06/1. Svako neovlašćeno organizovanje putovanja pod nazivom „Drakula-tura”, „Velika Drakula-tura”, „Bram Stokerova Drakula-tura” i pod drugim sličnim nazivima, kao i organizovanje putovanja koja su po sadržini slična putovanju „Drakula-tura”, predstavljaju povredu intelektualne svojine i podležu zakonskoj odgovornosti i odgovarajućim zakonskim sankcijama.

Ovlasceni agent prodaje : Fun Travel Agency

Organizator putovanja :  OTP 426/2010

Posetite nasu FB stranicu: https://m.facebook.com/funtravelagencypnbg/

POŠALJITE UPIT

  Ime i prezime

  Email

  Telefon

  Datum polaska

  Datum povratka

  Broj odraslih

  Broj dece

  Starost dece

  Napomena